Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Princ 250 (Jinlun 250-5) i Princ 125(Jinlun 125-11)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: VN 750 custom

sve sredjeno, lepo ide, ali test voznja tek sledi, mada je kuckanje sa desne strane ostalo, jos uvek se cuje i na leru i u voznji, a cini mi se da se prenosi i kroz auspuhe,hahaha

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Nisi primetio da je model sa snimka 250cc, a on vec ima dublji zvuk od 125cc

Sta je bolje za nase lance testerol za lanac motorne testere ili sae 90 ?

• Svrati ponekad, 249 postova
  • Motocikl: HD Sportster 1200

Ja u skorije vreme hocju da uradim takve cevke od inoxa.

Mislkim da nije skupo koliko sam se raspitivao. Taman cju da pochupam katalizatore i

da mu turim otvorene cevke i onda udri brigu na veselje.

;) ;) ;)

niko nista za zejtin za lanac?

cevke Fi 40 pasu na ozduv, pasent, mozda 37-38 ali su ok i 40, ali kad se stave samo te cevi mnogo je piskav zvuk na 125cc

kod mene su sad njegove cevke, neki Fi 70 npr, ali kad su skroz otvorene ima neku notu mnogo piskavu, inace ima mnogo dublji zvuk, pa sam vratio ono suzenje sa kraja i malo ponistio te piskave nijanse. Planirao sam njegove lonce da isecem ukoso i dobijem na izlaznom precniku, ali ne smem zbog tog zvececeg zvuka.... tako da probajte i vidite sta vam odgovara. Ovako se cuje za nijansu jace nego sto mi odgovara ali je dubina zvuka ok, mada kad se vracam kuci kasno gasim motor malo pre kuce zbog komsiluka ;D

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Juce prodao svoje magare.

Prvi test sam pravio na 11111, sledeci sam mislio da odradim na 22222 ali sam ga prodao po ceni koja je za mene relativno dobra. U mom vlasnistvu je napravio 15500 km za godinu i dva meseca.

Ajde da krenem. Sam kvalitet realno i nije nesto. Malo losija zavrsna obrada i losiji materijali doprinose lakom rdjanju srafova i nekih hromiranih delova. Gumeni delovi su dosta losi. Najveca mana po meni je elektroinstalacija. Sve neke sitnice zezaju mada su za to odgovorni i losi nasi delovi. Sijalice sam promenio jedno 4-5 komada dok nisam nasao kvalitetne koje vec dugo traju. Automat za zmigavce koji sam ugradio je trajao jedno 7-8 meseca. Posle njega sam kupio jos 3 komada sa cenom od 100-500 dinara i ni jedan nije bio ispravan. Kablovi svecica nisu nesto i lose su zasticeni, desavalo se da probijaju po kisi. Spojevi su mogli da se obloze kvalitenim buzirom. U principu kvalitet samog motora je potpuno dovoljan za vozikanje po Srbiji. Nikad ni u jednom trenutku nije ni zastucao a kamo li stao. Palio iz prve i na debelom minusu posle 2 meseca stajanja. Znaci sto se tice pouzdanosti veliki plus!

Zamerke na zadnju kocnicu! Dobos slabo radi posao. Jeste da moze da blokira zadnji tocak kad se dobro pritisne ali ne moze bas dobro da se dozira u odnosu na disk. Za prednju imam samo reci hvale. Jeste da je mnogo slabija od na primer Ninje 250 ili Aprilije Rs125 ali za kruzer odlicna. Dobro se dozira, lepo koci a u opste se ne trosi. Jeste da ne vozim agresivno ali ja nisam primetio nikakvih znakova trosenja plocica. Kod dosta kineza desi se da se vremenom disk iskrivi i koci neravnomerno. Kod Princa to nije problem.

Amortizeri. Imaju i dobre i lose strane. Prednji je dosta mek i pri naglom kocenju propada skoro do kraja. Dobro upija neravnine a nisam primetio da odskace po rupama. I posle 15500 km nisam primetio znakove trosenja ili su stradali semerinzi. Za vecu stabilnost pri brzoj voznji bih stavio gusce ulje. Zadnji isto nisu propisali iako je motor vozen po uzasnim putevima. Oni nisu bas meki kad se vozim sam bez prtljaga a kad vozim nekog, jos sa punim koferima, i komplet kamp opremom nema ni s od stabilnosti. Jeste da ja volim meko ogibljenje ali kad je pretovaren posle jedne neravnine odskoci po ravnom jos 3-4 puta. To pri laganoj voznji ne narusava stabilnost ali ume da bude mnogo zamorno. Pri velikoj brzini je mnogo nestabilan i u krivini odskace u svim mogucim pravcima.

Agregat odlican. Solidno povlaci iz nizih obrtaja ali da bi prodisao mora da se zavrti dosta, u preticanju mora da se zavrti i u crveno. Jedino tako moze da se nadoknadi mala snaga iz 125 kubika. Nisam primetio nikakvih promena, potrosnje ulja ili vece potrosnje goriva ili bilo kakvo opadanje performansi.

Gume su izuzetno dugotrajne ali sto se tice stabilnosti po mokrom asvalt 0.

Ko voli kruzer izgled Princ ce mu se sigurno posvidjati. jednostavno je napravljan da bude lep. Svi se odusevljavaju, manji poznavaci motora ne mogu ni da poveruju da je kinez.

• U prolazu, 54 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman AN400 K7

Dobro drugari , vidim da niko ne nastavlja temu , pa ajde ja. Bogdo, eto vidis tebe je bas lepo posluzio sad mozes da uzmes nesto ozbiljnije. Eto i ja ovo prolece kupio 250-icu , i ako sam presao samo 1300 km vec sam je izgustirao. Nego ne predajem se lako. Dogovoricu se s majstorom da na kraj sezone doteram motor kod njega da ga generalno presredi, mislim da pretegne - dotegne gde treba, podmaze viljusku jer verovatno nije podmazana, kao i sve sajle, i najglavnije promeni one gume na drzacima na motoru. Kazu na nekom forumu u Hrvatskoj, kod njih to ide u garantnom roku (zamena gumica) nekim proizvedenim u njihovoj reziji i da je posle toga vidno smanjena kolicina vibracija.  I to je to , nadam se da ce u sledecoj sezoni voznja biti daleko ugodnija. Pozz svima iz Svrljiga

Poshto mi je dosadilo da vozim u mraku, jer ove nashe svecje nikako ne svetle,

uz pomocj Alexe sam promenio far. Stavio sam ulozak od Golfa 2 ( mali far za dugo svetlo)

sa H1 sijalicom. Dodushe imam samo oboreno svetlo , ali svetli ko blesavo.

Sledecja prepravka je na H4 ali samo moram malo da se naviknem da vozim sa svetlima,

poshto sam do sada vozio na slepo.

post-8458-12879098027701_thumb.jpg

• U prolazu, 8 postova

Pozdrav svim forumasima,

evo da se pohvalim da sam i ja postao vlasnik jedne ljute masine.

Imam ga tek nedelju dana i zadovoljam sam.  Prethodni vlasnike je vec uradio svo zatezanje i prepravku svih princevih boljki. Medjutim, pojavio mi se problem sa menjacem kod 4. i 5. Cetvrta je jos i OK ali peta ide previse ispod nogostupa pa ne mogu tako lako da ubacim. Moram nekako prstima,  kao baletan, da je ubodem. Probao sam da nastelujem, tj. da podignem zadnji deo klackalice ali mi se onda javlja problem sa prvom. Drugi deo klackalice udara u agregat i ne mogu da ubacim u prvu.

Molio bih iskusne forumase ako je neko imao ovakav problem da uskoci sa nekim resenjem.

Pozdrav.

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Aj ti to uslikaj i okaci sliku. Ta klackalica ne bi trebala da se bitnije pomera po brzinama. A posto petom podizes brzine a prstima spustas kakve veze ima, jedino ako ti poluga spada ispod nogostupa. ???

• U prolazu, 8 postova

cao @Zoltan,

tu i jeste kvaka, poluga mi odlazi ispod nogostupa i klackalica mi se bas drasticno pomera kada menjam brzine. Sve je fantasticno do 5. I cetvrta malo zeza ali nekako mogu da je prstima, tamo gde bi trebalo da gazim petom, uglavim. Cetvrta je vec ispod nogostupa. Peta ni pod razno. Nije valjda da sam toliki maler.... Da li moze da se podigne klackalica pa da mogu da podvucem nogu ispod prednjeg dela klackalice i da tako saltam???? da li na menjacu postoji opcija da se nekako nasteluje osetljivost????

pozdrav

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Ako te ne mrzi ti se provozaj do mene. Ne obecavam da cu da popravim ali znam kako treba da stoji pa da bar vidimo u cemu je problem.

• U prolazu, 8 postova

Evo da dodam nesto. Kada onako muski zavarim petom po klackalici salta u 4. i 5. bez problema. Jel to tako treba? Do sada sam saltao nezno, mislim, normalno... Prvi motor, prvi menjac  ??? Kada saltam na nizu brzinu ide glatko a navise  sve do trece a posle mora malo da se zvekne. Bojim se da nesto ne sjebem, tj. polomim na menjacu ako ga non-stop klepecem. Interesuje me kako to ide kod ostalih princeva????

• U prolazu, 8 postova

Preko sto pregleda i niko ne zna da mi objasni da li sa menjacem treba zestoko ili nezno, niko da izadje sa bilo kakvim predlogom???? Ne verujem da niko nije imao ovakav preoblem...  ??? ??? ???

• U prolazu, 8 postova

Probao sam malo da nastelujem kvacilo, mozda ce to malo da pomogne. Kvacilo mi hvata visoko, tj. moram skoro do kraja da otpustim rucicu i tek onda krece. Hocu da mi hvata na pola rucice. Zatezao sam sajlu ali nema promena. Sidjem ja i imam sta da vidim. neki moron mi polomio oba retrovizora. nisam mogao da verujem. Ajde jedan da je probao da skine i da nije uspeo ali oba. Strasno.

Probaj onu polugu menjacha da odvrcjesh ili zavrcjesh po malo , tu shtelujesh visinu klackalice,

tj. visinu prednje i zadnje papuchice. Ja sam imao istih problema kad mi je spala poluga menjacha , pa

kako god da namestim udarala mi klackalica u dekle, dok nisam skinuo polugu i zashrafio je odprilike i onda

kad sam je vracjao gledao pod kojim uglom stoje papuchice .Namestio i onda vrteo shipkicu da bi ih doterao u

polozaj da radi kako treba.Proveri da nije kriv nogostup kojim sluchajem, jer i to moze da te zeza da ne mozesh da nashtelujesh.

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: Honda CBR 929

Polovnjak naravno, uzeo ga sa nekih 1600km.

Kod starog vlasnika pukao spaner, kad sam ga uzeo stavio novi, vozio tako malo ali je nesto zveckalo, otisao kod majstora rekao je da je bregasta razjebala lezajeve zbog tog polomljenog spanera, malo se i ona pojela, tako da novi lezajevi nisu pasovali, onda smo napravili biksne tj lezajeve od bronze i sve ok....majstor sklopio masinu, kad sam ga preuzeo, vidim ja nesto stuca nece da predje 70 km/h. Odem ja kod majstora, kaze mozda je lose uzubljen, kao ga uzubi on ponovo...uzmem ga ja i sve ok ide lepo, radi fino...kad posle par dana nesto zvecka, kao lanac bregaste izgleda labav...odem ponovo kod njega, kaze olabavio se lanac bregaste, stegne on to, opet sve fino, posle 100 km opet zvecka. Sad odem kod drugog majstora, i provala puko spaner, nista zamenim i taj, motor sve fino, predjem nekih 100 km opet zvecka, opet se ptpustio lanac bregaste, kaze mi sad ovaj majstor, vise ne bi trebalo da se otpustam to je kao sad zbog novog spanera dok je lego...OK, ali jbt nije prvi put da je lanac posle 100 km opet labav i da se cuje.

AKO NEKO ZNA STA MOZE DA BUDE, SVAKI SAVET JE KORISTAN....POZDRAV SVIMA

• Drug član, 2265 postova

Na pola radilice postoji zubcanik koji okrece lanac. Ako sa njim nesto nije u redu, a moguce da nije jer se problemi ponavljaju, onda treba zameniti radilicu. Kosta oko 50e za Princa + ruke.

To je jedna mogucnost koja mi pada na pamet pod uslovom da je ostalo uredu, ali je samo nagadjanje.

Savet bi bio - Promeni majstora, ili jos bolje centralni servis u NS.

P.S. Ne moras da urlas (velika slova oznacavaju vikanje, mada verujem da je u skladu sa raspolozenjem) u nazivu teme, citamo i mala slova i bilo bi pozeljno da popunis profil, jer ako si 400km od NS, dzaba deo mog odgovora.

• Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja