Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• U prolazu, 12 postova

Pozdrav, koja je razlika izmedju Sprint Apollo RX250 i Orion Apollo RX250??? :)

Koliko sam ja razumeo orion je malo kvalitetniji, tj. nema fabricke mane koje je apollo imao (desni hladnjak, zadnji amortizer),

oklop je moderniji i imaju isto srce, tj loncin agregat od 250ccm... :D

Zaboravio si jos jednu manu, topljenje zadnjeg migavca od strane auspuha :P:D al koliko sam cuo i to su sredili tako sto su valjda spusiti malo auspuh :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 12 postova

Sprint je firma koja uvozi motore za Srbiju od Oriona a Orion je koliko znam fabrika gde se proizvodi Apollo.

Evo Apollov sajt: http://www.apollovehicle.com/

Hvala, nego jel ima gde da se kupi u Srbiji kao ovaj na slici :)http://img3.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/5140/5140434-orion-agb-36-250cc-4takt-lc-3.jpg ?? :D

• Go fuck yourself!, 823 postova
  • Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije...

Pozdrav, koja je razlika izmedju Sprint Apollo RX250 i Orion Apollo RX250??? :)

Koliko sam ja razumeo orion je malo kvalitetniji, tj. nema fabricke mane koje je apollo imao (desni hladnjak, zadnji amortizer),

oklop je moderniji i imaju isto srce, tj loncin agregat od 250ccm... :D

Zaboravio si jos jednu manu, topljenje zadnjeg migavca od strane auspuha :P:D al koliko sam cuo i to su sredili tako sto su valjda spusiti malo auspuh :D

Da i to :bljak:

Medjutim svi su lepo resili sve mane, sad se samo kotrlja :moto3::lol:

Meni to lici na naseg sprint apollo-a... :hej:

Cini mi se da nije orion. :lol:

Ti sigurno mislis na ovaj http://www.bikez.com...rx%20xtreme.jpg :D

Al vidi ovo http://motorky.hyper...e/#.VMGjzNKG-Ew ;) ovaj je 2012god. :)

Motor na prvom linku je kao nas, sa tim sto ima alu felne i nema stitnik na auspuhu, mozda mladja generacija?

Motor na drugom linku je identican nasem apollo-u, zar orionov model nema drugaciji far? :staa::neznam:

• U prolazu, 12 postova

Ja koliko sam upucen moguce je povecati kw i ks, al da budemo relni to je od 2-3 kw, ks i to valjda dobijamo te kw stavljanem manjeg prenosa od fabrickog a ks vadjenjem katalizatora... :D nadam se da sam u pravu ;) Ili je obrnuto 1neznam.gif

Ja koliko sam upucen moguce je povecati kw i ks, al da budemo relni to je od 2-3 kw, ks i to valjda dobijamo te kw stavljanem manjeg prenosa od fabrickog a ks vadjenjem katalizatora... :D nadam se da sam u pravu ;) Ili je obrnuto 1neznam.gif

Moguce je povecati, evo nas kolega Mare Tomic hoce da se bavi time...:aha:

Cekaj malo, kW i KS su razlicite jedinice ali iskazuju isto.

Govore o snazi motora.

1 kW = 1,36 KS

• YouTube.com/CrazySupermoto, 566 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250

Evo da razjasnimo ORION je fabrika koja proizvodi motore pa izmedju ostalog i Apolla i prodaje ih po celom svetu. Pogledaj te np. u Hrvackoj ima Orion Apollo 2009 (KAO NAS) i Orion Apollo (2012) to je samo nova verzija.

E sad Sprint uvozi od ORIONA motore (mozda rasklopljene) i dodaje im naziv Sprint.

A sto se tice oglasa ja sam vidjao za Apolla i 100ks svako moze da napise brojku na oglasu koju on voli...

I pogledajte na ovom klipu radili su review naseg 2009 apolla i kaze ima indikator temperature a nigde se ne vidi na ekranu:

Premotati na 3:05, kaze "indikator rezoluces" ja sam ukljucio prevod na YouTube i pise indikator temperature.

Imam jos jedno pitanje, planiram sad za neki dan da izvadim katalizatore iz izduvne grane, da li ima katalizatora i u top-u?

Sklonio bi i onaj EGR ventil pa me zanima cime ste vi zapusivali otvor na karburatoru kad skinete egr? I da li je posle toga potrebno da se steluje karburator ili ne?

Hvala unapred!

• U prolazu, 12 postova

Imam jos jedno pitanje, planiram sad za neki dan da izvadim katalizatore iz izduvne grane, da li ima katalizatora i u top-u?

Sklonio bi i onaj EGR ventil pa me zanima cime ste vi zapusivali otvor na karburatoru kad skinete egr? I da li je posle toga potrebno da se steluje karburator ili ne?

Hvala unapred!

Meni je brat rekao da ima samo 2 katalizatora na grani, a top ima samo cev kroz sredinu kao kod pulsera :):D

• U prolazu, 79 postova

da se javim u vezi tog oriona,on kod nas ima naziv Orion 250 RX i kolko sam skuzio razlika je u faru prednjem,alu felgama i nz dal jos cemu. Nazalost nisu rjesili problem zmigavca,i kod mene je spaljen haha :D

moj je 2011 god,i ima loncin 250 motor i u fazi sam radenja potpune generalke,nabavke dijelova itd..

btw,koliko sam skuzio do sad,jedino ovaj moj orion ima "karbonske" maske?

orion2.jpg

Hvala unapred!

Koliko se secam dok sam iscitavao ceo forum, neko je pisao o tome i rekli su

da katalizatori postoji samo u grani i to na onom, kao zadebljanju, otprilike ispred kurble.

Top nije spominjan, samo taj deo u grani...:D

Hvala za info, znao sam za granu da ima 2 katalizatora ali nisam bio siguran ima li u top-u...

I jos ovo da sredim:

• Drug Član, 370 postova
  • Motocikl: Sprint Apollo RX250

Evo ovako ljudi, mile je u pravu za sve što je reko za oriona,nema razlike,koje god ime nosio taj motor on je i dalje orion u srcu :-D...

Ja sam odavno započeo rasklapanje i pojacavanje snage,cilj mi je da iz njega izvučem 25ks,sada je u toku sklapanje i treba mi još desetak sati da sve završim, e sad zbog skole i drugih stvari pitanje je kad cu ispuniti još tih 10h.

Mile ja sam povadio i katalizatore i egr ventil,katalizatora imaš 2 komada to ti je ono zadebljanje auspuha baš kao što Meteorolog reče ispred kurble.Mogu se izvaditi tako što iseces i na to mesto zavaris drugo parče cevi(lakši način) ili iseces cev pa izvadiš katalizatore napolje a vratiš te cevi(teži način).

Egr ventil skineš pa imaš i na usisu ide malo crevce,to nekako treba da zapusis,a onaj metalni deo što ide iz glave motora sam skinuo pa pomoću njega ocrtao na limu oblik i isekao, izbusio rupe i zasrafio umesto tog.To je to problem resen.

Apolo ima davac temperature ali ne znam kako radi i kako treba da se prikaci da bi radio ali ima.

Što se tiče lonca,otvorio sam ga i u njemu su neke pregrade i jedna cev kroz sredinu ali to je dosta zaguseno i mislim da ne valja za motor,to sam izvadio i počeo da pravim protocni lonac.

Ako ima nešto da vas zanima a da sam izostavio ili vam nešto nije jasno,recite da vam objasnim(kolko mogu)

• zaludan, 383 postova

Pa tema je malo zamrla?

Evo da pocnem ispocetka sredinom nedelje krenem malo da vozim po njivama ispod kuce, mislim kao Paris-Dakar, Dakar-Paris i srecom ostanem bez goriva a zasto srecom e pa zbog ovoga:

FBB9BDE5-9193-AB4D-AE32-FB4F1B334BB2_thumb.jpg

Nista sta je tu je svima desni meni levi kao da sam glasao za Miru Markovic  ;) krenem da resim problem sa ovim proizvodom:

310C0016-D1B3-714B-9140-579A93FD0F29_thumb.jpg

Za sada drzi vodu pa videcemo za dalje.

Da nesreca neide nikad sama crko mi ventilator nista uzmem rastavim medjutim dal od vode (bio je napolju tokom ovih kisnih dana) zapalio je sve kontakte znaci nema opravka dajem se u potragu i nalazim ovo kao dostojnu zamenu.

454EC050-5097-8A40-B38D-F7ACFDFD86FA_thumb.jpg

Da da oko vas nevara renomiranog proizvodjaca CHIEFTEC dokle ce da traje ostaje da se vidi za sada kakav takav posao radi.300 din.

Dajem se u potragu za satom temperature i posle duzeg trazenja, jer bukvalno ni jedan nije reagovao na sondu.

A1664D43-285A-5049-894F-51D5E6A56160_thumb.jpg

Da se razumemo menjao sam i sondu tj. davac proizvodjac je Lampa Italija samo sam njega nasao da moze da se usrafi na mesto fabricke.I onda u prodavnici traktorskih delova nalazim ovo.

F0C74152-365D-FE49-8CFD-EC44243593A5_thumb.jpg

Indija DiTafe pandam nasem imt-eu ovo je kostalo 800 din. E sad montaza je tekla ovako:

-Prvo sam skinuo prednju masku sa farom i svezanj u crnoj kesi sto stoji iznad fara sam rasturio nasao kontakt tj. zicu sto vraca struju iz kontakt brave crno-siva mislim nemojte me drzati za rec.Povezao i stavio osigurac cisto da se nadje.

A872D172-8D81-DB4B-8879-519B363C62E6_thumb.jpg

-Planirao sam da uzmem osvetlenje sata sa pozicije ali kako se gasi kad se upali oboreno/dugo svetlo uzeo sam sa kontakta znaci kad dam kontakt pali se i osvetlenje nije najpametnije ali sta je tu je.

-Pusto sam masu do prednjeg lancanika tu dolazi ona sa akomulatora i jedna zica za sondu. I to izgleda ovako.

2216177B-E358-194B-8D7A-D9850385F0C0_thumb.jpg

Umetnicki rad vidi se izdaleka ali jos je u fazi razrade stegnuto sa obicnim selnama, nocu to izgleda ovako:

6151B977-843D-E946-B241-4DD6E438F1CC_thumb.jpg

Ostaje jos da probam orginalni IMT-eov onaj sto pocinje od nule.

Nisam siguran da ovaj pokazuje tacno zato sto kad dam kontakt odmah skoci na 50 C a ventilator pali kad predje ovih 105 Celzijusa, ali  kad ga vozim na otvorenom putu malo predje pola tako da nisam pametan. Termodavac je isti kao kod golfova tj. vw programa samo mislim da treba uzeti onaj kraci posto ima i duzi.

Ako sat tacno pokazuje onda ni u kom slucaju nemojte da vozite Apolla sa vodom mesto antifriza i antifriz bi trebalo da je neki bolji recimo G12 za aluminijumske hladnjake.

I jos da dodam da sam sredio trzanja u voznji, zapravo skoro kad mu dam odjednom pun gas proguta knedlu pa onda povuce kao lud kao da ima turbinu, stelovao sam smesu sraf sto je regulise je blajznuo pa nije bilo efekta okretati ga to sam video 2 put kad sam skidao karburator izgleda da prvi put nisam obratio paznju.

F951C09D-9FC1-8548-886A-0319333875F8_thumb.jpg

Sve ima samo ponekad treba procitati......

• Drug Član, 370 postova

@ Malizmaj

Jeste,setio sam se da to ima već ali se ne sećam na kojoj stranici,a ko ce da čita 150str od početka :P.

Gde si kupio tu sondu,gde sada to da potražim?ovo je bilo 2010 godine dal ima i sad?

• Drug Član, 370 postova

Pa crkava samo ako se ne rukuje sa mašinom po pravilima.

Ako neko ne menja ulje a preso je već 5000km sa tim uljem ili ako je sipano loše ulje ili ulje viskoznosti koja nije preporučena,a još gore ako neko pomesa više vrsta ulja.Takodje može da crkne uljna pumpa,ili ako su rastelovani ventili od toga stradaju klackalice i bregasta...postoji mnogo načina na koji to može da se desi ali se sve uglavnom svodi na nepravilno rukovanje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja