Jump to content

Moto Zajednica

Sachs Roadster 650cc i 800cc

Recommended Posts

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Zna li neko nesto o ovim modelima, radjenim u poznatoj njemacko-kineskoj kooperaciji sa dodatkom nekih italijanskih komponenti.

Po testovima se vidi da motor nije nista posebno, ne istice se ni voznim karakteristikama ni kvalitetom (gle cuda), jedino se razlikuje svojim retro stilom i povoljnom cjenom koju nemogu nikako da nadjem, ali se svuda spominje.

Model od 650cc ima motor od Suzuki-ja DR650 i ima problema sa malo povecanim vibracijama,

19932_0_1_4_roadster%20650_Image%20by%20Sachs.%20Published%20with%20permission..jpg

za model od 800cc ne znam pretpostavljam da je masina sa Suzuki Intruder-a VS 800.

19931_0_1_4_roadster%20800_Image%20by%20Sachs.%20Published%20with%20permission..jpg

Jel se neko susreo s ovim motorima ili zna nesto vise?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3087 postova

Ууу, па ово је јако занимљиво! Види жбицани точкови. Потрефили су ми укус.

Интересује ме ко је колико учествовао у овој кооперацији, тј. јесу ли кинески мотори. Дај неке линове за те тестове.

Да, овај V доле се доима као VS-ов мотор.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin
  • Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

Sachs nema veze sa kinezima.To je Nemacki proizvodjach motora.Mozda eventualno se sklapaju u kini......mada se to lako moze proveriti na nekom modelu i pogledati zemlju porekla utisnutu na shasiji :)

• Drug član, 2265 postova

Sachs nema veze sa kinezima.To je Nemacki proizvodjach motora.

Koji je zavrsio karijeru, a Kinezi kupili ime i stancaju u Kini.

EDIT:

Zaboravih da prokomentarisem, slabija verzija mi je kao nabildovani ybr, a 800ccm mi se vec vise dopada.

Doduse, ne lozim na nakede, pa ni jedan ne bi bio moj izbor.

• Zainteresovan, 730 postova

Zanimljivi motorici... ALi nista posebno. Ovaj drugi sa V masinom i moze proci, al ovaj prvi mi nije bas nesto...

Malo cu offovati, htjedoh da kazem za to Made In (zemlja porekla), i to ne mora da znaci, svasta se danas radi. Ovde, bas u mom gradu se siju patike, papuce i kopacke, Adidas i Nike. One se zatim odvezu u Italiu i tamo im utisnu made in Italy i ide u sve evropske fudbalske lige, prodaju se po prodavnicama 300eura itd. Inace zlatne kopacke koje je Ronaldihno dobio su ovde napravljene.

Koji je zavrsio karijeru, a Kinezi kupili ime i stancaju u Kini.

Trebali su biti kupljeni od strane Kineske investicione grupe New Seperior Ltd. , ali se fabrika u poslednji chas spasila i nije preshla u ruke kinezima.

Akcije fabrike su otkupili njeni menadzeri.

A koliko sam upucen sklopili su dil sa Kinezima i premestili neke fabrike tamo kako bi sprechli kineze da i dalje proizvode kopije sachs skutera i drugih modela.Ovako makar imaju neku kontrolu nad kineskim trzistem.

A 2007 godine kompanija je promenila ime u Hudson Bikes

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

kinezi su to, nemoj da te lazu

ako te ove slike podsecaju na neke modele sa ove iste stranice, slobodno kazi :)

Ma jok svaka slicnost je slucajna,pa vidis valjda da imaju drugacije nalepnice!  ;D

sachs je cistokrvan Kinez...meni se svidjaju oba modela!

Ovo gore jesu kinezi, jer se pod tim imenom (Sachs) se i dalje u Kini prozivode, iako kompanija Sachs ne postoji vishe.

Medjutim sediste je u Nemackoj pod imenom Hudson Bikes  a opet ta firma je u vlasnistvu mislim Holandskog Prout AG.

No poenta je da taj Sachs i ovaj evropski koji je otkupljen od strane Hudson Bikes-a nemaju veze jedni sa drugim narocito ove vece kubikaze. :P

Gore napomenuti modeli od 650 i 800cc se nisu najbolje prodavali, pa je fabrika premestila pogone u Kinu i pocela sa prozivodnjom Madass i jos nekih manjih modela koje su kinezi pre toga kopirali.  ;)

Tako da su se ovi veci modeli proizvodili u Evropi sve do 2006-2007 sve dok fabrika nije dosla na ivicu bankrota, pa je otkupljena od strane Hudson Bikes-a.

U Kini, prozivode se manji modeli a ovih vecih modela na zalost vishe nema.

• Drug član, 2265 postova

Steta sto ne postoje, ako je tacno ono sto El Muerte kaze.

Uostalom, sta sve danas nije "Made in China", ako nista drugo pozitivno je da Sachs jos uvek zivi na ovaj ili onaj nacin.

Ma ne smeta mi ako je u kini sklopljeno, nasi racunari se sklapani tamo, nase igracke kada smo bili klinci su sklapane u Kini(sad mi je jasno da nije bio problem u meni nego u proizvodjachu :) :) :) :) :)  )

Bitno mi je da ne stede na materijalima, a to ne mozes znati dok ne bude prekasno.

Mislim da je to razlog zasto trenutno ne proizvode vece kubikaze, jer bi mnogo vishe kostalo jer materijali moraju biti mnogo jaci i bolji.

• Drug član, 3087 postova

Ево ти један разлог због кога немаш "Кинеза" веће запремине: тамо је регистрација мотоцикла са више од 1/4 литре неописиво сложена.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja