Bishke 263 Napisano Jun 17, 2009 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam upalio motor i poceo je da mi trokira kad ga vozim.Znaci kad pocne da puni nakon 6 hiljada obrtaja on zatrokira,nece da puni i kao da odjednom prestane da trokira i nabije ga u arbaturu.Vozim ga tako i kad ga ugasim i ponovo upalim on radi normalno i tako nekolio puta naizmenicno.Karburator nije jer sam ga temeljno cistio... Sta mislite u cemu je problem?meni se sve cini da je paljenje problem ali nisam siguran.....vec sam jednom skidao i namestao namotaje ne ploci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8662 Napisano Jun 17, 2009 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan kazes da nisu karburatori, mada na to lici, fali mu vazduha, pa dobije to sto mu fali..., da ne ode u arbaturu, mogle bi da budu i svecice, ali posto kazes da ode, onda je nesto sa smesom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2092 Napisano Jun 17, 2009 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ti opet malo da srednes karburator. Moze da se desi da je opet nesto zaglavilo. Najvise lici na to. Mene je to jednom pojelo zivog, pa sam ocistio karburator, izduvao sva ona okolo creva i skinuo ceo rezervoar, oprao ga i ocistio pumpu za gorivo i posle je sve bilo OK. Sta je sve bilo sranja u rezervoaru to je strasno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jun 17, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam upalio motor i poceo je da mi trokira kad ga vozim.Znaci kad pocne da puni nakon 6 hiljada obrtaja on zatrokira,nece da puni i kao da odjednom prestane da trokira i nabije ga u arbaturu.Vozim ga tako i kad ga ugasim i ponovo upalim on radi normalno i tako nekolio puta naizmenicno.Karburator nije jer sam ga temeljno cistio... Sta mislite u cemu je problem?meni se sve cini da je paljenje problem ali nisam siguran.....vec sam jednom skidao i namestao namotaje ne ploci Kakav ti je zracni filter. ??? Mozda je zapusen, treba ga izduvati pod pritiskom-kompresorom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Janjke 42 Napisano Jun 17, 2009 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Banatski Brestovac Motocikl: FZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Vuzduh ...ako nije ... onda je pumpa za gorivo ako tvoj motor ima pumpu za gorivo...... takav je problem bio bar kod mene na motoru.... jbg sto kaze Muljaz moguce je lako da ti se opet karburator zaprljao...dok si montirao..... Ali opet kazem iste simptome sam imao i bila je pimpa za gorivo... Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Jun 18, 2009 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Motor na leru normalno prima gas,jedino kad krenem od pocne da trokira...Ponekad trokira pri voznji a ponekad ne....Karburator sam cistio bas ali bas temeljno,dok pumpu za gorivo neznam da li i imam....Stavio sam mu filter za forivo jer mi je rezervoar prljav....filter vazduha nisam cistio skoro ali ne veruje da je on jer ako je on u pitanju motor bi pri svakoj voznji trokirao i gusio bi se,a on se gusi naizmenicno ko da mu neko to nastelovao.....cas hoce,cas nece.....Neki ovde majstor skojim sam dobar misli da me zezaju namotaji,jer na jednoj spuni namotaj se blago pomera ili se neka zica otkacila pa baca na masu povremeno......neznam zato pitam ovde da vidim kakva misljenja se dele! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6731 Napisano Jun 18, 2009 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Nemas pumpu za gorivo. Moguce je da su namotaji ili da ti probija kabl od svecice. Probaj da vozis koji kilometar /recimo do mene ;D/ bez filtera za gorivo. Toplotna vrednost svećice. Koja je preporučena a koja je kod tebe? Štelovanje smeše goriva i vazduha. Pazi, pošto je cvaja, ako mu previše "zakineš" gorivo, onda će slabije da se podmazuje i eto problema. Filter za vazduh ponovo očisti. Jesi li čistio auspuh kada si sklapao motor? Kad se vidimo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Janjke 42 Napisano Jun 18, 2009 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Banatski Brestovac Motocikl: FZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Motor na leru normalno prima gas,jedino kad krenem od pocne da trokira...Ponekad trokira pri voznji a ponekad ne....Karburator sam cistio bas ali bas temeljno,dok pumpu za gorivo neznam da li i imam....Stavio sam mu filter za forivo jer mi je rezervoar prljav....filter vazduha nisam cistio skoro ali ne veruje da je on jer ako je on u pitanju motor bi pri svakoj voznji trokirao i gusio bi se,a on se gusi naizmenicno ko da mu neko to nastelovao.....cas hoce,cas nece.....Neki ovde majstor skojim sam dobar misli da me zezaju namotaji,jer na jednoj spuni namotaj se blago pomera ili se neka zica otkacila pa baca na masu povremeno......neznam zato pitam ovde da vidim kakva misljenja se dele! Tako je imeni radio lepo na leru..i do odredjenih obrtaja... ali kad ga zavrnem onda jbe.... ali ako nemas pumpu moze biti i taj filter za gorivo...jer ako on nije imao filter goriva fabricki nego si ti ubacio sam e to je moze biti zajebancija.... to ti govorim jer sam slusao da sui drugi isto imali problema kad ubace filter goriva sami ...a fabricki ne ide.... U svakom slucaju ima ovde majstora na forumu nadam se da ce ti neko pomoci strucno.... Pozz i srecno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Jun 18, 2009 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nije filter za gorivo,jer do ove nedelje sam lepo isao sa tim filterom a juce ga upalio i on nece da prima gas...mozda je i to,neznam.. probacu....Fabricka je vrednost 6 a ja imam 9(NGK BR9ES),sa tom svecicom sam kupio motor i stavio sam je novu pre mesec,mesec ipo dana....Filter vazduha cu da mu ocistim sada...nisam mu cistio auspuh,al opet kazem mislim da nije ni auspuh....sve mislim da su sto ti misa-pei kazes,namotaji,otkacila se neka zica pa baca na masu ili tako nesto.... Videcu Janjke danas taj filter,skinucu ga pa probati tako da vozim.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Great ATuin 4 Napisano Jun 18, 2009 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: cogito ergo Taurunum Motocikl: Suzuki GSX 600F Slingshot Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao sličnih problema kad sam stavio ovaj običan filter za gorivo... Isto zbog rezervoara. Čak u početku nije htelo gorivo uopšte da prolazi kroz filter. Hebiga, kroz njih inače gura pumpa. Rešenje - Središ rezervoar i nema brige Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Jun 18, 2009 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Evo novosti... Otvorio sam magnet i jedna zica,koja ide do prekidaca za ler,je bila raskomadana od strane magneta....sredio sam tu zicu i probao motor,ali on i dalje trokirao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Jun 18, 2009 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Zameni svecicu ! Bez obzira kad si je menjao zameni je ponovo . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...