Mr. No 558 Napisano Maj 16, 2009 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Treba da menjam gumice (semeringe) na prednjim viljuskama... Zanima me koliko uopste moze da izdrzi ovakva popravka? Da li se poliranjem viljuski postize nesto vise? Ima li neki majstor koga bi preporucili? Neki savet? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki TC 14 Napisano Maj 17, 2009 Svrati ponekad, 308 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zamena semeringa je rutinska stvar. Ja baš menjao na mom, ustvari u utorak stizu semerinzi i to je to. Ne razumem najbolje pitanje oko ovog poliranja, što bi to radio i šta koliko traje, sati rada??? Pa sve zavisi ko menja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Maj 17, 2009 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Zamena semeringa je rutinska stvar. Ja baš menjao na mom, ustvari u utorak stizu semerinzi i to je to. Ne razumem najbolje pitanje oko ovog poliranja, što bi to radio i šta koliko traje, sati rada??? Pa sve zavisi ko menja... Cuo sam da neki majstori poliraju viljuske pre stavljanja novih semeringa.... da bi se sitni risevi ispolirali i da ne bi ponovo cepali semering... Zanima me da li je to samo zvaka da se izvuce vise para, ili stvarano ima svrhe. Sto se vremena tice, mislio sam na to koliko ti zamenjeni semerinzi izdrze do ponovnog menjanja ( i da li poliranje ima uticaj na to). PS. Gde si uzeo semeringe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tdm 72 Napisano Maj 17, 2009 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: YAMAHA TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan PS. Gde si uzeo semeringe? Drugar uzeo iz louisa(10€) za TDM i prosvirali posle 4 meseca, a s druge strane uzeo iz yamaha-rodic(2000din) i rade posao. Znaci preporuka yamaha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki TC 14 Napisano Maj 17, 2009 Svrati ponekad, 308 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja uzeo iz luisa, valjda neće prosvirati ??? Ako ima risova na viljušci ti poliraj, imao je wasp risove na klx-u i rešili smo poliranjem, zasad je ok. Ali to se vidi golim okom, proveri viljuške ako ima poliraj ako nema menjaj semeringe i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ApeX_DivisioN 104 Napisano Maj 17, 2009 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: TT600R Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno obrati paznju kad rastavis vilu na centralizere ili kako se vec zovu to su neki klizaci koji drze vilu u centru nalaze se u unutra. Po vili imas dva komada to se cesto osteti kad se vadi semering a i odu vremenom. Pa ako su ti i oni otisli bolje i njih uzmi posto ce ti brzo propisati semering ako ih ne zamenis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Maj 18, 2009 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Zvao danas Yamahu Rodic u Beogradu, nemanju semeringe na stanju, rok isporuke mesec dana :o a cena 21 EUR po komadu ;D Jel ima jos negde da se kupe semerizi (kod nas)? Zna li neko dimenzije semeringa ( TDM `91 godiste) da ne rasturam viljuske dok ne nadjem nove semeringe.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki TC 14 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 308 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima kod Jasminka...mislim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ApeX_DivisioN 104 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: TT600R Prijavi odgovor kao problematičan Dimenzije su ti 41x53x10.5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darinjo 3 Napisano Jul 25, 2009 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Sremski Karlovci Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na mom TDM-u zamenio semeringe, a i obaveno i prstenove jer stradaju prilikom demontaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...