Jump to content

Moto Zajednica

Poliranje farova od plastike

Recommended Posts

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

pa da oprao sam musteriji farove i uzeo mu 4000 dinara  i covek prezadovaljan , ako imas i ti neki far dodji uradicu ti upola cene pranje....................... :D :D :D :D :D :D ;D ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 542 postova
  • Motocikl: GS

Mislim da je Vlada u pravu, na svom automobilu sam polirao farove i skoro da nista nisam postigao, jer su potamneli iznutra, Toyota 2003, i na kraju sam ih zamenio. Sto se tice polir pasti, svaka gruba,fina i na kraju sampon zavrsavaju posao, tako da bajke o tvojim magicnim pastama na stoje. Vodena smirgla 2000 pre svake paste ce uraditi posao. Ovu temu si trebao postaviti u oglase pa tamo prikupljaj musterije.

• Svrati ponekad, 223 postova

Cisto za probu,pokusao sam da sredim farove tehnikom koja se primenjuje u obucarstvu,prilikom poliranja stikli od `ibercuga`.To ide otprilike ovako:pranje deterdzentom da se uklone sve necistoce i mehanicke cestice (pesak,blato,asvalt...),zatim glazanje uz pomoc cetki koje se sastoje od dlacica slicnih onima iz kose,na koje je nanesen abraziv u formi "sapuna",zatim na drugoj,finijoj cetki koja je navlazena sredstvom koje mi zovemo u zargonu "ruzilo" i posle toga rucno brisanje i glancanje obicnom jelenskom kozicom.Rezultat je neverovatan!Ko ima uslova, neka pokusa,ja sam prezadovoljan!I ne kosta 40+evropejaca ;D ;D ;D

Ovo je vec rukavica po obrazu ;D ;D ;DCim nadjem malo slobodnog vremena,snimicu klipce kao dokaz;ono li je ta cetka sto je koristis za poliranje ;D?poz!

• Svrati ponekad, 299 postova

sa se ne lazemo,poliranje je jedan proces za koji su poitrebni zivci i vreme i neko;liko sitnica pored,nazalost ne svima tako dostupnim,bavim se farbanjem i poliranjem,magicne paste ne postoje,2000 smirgla,malo truda i nakon svega pasta za zube obicna po faru i to stoji provereno godinu dana,opet ako je u ekstremnim uslovima opet nastanu ostecenja naravno...neko ima zivaca za to neko nema,u tome je jedina rtazlika a nijedno poliranje,nijednog mterijala nije vecno ako se ne zastiti,ma cime se poliralo,svaka cast na postignutom efektu

• Ne silazi, 6311 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

A imas li neku odredjenu pastu za zube da preporucis? Ja nesto sredjujem neku izandjalu kacigu (vizir, za ostalo me bas briga), sa 2000 sam vec zavrsio ali mi ostaje zavrsni glanc koji ne mogu da izvucem sa Kolynos pastom...

Done,brate,nema tu ono:garancija na uradjeni posao godinu ili mesec ili ...Stvar je u tome da far,kad izadje iz kalupa nema taj kvalitet koji vidis kad ga kupujes.Ima tu mnooogo poliranja pre no sto mu se zalepi cena.Znaci,kad kupis nov far ili ti ga neko kvalitetno ispolira,u oba slucaja vek trajanja je isti-dok ga ne matiras prasinom i peskom po makadamu...Starenje bez mehanickih faktora moze da se manifestuje samo blagom promenom boje ka zutom spektru,ili da ti `ogledalo`"potkorusi (  :D ),sto je vec druga prica...

Andjelo,paste su ok, a gde je `ruzilo`,tj.tuk na utuk,ono sto celom poslu formira cenu ;D A cetke su ti ok,samo za homemade upotrebu,previse su grube...Salim se, ne sumnjam u kvalitet zavrsne obrade,ali bez pravog orudja nema perfekcije,sto je meni drugo ime 8) ...

• Svrati ponekad, 217 postova

Na nekim vozilima nije uopste isplativo polirati farove.Npr za Passat-a 2000god far nov kosta oko 4000din(kopija originala)Ta kopija sigurno duze traje od poliranog i bar lepse izgleda.Problem kod starih farova nije samo u tome sto se oni izgrebu,nego im se oljuste i one sjajne povrsine unutar fara pa i jacina svetla oslabi.

Dobro pitanje!Odgovor se sam namece:ako nesto iz sfere prozirnosti dovedes do providnosti,to ti je kao da posmatras pivo kroz naylon kesu,a onda ga izvadis iz nje,pa ti se prosire vidici!Salu na stranu,poliranjem farova postize se to da nocna voznja bude mnogo prijatnija,`blink light` nije vise toliko naporan,drum se vidi mnogo realnije,sve u svemu to je investicija koja se isplati,ako ne drugacije,onda sa aspekta bezbedne voznje!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja