Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• YouTube.com/CrazySupermoto, 566 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250

Jedno pitanje..... Gde ste vi stavili tablicu?

Nazad na rep ili u zadnji blatobran?

Ja sam stavio na rep (gde bi i trebalo da bude), pa mi trese ko lud, bojim se da ce jednom plastika da pukne... pa sad razmisljam dali da pravim neki jaci drzac ili da stavim u blatobran (ne znam kako policajci reaguju na to) 1zvizduk.gif

Na rep, gde je predvidjeno, a trese samo kad ga turiras na leru u voznji ne...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 79 postova

kad vec bacamo cijene itd,ja sam svog pokidanog platio 330€,al 2011 godiste,sto se tice izgleda savrseno stanje(osim zadnjeg desnog zmigavca koji je izgorio haha) itd,i sad full generalku sto radim ona ce me kostat jos nekih 200€ al s tim da ga ispod 1000€ nedam :D neko ce rec sad cigan itd,al kod nas imaju 2 oriona takva 2010+ godiste i najniza cijena 1300€...tako da :D

• Go fuck yourself!, 823 postova
  • Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije...

Jedno pitanje..... Gde ste vi stavili tablicu?

Nazad na rep ili u zadnji blatobran?

Ja sam stavio na rep (gde bi i trebalo da bude), pa mi trese ko lud, bojim se da ce jednom plastika da pukne... pa sad razmisljam dali da pravim neki jaci drzac ili da stavim u blatobran (ne znam kako policajci reaguju na to) 1zvizduk.gif

Meni je na nosacu za tablicu na repu.

Isto je treslo kao ludo, rasklima se posle odredjenog vremena, pa sam isekao gumenu papucu i od toga napravio kao podloske.

Stoji izmedju nosaca i onog dela sto drzi tablicu. Ne vidi se papuca :lol:

Inace svidja mi se kako stoji na blatobranu, pa mozda i prebacim, nekad :D

Vise ne trese ni u leru ni u voznji...:moto3:

kad vec bacamo cijene itd,ja sam svog pokidanog platio 330€,al 2011 godiste,sto se tice izgleda savrseno stanje(osim zadnjeg desnog zmigavca koji je izgorio haha) itd,i sad full generalku sto radim ona ce me kostat jos nekih 200€ al s tim da ga ispod 1000€ nedam :D neko ce rec sad cigan itd,al kod nas imaju 2 oriona takva 2010+ godiste i najniza cijena 1300€...tako da :D

Ful generalna za 200 jura je i vise nego dobro.

Ne znam koliko bi to kod nas izaslo :stabre:, ali sigurno vise :bljak:

• Drug Član, 370 postova
  • Motocikl: Sprint Apollo RX250

Klip i karike 2000din,dihtunzi u setu 1000din,i još dodaj bregastu i klackalice to nzm tacno kolko je al mislim da bi to sve izašlo nešto više od 15000.bio jedan apolo na oglasima,otišla mu bregasta i klackalice i kolko sam razumeo iz njegovog opisa da sve to izadje 16000.

• U prolazu, 42 postova

ljudi ja sam apola uzeo od nekog decka motor prosle godine u avgustu sa svim takvim stvarima agregat je obnovljen ceo do sad sam u ovog apola ulozio mnogo para a top sam mu sredio ali ne znam da li da pravim komplet nov auspuh od grane...sad sam poceo da ga farbam jos neke sitnice hocu da mu sredim i to je to... motor je sad ekstra kakav je bio.

Klip i karike 2000din,dihtunzi u setu 1000din,i još dodaj bregastu i klackalice to nzm tacno kolko je al mislim da bi to sve izašlo nešto više od 15000.bio jedan apolo na oglasima,otišla mu bregasta i klackalice i kolko sam razumeo iz njegovog opisa da sve to izadje 16000.

@MileM

Palo mi je na pamet kako bi mozda moglo da se vidi kada crkne uljna pumpa.

Kada se upali motor odmah se pogleda na onom prozorcetu za ulje, ako ne povuce svo ulje onda je vrisnula i

gasis motor istog trenutka...:lol:

Sta vi mislite jel to ima smisla???

@Marko

Samo toliko???:stabre:

Pa to je onda sjajno, jos ako je i dostupnost delova dobra...:D

• Drug Član, 370 postova

Pa ne znam bas da li moze tako da se vidi jel crkla uljna pumpa,mislim da je staklence puno i dok motor radi,nisam to gledao.

To su jeftiniji delovi,i to ima u sprint ns.

Ali zato nemaju blok i nemaju menjač,tako da čuvajte menjace dok ih imate mom drugaru otiso menjač,ceko ga je mesec dana naručio od loncina,i izašlo ga 16000,i dobio je dihtunge.

Otišlo mu na 11500km,3 brzina.

Pa ne znam bas da li moze tako da se vidi jel crkla uljna pumpa,mislim da je staklence puno i dok motor radi,nisam to gledao.

Pade mi na pamet to malopre, posto uvek pre paljenja pogledam u to prozorce. Onda :moto3:.

Posto sad nema voznje gledam u prozorce i dok radi.

Uvuce svo ulje, i vrti ga, nije puno dok radi.

Bas pogledajte i vi ostali, nemoguce je da je samo kod mene tako. :neznam:

• Drug Član, 370 postova

Imaju kod nas i lamele,celo kvačilo 6500,zadnji amortizer isto tolko,migavci su 1400din u paketu dva komada,malo su veći od fabrickih i po meni lepši, napravio sam novu sajlu za gas i buzir kod Bobana sajle,mogu reći da je sajla extra,mnogo je bolji buzir,ima troslojnu zaštitu,i elasticno je tako da kvalitet je nema sta, i to sam platio 650din

Boban pravi i buzure???

Hahaha, pa mi onda imamo sve delove, i sto je bitno za, ne neke velike novce...:care:, sem

tog amorta koji nije bas jeftin a ni kvalitetan.

Divota, a jos imamo i dachi-ja, da nas snabdeva i preko grane.:na_glavi::jee4:

• U prolazu, 79 postova

meni bi bilo lakse da pisete u €€€ cijene posto neznam bas preracunavat dinare u kune,al mislim otprilike da je 500 dinara oko 50kn(7€?)

ma nije nikakav problem,tu smo da si pomognemo..ja mogu doc do sida do granice il tako nesta,sve se moze dogovorit ;)

• ★★★★★, 654 postova

meni bi bilo lakse da pisete u €€€ cijene posto neznam bas preracunavat dinare u kune,al mislim otprilike da je 500 dinara oko 50kn(7€?)

ma nije nikakav problem,tu smo da si pomognemo..ja mogu doc do sida do granice il tako nesta,sve se moze dogovorit ;)

1€ = ~123 dinara

• Drug Član, 370 postova

@ Meteorolog

Boban to opasno pravi i sajle i buzire,neke standardne već ima pa odma uzmeš,al u našem slučaju odneses ujutro i oko 2,3 sata te zovu da pokupis,sajla je ko da je nemac napravio.

A zadnji amortizer je greška kupovati,za servis ti treba oko sat vremena a ne izadje te ni 500din,i imaš nov amortizer koji ne curka,lepo radi,ima tvrdocu onolku kolko ga podesis,tvrdoca ti zavisi od količine ulja koju sipas i pritiska vazduha kolko ga napumpas.

• YouTube.com/CrazySupermoto, 566 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250

Kako mogu da znam da li radi dobro amortizer zadnji, znam ako ide gore dole(samo na feder) da se klacka to ne valja. Ali np kad idem pravo pa naidje vece udubljenje savije se vrati se i opet se do pola savije, nije ko klackalica ali je mekan bar tako mislim. Da li je to ok?

Ja ga nisam nista dirao od kako sam kupio motor.

• Drug Član, 370 postova

Pa ako ti je mekan, a ne curka ulje onda ti je ispumpan,samo treba da ga napumpas.

A dal nevalja vidiš tako što ti bude amortizer mastan i dosta prljavštine na njemu jer se prljavstina zalepila za ulje.

Bude baš mekan i radi samo opruga.

Onda predjes preko lezeceg a on krene da se ljulja skače ko magarac,umesto da upije udarac i da se vrati on nastavi i odradi još 2,3 puta.to je znak da radi samo opruga.

• U prolazu, 79 postova

evo da i ja malo bacim par slikica,sutra cu probat oriona uslikate al puna mi je garaza i lose mi je svjetlo pa nemogu uhvatit najbolje al rjesit cemo nesta :D

evo malo da vidite kako se dijelovi cuvaju u sobi,pokraj radijatora :D

den.jpg

Novi klip i cilindar(cilindar je naamazan s totmasti da se ne hvata korozija kao i 90% ostalih dijelova koji vole zahrdat) den.jpg

klip1.jpg

cil1.jpg

Pogledajte na sta lici moja bregasta,tako i na drugom brijegu ima "zub" breg1.jpg

i zanima me dal se ovaj zupcanik uljne pumpe da napravit metalni,istokarit,jer kod mene je ta rupa pojela se i onda uljna preskakala.. zupcanik1.jpg

• Drug Član, 370 postova

Pa ne znam kako napraviti metalni, ali na većini motora je plastični,najbolje original,to nije skupo i ja ću to da shvatim kao potrošni materijal koji se treba menjati kao filter za ulje,te ću na svakih 5,6 hiljada km menjati zupčanik uljne pumpe,bolje to,nego raditi generalnu .

Kakav ti je to zub na bregu?šta ova površina se izlizala a ta nije pa ostao "Zub"?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja