Jump to content

Moto Zajednica

Zvuk prilikom kocenja

Recommended Posts

• Zainteresovan, 590 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Kad kocim zadnjom kocnicom, cuje mi se neki zvuk. Sad, taj zvuk moze da varira, ako jace kocim ili nisam duze koristio zadnju, zvuk je jaci, i cuje se kao udarac. Kada slabije kocim, skoro pa da pipnem samo kocnicu, zvuk je slabiji, skoro  da se ne cuje, kao da je nesto ,,kliknulo".

Proverio sam disk, nije pukao, nije kriv jedino sto je vruc je posle voznje. Zvuk se ne cuje kada pritiskam na suvo, kad nije u pokretu motor. Oterao sam kod majstora, iskontrolisao je sve covek, kaze da je sve ok, znaci nije se opustila kandza ili tako nesto.

Ima li neko ideju sta proizvodi taj zvuk? Jedino cega ja mogu da se setim je da se cuje kada plocice ,,legnu" u brazdu u disku (jer sam stavio nove plocice na stari disk), mada me buni sto se to do sad nije culo, jer da jeste, sigurno bi primetio.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 590 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Danas sam oprao motor, posto sam vozio po kisi bio je sav musav i pun one sitne prasine i blata.

Proverio sam plocice i disk nigde nista nije labavo, sve je ucvrsceno, kljesta imaju malo lufta sto je i normalno.

Za svaki slucaj sam naprskao cilindar WD-om i danas u voznji se fantomski zvuci ne cuju.

Stvarno nista ne kapiram...

@aca-pn nisam ja menjao plocice, majstor je tako da sumnjam da je prevideo tako nesto

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja