Jump to content

Moto Zajednica

cudne vibracije

Recommended Posts

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

ovako, posle menjanja ulja upalim ja motor i krenu da se osecaju neke prilicno jake vibracije na motoru. na leru je miran i radi normalno. kada mu se da gas vibracije idu kroz ceo bajk i jako se osecaju na rukama, nogostupima i mom buljanferu. otisao sam danas u temerin kod saleta-mcm, misleci da je sa masinom nesto lose. otvarali su motor, gledali ali sve je bilo ok. mislili su da auspuh slucajno dodiruje ram, ne dodiruje. gledali, cackali ali i dalje se izvor ne zna  ??? i tako vratih se ja kuci... moje pitanje je da li postoji neka fora kako mogu da provalim odakle dolaze vibracije? mozda je neko imao slucajno isti problem na gpz-u ili sl. ... mozda je glupo pitanje, ali ja zaista ne znam ni odakle da pocnem  :-\ 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

to sam i ja u pocetku mislio, ali ne. to je sve ok! i sve funkcionise! mislili smo da je kontrateg rastelovan, ali kako su mi rekli u temerinu, on je fiksiran na ovom modelu, tako da nije ni to...

sada sam bio kod 2 majstora i obojica nakon sto su slusali motor 10 sec kazu da treba balans da se sredi. da je dobio lufta, pa malo trese. e sada otkud Saletu iz Temerina to da na mom to ne moze da se desi, ja ne znam. u svakom slucaju u petak ga nosim ovde u zr na sredjivanje...

• U prolazu, 81 postova

To se i meni desilo sve neke cudne vibracije od kad sam promenio ulje . Sipao sam motul 5100  15/50 i motor uji bruji i samo mi kida zivce . Dotegao sam lanac balansera, narucio spaner lanca balansera novi treba da mi stigne pa da vidim da li ce da prestane .Koje si ti sipao ulje .

To se i meni desilo sve neke cudne vibracije od kad sam promenio ulje . Sipao sam motul 5100   15/50 i motor uji bruji i samo mi kida zivce . Dotegao sam lanac balansera, narucio spaner lanca balansera novi treba da mi stigne pa da vidim da li ce da prestane .Koje si ti sipao ulje .

ja sam sipao 5100, 10/40 , isto motul .. znaci definitivno je to. e sada, sta sve treba da se menja? i naravno, koliko 'boli' zamena toga ? poz

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Da se balans osovina razubci sama od sebe- to vec spada u domen naucne fantastike.

Jedino ako je gonjena lancOm da se isti malo isteglio (sa obzirom kakav je lanac frajlaufa, nebi me uopste cudilo), pa kad si sipao frisko ulje da je taj efekat dosao do izrazaja. Sad skidam service manual da vidim "sta ima unutri" da ne bi lovili u mutnom...  :)

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

znaci i novi lanac frajlaufa mu ne gine? cisto da znam da li da krenem da narucujem delove...

Nije hitno da ga menjas, samo nemoj mnogo da alnasujes!  ;D Salim se, jos ce taj da sljaka, ne bih ja menjao.

LM, sad sam video kako izgleda masina. Balans osovina je direkt uzubcena na radilicu, tako da ga je*em ako je do nje. Malo mi je neverovatno da je dobila toliko lufta da pravi vibracije.

Ono na sta bih pre sumljao je primarni lanac. Kod njega je primarni snop (kvacilo) uparen sa radilicom preko viselamelastog lanca. Mozda lupam gluposti, ali nekeko mi je on najsumljiviji...  :-\ :-\ :-\

jbg maki, da nisi toliko zauzet mozda bismo vec danas saznali sta je  ;D ;D  ;) ali ovako cu tek u petak da ga nosim kod frajte. imao sam ili njega ili srafa da zovem . izbor je bio lak  :)

• Svrati ponekad, 182 postova
  • Motocikl: Beverly 350

POzz,

Pomenuo si ulje,ulje kao problem je pomenuto takodje na par FZ6 foruma kao izvor vibracija , slicni su opisi kao sto si ti naveo u jednom od gornjih mailova ...

Kazu kada u FZ6 sipash 20w40 osete se vibracije, kada promene na 10w40 vibracije nestanu , kao tvrdje i mekse ulje...

Mozda da prvo probaz sa uljem ... pa onda male tajne majstora iz radionice ...

Koje ulje je bilo pre zamene ..?

Z

Koje ulje je bilo pre zamene ..?

isto to  :)  samo druga marka...  a i skoro 100% je taj balans problem! u svakom slucaju, videcemo za par dana. javljam sve  ;)

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: cbf600abs

ljudi ja sam ovako budalasT problem imao na ford zeteh agregtu u autu, kad sam ga kupio otisao pravo u servis da mi promenu sve kjseve i spanere. oni mi naravno promenili i filtere i ulje, posle servisa sam hteo da placem koliko je ispao los motor.

posle promene ulja na  5000 ubacim mu ulje koje je ford propisao

I GLE CUDA, AGREGAT NA NJEMU, MOZES CASU VODE DA STAVIS A ON MIRAN KO BUBICA, NI KAP NE BI PROSUO.

PRITOM UBACIO SM JEFTINIJE PO CENI ULJE NEGO STO SU MI OVI IZ SERVISA STVILI TVRDECI DA JE TO MNOGO BOLJE ULJE

SAD MENJAM NA 10 000 JER TAD POCINJE DA MALO TRESE MOTOR.

evo da se javim, i kazem gde sam sada. ovako, lanac bregaste se dosta otpustio i preskocio 2 zuba, i od njega su dolazile te vibracije. rekao sam majstoru da mi naruci novi lanac bregaste, trebao bi ovih dana da stigne, i da se konacno sve sklopi i vozi  :)

nastavak price... lanac bregaste promenjen(80 e), ali vibracije su i dalje tu  >:( >:( :'(! e sada, majstor mi kaze da onaj magnet sto se malo raspao debalansira ceo taj rotor. ja sam njega prilepio, ali fali jedan deo. da li je moguce da to sto fali pola jednog magneta debalansira to, i pravi te Hebene vibracije???

ma taj rotor pravi sranja. pricao sam danas sa jedno 5-6 majstora i svi su mi rekli da je to problem 100%...i posle 10+ okrenutih brojeva, nasao sam rotor i do ponedeljka cu nadam se sve dobiti i srediti...

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Mozda je glupo pominjati, ali jednom sam nosio punjac akumulatora prijatelju jer mu je novi motor "umro", a kad sam dosao tamo, bilo mu je crveno dugme na OFF. I stvarno nece ni ziv da se cuje.... ;D

Dakle, da li si provjerio torziju na sharafima koji spajaju agregat i ram? Labavi sharafi = vibracije.

u jednoj fazi sam bio jako ocajan jer nisam imao blage veze odakle dolaze vibracije. i bas sam gledao te srafove sto drze agregat, ali oni izgledaju skroz okej. na jednom je guma malo losija, tj izgleda da je malo otpalo gume. ali zaista ne verujem da to moze prouzrokovati tolike vibracije. ali bojim se da se opet ne zahebem i kupim deo koji ni nije bio toliko hitan da se zameni :-\ 

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

I ja sam bio zamenio ulje tj sipao motul,i posle 100-tinak kilometara pocelo neko sranje da cangrlja i naravno zaglavio sam kod majstora.

sada sam skinuo magnet i video da je krenuo skroz da se unistava. tacnije, jos 2 magneta su krenula da se lome a jedan vise nije uopste vezan. to se sve desilo za jedan dan sto sam ga vozio. tako da taj jedan magnet sto nije bio kompletan je napravio celo sra*e i vibracije ... al' dobro, sve ce da se sredi. nazalost, ne jeftino  :(  ;)  deo je narucen i do ponedeljka stize...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja