Jump to content

Moto Zajednica

Enduro djir a u Beogradu ili-ti: Off-Road Rally Tour Around Kraljevina Mirijevo

Recommended Posts

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

da, da. Da me nije zena pozvala da pita kad se vracam....ja pile ne bi ni kupio  :D

U svakom slucaju, nismo ostali gladni a ni bez novog iskustva. Posto pile (iz opravdanih razloga ;) ) ne mogu da podelim s vama, iskustvo mogu:

Sad mi je jasno zasto se Touring vizir zove Touring. Pa zato sto nije bas pogodan za off-road. Posebno ako je zatamljen kao ovaj moj.

Tu negde, na kilometar od starta pade mi na pamet da se "prestrojim" iz jednog traktorskog kolotraga u drugi. I to onako pod ostrijim uglom jer zbog dubine kolotraga i visine trave izmedju moralo je tako. Kad ono, djavola...u sredini u toj travi malo dublji usek/kanalic koji nije bilo sansi da uocim kroz vizir...taman toliki da mi usmeri prednji tocak ne tamo gde sam ja hteo nego u pravcu koji vodi pravo - u pad. Zakljucak: Sa touring vizirom oprezno u off-road jer je potpun pregled stanja puta ispred motora tek negde na 3 i vise metara a ono sto je neposredno ispred tocka - ako nije vidjeno ranije ostaje nevidjeno  :)

Brzina...jedva da sam se kretao (u prvoj) tako da opruzanje po travici nije ostavilo posledica ni po mene ni po crnu mambu. Malo ugnjecen palac leve noge (ostala na kratko ispod motora). Zakljucak: cizma sa ozbiljnim protektorima bi to resila bez problema a ova moja (civilna) i ako robusna samo je malo ublazila udarac/pritisak - no ipak je sacuvala zglob. Zato, ako nemate full zastitnu cizmu bolje je imati bilo kakvu jacu, "civilnu" , koja ide preko zgloba nego patiku i sl.

Ispod jakne (sa protektorima) i gladijator, na kolenima protektori a na rukama rukavice sa protektorima i svako je odradio svoje tako da zemlju nisam ni osetio. Zakljucak - bez opreme ni do mesare ;)

A prva pomisao (kad sam video da je motor ipak neogreban) bila je - Acapn. Definitivno moram da odem kod coveka da montiram taj crash-bar koji me tamo ceka jer sledeci put... :-\

Kad vec pominjem sledeci put...iskustvo kaze: Nikada u offroad ne treba ici sam. Prvo, u drustvu je zanimljivije. A pre tog prvog ima jos jedan jos vazniji razlog: bezbednost

1. Pad moze biti ozbiljniji a povrede takve da ne mozes sam podici, gurati ili voziti motor nazad

2. Postoje mesta na takvim putevima na kojima moze da se nasadi motor tako da napred ne smes a nazad ne mozes (sam)

3. Kvar na motoru koji ne mozes resiti na licu mesta sam, znaci ostavljanje motora i povratak peske (ako nemas singalni pistolj sa dimnim raketama)

verovatno ima jos toga ali su ovo pitanja koja su meni, na trenutak, prosla kroz glavu.

Ja sam pao na skoro isti nacin s Turing cizmama, nastradao za medalju (cetvorostruki prelom potlolenice i 1 rebro polomljeno )

Mene je trazilo skoro tri sata citava jedna mala armija bajkera, a na svu srecu nisam imao otvoreni prelom jer bi tom prilikom rizikovao gubitak krvi i ostale nezeljne posledice.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Bravo komso!!!

Posto sam nov u Mirjevu, mogao bi da mi otkrijes cari okoline! I moj TRANSALP bi se prosetao po prirodi!!!

Reci mi gde da napravim, narucim, kupim vizir kao tvoj?

Pozdrav, komsija i kolega po TA. Da bi se u Mirijevu osecao kao kod kuce obicaj je da nove komsije prvo povedemo na pivo u Kao kod kuce ;)

E tu ces vec saznati sve male tajne velikih majstora nase Mirijevske loze  ;D Posebno ako nam se pridruzi Forrest i bratija  ;)

p.s.

A u medjuvremenu, vizir mozes da narucis/napravis/montiras kod Ivana (na Dusanovcu). Njegov tel. je 064 2847847

...

Kad vec pominjem sledeci put...iskustvo kaze: Nikada u offroad ne treba ici sam. Prvo, u drustvu je zanimljivije. A pre tog prvog ima jos jedan jos vazniji razlog: bezbednost

1. Pad moze biti ozbiljniji a povrede takve da ne mozes sam podici, gurati ili voziti motor nazad

2. Postoje mesta na takvim putevima na kojima moze da se nasadi motor tako da napred ne smes a nazad ne mozes (sam)

3. Kvar na motoru koji ne mozes resiti na licu mesta sam, znaci ostavljanje motora i povratak peske (ako nemas singalni pistolj sa dimnim raketama)

verovatno ima jos toga ali su ovo pitanja koja su meni, na trenutak, prosla kroz glavu.

Ja sam pao na skoro isti nacin s Turing cizmama, nastradao za medalju (cetvorostruki prelom potlolenice i 1 rebro polomljeno )

Mene je trazilo skoro tri sata citava jedna mala armija bajkera, a na svu srecu nisam imao otvoreni prelom jer bi tom prilikom rizikovao gubitak krvi i ostale nezeljne posledice.

da, citao sam o tome ovde na forumu a eto vidis - zaboravio i krenuo ipak sam.  :-\ nadam se da si sanirao sve te posledice i da cemo nekom prilikom zajedno u off-road  ;)

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Africa Twin

Sa touring vizirom oprezno u off-road jer je potpun pregled stanja puta ispred motora tek negde na 3 i vise metara a ono sto je neposredno ispred tocka - ako nije vidjeno ranije ostaje nevidjeno  :)

E pa matori ne mozes off road da vozis penzionerski (sedeci). Mozes da sedis samo dok se vozis po benignom - ravnom terenu.

Voznja u stojecem polozaju pruza mnogostruke prednosti. Ono sto je odmah ocigledno - preglednost terena ispred motora, tako da ti touring vizir uopste nece predstavljati smetnju.

Druga ocigledna stvar je da se svi potresi od neravnina  lakse podnesu ako se primaju preko nogu a ne dupeta i kicme.

E ono sto na prvi pogled moze da zvuci paradoksalno je da imas mnogo bolju kontrolu nad motorom ako vozis stojeci. Razlog tome je sto se tezina vozaca na motor prenosi u dosta nizoj tacki (preko fuzastera umesto preko sedista)

Potrebno je samo malo prakse.Dakle sledeci put kad resis da iz garaze krenes na levo prvo ispusti pritisak iz guma ( mozes i da ga prepolovis, al predhodno osiguraj holsrafovima spoljnu gumu da ti se ne okrene i ne otkine ventil na unutrasnjoj). Onda kreni u voznju stojecki pa da vidis razliku.

Potpuno si u pravu da u off road ne treba ici sam. Johann je to iskusio na tezi nacin. Ja sam spram toga imao samo malu neprijatnost kad mi je pao motor na blatu negde u dubini sume "Titov gaj"- Ni sam nisam imao predstave kako bi objasnio nekom gde da me nadje.U svakom slucaju posle nekih 20-30 min sam uspeo da ga podignem

Dakle naravoucenije - ako ipak krecete sami u takvu avanturu obavezno ponesite mobilni i GPS sa koga mogu da se procitaju koordinate (nisam siguran da je to moguce sa svih GPS-ova namenjenih za on road)

Sa touring vizirom oprezno u off-road jer je potpun pregled stanja puta ispred motora tek negde na 3 i vise metara a ono sto je neposredno ispred tocka - ako nije vidjeno ranije ostaje nevidjeno  :)

E pa matori ne mozes off road da vozis penzionerski (sedeci). Mozes da sedis samo dok se vozis po benignom - ravnom terenu.

Voznja u stojecem polozaju pruza mnogostruke prednosti. Ono sto je odmah ocigledno - preglednost terena ispred motora, tako da ti touring vizir uopste nece predstavljati smetnju.

Druga ocigledna stvar je da se svi potresi od neravnina  lakse podnesu ako se primaju preko nogu a ne dupeta i kicme.

E ono sto na prvi pogled moze da zvuci paradoksalno je da imas mnogo bolju kontrolu nad motorom ako vozis stojeci. Razlog tome je sto se tezina vozaca na motor prenosi u dosta nizoj tacki (preko fuzastera umesto preko sedista)

Potrebno je samo malo prakse.Dakle sledeci put kad resis da iz garaze krenes na levo prvo ispusti pritisak iz guma ( mozes i da ga prepolovis, al predhodno osiguraj holsrafovima spoljnu gumu da ti se ne okrene i ne otkine ventil na unutrasnjoj). Onda kreni u voznju stojecki pa da vidis razliku.

Potpuno si u pravu da u off road ne treba ici sam. Johann je to iskusio na tezi nacin. Ja sam spram toga imao samo malu neprijatnost kad mi je pao motor na blatu negde u dubini sume "Titov gaj"- Ni sam nisam imao predstave kako bi objasnio nekom gde da me nadje.U svakom slucaju posle nekih 20-30 min sam uspeo da ga podignem

Dakle naravoucenije - ako ipak krecete sami u takvu avanturu obavezno ponesite mobilni i GPS sa koga mogu da se procitaju koordinate (nisam siguran da je to moguce sa svih GPS-ova namenjenih za on road)

e ovo su pravi saveti. na jednoj kratkoj deonici gde je put bio nesto "ravniji" sam ustao i tacno sam imao taj osecaj. sad naravno, daleko sam ja od te prakse da bih mogao da se opustim posebno kad sam sam. ali eto, dobar savet para vredi i sledeci off cu sigurno da forsiram tu vezbu sa stajanjem  :)

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Transalp

Bravo komso!!!

Posto sam nov u Mirjevu, mogao bi da mi otkrijes cari okoline! I moj TRANSALP bi se prosetao po prirodi!!!

Reci mi gde da napravim, narucim, kupim vizir kao tvoj?

Pozdrav, komsija i kolega po TA. Da bi se u Mirijevu osecao kao kod kuce obicaj je da nove komsije prvo povedemo na pivo u Kao kod kuce ;)

E tu ces vec saznati sve male tajne velikih majstora nase Mirijevske loze  ;D Posebno ako nam se pridruzi Forrest i bratija  ;)

p.s.

A u medjuvremenu, vizir mozes da narucis/napravis/montiras kod Ivana (na Dusanovcu). Njegov tel. je 064 2847847

Nesto su mi stavili neke blokade na net. na brodu, pa nisam mogao ranije da odgovorim. Vrlo rado se odazivam na pivo, i nadam se vec sada pocetkom novembra, tada stizem kuci!!!

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

...

Nesto su mi stavili neke blokade na net. na brodu, pa nisam mogao ranije da odgovorim. Vrlo rado se odazivam na pivo, i nadam se vec sada pocetkom novembra, tada stizem kuci!!!

I meni je blokiran pristup bjb-u u firmi,ne znam zasto,ali ovo resava stvar  http://www.ultrareach.com/

skini program,provereno radi.Nije piraterija,i nema virusa.

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Transalp

...

I meni je blokiran pristup bjb-u u firmi,ne znam zasto,ali ovo resava stvar  http://www.ultrareach.com/

skini program,provereno radi.Nije piraterija,i nema virusa.

Probacem, probacemo!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja