draza 548 Napisano April 26, 2009 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav . Ja se opet vratio na moju prvu ljubav . Imam africu rd07 a poslednji model pa me interesuje da li uopste ima katalizator ili tako nesto i koje je gorivo bolje sipati super ili bezolovan . Voleo bi da cujem vasa misljenja jer sam jedva naso ovaj motor , kao iz fabrike je sa servisnom knjizcom i svom ostalom dokumentacijom . Hvala unapred na savetima . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano April 27, 2009 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Bezolovni ide u sve afrike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano April 27, 2009 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Zbog katalizatora ili? :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano April 27, 2009 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Ne postoji razlog sipati bezolovni . Apsolutno je svejedno koji benzin ...vise volim olovni i samo njega sipam . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano April 27, 2009 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan A ima li neka afrika uopste katalizator pa da zato mora bas bezolovni ili nema katalizator . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano April 29, 2009 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Kolko sektasa al samo dvojica pravih . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano April 29, 2009 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Bezolovni benzin ide u sve afrike zbog malih tolerancija zazora ventila i siceva ventila koje iskljucuju neophodnost prisustva olovnih aditiva u gorivu za normalano funkcionisanje agregata, kao sto je to slucaj sa starijim agregatima, gde olovo vrsi funkcije zaptivanja i podmazivanja. Da ne duljim, agragat afrike je projektovan i izradjen tako da se bez problema moze voziti na bezolovni benzin, kao bilo koji motocikl koji "ide" samo za bezolovni. Verujem da je to najbitniji podatak koji vlasnici treba da znaju, pogotovo u svetlu aktuelne odluke o skorom ukidanju olovnog benzina na nasim pumpama. Tacno je da afrika nije veliki probirac sto se tice vrste goriva i da "pije" sve. U Jordanu sam imao prilike da je vozim na benzin od 90 oktana, posto se drugi benzin, u toj drzavi, ne moze kupiti. Afrika je radila kao sat, bolje nego u Srbiji. Jedina prednost sipanja olovnog benzina u afriku njegova manja agresivnost u odnosu na bezolovni benzin i teorijski duzi vek trajanja rezervoara za gorivo. Kazem teorijski, posto je ta osobina olovnog benzina, u odnosu na druge faktore koji uticu na vek trajanja rezervoara motocikla, prakticno zanemarljiva. Prednost sipanja bezolovnog benzina, u Srbiji, je kvalitet. Stari automobili i motocikli, koji idu na olovni benzin, nemaju senzore koji "prijavljiuju" lose gorivo, sto zaposleni u domacoj naftnoj industriji dobro znaju i bezobzirno zloupotrebljavaju. Dakle, afrika ide podjednako dobro na sve vrste benzina, a moja preporuka je bezolovni. Izvinjavam se ukoliko sam svojim prethodnim postom izneo netacne i neprecizne podatke. Takodje, izvinjavam se zbog neupotrebljavanja slova ć,č,š i ž prilikom pisanja svojih postova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano April 29, 2009 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala MATIJAKU e tako se coveku objasni nesto pa da i on zna . Hvala ti puno druze . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...