Borab 0 Napisano Jun 28, 2009 U prolazu, 22 postova Motocikl: Burgman 400 k8 Prijavi odgovor kao problematičan imam dilemu oko izbora skutera , aprilia atlantic 250 / malaguti medison 200-250-400 / x8 200 / beverly 200-250 . Zanemarite vizuelni faktor jer je to licna stvar, prvenstveno me interesuje pouzdanost i kvalitet motora, dostupnost delova i servis i ponasanje u voznji vecinom po gradu sa povremenim ~50km van grada. Posebno imam dilemu kada je npr. da kazemo aprilia ovde najneprovereniji motor ali recimo presao 8000km 2005-6 godiste i za iste pare neki beverly koji je 2002-3 i presao blizu 20.000 ... sta uzeti . Aj ljudi pomagajte boli me glava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miryu 160 Napisano Jun 28, 2009 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Bgd Zvezdara Motocikl: Aprilia Atlantic 250 Prijavi odgovor kao problematičan U kom smislu mislis Aprilia najneprovereniji?! Zbog kilometraze?! Po MOM misljenju sve su to odlicni motori, sam vrh skuteraskih marki... najbolje je da nadjes nacin da provozas bar pola KM svaki model, da vidis koji ti najbolje lezi, koji ti je najudobniji, najkomforniji... Takodje mislim da ti je bolje da kupis motor koji je ovde kupljen, redovno odrzavan, ili od nekog ko je duze vlasnik, nego nesto uvezeno... Licno bi uzeo Beverly250 iako ima najmalje atraktivan dizajn. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Jun 28, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Neces verovati ali svi ovi skuteri,narocito modeli 250,imaju IDENTICAN motor.Piaggio Quasar sa 4 ventila u glavi. Znaci,kako je vec receno,treba se uveriti da je redovno odrzavan i tako se ponasati i u buduce.Sipati benzin i voziti se I nemoj da se limitiras na "oko 50 km".Mogu ove sprave mnogo vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3293 Napisano Jun 28, 2009 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rece kolega Pronto, kod navedenih skutera, masine su potpuno iste. Kupi onaj koji ti najvise lezi i koji ti se najvise svidja. Beverly je u blagoj prednosti zbog vecih tockova i bolje cilkistike, dok su ostali bolji za duza putovanja, samo zbog polozaja vozaca i mogucnosti promene polozaja nogu u toku voznje, kao i malo veceg prtljaznog prostora ispod sedista. Dizajnerski, meni je najlepsi Malaguti i njemu bih dao blagu prednost u odnosu na ostale. Vozio sam sva 4 modela i pored dizajna, Malaguti je najudobniji i ima najvise mesta za noge. Ako si visi od 185cm, imaces problema na X8-ci i na Atlanticu sa kolenima, tj. udarace ti kolena u rucke pri skretanju. Probaj sva 4 i vidi koji ti odgovara. Moj izbor bi bio: 1.Malaguti 2.Beverly 3.Atlantic 4.X8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Jun 29, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Zeljkamp je zakljucio temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Jun 29, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan 1.Beverly 2.Malaguti 3.Atlantic 4.x8 Ako budes uzeo Madisona nemoj uzimati slabiji od 200ccm! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Jun 29, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Neces verovati ali svi ovi skuteri,narocito modeli 250,imaju IDENTICAN motor.Piaggio Quasar sa 4 ventila u glavi. Znaci,kako je vec receno,treba se uveriti da je redovno odrzavan i tako se ponasati i u buduce.Sipati benzin i voziti se I nemoj da se limitiras na "oko 50 km".Mogu ove sprave mnogo vise. Mislim da malaguti ima minareli motor (sto moze da bude i mana i prednost, quasar je extra, a verovatno je i minareli). U svakom slucaju moj glas ide malagutiju, najrealnija je cena, a vrhunski je skuter. Posle njega scarabeo, opet iz istih razloga, bev je lepsi (ali ne i bolji) i skup. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Jun 29, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Tacno je da su na Malagutiju (bili) Minarelli motori.Prilicno kvalitetni,isti ugradjivani i na Yamaha skutere.Izbegavati Madison 400.Motor,Franco Morini (koji nema nikakve veze sa Moto Morini) mogao je da bude "slozen" i malo bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Jun 29, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan Tacno je da su na Malagutiju (bili) Minarelli motori.Prilicno kvalitetni,isti ugradjivani i na Yamaha skutere.Izbegavati Madison 400.Motor,Franco Morini (koji nema nikakve veze sa Moto Morini) mogao je da bude "slozen" i malo bolje. Koliko ja znam Madison 125-Yamaha,Madison 250- Piaggio,Madison 200-Piaggio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanz 0 Napisano Jul 26, 2009 U prolazu, 2 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam Madisona 250, i ima Piaggio motor. Provereno U principu, sta god da odaberes, nikako se neces pokajati. Ja sam prezadovoljan Madisonom, juce sam ga vozio 300km (moja prva tura) i mogu da kazem da je jako udoban... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Jul 26, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam Madisona 250, i ima Piaggio motor. Provereno U principu, sta god da odaberes, nikako se neces pokajati. Ja sam prezadovoljan Madisonom, juce sam ga vozio 300km (moja prva tura) i mogu da kazem da je jako udoban... Potvrdjujem,ja imam 125 ccm extra skuter! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada008 2 Napisano Jul 27, 2009 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Po mom ukusu Yamaha Majesty YP 250... Kod mene je presla 10.000 km za sezonu i pre mene su je vozikali italijani... Sad je kod lika iz nisa i on je merio kompresiju klipa...fabricka... Malo trosi, ja se slatko navozikao! Isao sa njom do mora...udoban, meni estecki lep...mada ovaj je bio 1997...ovi noviji su jos lepsi... Sve preporuke!!! Na njemu sam radio servise i menjan je semering viljuske...propisala Ali majstor je sve sredio I zadnja guma mada je i prednja bila pred zamenu ali je otisao od mene. Ne znam zasto si iskljucio Yamahu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...