Okin 21 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za KLE-ovcei one koji znaju??? Imam Kawasaki KLE 500 93 godiste, Prešao 23000km, uvezen iz Njemačke. E sad kad sam ga kupio malo je zvrckao lanac bregaste. Ispočetka mi to nije puno smetalo, međutim sad mi to smeta više i više. Zato sam neki dan odvrnuo onaj šarafić na španeru za zatezanje, i vidim da unutra ima šaraf koji se šarafcigerom može okretati. Naravno uzmem šarafciger i okrećem šaraf suprotno od kazaljke na satu, zategnem lanac, zavrnem onaj zaštitni šarafić, kresnem motor i on radi ko bombonica, nema nikakvog zveckanja. E sad nakon što sam posle toga zatezanja prešao nekih 200km opet mi se čuje lanac i to istim intezitetom čak i više možda. Moje pitanje glasi: Da li je se šarafić opet popustio i da li je na svim KLE-ovima isti zatezač španera??? Jer imam Service manual od novijeg KLE-a (2000.g.) gdje prikazano da ima nekakav hepek koji neda španeru da se olabavi, tj. popusti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj, nisam bas neki strucnjak, ali zar se na KLE-u ne zateze automatski lanac bregaste??? Poslednji put kad sam bio u servisu pokazao mi majstor neku buduzu koja navodno sluzi da kako se lanac otpusta, da ga doteze? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okin 21 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj, nisam bas neki strucnjak, ali zar se na KLE-u ne zateze automatski lanac bregaste??? Poslednji put kad sam bio u servisu pokazao mi majstor neku buduzu koja navodno sluzi da kako se lanac otpusta, da ga doteze? E pa i ja sam u toj dilemi. Trebalo bi biti tako, bar kod novih modela jeste. Ima opruga koja gura nekakav hepek koji gura zatezač. A kod mene opet izgleda nije tako, ili jeste, pojma nemam vise zato pitam? Zašto kada ga ja našpanujem on drži neko vrijeme i opet olabavi? Kako mogu provjeriti da li je zatezač stigao do zadnjeg zuba? Milion pitanja.... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smoki 0 Napisano Maj 18, 2009 U prolazu, 36 postova Lokacija: apatin Prijavi odgovor kao problematičan jbg druze to je automatski spaner i netrebas ga ti dotezati,napregnuces ga vise nego sto treba i sje...ti lezajeve na bregastoj ili na radilici.tebi je otisao razvodni lanac (istegao se) i spaner ga vise nemoze dotezati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10523 Napisano Maj 18, 2009 Hronični Motociklopata, 7332 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan nemora biti, za pocetak zameni spaner pa ces videti dali ce i dalje da lupeta, ako lupeta i dalje onda ti negine rasturanje masine i zamena lanca i klizaca... Ja sam imao slican problem na GPZ-u (to je ista masina) meni je propadao spaner, znaci izvadim ga, i lepo ga ubacim nazad, on sam izadje i zategne lanac koliko god moze i motor lepo radi, vrlo kratko vreme i onda opet lupeta, onda ga izvadim i vidim da je skroz unutra usao, kao da ga opruga uopste negura napolje...tako da moze bit i da je spaner otisao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smoki 0 Napisano Maj 18, 2009 U prolazu, 36 postova Lokacija: apatin Prijavi odgovor kao problematičan moze biti ali sve jedbo menjaju se u paru,tako bi trebalo ali posto mi svi skrtarimo,,,,,,,,,,,,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okin 21 Napisano Maj 19, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Rešenje problema se nalazi ovdje: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=16509.msg527693#msg527693 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...