Gliga 4410 Napisano Jun 17, 2009 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Posto ovih dana treba da se uputim motorom na dalji put (reci cu samo da sam izvadio zeleni karton) juce sam odlucio da ga isprobam na nekoj duzoj relaciji. Plan, koji je i sporveden u delo, je bio da se obidje tvrdjava/kula u Bacu i proseta po Somboru. Karta: Iz NS smo (suvozacica i ja) krenuli oko 13 prema Backoj Palanci. Jak vetar u lice i bliski kraj razrade su uticali da ne vozim brzo, 70-80. Svratili smo u Celarevo i u prolazu videli pivaru i dvorac Dunjerski, bez zadrzavanja. Slika sa ovog dela puta nema. U BP nismo ulazilii vec smo produzili obilaznicom prema Odzacima. Usput obilazimo i Karadjordjevo ali nismo se zadrzavali zbog nedostatka vremena. Ubrzo posle toga pravimo prvu pauzicu za slikanje i odmaranje zadnjica u nekom selu cije ime nisam upamtio. Inace posle sat i 15min sediste postaje neudobno Jedan od ciljeva voznje je bio i da to saznam. Posle toga idemo za Bac i obilazimo tvrdjavu iz 14. veka. Vec par godina imam zelju da uzivo vidim to mesto i moram priznati da su ocekivanja ispunjena. Tvrdjava je razrusena, jedino je ocuvana kula koja je u zadnjih par godina i restaurirana. Tu pravimo malo duzu pauzu za klopu nakon cega produzavamo prema Somboru. Negde usput tocimo gorivo, potrosnja standardno malih 3.06l. Prolazimo Deronje, gde je prosle godine odrzan Tamburica Fest, Odzake i jos neka mesta i na kraju stizemo u Sombor. Centar i pesacka zona su prelepi, veoma prijatno iznenadjenje. Sredjene ulice, trgovi, sve kako treba. To smo seli u neku basticu, popili pice i odmorili pred povratak za NS. U povratku idemo preko Crvenke (videli fabriku Jaffe ), Kule, Vrbasa (Carnex i Vital smo prosli) i Srbobrana do Novog Sada. Pravimo samo jednu kracu pauzu da se proteglimo. Brzina 90-ak, bez opterecivanja masine. Sve u svemu uspesno provedeno poslepodne. Motor na otvorenom putu zadovoljava sve kriterijume osim udobnosti za dvoje. Doduse SM za to nikada nije ni bio predvidjen tako da ni to nije nikakvo razocarenje Asfalt je na celom putu vrlo dobar, vecinom cak odlican. Po povratku sam primetio da se zadnja osovina zagreva i malo se istopio zadnji desni zmigavac od auspuha Vecina slika je iz voznje, sa zadnjeg sedista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Jun 17, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lepo, samo ima jedna mala zamerka, ZASTO NISI ZVAO I NAS (mene) i ja bih da se svrckam po domacem terenu.... Inace odlicna ruta, drago mi je da si upoznao svoj motorcic i video mogucnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Jun 17, 2009 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast ruta je prva liga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1250 Napisano Jun 17, 2009 Zainteresovan, 925 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Ma sve je to fino i lepo ali ravno do zla boga. Pre neki dan sam napravio mali krug preko Beceja i Zrenjanina (~200km) i smorio se jadan ziv. Da se razumemo ja obozavam moju Vojvodinu ali dusa mi cezne za nekim brdima. Gligo, cim si ti izvadio zeleni karton verujem da ces gledati neka brda uskoro a veruj mi kad se mi vojvodjani jednom na to navucemo nema nam spasa ;D BTW selo sa avionom gde ste pravili pauzu je Tovarisevo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Jun 17, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna voznja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4410 Napisano Jun 17, 2009 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam zvao jer je ovo bilo skroz ne palnirano. U podne otisao po zeleni karton i onda samo prodizio dalje. Sledeci put Ovo mi je prvi put da vozim po ravnici i jeste dosadno. Do sada sam se vozao islkjucivo po Fruskoj Gori, one njivske off-ove ne racunam jer su svakako zanimljivi bez obzira na teren. Pre nego sto sam kupio motor i odmah po polaganju par dana sam vozio po Bosni, u okolini Sarajeva... E to je bila uzivancija... KLE, brda, krivine, asfalt fenomenalan, makadam fenomenalan... Najduzi pravac je bio 300m Sve je zanimljivije za voznju od ove ravnice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Jun 18, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan ....kad se mi vojvodjani jednom na to navucemo nema nam spasa ;D.... ... BTW selo sa avionom gde ste pravili pauzu je Tovarisevo Парафраза старе пословице: "Фали брда - држ'се равнице" А авион у Товаришеву је Соко 522... онако успут. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zo_lee 63 Napisano Jun 18, 2009 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: KULA Motocikl: Kinroad 250 Prijavi odgovor kao problematičan Mogao si se javiti vec kad si bio u Kuli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Jun 18, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Mogao si se javiti vec kad si bio u Kuli Vidis da se on nikom ne javlja.... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4410 Napisano Jun 20, 2009 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Mogao si se javiti vec kad si bio u Kuli Samo u prolazu, to se ne broji u boravak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1250 Napisano Jun 21, 2009 Zainteresovan, 925 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Pre nego sto sam kupio motor i odmah po polaganju par dana sam vozio po Bosni, u okolini Sarajeva... E to je bila uzivancija... KLE, brda, krivine, asfalt fenomenalan, makadam fenomenalan... Najduzi pravac je bio 300m Sanjam ja to Sarajevo i okolinu vec duzi vremenski period. Kad bi se ti (kao poznavalac terena) ponudio da budes organizator jedne mini voznjice do Sarajeva i Jahorine mislim da bi se ovde jako brzo mogla skupiti jedna odlicna ekipa za takav poduhvat. Moj motor je spreman, ja sam (rodjen) spreman jos mi samo treba neko da kaze AJMO ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4410 Napisano Jun 21, 2009 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Sanjam ja to Sarajevo i okolinu vec duzi vremenski period. Kad bi se ti (kao poznavalac terena) ponudio da budes organizator jedne mini voznjice do Sarajeva i Jahorine mislim da bi se ovde jako brzo mogla skupiti jedna odlicna ekipa za takav poduhvat. Moj motor je spreman, ja sam (rodjen) spreman jos mi samo treba neko da kaze AJMO ! Moze to da se sredi u nekoj blizoj buducnosti, npr posle ispitnih rokova. Mogao bih da budem vodic bez problema, a za neku ozbiljniju organizaciju bi se ipak neko drugi trebao potruditi. Ako bi islo par ljudi ni spavanje ne bi bilo nikakav problem a tu ne bi trebalo ni posebnog organizovanja... Tamo na koju god stranu da se krene putevi su odlicni za voznju. Planine, kotline reka, asfalt, makadam, krivine, krivine, krivine Sta god pozelis ima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1250 Napisano Jun 21, 2009 Zainteresovan, 925 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Organizacija ne bi predstavljala nikakav problem. Skupi se par zainteresovanih ljudi, utvrde se rute na karti, zajednickim naporom nadje se neki smestaj i ostalo je sama uzivancija. Znaci potrebno je otvoriti novu temu sa idejom Sarajevo-Jahorina recimo u julu, da se jave zainteresovani i ostalo ide svojim tokom. Zelim ti srecu na ispitima a posle njih se javi pa cemo nesto vec dogovoriti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...