lenmi 4 Napisano Maj 17, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: krusevac Motocikl: virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan vozim yamafa fzr , rucice mi pri kocenju drhte i tresu , plocice su dobre ali mislim da mi se disk iskrivio , mada kad duze vozim smanji se malo drhtanje pri kocenju , mislim da su mi diskovi plivajuci jer jedan ima lufta a drugi ne (jer se verovatno iskrivio ) da li je mozda neko imao slican problem ? i gde mogu da sredim te diskove ili moram da kupim druge (mada nema nesto mnogo para za nove) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Maj 17, 2009 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan ako ne nove, druge polovne nema zezanja sa kocnicama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Maj 17, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Mogu stari da se poravnaju na strugu ako nisu mnogo pokrivljeni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lenmi 4 Napisano Maj 17, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: krusevac Motocikl: virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan jel je neko to radio poravnjanje na strugu , oni se golim okom ne vide da su krivi , samo pri kocenju se oseca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Maj 17, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan poravnanje je jedno a ispravljanje nesto drugo. potrazi u servisima pecu motoline ili se raspitaj kod mitrovcana, ima jos jedan majstor koji to radi ali ja nemam kontakt. jesi pao? kakva je povrsina diska, da li je negde grublji ili je promenio boju? digni prednji kraj, prisloni srafciger i zavrti tocak i videces da li je disk kriv i gde... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lenmi 4 Napisano Maj 17, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: krusevac Motocikl: virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan nisam pao , vec mi duze vreme trese kad kocim ali golim okom ne vidim gde je kriv , jedino sto sam primetio da mi je jedan disk sa luftom (one plocaste kuglice sto drze disk tu ima lufta) a drugi je zategnut tj ne pomera se , nisu osteceni niti promenili boju gde da nadjem te majstore cuo sam da se moge ispraviti pomocu neke prese Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni5653 120 Napisano Maj 17, 2009 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: HONDA CBR 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja to nebi radio zato što su diskovi od čelika pa bi obrada kod "tata-mate" to samo pogoršala stanje.Veruj mi kupio sam takav motor sa ukopanim diskovima toliko da su otišli preko mere kad ih je malo bolji strugar obradio.Sada čekam finansijsku situaciju i kupujem NOVE. U principu se obradjuju,ali na svakom piše debljina ispod koje netreba ići,i bolji strugar to radi na kalibar,a "tata-mata" direkt steže u paknove pa iako ih obradi sa obe strane iz jednog stezanja oni i dalje tresu prilikom kočenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ApeX_DivisioN 104 Napisano Maj 17, 2009 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: TT600R Prijavi odgovor kao problematičan Potrazi majstora koji ima komparater i skini tocak pa mu odnesi da izmeri. on meri stoti deo milimetra tako da ce se videti ako je kriv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Maj 17, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan To sto je motor "street fighter",meni nesto govori da je prosao sito i reseto. Vec je receno,na disku mora da pise koja je minimalna debljina.Nemoj da budzis nista,narocito ne ispod mere.Kao deblje plocice,ovo-ono.Disk kad utanji moze sam od sebe da se izvitoperi,nije potrebno padati (ne samo zbog diskova ;D).Narocito posle extremnih kocenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lenmi 4 Napisano Maj 17, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: krusevac Motocikl: virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan motor jeste street fighter ali sam ga ja preradio i odlicna je masina , samo me ti diskovi zezaju , motor nije dizan na prednji mada jeste bilo dosta extremnih kocenja , disk ne deluje uopste tanko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Maj 17, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu izgleda,ne izgleda.Mikrometar u ruke.Pa onda kako je vec receno,na probu komparaterom,da se vidi koliko je u "felsu". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Maj 17, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na automobilu još i nekako može da se toleriše "popravka" diskova struganjem. Kod motorcikla se ja ne bih zajebavao sa tom rabotom. Kupi nove diskove (oba u paru menjaš) i nove pločice (takodje za oba diska menjaš). Nikako na novi disk stare pakne jer je moguće da su pune riseva od prethodnog diska, da su nejednako pojedene i da one svoje greške "prenesu" na nove diskove. Tvoja glava je najbitnija. *bo tih par stotina jevrćia jer ćeš kad tad doći na jeste, a nedaj bože da ti baš ti kloparajući diskovi u kritičnoj situaciji zasmetaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lenmi 4 Napisano Maj 17, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: krusevac Motocikl: virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu izgleda,ne izgleda.Mikrometar u ruke.Pa onda kako je vec receno,na probu komparaterom,da se vidi koliko je u "felsu". vazi videcu uskoro pa da znam na cemu sam , ali me takodje zanima ko moze da ih ispravi (ne na strug) ? skoro sam puko kes za nov lanac i lancanike tako da mi nije ostalo za nove diskove , jedino da ih ispravim ili mozda polovne kupim ako nisu skupi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Maj 17, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Ja se s time ne bih zezao , verovatno je onaj koji ne mrda deformisan , iskrivljen pa se zaglavio, zamisli da ti blokira bas kad je najppotrebniji kod nekog ekstremnog kocenja.Fiksni diskovi se mogu obraditi do minimalne debljine naravno ,a plivajuci , ako se uopste obradjuju , kod nas sigurno ne. To bi neko ko se bavi trkama ( mali caca )znao bolje da ti objasni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan ispravljanje diskova odlicno radi dragan iz bg-a.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 273 Napisano Maj 18, 2009 Zainteresovan, 729 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Iskljucivo novi set, diskovi, paknovi.. Taj disk je pretrpeo neka ostecenja i zato se iskrvio. Ta ostecenja su u materijalu i nije bitno koje je debljine. Kada budes skinuo "visak" materijala i sve doveo u istu ravan ti neces promeniti strukturu ostecenog materijala. Sledeci put pri jacem kocenju opet ce se kriviti. SVI diskovi su krivi kada se stave na komparator (strug) samo je pitanje koliko se to oseti u voznji. Postoje neke tolerancije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni5653 120 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: HONDA CBR 500 Prijavi odgovor kao problematičan Idealno su pravi ako nisu bili pod mehaničkim ili termičkim opterećenjem.a komparater moze da pokaže grešku i ako stezna glava(amerikan) nije dobra,što se često dešava kod univerzalnih strugova zato što se svašta i radi na njima ali to je nova diskusija za neku drugu temu. zato se uzme nekakva baglama od kakog materjala(najčešće aluminijum ili zamak) pa se stegne u paknove amerikana i obrađuje do unutrašnje mere diska da uđe rukom bez upotrebe čekića.Zatim se podesi mala brzina i konjićem se pritisne preko ploče predhodno obrađene da poklopi disk tamo gde su inače šrafovi odnosno rupe.Uzme se nož za obradu čelika i obradi jedna strana sa malim posmakom i bez ikakvog otezanja i dotezanja amerikana,nož se prebaci sa druge strane diska i obradi se i druga strana.Naglašavam jedino tako neće da trese prilikom kočenja.Još je bolje dase umesto zadnjeg prolaza nožem to isto uradi brušenjem(strugari to znaju kako se radi) isto na strugu. Sve ovo važi ali ako posle merenja ne prelazi granicu koja piše na svakom disku(u mm ili inchima). Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Maj 18, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan izvini onako jesi li pregledao tocak da nije osovina kriva malo pa ti zbog toga pokazuje na disku . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Maj 18, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Disk moze da se iskrivi i kad je dobro zagrejan jednim udarcem nogom!Ne obradjuju se osim magnetom ali i to nije sigurica!Licno sam probao sa isprevljanjem i nisam zadovoljan!Ostaju vidna ostecenja! >:(Najbolje resenje je zamena a ako uzimas polovne prvo ih proveri! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Maj 18, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan I ja imam takvih problema ali sva sreca na zadnjem disku i oseti se samo kad motor vec staje (pri najmanjoj brzini). Reci mi gde si uzeo lanac i lancanike, koje i koliko si platio, naravno ako nije tajna. Video sam ti motor u Obrenovcu u subotu i mogu ti reci odlicno izgleda. Gde uradi onu boju, mnogo dobar prelaz(presijavanje) ima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lenmi 4 Napisano Maj 19, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: krusevac Motocikl: virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan Idealno su pravi ako nisu bili pod mehaničkim ili termičkim opterećenjem.a komparater moze da pokaže grešku i ako stezna glava(amerikan) nije dobra,što se često dešava kod univerzalnih strugova zato što se svašta i radi na njima ali to je nova diskusija za neku drugu temu. zato se uzme nekakva baglama od kakog materjala(najčešće aluminijum ili zamak) pa se stegne u paknove amerikana i obrađuje do unutrašnje mere diska da uđe rukom bez upotrebe čekića.Zatim se podesi mala brzina i konjićem se pritisne preko ploče predhodno obrađene da poklopi disk tamo gde su inače šrafovi odnosno rupe.Uzme se nož za obradu čelika i obradi jedna strana sa malim posmakom i bez ikakvog otezanja i dotezanja amerikana,nož se prebaci sa druge strane diska i obradi se i druga strana.Naglašavam jedino tako neće da trese prilikom kočenja.Još je bolje dase umesto zadnjeg prolaza nožem to isto uradi brušenjem(strugari to znaju kako se radi) isto na strugu. Sve ovo važi ali ako posle merenja ne prelazi granicu koja piše na svakom disku(u mm ili inchima). Poz. druze jesi li ti ovo sto kazes radio ili ti znas mozda da ovo odradis ? aleksinac mi je blizu nije mnogo daleko ;D nisam stigo da izmerim diskove nisam imao vremena ali sutra cu izmeriti nije osovina kriva jer mislim da je jedan lik pre nego sto sam kupio motor pokusao da diskove koji su bili plivajuci da ih zategne (valjda posto je mislio da su labavi i tako je sjebao celu stvar) i ladno mu je kolko sam saznao obican majstor zatego na ovom sastavu slika nije od mog diska ali samo da pokazem na sta mislim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lenmi 4 Napisano Maj 19, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: krusevac Motocikl: virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan I ja imam takvih problema ali sva sreca na zadnjem disku i oseti se samo kad motor vec staje (pri najmanjoj brzini). Reci mi gde si uzeo lanac i lancanike, koje i koliko si platio, naravno ako nije tajna. Video sam ti motor u Obrenovcu u subotu i mogu ti reci odlicno izgleda. Gde uradi onu boju, mnogo dobar prelaz(presijavanje) ima? Lanac i lancanike sam uzeo iz Louisa , bili su na nekom snizenju 129.95 e DID x-ring lanac i lancanike jt , meni doneo komsija posto dolazio na odmor a mislim da narucis preko neke prodavnice da oni uzimaju proviziju 20% sto ti onda izlazi negde oko 150 e , evo ti link http://www.louis.de/_30eb9d1f3a38f85842b5c3456dcf267538/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=240&wgr=501&list_total=3&anzeige=0&artnr_gr=100411 boju sam sam izabrao samo sto sam trazio naknadno da mi doda jos perlica da se na suncu presijavaju druze pozdrav i HVALA svima sto mi pomazu da resim ovaj problem oko diskova , pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Maj 19, 2009 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj ti lepo komšiju da li on koristi e-bay, pa probaj da ispratiš neku licitaciju i pazariš polovne diskove za male pare. Svestan sam da to može biti mačka u džaku, ali ako prodavac ima dovoljno pozitivnih poena - to je gotovo sigurna stvar... p.s. - kada se registruješ na npr. nemački e-bay, sa istim userom i passwordom možeš da licitiraš i na bilo kom drugom (engleskom, američkom, austrijskom, kineskom...), što višestruko uvećava šansu da nađeš šta ti treba za male pare. Jedina kvaka je što ne možeš da se registruješ kod nas, a masa ljudi ipak hoće da šalje za Srbiju kada si "pobedio" na licitaciji... Aj' da ne trošim tipke džabe - pitaj ako ti treba neki savet u tom pravcu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni5653 120 Napisano Maj 19, 2009 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: HONDA CBR 500 Prijavi odgovor kao problematičan druze jesi li ti ovo sto kazes radio ili ti znas mozda da ovo odradis ? aleksinac mi je blizu nije mnogo daleko ;D nisam stigo da izmerim diskove nisam imao vremena ali sutra cu izmeriti nije osovina kriva jer mislim da je jedan lik pre nego sto sam kupio motor pokusao da diskove koji su bili plivajuci da ih zategne (valjda posto je mislio da su labavi i tako je sjebao celu stvar) i ladno mu je kolko sam saznao obican majstor zatego na ovom sastavu slika nije od mog diska ali samo da pokazem na sta mislim Moji diskovi su obični (nisu plivajući) i vlasnik predhodni je obrađivao to na nekom strugu pa su ispali konusni i normalno da su tresli pri kočenju.Onda je to odneo u neku firmu kod boljeg strugara i on mu obradi ovako kako sam opisao ali odu ispod mere mada se još vide ostaci konusnog obrađivanja.Da su još obrađivali bio bi disk oko 2.5-3mm a to nije ni za biciklu kamo li za motor. Moj ti je savet da uzmeš druge pa makar i polovne,jer netreba se igrati,oni moraju da zaustave masu od 300-400kg.pri većoj brzini nego li neka endurka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikuntopola 96 Napisano Maj 19, 2009 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Topola Motocikl: Honda vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pazite. Diskovi koji ne rdjaju su obicno od neke legure koja se ne moze obraditi na strugu.Plivajuci cak i ako su od cistog celika nije moguce stegnuti ni obraditi na strugi.Ima varijanta da se raznituje pa obradi pa ponovo zanituje ali samo pravis sebi posao a rezultat je obicno jos gori.Isti slucaj vec imam kod K2.Komparaterom sam merio diskove idealno su ravni i paralelni,a ipak trese kao nenormalan.Plocice su nove SBS grafit ali mislim da su one problem.Njig sam obradio (i ako se ne obradjuju)na glodalici i vibracije su bitmno smanjene ali nisu izgubljene. NE POKUSAVAJTE DA ISPRAVLJATE ILI OBRADJUJETE DISKOVE DOK IH NE PROVERITE KOMPARATEROM. To moze da vam izmeri bilo koji strugar,u suprotnom samo ce te napraviti gore.Prilikom obrade na strugu disk mora da idealno nalegne na futer kao na felnu da bi se dobila dobra paralelnost! Pokusaj da nadjes neke polovne plocice koje ti pasu pa njih zameni da vidis da li se nesto desava,to ti je najjeftinije.Tek kad to iskljucis idi dalje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...