Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Princ 250 (Jinlun 250-5) i Princ 125(Jinlun 125-11)

Recommended Posts

• U prolazu, 61 postova

@ Sinisa7

Nisi dobro saznao, isto se krecu klipovi kao i na 125ccm.

Potrosnja zavisi od vozaca i uslova voznje najvise. 250ccm, pri gradskoj i malo zivljoj voznji, bez vecih problema moze da predje i 4.5l, dok je neka normala oko 3.5l. Naravno, moze i ispod, ali otvoren put, peta brzina, i bez previse menjanja tempa.

Za potrosnju si u pravu,sin malo pa malo na rezervi trosi mu kao moj TDM ;) ;) ;),a sto se motora tice .... ;D ;D ;D

post-8445-12879069761786_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Au, sve si ga raskupusao. Bar kad ga sredis i dotegnes bice extra. A vidim i izduvne grane skroz pozutele  ;D. Meni samo na pocetku.

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: kawasaki el-250

I ja da se  pitam opet bih uzeo princa  samo ovaj put od 250ccm jer jedina mana princu od 125 ccm je mala snaga .inace uz neznatne  dodatne majstorije (NASLONA ZA SEDISTE VOZACA)mozes  dosta preci km  u cugu.A dosta jefino si ga i kupio sam motor 1270 jevreja pa ovaj od 125 je kostao 1300 svojevremeno,tako da ne razmisljaj nego kupuj i vozi. :D

• U prolazu, 52 postova

I ja da se  pitam opet bih uzeo princa  samo ovaj put od 250ccm jer jedina mana princu od 125 ccm je mala snaga .inace uz neznatne  dodatne majstorije (NASLONA ZA SEDISTE VOZACA)mozes  dosta preci km  u cugu.A dosta jefino si ga i kupio sam motor 1270 jevreja pa ovaj od 125 je kostao 1300 svojevremeno,tako da ne razmisljaj nego kupuj i vozi. :D

:) OK, hvala ti. Vec sam ga pazario ... :) Pa i po meni nije mnogo 137 000 dinci za motor i 2 kacige... I to 250 kubika, crna boja i crne kacige ... :) :) :)

E sad, problem se javio shto ne rade do utorka, pa isporuka tek sledece nedelje.. I to krajem nedelje... Al nema veze... :) :) :)

Znam da cu imati mala ulaganja, al jbg, sta je tu je ... Bo lje novi princ od 250 kubika , nego polovna jamahica stara 12 i vishe godina za soma ipo... Iskreno.. :) Dosta mi je vishe popravki ... Sve sto je starije od 5 do 7 godina, treba prodati :)

A i danas mi lik kaze da kinezi ne znaju da naprave motor... :) A njima to osnovno prevozno sredstvo ... :) Strashno :) Ewo na sajtu moto berze se prodaje princ od 125 kubika sa predjenih 33 000 km ... :) I pishe da je u dobrom stanju... Malo li je ? :) Na ovu danashnju krizu ... :)

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: VN 750 custom

hahaha pa ja radio ko konoboar u mk firetown i slusao price starih bajkera koji su obisli evropu i svaki vozi motore preko 30 godina... da motor nije ispod 350cc... ali mene postuju i cene kao coveka i mozda budem prvi clan posle 15 godina koji je dobio njihove boje! ja sa 125cc a mnogi drugi nisu sa mnogo vecom kubikazom i proglasili ih klubom zatvorenog tipa....

jeste bitno sta imas izmedju nogu, ali valjda to sto nema bar 1.000cc mora da ima neku ravnotezu kao i sve na ovom svetu, hahaha

pitaj tog lika sta to kinezi ne umeju da naprave osim motora? pa sta god da kaze ti reci da kinezi prave vec i bices mnogo vise u pravu nego on, sigurno

ne zamerite za off ali koliko sam gledao slike u poslednje vreme mnogo ima princeva na skupovima, evo bas gledao uskrsnju voznju i video par komada, a mnogo me iznerviraju takvi komentari! pa brate daj mi pare i videces sta cu da vozim! da su na mestu vecine nas sedeli bi negde i kukali kako nemaju posao, pare, mala im plata i ne bi ni mislili na motor... nego kupe motor iz besa ili da bi bili face i qrcili se pa se onda jos izzivljavaju nad onima koji imaju losiji motor, a losiji citaj jeftiniji, jer vecini motor sluzi da bi otisli 200m od stana na kafu i uz put sreli nekog poznatog ko bi ih video da imaju motor... pa moj bivsi gazda uzeo novu yamahu valjda, motor perverzija, al mnogo malo trosi, evo druga godina jos na prvom rezervoaru, jbg blizu mu stan i fensi kafic gde ide mopedom...

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

E sad pitanje za Bogdu dali si stelovao i usisni i izduvni na 0,05

Stelovao sam i usisne i izduvne na 0.05 mm ali ih nisam bas pretezao tako da po neki je mozda malo vise, na oko 0.06-0.07. Inace bas se primecuje razlika u zvuku. Malo mirnije radi. Sledece stelovanje na 15000km  ;).

• U prolazu, 52 postova

SASHA  reci mi samo gde si pazario princa za te pare

Pa narucio sam na sajmu u onoj firmi iz Novog Sada ... Firma se zove : Massetehnic ... Mislim da su oni glavni uvoznici sprinta u Srbiji... Mislim :)

• U prolazu, 52 postova

hahaha pa ja radio ko konoboar u mk firetown i slusao price starih bajkera koji su obisli evropu i svaki vozi motore preko 30 godina... da motor nije ispod 350cc... ali mene postuju i cene kao coveka i mozda budem prvi clan posle 15 godina koji je dobio njihove boje! ja sa 125cc a mnogi drugi nisu sa mnogo vecom kubikazom i proglasili ih klubom zatvorenog tipa....

jeste bitno sta imas izmedju nogu, ali valjda to sto nema bar 1.000cc mora da ima neku ravnotezu kao i sve na ovom svetu, hahaha

pitaj tog lika sta to kinezi ne umeju da naprave osim motora? pa sta god da kaze ti reci da kinezi prave vec i bices mnogo vise u pravu nego on, sigurno

ne zamerite za off ali koliko sam gledao slike u poslednje vreme mnogo ima princeva na skupovima, evo bas gledao uskrsnju voznju i video par komada, a mnogo me iznerviraju takvi komentari! pa brate daj mi pare i videces sta cu da vozim! da su na mestu vecine nas sedeli bi negde i kukali kako nemaju posao, pare, mala im plata i ne bi ni mislili na motor... nego kupe motor iz besa ili da bi bili face i qrcili se pa se onda jos izzivljavaju nad onima koji imaju losiji motor, a losiji citaj jeftiniji, jer vecini motor sluzi da bi otisli 200m od stana na kafu i uz put sreli nekog poznatog ko bi ih video da imaju motor... pa moj bivsi gazda uzeo novu yamahu valjda, motor perverzija, al mnogo malo trosi, evo druga godina jos na prvom rezervoaru, jbg blizu mu stan i fensi kafic gde ide mopedom...

Slazem se i ja sa tobom da kinezi prave svasta ... Cak su i mnogo dobri u svacemu ... :) Ma oni su ti kao mravi ... :) Zuti mravi :)

Al jbg, neki likovi imaju takvo razmishljanje... Pa to ti je ... A opet, povh svega, na sebi nosi kinesku robu i cela tehnika u kuci mu je made in china ... :)

• U prolazu, 7 postova

imam problem sa princom 125ccm.Kada ga vozim van grada iz 4 ubacim u 5 i nema snage da odrzi brzinu i kad stanem iz iberlaufa curi gorivo.Stavio sam mu kn filtere bolje vuce ali u 5-oj nema snage da odrzi brzinu i pre stavljanja filtera dok je imao svoj fabricki filter?

• Drug član, 2265 postova

Ako si pokusao da stavis KN da bi poboljsao situaciju, nista od toga jer su CV karburatori u pitanju i smesa zavisi od podpritiska kucista filtera/filtera vazduha, cija zamena moze da promeni odnos. Tek kvalitetnim stelovanjem u koje podrazumevam i zamenu dizna, mogao si da poboljsas stvari, no to vec spada u domen tuning-a.

Cinjenica je da bi ti mozda lakse pomogli da nisi dirao fabricki filter. Neki konkretan savet na osnovu opisanog ne znam koliko bi pomogao, jer verovatno nije posao tipa sam svoj majstor. Uglavnom, savetujem sto pre u slucaju da mesa gorivo i ulje, kako bi izbegao  ostecenje agregata, ukoliko vec nije nastalo voznjom u trenutnom stanju.

• U prolazu, 7 postova

Da ali to mi se desavalo i dok nisam stavio filtere tj.od ove sezone pre zamene ulja i posle zamene ulja ali ne podize nivo ulja.Zvao sam servis u Novom Sadu nisu imali takav slucaj.Ja sam mu merio kompresiju preko 9 ne znam koja mu je granica.Ali mozda postoji problem da dobija vise goriva u petoj i da se samim tim gusi.Ili da je preko zime prelio karburator i preko filter kutije otislo gorivo u odusak , palio sam ga zimi cesto ali nisam zatvarao slavinu posle rada.                      Svecice su bele kad ih skinem, ventile sam prestelovao 0.05  i  0.10. Ne znam sta vise.

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Zeljko ili servis pa neka se muce ili nadji nekog majstora koji zna i hoce da se drka sa Kinezom ;):D ;D

jos uvek niko nema shemu komplet izduva?

planiram uskoro da ga busim, pa me interesuje sta ima unutra i kakav je raspored cevki

takodje razmisljam da ne busim samo nego da u rupe ubacim cevcice koje bih izbusio, pa sta mislite o tome? koliko sam video max moze da se busi sa burgijom od 10mm, npr 4 rupe. kroz centralnu, postojecu cev razmisljam da probijem komoru burgijom od 11mm jer nju imam odgovarajuce duzine.

interesuju me vasa misljenja za sve kombinacije busenje

Unapred zahvalan

Sinisa mrzi me da kuckam a ja sam busio i sekao, vadio katalizator i mogu sve da ti objasnim. Pa ako te zanima pitaj a ja cu da odgovaram.

pa ne bih ja jos sekao, za sad bih samo busio.haha

da nemas neke slike mozda kako to izgleda? ili snimak zvuka? gledao sam na youtubetu ono sto ima,cak i ove nase sto ga izbususe kao svajcarski sir!

ne zurim se ja, pre smedereva verovatno nista necu da diram, pa ako dolazis mozemo da se vidimo tamo. da ne idem vise u off

pozdrav svim princevima

• Svrati ponekad, 224 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50...

zeljkotopalov

Prestelaj usis i izduv jednako na 0.05 kad je ladan.

A i proveri dal mesha gorivo i ulje tako sto cesh ispustiti malo ulja u neki sud i priblizi mu malo veci plamen i ako se zp[ali i lepo gori zanaci ima goriva u ulju ako ne promeni ulje i obrati paznju da nivo bude tacno na polovini kad je motorcikl ravann tj kad ne stoji na copavoj nego na stendleru ili ga nsaloni na nesto.

sinisa7

Vidi moj ausouh na challengeru se sastoji negde do polovine je jedna bushna cev a od polovine idu pet manjih cevi isto bushih i tako do kraja.

Moj predlog necesh nista postici bushenjem mislim nishta posebno ja sam isekao i stavio dve prazne cevke sti sto je jedna samo kao ukras a u drugu idu obe grane mene je to koshtalo oko100 eur. jer sam budala jbg nism josh bio upucen u cene. Znaci odesh u jeep comerce i kupish cev od poliranog prohroma velicine kao tvoji auspuh ili auspusi ono tamo mogu i da ti iseku ako zelish zatim odesh kod nekog bravara ili aupuh servisera da ti to lepo zavari jer i kad i ako budesh prodava motor uvej je bolje imati i original auspuh nego ibusheni pa jel tako.

Nadam se da sam pomogao

Auspuh na challengeru i princu ocito nisu ni slicni. Na Princu na kraju izduva viri tanja cev i ona je dugacka na unutra koliko i na napolje ista takva pregrada se nalazi  na pola lonca i jos jedna na pocetku,  ispred koje je i katalizator, ali su cevi na drugim polozajima a ne u sredini.

mislim da je malo duza unutra nego spolja, bar ova poslednja sto moz da se opipa, hahaha

cuo sam neke snimke na youtubetu sa izbusenim loncima i cuo sam uzivo jl250cc sa po 4 rupe od 8mm samo pozadi, znaci komore nisu busene,jos. zvuk je sasvim drugaciji nego moj, ali i kubikaza.

posto okolne rupe mogu biti max 10 mm, a ja imam dovoljno dugacku burgiju 11 koja lepo prolazi kroz cevku, pitanje koje se namece je sta dobijam/gubim ako probusim tu sledecu komoru kroz cev na sredini?

cini mi se da na komori ima dosta neravnina, kao da su neka udubljenja ili je trula pomalo pa lako mogu da probusim a da ne kliza burgija.

interesuje me kako ta rupa utice na zvuk i na kretanje fluida u izduvu? jer se otvaranjem izduva gubi na perfomansama, koliko sam citao utisak je samo zvucni a motor sporije ide? manja je maximalna brzina koliko sam skapirao

• Drug član, 2265 postova

Slayer je kompletno isekao zadnji poklopac, i burgijom probusio, ne secam se jednu ili dve komore. Zvuk je puniji i glasniji, a jacine poput fabricke 250ccm recimo.

• U prolazu, 52 postova

Da da , i moja 250-ica je konacno stigla... Danas mi je stigao, vec sam ga registrovao, nabacio mu tablice i vec sam mu nabacio prvih 70 km ... :) :) :) Nije losh , za sada ... Mada sam pre ovoga imao BMW f650 , koji je mnogo brzi i startniji od ovog Princa :) Ali ni ovaj nije losh ... :)

Zamislite, donese mi lik motor,  i ja ga pitam : A kacige? Kaze on : Kakve kacige ? Pa i to sam narucio, pokaujem ja njemu racun ... tek on meni: ma nemam pojma... Nisam ti doneo... :) Ladno ... :) I kao, poslace mi brzom poshtom... :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja