balkanlover70 690 Napisano April 26, 2009 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz svima.da li neko zna koliki je izlazni napon medju fazama iz statora Afrike Twin RD 04 iz 1992.?ako ima strucnog osoblja ili osoba koje su imale prilike da budu u neposrednom kontaktu sa ovim problemom,jer moj regler daje 16-18 v ,zamenio sam ga sa drugim,polovnim,i taj drugi daje isti napon!!!mozda je i on "riknuo"ali pre nego sto se usudim da kupim nov voleo bih dA PROVERIM napon statora. svaki savet u vezi ovog je dobrodosao,hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano April 26, 2009 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Napon sa faza alternatora ide i do 70 V bez opterećenja i na visokim obrtajima, tako da očigledno imaš problem sa reglerom. Moj je savet da se obratiš Joški Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 26, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ima problema i sa ispravljacem ! ( probila neka dioda ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano April 26, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nein. ne može sa probijenom diodom da ima prenapon. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano April 27, 2009 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Pre svega, proveris da je kabl koji vodi ka regleru neostecen. Izlazni napon je oko 45-50 V kada motor radi u leru na 1200-1500rpm. Ispravnost alternatora mozes proveriti tako sto upalis motor i raskacis kabl koji iz alternatora ide ka regleru. Imas tri pina tj. tri faze. Uzmi rezervnu sijalicu za auto, spoji pinove sijalice tako da istovremeno "gore" vlakna dugog i kratkog svetla. Takvu sijalicu isprobas na svim kombinacijama pinova kabla iz alternatora. Ukoliko pri svim kombinacijama svetli istom jacinom, alternator bi trebalo da je u redu. Ako pri nekoj kombinaciji svetli slabije, najverovatnije je "probila" barem jedna od faza i potrebno je skidanje levog dekla, vadjenje statora, premotavanje ili zamena statora. Dobra stvar kod afrike je ta da stator stoji na deklu, tako da se skida bez skidanja rotora, za sta je potreban poseban alat. Premotavanje mozes odraditi kod Saleta iz Trstenika, koji za to daje dozivotnu garanciju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
turbopedja 282 Napisano April 27, 2009 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pre svega, proveris da je kabl koji vodi ka regleru neostecen. Izlazni napon je oko 45-50 V kada motor radi u leru na 1200-1500rpm. Ispravnost alternatora mozes proveriti tako sto upalis motor i raskacis kabl koji iz alternatora ide ka regleru. Imas tri pina tj. tri faze. Uzmi rezervnu sijalicu za auto, spoji pinove sijalice tako da istovremeno "gore" vlakna dugog i kratkog svetla. Takvu sijalicu isprobas na svim kombinacijama pinova kabla iz alternatora. Ukoliko pri svim kombinacijama svetli istom jacinom, alternator bi trebalo da je u redu. Ako pri nekoj kombinaciji svetli slabije, najverovatnije je "probila" barem jedna od faza i potrebno je skidanje levog dekla, vadjenje statora, premotavanje ili zamena statora. Dobra stvar kod afrike je ta da stator stoji na deklu, tako da se skida bez skidanja rotora, za sta je potreban poseban alat. Premotavanje mozes odraditi kod Saleta iz Trstenika, koji za to daje dozivotnu garanciju. Matija, Bravo, vidim da si upucen u problematiku ali odakle ti to znas ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejanf650 4 Napisano April 27, 2009 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Pozarevac Prijavi odgovor kao problematičan Pa verovatno on ide i kvari ljudima statore i reglere, pa posle kao idi kod Saleta iz Trstenika, pa doživotna ITD... Šala naravno. Alal vera na objašnjenju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano April 27, 2009 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Promenio sam tri originalna statora na africi i jedan premotao kod Saleta iz Trstenika. Ukupno cetiri menjanja... dok nisam naucio zatvorenih Sa tim Saletovim alternatorom sam proslog leta odvozao turu Beograd-Bugarska-Turska-Sirija-Jordan-Sirija-Turska-Bugarska-Makedonija-Albanija-Crna Gora-Beograd i mislim da se moze reci da je prosao test. Tek pre par nedelja sam nabavio originalan Hondin alternator i ubacio ga u masinu, cisto iz zelje da mi na motoru sve bude "original". Kako je originalni deo skup i tesko se nabavlja, mislim da kvalitet usluge premotavanja koju vrsi Sale iz Trstenika zavredjuje preporuku. Sa druge strane, Sale je to naplatio 80 evra, sto je papreno. Tek skoro sam nabavio polovan originalni stator ...za manje od 50 evra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano April 27, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pošto si umontirao taj original, a ako nisi "saletov" prodao, daj uslikaj i okači ovde da se vidi prelaz žica kao i izolacija. 80€ je svakako previše kao što i 50€ za polovnjak nije merilo jer je ipak-polovan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano April 28, 2009 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan hvala svima na trudu i objasnjenjima ali ipak je regler bio taj koji je "kocio".promenjen i sada Honda radi kao "japanac". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano April 29, 2009 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan evo mene opet. inace za svaku info motor mi na leru daje oko 17 V a pod punim gasom stize i do 60 V.po informaciji mehanicara HONDE izlazni napon na mom motoru je odlican.zamenio sam regler i sada HONDA samo "broji".znaci moze katanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...