M.T. 34 Napisano Januar 28, 2015 Drug Član, 370 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan E ja sam koristio drugaciju karbon foliju od vas vi ste ovu mao 3d sto ispada mat kad se gleda malo dalje,ja sam uzeo 2d neka kao sjajna drugacija je malo.. sad sam uso na laptop pa evo u sledecoj poruci.stavljam servisiranje amortizera,malo rasklapanje motora kakav je bio kad sam ga rasklopioi to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panther 0 Napisano Januar 28, 2015 U prolazu, 27 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Sprint Apollo rx 250 sm Prijavi odgovor kao problematičan Magneti su stu, senzor je blizu bukvlano 2mm. ali jedino to ima za stelovanje kako sam ja video... koliki je kod vas razmak izmedju magneta i senzora? Naravno cu koristiti destilovanu vodu, ali hvala za napomenu, nikad se ne zna :-D I ako stalno vozim sa rukavicama, puno pomazu ti stitnici... da ne govorim ako dodje do pada ili ako ides offroad. Ima dobrih kormana, samo treba paziti na duzinu, ovako nema bas slobodnog mesta... Inace sam iz Sombora.... ako budete blizu, javite se :-D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Januar 28, 2015 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Krajem prosle godine sam uzeo Apolla sa 1100km u njemu, sada sam presao sa njim oko 700-800km. Pre toga sam vozio tomosov SM od 125ccm (sa originalnim Yamaha masinom) i mogu reci da sam zadovoljan sa ovim motorom (sa obzirom na cenu). Sad kad je hladno, poceo sam da ga sredjujem polako, ali samo estetiku Za sada imam dva problema 1. Km sat - pokazuje manje nego sto inace ide (kako sam citao, svima je obrnuto), kod mene recimo max. pokazuje 70-75km/h (nije u miljima) a obilazim kola i van grada. Cisto sumnjam da od jednom niko ne vozi brze od 60km/h, tako da mislim da je ipak km sat problem. Ime neko ideju kako to da nastelujem ili nesto? 2. temperatura motora i kad je zagrejan motor na display-u ne pokazuju fale 3 crtice do kraja, jos nisam video i cuo da je ventilator upaljen. kako da proverim da li radi? P.S. nijem i se pregrejavao masina, ali cisto da budem siguran da to i radi. Citao sam dosta na ovom forumu, (jos nisam stigao sve, posto ima dosta) i mogu reci da je extra... dosta sam saznao o ovom motoru... evo i par slika dokle sam stigao... slikao sam mob. tako je malo mutnija slika inace je sav karbon folijom pesvuven :-D Uuuu, mnogo je lud sa tim fluo zelenim linija... Do 00 izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Januar 28, 2015 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan Ne na Apollu, nisam dobro napisao... Imam neki "rucni merac" temp. koji ima svoj senzor (samo sto ne pise koliko stepen ima, vec samo digitalna skala). To me zanimalo kolika temp. treba da bude u hladnjaku... onda je kod mene oko 60 stepeni bilo, pa se verovatno zato i nije palio. Svakako cu proveriti da li funkcionise... cisto da znam :-D Koji vi antifriz koristite? kako sam primetio ovaj fabricki i nije neki... Sto se te te neon zute linije, to zavisi od ugla gledanja, inace je kompletna. Inace je reflektujuca traka, tako da u mraku jos bolje izgleda.. i naravno bolje me primecuju ostali u saobracaju, sto je po meni isto bitno... Kad budem sastavio sve, bice jos slika, u boljem kvalitetu da se vide detalji... Hvala za savet... E da, koliko ulja ide u masinu kada se menja (naravno i filter) ?... posto mi vise nije u garanciji, pa sam mislio sam to da odradim. Ja sam skoro promenio ulje i filter. Oko 0.2 bi trebalo da je u filteru, mislim ono sto upije. Sipao sam tacno 1.3 litara. Nivo na prozorcetu mi je na maksimumu. Antifriz takodje g12 za alu hladnjake. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.T. 34 Napisano Januar 28, 2015 Drug Član, 370 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan na prozorcetu tu je maksimum kad je na copavoj ili kad je uspravan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Januar 28, 2015 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan na prozorcetu tu je maksimum kad je na copavoj ili kad je uspravan? Maksimum kad je uspravan. Stoji mi na jednoj stolici da ne opterecuje gume dok je u zimskom snu. Jel mislis da je previse ulja to??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panther 0 Napisano Januar 28, 2015 U prolazu, 27 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Sprint Apollo rx 250 sm Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je sto vam se svidja .... Hvala na informaciji za ulje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Januar 28, 2015 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan Ja Juče sipao ulje ali tek sam sklopio motor pa je bilo prazno sve i sada sam sipao 1.4l,i nzm dal treba još malo kad je na ćopavoj prazno staklence, kad je motor uspravan puno je. Kad izmerim sa onim dok je uspravan kaže nemoj vise ni malo da sipas,a kad je na ćopavoj kaže podmazii me jos,suv sam ko barut i sad nzm,bilo bi mi logično da se gleda dok je uspravan jer je i u vožnji motor uglavnom uspravan al eto ne znam to. Mislim da ti je dovoljno tih 1.4, a ja mislio da sam preterao sa kolicinom ulja Pa kad je na copavoj sve ode u levu stranu i na prozorcetu kao da je prazno. istom logikom se i ja vodim, vozis ga uspravnog, tako se i proverava ulje, kad je uspravan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Januar 28, 2015 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan E i da znate, nasao sam neke ljude koji rade nalepnice i stikere po zelji. Ako hoce jos neko da stavim njihov link ovde? Narucio sam par stvari, neke sam sam pravio pa ce oni to sve da ostampaju. Stavio sam fluo crveno-narandzaste trakice na felnama, na onoj osovini ispod lanca ce mi stajati nalepnica ''supermotard'', a sa druge strane na istom mestu ''black bitch''. Okacicu i slike kad odradim sve... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.T. 34 Napisano Januar 28, 2015 Drug Član, 370 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Servisiranje zadnjeg amortizera,znaci prvo sev ispusti vazduh pa se skine opruga i onda ima sraf veci koji se odrvne i ispadne ova sjajna sipkica sto ulazi unutra tj amortizuje.sipate ulje zeljene gustina,sto gusce to je amortizacija tvrdja,semering ima jedan tu kod srafa videcete skinete ga odete u neku radnju i date im dimenzije koje pisu na semeringu i zamenite posle sve zavijete,napumppate ga na 7,8 bara i eto amortizer NOV. Sto se masine tice tu su slike,bio je rasklopljen do bloka ,vidi se na slikama i kakav mi je klip sad,sve sam kanale ispolirao,glava je spustena i vidite da nigde nema garezi kao da nije vozeno sve to lepo sastavljeno,ma milina,motor sada prava azdaja Cudo je sta sve cleaner moze da uradi,uzeo sam neko sredstvo kao za odmascivanje poprskao zadnji lancanik i josc neke delove ostavio 5 min,sprao sa vodom i istrljo cetkom i usijao se evo izgleda kao nov,stvarno ekstra stvar,tako da ako neko treba nesto da opere negde vam se nesto zamastilo iscurelo negde ulje po motoru,ovaj cleaner je spas. <Evo antifriz sto sam sipo,sve pise na flasi,koga zanima.I naravno hladnjaci u perfektnom stanju. I evo neka slika pred kraj sklapanja,ubacujem lepe slicke sa prve voznje samo malo da otopli (kod mene je sneg,posto sam na brdu). kako sija ova zlatna boja,zar ne? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Januar 28, 2015 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan Kakva pozlata, a... Nije vise u staroj kuci??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.T. 34 Napisano Januar 28, 2015 Drug Član, 370 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Ma tu je jos uvek ceka da otopli(nije ljubitelj zime),malo sam ga palio unutra,zatresla se cela kuca kako se sad cuje,nego nmg da ubacim ovde video,postavicu na yt pa cu da stavim link ovde malo kasnije.Nego sija ovo zlato uff Znam da treba da se sipa oko 1.3 tolko sam i ja sipo prosli put kad sam menjao filter za ulje,al sad je bio potpuno rasklopljen pa nigde nije ostalo ulja i zato je stalo toliko,al necu vise da sipam,pokazuje da ima do vrha kad je uspravan,iovako cu to ulje da promenim za 400-500 km(moram zato sto ce u njemu sada da se nakupi prljavstine i opiljaka iz motora koji su ostali negde u motoru tokom poliranja i prosirivanja kanala. E a jedva sam ubacio ove slike kolko mi laptop baguje,znaci to je neverovatno. daj i taj link za stikere Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.T. 34 Napisano Januar 28, 2015 Drug Član, 370 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i linka videa sa youtube bice dotupan za slusanje do petka uvece,onda ce biti uklonjen. Pa komentarisite zvuk,na pola videa skidam dB killer pa se jos jace cuje,sta mislite?lepo,lose,prejako,preslabo???? https://www.youtube....eature=youtu.be i da da kazem da auspuh nije zavrsen,ovo sam probno stavio cisto da vidim kakav je svuk dok nema unutra nikakve izolacije,inace treba jos filt ili staklena vuna da se stavi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Januar 28, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Је л' било посла око главе, нешто више од пуког полирања портова, типа да се скине неки вишак, па онда полира? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.T. 34 Napisano Januar 28, 2015 Drug Član, 370 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste,prvo sam sirio kanal i ispravljao bregove i krivine,da krivina bude pod sto manjim uglom,i tek na kraju poliranje,ali nisam preterivao sa prosirivanjem jer ne valja mnogo prosiriti kad je karburator u pitanju,da je elektricno ubrizgavanje busio bi jos.al ovako poveco sam taman onoliko kolko treba. i malo je spustena za vecu kompresiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Januar 28, 2015 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan Evo i linka videa sa youtube bice dotupan za slusanje do petka uvece,onda ce biti uklonjen. Pa komentarisite zvuk,na pola videa skidam dB killer pa se jos jace cuje,sta mislite?lepo,lose,prejako,preslabo???? https://www.youtube....eature=youtu.be i da da kazem da auspuh nije zavrsen,ovo sam probno stavio cisto da vidim kakav je svuk dok nema unutra nikakve izolacije,inace treba jos filt ili staklena vuna da se stavi.. Svidja mi se dubina zvuka bez db-a, samo dok radi u leru malo cudno, mozda zbog snimka... Inace dok ga turiras sasvim lepo grmi, duboko i glasno. Definitivno cu morati i ja da se pozabavim auspuhom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MileM 139 Napisano Januar 28, 2015 YouTube.com/CrazySupermoto, 566 postova Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Marko Tomic Da li znas kako se steluju ventili, ja evo vec 1700-1800km preso mozda treba da se proveri ovako na zvuk sve lepo radi ali nzm mozda treba da se proveri? Ja 2T motor ceo znam da rastavim i sklopim ali kod 4T nikad nisam dirao ventile pa se i ne razumem oko toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Januar 28, 2015 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan http://www.kupindo.com/Clan/kice Eto linka njegovog naloga na kupindu. A ovo je njegov broj: Nikola Rudek Kice 063525423 Stampaju sve sto zamislis, samo im posaljes sliku sa zeljama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Januar 28, 2015 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan I da dok citam postove Marka, Mileta i Zorgea, ne mogu a da se ne divim... Vi se izgleda bas razumete u mehaniku i ostale carolije oko motora... Svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.T. 34 Napisano Januar 28, 2015 Drug Član, 370 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Hahahaahah, hvala Meteorolog,imaš od koga da učiš,ipak je zorge dugo drug član,ima iskustvo. ;-) Mile Ja sam sad stelovao ventile usisni na meko 0.05 a izduvni na tvrdo 0.1,to ne bi trebalo da predstavlja problem,ali na apolu je jako teško,jer je baš,baš nepristupacno,moraš da skineš prednje plastike,rezervorar,hladnjake,bobinu(doduše ti ne moraš nije ti na tom mestu) onda otvroris cepove i imaš srafcic sa navrtkom i ubaciš špijun i nastelujes,ali baš je teško to uraditi,usisni i nije tolko al izduvni sam se ubio pokušavajući da zategnem srafcic do kojeg nisam mogao da dodjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada 2d 37 Napisano Januar 28, 2015 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Qingqi 2D Prijavi odgovor kao problematičan Čisto da potvrdim vašu logiku, čitao sam negde da se ulje proverava kad je motor uspravan, tako da, dobra vam je logika. inače Marko svaka čast na ovim slikama mašine, ja sam takođe rasturao 2T mašine, ali ove četvorotaktne nisam nikad. Hvala bogu nisam imao porebe, nadam se i da neću skoro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.T. 34 Napisano Januar 28, 2015 Drug Član, 370 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan hvala Vlado,znaci smem da imam poverenja u svoju logiku :-) Nisam ni ja imao potrebe ovo da rasklapam,al volim pa sam hteo malo da ga pojacam i eto tako i beše i sad sam siguran u svoj motor i znam sta je u njemu pa znam da neću imati nikakvih problema što se mehanike tiče. Sad samo čekam leto,a moram malo i u proleće da se vozim da priviknem komšije ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Januar 28, 2015 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan Hahahaahah, hvala Meteorolog,imaš od koga da učiš,ipak je zorge dugo drug član,ima iskustvo. ;-) Mile Ja sam sad stelovao ventile usisni na meko 0.05 a izduvni na tvrdo 0.1,to ne bi trebalo da predstavlja problem,ali na apolu je jako teško,jer je baš,baš nepristupacno,moraš da skineš prednje plastike,rezervorar,hladnjake,bobinu(doduše ti ne moraš nije ti na tom mestu) onda otvroris cepove i imaš srafcic sa navrtkom i ubaciš špijun i nastelujes,ali baš je teško to uraditi,usisni i nije tolko al izduvni sam se ubio pokušavajući da zategnem srafcic do kojeg nisam mogao da dodjem. Hahaha, morao sam da napomenem to, drago mi je imam kome da se obratim za pomoc oko motora. Ja sam samo veliki ljubitelj i entuzijazista a vi ste pored toga vicni i mehanici... Inace ako nekom bude trebala pomoc oko matematike, fizike, meteorologije tu mogu ja da pomognem. Ili bilo kom clanu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.T. 34 Napisano Januar 28, 2015 Drug Član, 370 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, tu smo da se pomažemo B-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada 2d 37 Napisano Januar 28, 2015 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Qingqi 2D Prijavi odgovor kao problematičan Razmišljao sam da skinem moj cilindar sa 2D 125ccm, i da stavim od 200 ccm. Raspitivao sam se nešto, i neko mi je rekao da moram i glavu da menjam, a na drugoj starni sam čuo da ne moram glavu, nego "samo" cilindar, klip i karike, čak i da lanac verovatno ostaje. Ima li neko iskustva ili neku logiku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...