zlajabgd 9 Napisano Decembar 1, 2009 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan ima li neko bilo kakvu informaciju sta je bilo sa zahtevima koji su predati tj.jel ima odgovora Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 498 Napisano Decembar 2, 2009 Zainteresovan, 455 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan ima li neko bilo kakvu informaciju sta je bilo sa zahtevima koji su predati tj.jel ima odgovora Možda bismo trebali da ih 'podsetimo'! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
serbduck 15 Napisano Decembar 2, 2009 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ima li neko bilo kakvu informaciju sta je bilo sa zahtevima koji su predati tj.jel ima odgovora Možda bismo trebali da ih 'podsetimo'! Naravno http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=45190.0 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Decembar 2, 2009 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan ima li neko bilo kakvu informaciju sta je bilo sa zahtevima koji su predati tj.jel ima odgovora Možda bismo trebali da ih 'podsetimo'! mislio sam na ljude iz MAS-a koji su organizovali protest i predali zahteve...da li oni imaju neku "povratnu" informaciju i skupstine ili je ono ....ni pisma ni razglednice Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 498 Napisano Decembar 3, 2009 Zainteresovan, 455 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan mislio sam na ljude iz MAS-a koji su organizovali protest i predali zahteve...da li oni imaju neku "povratnu" informaciju i skupstine ili je ono ....ni pisma ni razglednice Izgleda da je to... Ni pisma ni razglednice... http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?topic=3180.60 Noca, predsednik MAS-a, izjavio da nema ni snage ni vremena da ubuduće organizuje proteste i...to je to. Umesto u maju, kada je trebalo da se izađe sa saopštenjem u vezi naših protestnih zahteva, stvar je 'pomerena' za kraj sezone. Kako mi se čini, ni u MAS-u, sudeći po mrtvilu teme već izvesno vreme, nema kritične mase da se nešto uradi ponovo. Ili, neće više nekolicina da potura leđa za sve ostale. Pojma nemam...Valjda nikom nije sitno za lovu čim se ne bunimo. Meni nije sitno i itekako mi 'kopa oči' svaki odlazak na registraciju. Ali ne mogu sam. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Decembar 3, 2009 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan mislio sam na ljude iz MAS-a koji su organizovali protest i predali zahteve...da li oni imaju neku "povratnu" informaciju i skupstine ili je ono ....ni pisma ni razglednice Izgleda da je to... Ni pisma ni razglednice... http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?topic=3180.60 Noca, predsednik MAS-a, izjavio da nema ni snage ni vremena da ubuduće organizuje proteste i...to je to. Umesto u maju, kada je trebalo da se izađe sa saopštenjem u vezi naših protestnih zahteva, stvar je 'pomerena' za kraj sezone. Kako mi se čini, ni u MAS-u, sudeći po mrtvilu teme već izvesno vreme, nema kritične mase da se nešto uradi ponovo. Ili, neće više nekolicina da potura leđa za sve ostale. Pojma nemam...Valjda nikom nije sitno za lovu čim se ne bunimo. Meni nije sitno i itekako mi 'kopa oči' svaki odlazak na registraciju. Ali ne mogu sam. znaci pisi propalo,bar smo se druzili taj dan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Decembar 3, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan već par postova pišem pa ih brišem... sve krenem u nerviranje neko... elem najkreativnije je napraviti minimalni spisak sa kojim svi motociklisti mogu da se slože. Npr. ukidanje poreza za luxuz za motore preko 750ccm i smanjivanje cene registracije generalno smanjivanje cene putarina za motocikliste promena boje koja se koristi za horizontalnu signalizaciju (masa pešaka je pala preko ovih zebri prilikom prve kiše) .... Ovo su stvari koje meni padaju na pamet... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 498 Napisano Decembar 3, 2009 Zainteresovan, 455 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Najlakše je ići linijom manjeg otpora. Ne radi se ovde o sposobnosti ili nesposobnosti da se namet plati već o prisutnom osećanju da je taj namet nerealno visok. I da li to onda znači da ne treba pokušati da se na miran i civilizovan način zaštite naši (i tvoji) interesi? 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Decembar 3, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ne mislim da je u redu, ali ni da ce biti bas _mnogo_ bolje cak i da drzava smanji takse u nekoj meri. Sem taksi tu je i osiguranje, koje ce, realno je, u buducnosti biti vece i vrlo bliske onima u zapadnoj Evropi. Hteli mi to ili ne, civilizacija stize i do nas, osiguranja ce poceti da funkcionisu i isplacuju stete. Delovi motocikala kod nas kostaju slicno kao na Zapadu, pa ako ce Osiguranje nadoknadjivati stete - i cene osiguranja ce biti odgovarajuce. Znaci, suma za registraciju ce biti priblizna sadasnjima, uz eventualno pravedniju preraspodelu - snaga umesto radne zapremine i slicno. Sto opet znaci, ako nemas tu lovu za godisnju registraciju ne upleci se u to. Mislim da bi smo diskusiju trebali da prebacimo u ovu temu: http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=45190.msg686232#msg686232 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano Decembar 4, 2009 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan Lalajko sve si u pravu za to oko osiguranja. Treba da poskupi i treba da bude realna isplata u sto kracem roku, a ne da se covek nateze mesecima za isplatu kao djavo sa babom, ali i drzava treba da omoguci registrovanje na period kraci od godinu dana (3 meseca, 6 meseci) jer je motocikl sezonsko vozilo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanP 3 Napisano Decembar 4, 2009 In memoriam, 88 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Posto ne zivim u San Diegu pridruzujem se stavu Cika Kureta Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 498 Napisano Decembar 4, 2009 Zainteresovan, 455 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Najlakše je ići linijom manjeg otpora. Ne radi se ovde o sposobnosti ili nesposobnosti da se namet plati već o prisutnom osećanju da je taj namet nerealno visok. I da li to onda znači da ne treba pokušati da se na miran i civilizovan način zaštite naši (i tvoji) interesi? Saxi, što mi otseče prvu rečenicu iz posta? :o Ne menja ona baš ništa, al' me čisto zanima... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jesic 9 Napisano Decembar 13, 2009 U prolazu, 36 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam na protestu, kao i nekoliko mojih drugara iz "NO LIMITS-a". Bilo je, kako je bilo, i ovog i onog, ali za prvi put mislim da je bilo odlično. Pokazali smo da postojimo i da nismo zanemarljivi više! Nisam dataljno čitao ovaj novi Zakon o saobraćaju, ali koliko znam ništa od bitnih promena u vezi registracije motocikala (ono što nas najviše interesuje). No dobro, ništa ne može da uspe iz prve, a neće se niko tako lako odreći dobre svote para koje plaćamo, iako smo u totalno nezahvalnijem položaju-kako god da ga uzmeš. Lično sam član MK, član BJB i MAS-a, a verovatno i jednog dana AMS. ZATO-predlažem-da na proleće, kad bude zgodno, ili istog datuma kao ove godine-PONOVO svi izađemo opet na ulicu i OPET odradimo protest kao ovogodišnji! Da nas OPET, ČUJU i VIDE! I tako OPET ako treba! Sve dok jednog dana ne isteramo ono što smo započeli i što je red, prema nama!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Decembar 13, 2009 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan ZATO-predlažem-da na proleće, kad bude zgodno, ili istog datuma kao ove godine-PONOVO svi izađemo opet na ulicu i OPET odradimo protest kao ovogodišnji! Da nas OPET, ČUJU i VIDE! I tako OPET ako treba! Sve dok jednog dana ne isteramo ono što smo započeli i što je red, prema nama!! ZA +1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukarsv 0 Napisano April 10, 2010 U prolazu, 12 postova Lokacija: bgd-milano-bec Prijavi odgovor kao problematičan ??? ??? ??? ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano April 11, 2010 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan ??? ??? ??? ??? Ni meni nije jasno zašto nema podrške od strane BJBa.... Pablo ? Lalajko ? Lancia88 ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dencse 0 Napisano April 12, 2010 U prolazu, 72 postova Prijavi odgovor kao problematičan verovatno nema u ovoj temi jer je ovo tema od prošlogodišnjeg protesta u organizaciji masa....... a što ove godine nema.....to samo oni znaju..... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano April 12, 2010 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan verovatno nema u ovoj temi jer je ovo tema od prošlogodišnjeg protesta u organizaciji masa....... a što ove godine nema.....to samo oni znaju..... Oni koji citaju pazljivo, (malo i izmedju redova) i ne padaju pod uticaj mase (pritom ne mislim na MAS-u ;D) i stihije, znaju zasto. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano April 12, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ja se pozivam na Peti amandman Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tokaja 5 Napisano April 12, 2010 U prolazu, 60 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Freewind XF650 Prijavi odgovor kao problematičan daj bre spustite koplja vise i ovde bi trebali da pokazemo da smo jedinstveni Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano April 12, 2010 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan Ja se pozivam na Peti amandman tko god se pozivao na peti amandman,bio je osudjen ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dencse 0 Napisano April 12, 2010 U prolazu, 72 postova Prijavi odgovor kao problematičan daj bre spustite koplja vise i ovde bi trebali da pokazemo da smo jedinstveni šta reći........ nismo ni svesni koliko "nas" ima,još kada bi se složili.........okrenuli bi svet naglavačke.....al ipak "u svakom žitu ima kukolja".....ima ljudi koji će kada i ako uspe imati iste benificije kao oni koji su se mučilli za isto.....a opet ako ne uspe....isti ti će moći da kažu"mi nismo učestvovali" Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1965 Napisano April 12, 2010 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan ??? ??? ??? ??? Ni meni nije jasno zašto nema podrške od strane BJBa.... Pablo ? Lalajko ? Lancia88 ? Nema podrske od BJB-a? Hajde molim te prebroj koliko ima tema na BJB forumu koje se bave MAS-ovim protestom? Da ne podrzavamo to, nijedna tema o tome ne bi postojala, kako inace sva normalna pravila na svetskim forumima jasno nalazu. Jako je licemerno pljuvati po BJB-u, a ovamo zloupotrebljavati BJB logistiku koja je godinama gradjena. Jos na tehnickom sastanku sa MAS-om pocetkom Marta je usaglaseno da su nam zahtevi prilicno podudarni i tu dileme nema da li mi podrzavamo te zahteve. Ali, ni za jedan dogadjaj ne mozemo dati podrsku na nevidjeno, a pogotovo ne dogadjaju na koji nismo zvanicno ni pozvani. Od nas bi bilo totalno neodgovorno prema motociklistima da ih pozovemo na dogadjaj za koji je neko neovlasten otvorio temu na forumu tek tako, bez zvanicnog saopstenja od organizacije koja to organizuje. Prosli protest u organizaciji MAS-a je jako neodgovorno organizovan, bez ikakve najave policiji i samim tim je policija napisala prekrsajnu prijavu toj organizaciji. Zbog toga mi kao organizacija ne mozemo podrzati bilo kakav dogadjaj koji nije prijavljen policiji uredno i koji nema saglasnost gradskog sekretarijata za saobracaj. Juce u razgovoru sa Radetom Squirelom, koji je clan UO MAS-a, sam cuo da to dobijaju tek danas. Kao sto smo obecali, nase zahteve (koji su fax-om poslati i MAS organizaciji) smo predali do kraja Marta 2010 godine. Samim tim, nema smisla da sada zvanicno protestujemo, zato sto jos nismo ni dobili odgovor od drzave o nasim zahtevima i predlozima. Ako nam negativno odgovore na nase zahteve ili nam ne odgovore u razumnom roku od 60 dana, tada mozemo pricati o protestu. Dakle, posto AMS organizacija ne ucestvuje u organizaciji tog dogadjaja, ne moze ga ni zvanicno podrzati. Na svakome pojedinacno je da odluci hoce li ici na protest, sto ce velika vecina nas i da uradi. Iako se slazemo se u 95% sa zahtevima, nismo na vreme pozvani da ucestvujemo i samim tim se necemo mesati i praviti bilo kakav problem MAS organizaciji oko zasluge za bilo kakav uspeh ili ne daj Boze, neuspeh. Inace, jedan od zahteva koje smo poslali Ministarstvu Finansija je da se oformi radna grupa koja ce se baviti problemom rekonfiguracije i smanjena registracije, koju ce sacinjavati ljudi sa 'nase' i sa 'njihove' strane. Rado cemo ponuditi i MAS organizaciji da odredi svoje delegate za tu radnu grupu. Nase organizacije se razlikuju u putu do ostvarenja cilja, iako su nam ciljevi zajednicki. Razlika je samo u tome sto mi ne dopustamo nasim clanovima da lose pricaju, da se najblaze izrazim, o toj organizaciji, kao i o ljudima koji je vode. To svakako nama sluzi na cast. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano April 12, 2010 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ima smisla što si napisao. Hvala na pojašnjenju. Mislim da bi uprava MAS-a trebala da kontaktira tebe i članove tvoje ekipe admina, i da tom prilikom vi pokažete maksimalnu predusretljivost (prevaziđete sujetu i sl.) u vidu neke akcije na forumu poput banera za prikljupljanje novca za Boleta i sl.... Jer ipak smo svi na dva točka, što iz ljubavi, što iz potrebe.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano April 12, 2010 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ustvari, nema sujeta izmedju rukovodstava, ili ih mozda ima ali ne isplivavaju. Toga ima kod pojedinaca koji pokusavaju da za sebe ulove u mutnom neku priliku za nesto, ali to je vec sasvim druga stvar i nema veze sa rukovodstvima i zvanicnom komunikacijom, saradnjom i sinhronizacijom. U ovom momentu, cak i neobjavljivanje zvanicnog saopstenja AMS je proizvod upravo sinhronizacije, verujemo do sutra. Sutra bi trebalo da bude i dan kada bismo mogli da dobijemo prve odgovore na nase zahteve a koji su vec sada uvrsteni u proceduru za iniciranje, samo sto nama samo kao takvo ne znaci mnogo, vec insistiramo na necem visem od toga, a iskazano je u zahtevima. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...