Pablo 1948 Napisano Novembar 27, 2006 Vlasnik sajta, 5373 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Slika dovoljno govori... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Novembar 27, 2006 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Savrseno, nema sta. Pa ko voli lepo da izgleda neka izvoli, ali prvo neka procita ovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 27, 2006 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Slika dovoljno govori... Bravo majstore !!! :redflag: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoM 0 Napisano Novembar 27, 2006 U prolazu, 43 postova Lokacija: Smederevska Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Extra :shock: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Novembar 28, 2006 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Heh, mogli su još dosta povreda da navedu, na žalost... Stvarno je èudno to da kaciga može da te spasi od velikog broja povreda (oèiju, nosa, užiju, vilice, zuba, usana...) a ljudi je jednostavno ne nose. To je kao da jedeš gljive a da ih ne poznaješ. Lepe su, ali nikada ne znaš koja æe ti biti poslednja. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Novembar 28, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Slika govori vise od milion reci.O kacigi da i ne govorimo , mislim da je potrebna na motoru isto koliko i vayduh u gumama, ali onu infekciju koze sam vise puta sam iskusio.Na prvi pogled meyaylene oderotine zavrsavaju vrlo ozbiljnim infekcijama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Novembar 29, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Slika govori vise od milion reci.O kacigi da i ne govorimo ' date=' mislim da je potrebna na motoru isto koliko i vayduh u gumama, ali onu infekciju koze sam vise puta sam iskusio.Na prvi pogled meyaylene oderotine zavrsavaju vrlo ozbiljnim infekcijama[/quote'] Pa kad divljaš, IME!!! :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkk 16 Napisano Novembar 29, 2006 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Beograd Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Predlog: zapocceti temu o padovima, gdje bi svako opisao i analizirao svoj pad ili neki udes, sa oasvrtom na opremu koju je nosio ili nije, brzinu, stanje guma, motora i sl, a ostali bi mogli uccestvovati u tom. Iz nekog drugog domena takav pristup i analiza dogadjaja pokazala se korisna pa ako se slazzete da krenemo!?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Novembar 30, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Predlog: zapocceti temu o padovima' date=' gdje bi svako opisao i analizirao svoj pad ili neki udes, sa oasvrtom na opremu koju je nosio ili nije, brzinu, stanje guma, motora i sl, a ostali bi mogli uccestvovati u tom. Iz nekog drugog domena takav pristup i analiza dogadjaja pokazala se korisna pa ako se slazzete da krenemo!?![/quote'] A možemo i ovde da poènemo tu temu, sine... A mogu i ja da poèmem... Pad prvi- Tomos CTX80, brzina 7km/h, oprema- Kaciga only! malko izgreban list noge spolja! Pad drugi- BMW 1100GS, Sanja i ja, brzina takodje 7km/h. Kaciga, jakna, pantalone, obiène kožne rukavice, Sanja samo kaciga Oboma ugruvana leva butina spolja. Pad treæ-i Suza GSX750, brzina 7km/h ispustio bajk na vreme ništa od povreda... (od opreme kaciga i reflex) :wink: A, da! Imam samo 120kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Novembar 30, 2006 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Pre dve godine na defileu povodom Toys for Tats voznje poginuo je pandur vozeci svog privatnog Harleya kada je pao pri brzini manjoj od 20mph. Da je imao kacigu nista mu nebi bilo medjutim posto je Illinois jedna od drzava u USA gde kaciga nije obavezna on se u defileu vozio bez kacige, uz to je nio i kontrolni vozac. Inace ta voznja redovno okuplja preko 20,000 motora u Chicagu. Ako neko misli da je to malo mora da zna da je ta voznja svakog prvog vikenda u Decembru, mnogo je ladno ali je u humanitarne svrhe pa se nekako izdrzi. Takodje da ja nisam imao kacigu kada me je auto koji je prosao na crveno udario ni ja nebi preziveo jer je kaciga dobila stahovit udar od veznog lima krova automobila. Kao da je neko udario sekirom. Stoga ljudi KACIGU uvek na glavu a ne na lakat ili zadnje sediste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecicrnogorac 48 Napisano Decembar 3, 2006 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan ovu sliku cu da odstampam. ja vam ne mogu popunit ovu rubriku pricom o nekom padu jer, srecom, jos ih nisam imao. ali definitivno stojim iza cijele price o opremi, dat para i ne zalit jer kozu imas samo jednu, kao i zivot Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex 2 Napisano Decembar 4, 2006 U prolazu, 41 postova Lokacija: a be Nis be... Motocikl: Suzuki Burgman executive 650 Prijavi odgovor kao problematičan Apsolutno se slazem da je kaciga NEOPHODNA u cilju zastite glave. Slika je jako dobra ali napominjem jos jednu bitnu cinjenicu, a to je pojava (dobro poznata u medicini) da prilikom udarca (akceleraciono_deceleraciono kretanje) I MOZAK se krece unutar lobanje (zbog razlike u sastavu, sadrzaja tecnosti u sebi itd.) tako da nastaju JAKO ozbiljne unutrasnje povrede mozga (posto udara u kostane neravnine unutrasnjosti lobanje). Spolja gladac unutra jadac. Ne treba i to smetnuti s uma! Pozdrav od doce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 5, 2006 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Slika je super...nije sto sam ja fotograf ali je stvarno korisna. Jos samo da se svi pridrzavamo toga i koristimo opremu i eto smanjenja broja povreda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Decembar 6, 2006 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan lako vi je to, kao i ja cim krenem iz stana na ulicu izadjem sav upakovan i miran sam , ja sam sa stotkom zakucao direkt u auto i izashao sa manjim ugruvotinama, imao sam rukavice gace jaknu kacigu grijach vrata i potkapu, zbilja sam bio pribran pa sam se bacio na auto al opet bez obzira na to kad sam vidio poderotine na kacigi , male grebotine po jakni i nagnjecenje ramena ispod protektora, pomislite shta bi bilo da nishta nisam imao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 6, 2006 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mudro zboris....svaka ti je k'a Njegosu.... :shock: :shock: :shock: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Decembar 7, 2006 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan NEGO SHTO ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...