N e g r o 307 Napisano Jun 9, 2009 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Pa ti si srecan covek sto neznas koliko delova ima u karbovima. To je samo dokaz da te masina nije zezala i da si se lepo vozio. Salim se. Ajde porucuj delove, sklapaj masinu, pa mozemo da organizujemo neki izlet recimo da se pokupe cb750 i cb900 oko 1980. godista na zajednicku voznjicu sa nekim neobaveznim rostiljom i slicno, caskanje, razmena iskustava oko masina etc, etc. Cekamo dalje informacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 9, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan u bre negro,,a mi sa cb 86god,,,jel mozemo i miiiii ;D ;D ;D ;D sergio nadjo ti ja rezervni agreggat u muzeju vazduhoplovstva i redni i zvezdasti,,,jedino neznam dal bi morao posle na atest da ides :P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6170 Napisano Jun 9, 2009 Drug član, 3025 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Bokilicu, jel si im prodao nesto iz svoje furde ili si svoju obogatio njihovom? ;D Pa gde tebe da puste u muzej, sad ces tek da stavljas krila na motor na plin ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 9, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan moj boldor za par dana dobija plin....samo malo da se oslobodim gomile obaveza....vis da corba ode na 100 dinkica..i vise..... nego cek da vidimo kad sergio namesti makinu da i njemu rknemo plin u motorce,tad mu ni karbovi netrebaju ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Jun 9, 2009 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan @negro: za sad je jedino diskutabilan datum kad ce karike da stignu ali nadam se najdalje za 10tak dana ostale delove cu imati danas za sutra, samo da ih narucim (a to ce biti najverovatnije sutra ako legne plata)... i ja sam razmisljao o jednom lepom okupljanju+voznji+neobaveznom rostilju+pivu, ponosnih vlasnika Hondi CB... @bokilic: ma kakav crni zvezdasti, znas li bre kolk'o kostaju karike za to cudo?! :D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Jun 9, 2009 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan za Bokilica: Prijatelju dragi, ti mozes da se pridruzis koju god makinu da vozis i bez poziva. za sve vazi: Ajde da postavimo ovako stvar: mogu da se prikljuce neobaveznoj voznji svi imaoci bilo bivsi bilo sadasnji modela CB750 ili CB900, a i oni koji su ili bi zeleli da budu imaoci ali nisu imali ili i dalje nemaju tehnickih i ostalih mogucnosti. Znaci svi ljubitelji legendi - izvolte. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 10, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan znaci da se otvori nova tema sas dogovorima planovima itd ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Jun 10, 2009 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Tu sam za sve sektaske dogovore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scapolo 117 Napisano Jun 10, 2009 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi..nemojte ovako javno da se prebrojavate..jer ako nas provale naplatice nam extra porez na oldtimere pa smo ga ugasili.. :D ..svi ce mo na plin da predjemo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Jun 10, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan A el mogu i ja sa vama sa CBX-om ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasamajstor 54 Napisano Jun 10, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1200ST Prijavi odgovor kao problematičan sergio popravljaj masinu pa da se stvarno negde okupimo i ja konja za trku imam ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Jun 10, 2009 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Auuuuu kakve lepoticeee ova plava je CB750 Custom ... svaka cast! evo .. nadam se da ce biti na tockovima u narednih 10tak dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario 154 Napisano Jun 10, 2009 Iceman, 174 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Cao, nadam se da ces uskoro srediti masinu pa da se provozamo, evo i ja se prijavljujem za voznju i nadam se da ce te primiti mene i moj suzuki gs450 iz 88. :-) P.S. i mene je najvise nerviralo cekanje delova kad sam sredjivao masinu.. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Jun 10, 2009 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Cao Mario Pratio sam temu u kojoj si detaljno opisivao sredjivanje ... ja ne sredjujem toliko generalno, menjam ono sto moram ali opet... dovescu je u pristojno stanje i onda se vozimo naravno da mozes i ti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Jun 10, 2009 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Ma svi mogu, naravno, samo da se masina resi. Bacaj samo postove kako sta stigne i kako napreduje sredjivanje, imas punu moralnu podrsku! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jun 10, 2009 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na entuzijazmu i brzini tako se to radi ;D ili tako ili nikako! Sto se okupljanja tice moze,nadam se da ces ubrzo srediti makinu a do tad da se organizujemo ima nas .Danas se slucajno upoznah sa Scapolom te popricasmo malo o nasim lepoticama a Vama evo slike do vidjenja Honda cb 750 f '81 8750km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Jun 10, 2009 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Operi ovu drugu sliku, sarmota kako izgleda. :-[ Inace sve petice. :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jun 10, 2009 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam otisao tamo daleko...bilo je sunce , e a onda je tri dana padala kisa :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Jun 14, 2009 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako ... konacno sam porucio sve sto treba da promenim .. i situacija je sledeca Mali lanac (bregasta-bregasta) i veliki lanac (radilica-bregasta) - 100e Set dihtunga za ceo agregat, zajedno sa 16 gumica ventila - 109e Mali spaner (mehanizam) - 104e Karike za sva 4 klipa - 130e ------------------------------------------- total: 443e Sve osim karika sam porucio preko Saleta iz Trstenika, cene su mu ok. Na originalnu cenu sam platio jos 20% ali u to dodje transport iz Nemacke i isporuka na kucnom pragu, sto je ok Karike mi stizu u petak najverovatnije, a svi ostali delovi u nedelju ili ponedeljak sto znaci da ce Honda najverovatnije biti u voznom stanju do onog tamo vikenda, tj. za 2 nedelje pa ako ostane neki evro za benzin, blagovremeno cemo se dogovoriti za neko okupljanje CB-a ovisnika, kao i ovisnika ostalih starudija ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario 154 Napisano Jun 15, 2009 Iceman, 174 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan To druze, samo ga sklopi pa da proslavimo jednom voznjom ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Jun 17, 2009 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi?? :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Jun 18, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo bi se pre tridesetak godina nazvalo frakcionašenje (a to je bilo sumnjivo)pa bi okupljanje bilo na Golom...ako se skupite negde u blizini dolazim u goste (poneću gajbu).. Na BJB-u postoje lepa iskustva sa tematskim okupljanjem članova. Iz jedne teme o 2T uljima nastao je MZ Svet a kasnije su i Kinezi dobili podforum. Nema ništa loše što članovi žele da se okupljaju po tom osnovu jer se bolje pomažu, poznaju iste motore pa ima i konkretnih koristu kod kontakata i razmene iskustava. U ovoj temi meni se jedino naziv ne dopada jer ima potencijal da okupi ljude sa istim motorima ali je naziv poražavajući. Grozno bre, gde ćeš veću nesreću. Sergio, čim si ti ustanovio šta nevalja i poručio delove Honda nije ''umrela'', tek će da se vozi. Ukoliko je autor teme saglasan da se tema proširi na ovu vrstu motora okačio bih neke slike i postavio par pitanja a ako nije onda se ne bih mešao u ideje tvorca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Jun 18, 2009 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Vujo, prijatelju i brate po motoru! Naravno da nemam nista protiv! Bilo bi mi drago da neko iz ove teme izvuce neku korist, nauci nesto novo, upozna ljude i ostalu bracu po motoru, a da to nisam samo ja ;D (kako samo se*em) kaci slike i pitaj! a ja cu da promenim naziv teme ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Jun 19, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Blagodarim na ljubaznosti i razumevanju! Interesuje me kako je fabrika propisala održavanje ovih motora. Sem tzv. ''redovnog servisa'' koji nije svugde isti a obično uključuje ulje, filtere i lanac sa lančanicima verovatno se negde navodi koji je vek trajanja tih lanaca a možda i još nečega što mi ovog trenutka ne pada na pamet. Da budem iskren, usro' sam se od straha da mi se ovako nešto ne desi pa bih ja te lance ipak zamenio, ne bih čekao da sami popucaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Jun 19, 2009 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan pa 'de si Vujo, bajkeru stari?! jel' mogu ja 1. da odgovorim? Jednom mi je prisao jedan bajker zagledao motor i kaze "da li znas da je ovo najdosadniji motor na svetu? samo sipas/menjas ulje, sipas benzin i vozis! nema tu nista drugo da se radi ..." I verujem da je stvarno tako kad se dovede u tip top stanje .. Sto se tice odrzavanja, kao sto si naveo .. Filteri ulja i ulje u masini, kocione plocice, kociono ulje... znaci redovno odrzavanje kao i na svakom motociklu. Sto se tice lanaca, postoje podesavanja, tj. zatezanje spanera u slucaju da se javi lupkanje lanca u masini... nista te ne kosta da skines poklopac bregastih (pazljivo skidaj dihtung jer ako ga vesto skines, moze posle da ga vratis) skini dekli alternatora i polako rukom vrti radilicu i prekontrolisi oba lanca .. moj savet ti je da promenis ako vidis bilo sta sto je sumnjivo ili ako su previse labavi i ne mogu da se naspanuju. Set novih lanaca (radilica-bregasta i bregasta-bregasta) kostaju 100e ako ti je za utehu, ovom motoru je to jedina slaba tacka eto, odgovorih na osnovu nekog amaterskog znanja i iskustva, ako sam nesto pogresio i zaboravio, nek me neko dopuni slobodno poz p.s. Imam kompletan User Manual, Service Manual i Service Manual Haynes za ovaj motor pa mogu da ti narezem da proucis malo detalje ako ce da ti znaci nesto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...