OgArD 0 Napisano Maj 22, 2009 U prolazu, 70 postova Lokacija: Kotor Motocikl: 2006 DL650 ABS Prijavi odgovor kao problematičan U dilemi sam između ova dva motora. Aprilija mi se iskreno više sviđa, ali me prilično strah problema koje su ljudi imali sa njom. Čitao sam po raznim forumimama i dosta njih se žali na Shiver. Dakle zanimamju me vaša iskustva sa ova dva motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Maj 22, 2009 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Ovde nema puno ljudi koji su vozili i jedan i drugi motor. Bolje poseti neki spezijalizovani forum za Kawe/Aprilije, jer od rekla-kazala komentara, neces stvoriti realnu sliku. PS: Vidim da ti se Shiver svidja. Ako si vec 'odlucio', kupuj, jer motori se voze zbog ljubavi a ne zbog racionalnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pile 1006 Napisano Maj 22, 2009 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: reci dje si i eto me tu sam Motocikl: s1000xr Prijavi odgovor kao problematičan aprilija je lepsa na oko barem po meni ;D samo neznam kakve su joj performanse ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Maj 22, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam presao sa kawe na apriliu, a najveci razlozi su sto je Kawa neudobna do bola, motor 2007 god. mi je zardjao na par mesta i zamarala me je u voznji. Isto to ce ti reci i wulfy, citao sam njegove postove. Onda motor koji spolja deluje robusnije i koji je tezi ima 30-ak kila manju nosivost od aprilie... Aprilia ima manu sa elektronikom, sitni kvarovi sa lemovima, bar tako kazu ljudi koji ih voze duze od mene. Mislim da nisam pogresio sto sam kupio apriliu, ali sedi na oba makar u radnji pa vidi koji ti bolje "lezi". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Maj 22, 2009 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan SHIVER...ne razumem se, stoga nisam kompetentan da dajem savete ali moram reci da sam cuo i procitao da siver ima neke fabricke greske koje se uklone jos dok je u garanciji i posle samo teras....moj glas ide za shiver Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6671 Napisano Maj 22, 2009 Ne silazi, 6551 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ti si naravno taj koji ce da "kaze zadnju".Ja sam ljubitelj japanske tehnike i kao takav kazem Kawasaki Lova ocigledno nije problem,pa onda "meri" drugacije.Sta hoces od sprave?Koliko si visok i tezak?Imas li cesto saputnika/cu itd... Ni jedan ni drugi nisu za duga putovanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Maj 22, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan I kupuj vec nesto, kratka je sezona, ako nastavis da se dvoumis ovo ili ono docekaces sledecu sezonu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgArD 0 Napisano Maj 23, 2009 U prolazu, 70 postova Lokacija: Kotor Motocikl: 2006 DL650 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Ti si naravno taj koji ce da "kaze zadnju".Ja sam ljubitelj japanske tehnike i kao takav kazem Kawasaki Lova ocigledno nije problem,pa onda "meri" drugacije.Sta hoces od sprave?Koliko si visok i tezak?Imas li cesto saputnika/cu itd... Ni jedan ni drugi nisu za duga putovanja. Pa da lova nije problem, ja bih odma bez razmišljanja uzeo mv brutale ili b-king. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Maj 23, 2009 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakav Z750, kad ga parkiraš ispred kafića može da ti se desi da posle ne znaš koji je tvoj ;D Ti problemi sa elektronikom shiveria su se odnosili na mapiranje (software) motornog kompa i to samo kod prve serije, čak su svi pozvani da se ta greška ispravi besplatno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgArD 0 Napisano Maj 23, 2009 U prolazu, 70 postova Lokacija: Kotor Motocikl: 2006 DL650 ABS Prijavi odgovor kao problematičan A nisi razmisljao o 600ccm nakedima??? Može i 600ccm ali ja sam 190cm visok pa to zna da bude problem. A šta mislite o hondi hornet? Da li je ona dovoljno velika za mene? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca035 36 Napisano Maj 23, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Cuprija Prijavi odgovor kao problematičan Drugar najbolje ti je da odes i vidis motore koji ti se dopadaju sednes ako imas mogucnosti i probas i to je to....z750 je solidne visine ali nije nista preveliki,za fazera ti mogu reci posto ga vozim da je malo vislji i veci motor od konkurencije.Opet sve zavisi od osobe tako da opet idi i probaj ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shomy 2 Napisano Maj 25, 2009 U prolazu, 92 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja glasam za Apriliu SHIVER... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duke 25 Napisano Maj 25, 2009 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Z900 Prijavi odgovor kao problematičan Pamet u glavu, korpulentan si. Ja glasam za Dorsoduro ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgArD 0 Napisano Maj 25, 2009 U prolazu, 70 postova Lokacija: Kotor Motocikl: 2006 DL650 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Jeste al dorsoduro kosta mnogo!!!!! :o :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Maj 25, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan ja sam 190cm meni se hornet ucinio mali... dok mi je moj motor nekako bolje leg`o...mada liche... najbolje je da probas,ako ti iole odgovara, hornetom ces biti odusevljen... p.s.ne zanemari zastitu od vetra tzv. slovo s, da se ne bi kajao dockan. u svakom slucaju ,slatke muke,biraj druze sta ti srce iste i ovako u ovoj nasoj "zaludjenosti" nema logike... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
carlos 111 Napisano Maj 25, 2009 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Aprilia Shiver Prijavi odgovor kao problematičan Evo nekih mojih iskustava ako ti mogu pomoći.Ja sam bio u identičnoj dilemi - z 750 ili Shiver,otišao i seo na Kavu pa na Shiver i odlučio za minut,kao što se vidi - Shiver.Do sada sam prešao oko 6000 km,dosta te kilometraže sa suprugom a nijedan od nas dvoje nije sitan,što bi na Kavi bilo teško izvodljivo-moje mišljenje. Ovako bi izgledalo to moje poređenje : Shiver Kawasaki Udobnost skoro kao R isto kao R kod oba modela loša Položaj sedenja dobar suviše agresivan meni kod Kawe žulja 00 Suvozač moguć skoro nemoguć V2 motor bolje radi u niskim obrtajima manje šaltovanja,opuštenije na uzbrdici i u krivini R4 motor bolje radi u visokim obrtajima puno lakši za male brzine i grad Dodatna oprema spartanska i preskupa može da se nađe problemi elektronika,jedan problematičan senzor neka kazu oni koji voze zeca Ciklistika - bolja kod Shivera,pouzdanost kod Kawe,putovanje sa suvozačem bolje kod Shivera,Kawa brža,Kawa bolja za post prodaju-masa ljudi i ne zna za Apriliu , završna obrada na strani Aprilie,dizajn takođe,cena na strani Kawe.Za tvoju visinu mislim da je izbor Shiver,ali tu odlučuje srce a ne pamet. Pozdrav i pitaj sve što te interesuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgArD 0 Napisano Maj 26, 2009 U prolazu, 70 postova Lokacija: Kotor Motocikl: 2006 DL650 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Evo nekih mojih iskustava ako ti mogu pomoći.Ja sam bio u identičnoj dilemi - z 750 ili Shiver,otišao i seo na Kavu pa na Shiver i odlučio za minut,kao što se vidi - Shiver.Do sada sam prešao oko 6000 km,dosta te kilometraže sa suprugom a nijedan od nas dvoje nije sitan,što bi na Kavi bilo teško izvodljivo-moje mišljenje. Ovako bi izgledalo to moje poređenje : Shiver Kawasaki Udobnost skoro kao R isto kao R kod oba modela loša Položaj sedenja dobar suviše agresivan meni kod Kawe žulja 00 Suvozač moguć skoro nemoguć V2 motor bolje radi u niskim obrtajima manje šaltovanja,opuštenije na uzbrdici i u krivini R4 motor bolje radi u visokim obrtajima puno lakši za male brzine i grad Dodatna oprema spartanska i preskupa može da se nađe problemi elektronika,jedan problematičan senzor neka kazu oni koji voze zeca Ciklistika - bolja kod Shivera,pouzdanost kod Kawe,putovanje sa suvozačem bolje kod Shivera,Kawa brža,Kawa bolja za post prodaju-masa ljudi i ne zna za Apriliu , završna obrada na strani Aprilie,dizajn takođe,cena na strani Kawe.Za tvoju visinu mislim da je izbor Shiver,ali tu odlučuje srce a ne pamet. Pozdrav i pitaj sve što te interesuje. Kakve si ti probleme konkretno imao ako to mozes detaljnije da opises. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
carlos 111 Napisano Maj 27, 2009 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Aprilia Shiver Prijavi odgovor kao problematičan Ja konkretno nisam,ali se nekima desavalo da upali crvenu lampicu i pise SERVICE, ali motor se i dalje ponasa normalno osim sto te to nervira.Nekada im se to ugasi samo a nekima je serviser resetovao.Nekima su i menjali taj senzor.Sve ostalo je O.K. Najbolje je da probas oba motora jer je ogromna razlika izmedju ta dva tipa motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...