Jump to content

Moto Zajednica

5. Moto GP Italija, Mugello

Recommended Posts

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Jos kad se uzme u obzir da to govori jedan napaljeni ludak. :D

Iako se koleZa Lalajko vjerovatno nece sloziti samnom, ali mislim da je malisa ove godine mnogo veca konkurencija i ako Stoner i Rossi misle da pokupe titulu, morace momacki da se napate.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

hehe Sto se ne bih slozio? Ja sam jos prosle sezone govorio da je mali brz ko struja - dok se nije spuc'o bio je daleko ispred Rosija. Strah me da se opet negde ne prostre i upropasti sezonu.

Nego ovaj Pedrosa se ozbiljno naostrio - iz trke u trku sve bolji, povrede zaceljuju a Honda ide kao misao.

Pa gledajuci onu trku u Le Manu, nesto mi se javlja da je to iza njega. A mogu ti reci da je Pedrosica prilicno zajebat kad je povrijedjen, vidicemo sad kakav je kad je zdrav. :D

Prvi trening:

tCPkj_fp1u.jpg

Kakvo krvljenje Yamahista! ;D Lete vremena, ludilo.

Otprilike ocekivana prva cetvorka, samo ne bas ovim redom, jer se ipak ocekivalo da Rossi bude prvi. Iako smo do sada vidjeli po ko zna koliko puta da prvi trening nije pravi pokazatelj stanja, danas je ovo ipak malo licilo na trkanje Yamahista. Stonerko treci, a za njim Pedrosa, doduse Pedrosa sa malo jacim zaostatkom nego Stoner.

Lorenzo jedini ispod 1:50, tacnije 1:49:870.

• Drug član, 3618 postova

hehe Sto se ne bih slozio? Ja sam jos prosle sezone govorio da je mali brz ko struja - dok se nije spuc'o bio je daleko ispred Rosija. Strah me da se opet negde ne prostre i upropasti sezonu.

Nego ovaj Pedrosa se ozbiljno naostrio - iz trke u trku sve bolji, povrede zaceljuju a Honda ide kao misao.

U potpunosti se slazem.

Pedrosa je sve bolji,a to niko ne uzima za ozbiljno.Mogao bi da bude opasan iz senke.  

A ovaj dvojac najnoviji dvojac komentatora, ako se ne pobiju nisu uradili nista. Koliko puta jedan drugom upadaju u rijec, pa strasno. Jos cesto nece nijedan da popusti, pa cujem samo ffgfopjdgpvm jrdgp[vrugrp. :D

• Drug član, 3618 postova

A ovaj dvojac najnoviji dvojac komentatora, ako se ne pobiju nisu uradili nista. Koliko puta jedan drugom upadaju u rijec, pa strasno. Jos cesto nece nijedan da popusti, pa cujem samo ffgfopjdgpvm jrdgp[vrugrp. :D

;D ;D ;D ;D ;D ;D

Mislim da su ovako forsirali ne zato sto su u Mugellu nego zato sto sutra ocekuju kisu!!!Nije da prizivam ili je zelim ali ako padne onda bi mogao da se ponovi Le Mans gde bi moglo da bude mnogo iznenadjenja.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Dakle, prva trojica tesno, taktizira se sa desetinkama. Cudi me da Stoner nije brzi na pravcu, obe Yamahe su brze. Nekad je bilo obrnuto, tada su Stonera optuzivali da pobedjuje samo zahvaljujuci tome.

Dakle, prva trojica tesno, taktizira se sa desetinkama. Cudi me da Stoner nije brzi na pravcu, obe Yamahe su brze. Nekad je bilo obrnuto, tada su Stonera optuzivali da pobedjuje samo zahvaljujuci tome.

Stoner je zadovoljan danasnjim danom, posto je prosao mnogo bolje nego prosla posjeta u Mugellu. Danas je nesto stelovao oko motora, tako da ovo nisu njegova definitivna vremena, ima jos mjesta za napredak, sto znaci tjesno, tjesno, tjesnije. ;)

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

343- Rekord najvece maksimalne brzine u Mugellu 343km/h koji je postavio Alex Barros na fabrickoj Hondi 2004 godine.

Koliko vidim 349 km/h Dani Pedrosa  :o

343- Rekord najvece maksimalne brzine u Mugellu 343km/h koji je postavio Alex Barros na fabrickoj Hondi 2004 godine.

Koliko vidim 349 km/h Dani Pedrosa  :o

Ovo je na trci, a Pedrosa je na treningu.

• Svrati ponekad, 125 postova
  • Motocikl: kawasaki

Mozda je prenos na lancanicima drugaciji zbog taktike, ili je yamaha bas puno napredovala, ustvari videcemo tek sutra, danas je nezvanicno, samo se steluju masine!

Danas svi trle istu pricu, evo i Rossi kaze kako su uslovi bili fenomenalni, da su bili brzi. Naravno jos uvjek imaju par stvari da rijese, ali da su dans pokupili neke veoma bitne podatke za sutra.

Samo jos vreme da posluzi, jel neko zna nesto vise o vremenu za vikend?, valjda nece padati kisa i upropastiti zabavu!?

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Menja se vreme.Ako i ne bude padala kisa,temperatura ce biti bitno niza.Kazu meteorolozi "uticaj hladne struje sa Balkana"

Znaci opet strepimo od kise, i mi i oni, hvala u svkom slucaju na informaciji koja me i nije obradovala, ali sta da radimo, tako je kako je.., pozdrav!

Dobro jutro, evo jos malo smaranja. ;)

n499150_rossi.box02_0.preview_big.jpg

Rossi-Mugello

Evo ukratko Rossijev istorijat na ovoj stazi, od ukupno 13 puta , koliko je posjetio Grand Prix Italije u Mugellu. Ne mogu da nadjem rijec koja opisuje to njegovo majstorstvo, tu caroliju u Mugellu, sa kojom je zacarao ovu stazu.

1996/125cc/Aprilia – Kvalifiovao se kao 8./Zavrsio kao 4. : Ovako je prosao na svom Mugello debiju, to je bila njegova 5. Moto GP trka. Iako je vodio u pocetku, zavrsio je kao 4. na 1.6 sekundi zaostatka iza Petera Ottla.

1997/125cc/Aprilia – Kvalifikovao se 3./Zavrsio 1. Prva pobjeda u Mugellu , na putu do svoje prve titule.

1998/250cc/Aprilia – Kvalifikovao se 4./Zavrsio 2. Rossi je vodio poslije 7 krugova, kada je trka zaustavljena radi kise. U ponovljenom startu je zavrsio kao 3., a kombinovanjem vremena dosao na drugu poziciju iza veterana Marcellina Lucchija, sto je bila njegova jedina Moto GP pobjeda.

1999/250cc/Aprilia – Kvalifikovao se 6./Zavrsio 1.: Posto je prvi vozac koji je pobjedio u Mugellu u 125ccm I 250ccm.

2000/500cc/Honda – Kvalifikovao se 3/Zavrsio 12.: Pao je u 21 krugu , kada se borio sa Max Biaggijem i Lorisom Capirossijem da postane prvi Italijan koji ce pobjediti u Mugellu na 500ccm. Poslije podizanja motora je zavrsio kao 12.

2001/500cc/Honda – Kvlifikovao se pol/Nije zavrsio: Krenuo sa pol pozicije prvi put u Mugellu, ali nije zavrsio trku, jer je pao. Ovo je posljednji put da je Rossi otisao iz Mugella bez pobjede.

2002/MotoGP/Honda – Kvalifikovao se pol/Zavrsio 1: Krenuo prvi, zavrsio prvi, pocela je Valentinova vladavina. Postao je prvi vozac koji je pobjedio u sve tri Moto GP klase na Mugellu.

2003/MotoGP/Honda – Kvalifikovao se pol/Zavrsio 1:Rossi je pobjedio ispred najljucih rivala Capirexa i Maxa. Ovo je prvi put da se na podijumu u premijernoj klasi nadju tri Italijana.

2004/MotoGP/Yamaha – Kvalifikovao se 3/Zavrsio 1st: Poslije zaustavljanja trke radi kise, poslije 17 krugova, Rossi je pobjedio u ponovljenoj trci, koja se vozila samo sest krugova, sto je najkraca trka u premijernoj klasi ikada.

2005/MotoGP/Yamaha – Kvalifikovao se pol/Zavrsio 1:  Rossi je pobjedio ispred svojih dragih Italijana Biaggija, Capirossija I Melandrija. Ovo je po prvi put od 1968 da se na prva cetiri mjesta nadju cetiri Italijanska vozaca.

2006/MotoGP/Yamaha – Kvalifikovao se 3/Finished 1: Za ovu trku kazu da se moze smatrati jedno od najboljih u Moto GP eri. Rossi je pobjedio ispred Capirossija I Haydena ,sa nesto preko 7 stotinki je bilo izmedju prvog trojca.

2007/MotoGP/Yamaha – Kvalifikovao se 3/Finished 1: Rossi je pobjedio sesti put za redom, cime se izjednacio sa rekordom Mick Doohana, koji je vladao Mugellom od 1993 do 1998 godine.

2008/ MotoGP/Yamaha – Kvalifikovao se pol/Zavrsio 1:  Doveo je Snezani I sedmog patuljka iz Mugella, to je prvi put u istoriji Moto GP da je neko pobjedio u Mugellu sedam puta z redom. To je bila Rossijeve 91. GP pobjeda, pa se nalazai na drugom mjestu iza Giacoma Agostinija koji ima 122 pobjede.

2009/Moto GP/Yamaha- Cekamo.

Mali Lorenzo veoma odmjeren komentar na jucerasnji trening.

n499403_LORENZO027.preview.jpg

" Veoma sam zadovoljan svojim ucinkom na prvom treningu, ali jos je rano donositi zakljucke o samoj trci, ipak je ovo samo prvi trening, ali istina je da nisam imao nikakvih problema i da sam mogao da vozim dobro. Nadam se da ce ovako ostati do kraja sezone."

" Svaka put kao da dolazimo na novu stazu, jer ne znamo sta da ocekujemo, posto moramo da se privikavamo na Bridgestone pneumatike. Ali sudeci po tome da smo brzi u svakoj prilici , sto je veoma pozitivno."

" Veoma je vruce, ali nema veze, navikao sam , a i dosta je kise, ovo je ono sto svi zelimo."

Rossi predvidja tjesnu borbu.

n499406_ROSSI286.preview.jpg

Valentino Rossi predvidja veliku borbu u nedelju za Moto Grand Prix Italije u Mugellu izmedju cetvorke koja cilja na titulu, a koja je I na treningu pokazala najvise.

Rossi koji ovdje ima fenomenalan rezultat I priliku da se popne na najvisi stepenik podijuma po osmi put, ali tu je timski kolega Jorge Lorenzo koji ga je I u prvenstvu I na treningu spustio na drugo mjesto. I Stoner ceka svoju priliku, posto je sada izjednacen sa Rossijem na drugoj poziciji, a iza njih vrijeba Dani Pedrosa na cetvrtoj poziciji I u veoma dobroj formi.

“Bili smo prilicno dobri danas, izgleda smo u dobroj formi. Ovo je tek petak I ima jos mnogo da se vozi, ali izgleda da bi mogla biti velika borba na stazi, jer ima nekoliko vozaca koji su veoma blizu.”

“Imamo nekoliko malih stvari za prepravku na podesavanju, post one mogu bas da vozim onako kako bih htio, ali vec imamo dobar ritam I veoma vazne podatke koji ce nam pomoci da to unaprijedimo.”

“Ovo je veoma znacajna trka za mene I nije bitno da li Mugello dolazi poslije lose ili dobre trke, to su sve sastavni dijelovi sampionata, ali ovdje svaki put osjetim veliku motivaciju. A plus sunce konacno sija, tako da sam veoma srecan.

“ Valentino je bio konastanto brz I medju najbrzim na stazi kroz cijeli trening, pa se moze reci da smo napravili dobar start. Imamo jos nekoliko malih stvari za prilagodjavanje, I nadam se da cemo uspjeti naci tih nekoliko dodatnih desetinki. Veoma je vruce, ako ovako nastavi, bice ovo veoma teska trka za vozace, ali boje I ovo , nego da pada kisa. Imamo pozitivne impresije I nastavljamo sa radom da bi unaprijedili nas paket za sutra” rekao je Davide Brivio.

n499009_stoner.action.preview_big.jpg

Stoner je juce nekoliko puta izlazio, posto izgleda da su probali i Karbonski i Aluminijski ram.

Kako kaze Stoner, Karbnoski je bolji u mnogim stvarima, ali imaju malo problema sa prijanjanjem pneumatika u krivinama sa njim, pa su zato probali i Aluminijski. I nije mu smetalo da vozi sa jednim , pa drugim, jer je praavio slicna vremena. Ali tek danas od Stonera treba ocekivati, jer kako kaze na jucerasnjem treningu , vise su radili na upoznavanju motora, nego li na trazenju tempa za trku.

Eto Lalajko, to je razlog. Vidicemo danas na kvalifikacijama ce svi poceti da otvaraju karte.

n499421_edwards_5.preview.jpg

Edwards je zadovoljan jucerasnjim treningom, pogotovo sto je vecinu vremena proveo na svom drugom motoru, posto je prvi malo otkazao poslusnost.

Kao i uvjek Edwards pun lijepih rijeci za svoju ekipu, koji su se pobrinuli da mu sastave drugi motor za trening. Naravno to ipak nije bilo to, posto je imao malo drugacije ogibljenje, ali zna se da Edwards ne odustaje. Veoma je zadovoljan Bridgestone pneumaticima, i njih je pohvalio da su napravili odlican posao.

Kako kaze, sa malo drukcijim podesavanjem, poze da sidje jos nekih pola sekunde. Nadam se da ce uspjeti da otkloni sve probleme na prvom motorinu i da cemo imati jos nekoga blize vrhu. I sam kaze da ima dosta ideja za to rijesenje u njegovoj garazi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja