deJansbc 16 Napisano Februar 17, 2020 U prolazu, 58 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Integra NC700D Prijavi odgovor kao problematičan Drugar koristi bardal za njegovu hondu sw 600 ccm, mislim da ce i meni to da pase, bitna je samo gradacija da bude po fabrici Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Februar 17, 2020 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Fino izgleda.. dok je zima,ofarbaj kofer. To crveno bas odudara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deJansbc 16 Napisano Februar 17, 2020 U prolazu, 58 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Integra NC700D Prijavi odgovor kao problematičan To je prva stavka veruj mi, i meni ide na onu stvar, al dobro bice reseno Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Februar 17, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ili da dodaš još koji crveni akcenat na crnu plastiku na motoru. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VoxRS 56 Napisano Februar 17, 2020 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Matic 3m,peugeot 50 wrc,Aprilia scarabeo, Beverly 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan On 7.1.2020. at 18:42, Satelis je napisao: Jes dobra, mat plava ili mi se cini? Imas li neku od vani sliku? Satelis druže curka mi nešto malo prije zadnjeg točka kapljica dvije ne mogu provaliti otkud imaš li ideju šta bi moglo biti i otkud se može slijevati. Jesenas sam mijenjao ulje u mjenjaču ali tu ne curi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Februar 17, 2020 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan Daaa..crno razbijes nekim crvenim detaljima, kod mene crvena linija bocno na masci i stavio sam crvene reflektujuce trakice po felnama. Lep Bugi u zdravlju te sluzio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15823 Napisano Februar 17, 2020 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, VoxRS je napisao: Satelis druže curka mi nešto malo prije zadnjeg točka kapljica dvije ne mogu provaliti otkud imaš li ideju šta bi moglo biti i otkud se može slijevati. Jesenas sam mijenjao ulje u mjenjaču ali tu ne curi. Jedino da se teleportujem do Banja Luke (dolazim za koji mesec, tam na leto) pa da ti reknem misljenje Kod je nesto masno, nezna se odakle dolazi. Prva stanica je pranje, ribanje, puskarenje, brisanje da sve bude cisto i suvo. Potom provera nivoa tecnosti i gas voznja pa na svakih 50, 100, 200km pogledati odakle krece trag pa prema tome dejstvovati dalje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VoxRS 56 Napisano Februar 17, 2020 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Matic 3m,peugeot 50 wrc,Aprilia scarabeo, Beverly 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Satelis je napisao: Jedino da se teleportujem do Banja Luke (dolazim za koji mesec, tam na leto) pa da ti reknem misljenje Kod je nesto masno, nezna se odakle dolazi. Prva stanica je pranje, ribanje, puskarenje, brisanje da sve bude cisto i suvo. Potom provera nivoa tecnosti i gas voznja pa na svakih 50, 100, 200km pogledati odakle krece trag pa prema tome dejstvovati dalje. Obavezno se javi kad kreneš za Bl Sve je suvo i pomalo čisto :-) Samo da ugrije malo pa ću ja do tebe na servis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasadoncic02 55 Napisano Februar 17, 2020 Svrati ponekad, 105 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako je negde masno sa donje strane,pored ostalog što je navedeno treba proveriti i semeringe na radilici i semering diferencijala gde izlazi osovina kvačila i zvona.Послато са SM-J710F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dusantomic 88 Napisano Februar 17, 2020 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS Dakar 2005. Prijavi odgovor kao problematičan Može biti i da je majstor koristio pogresnu mast da pomaže lezaj kvacila pa popustila i iscureo visak,može biti iznenađenje kad skineš deklu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cvele70 5 Napisano Februar 17, 2020 U prolazu, 22 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Suzuki burgman 400cc Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, VoxRS je napisao: Obavezno se javi kad kreneš za Bl Sve je suvo i pomalo čisto :-) Samo da ugrije malo pa ću ja do tebe na servis Zašto ići tako daleko kad u BL na Petrićevcu imaš extra majstora,kof njega servisiram svog Burgmana!!? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deJansbc 16 Napisano Februar 17, 2020 U prolazu, 58 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Integra NC700D Prijavi odgovor kao problematičan Ja zamenih upravo ulje u motoru, i ulje u diferencijalu. Ne zna se sta je bilo gore od ta 2, mada mislim da je u diferencijalu ono fabricko, i da nikad nije menjano ( tuga u prevodu ). Pregledao sam kais, 26,6 sirina ( koja je min. dimenzija na kojoj se menja kais ). Mesa na kvacilu ima dosta, posto ga nisam skidao bacio sam pogled ogledalcem. Rolnice su malosi 16gr, oble su sve, ravnomerno potrosene. E sad posto ja zelim startnost, a ne max brzinu trebalo bi da stavim teze rolnice ako se ne varam? To je prvo pitanje, drugo koji je servisni interval tj kilometraza na kojoj se menja ulje? Ja stavih 6000 km da me podseti kad dodjem do te km, ili mogu i vise da stavim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VoxRS 56 Napisano Februar 17, 2020 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Matic 3m,peugeot 50 wrc,Aprilia scarabeo, Beverly 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 31 minuta, cvele70 je napisao: Zašto ići tako daleko kad u BL na Petrićevcu imaš extra majstora,kof njega servisiram svog Burgmana!!? Ja imam želju da upoznam Satelisа i usput malo razmijenimo iskustva. Na koga misliš na Petrićevcu? Servis i čišćenje odradim sam za to mi ne treba, a kvarova još nisam imao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15823 Napisano Februar 17, 2020 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, deJansbc je napisao: Ja zamenih upravo ulje u motoru, i ulje u diferencijalu. Ne zna se sta je bilo gore od ta 2, mada mislim da je u diferencijalu ono fabricko, i da nikad nije menjano ( tuga u prevodu ). Motul ima ulje sa primesama MoS2,dobrano je crno pa kad neko ne zna da ima to ulje u reduktoru.... prva pomisao je da bas ta koju pominjes. Fabrika kaze da se sipa ulje kao i za motor 10W40, iskustvo kaze da treba sipati menjacko 75W90 180mL pre 47 minuta, deJansbc je napisao: E sad posto ja zelim startnost, a ne max brzinu trebalo bi da stavim teze rolnice ako se ne varam? Varas se, lakse rolnice.... bolji start - manja krajnja - nesto veca potrosnja, teze rolnice..... tromiji start al je zato krajnja brzina nesto veca i nesto niza potrosnja. Da bi Bugi bio ostar na gasu, treba se vise poigrati sa CVT-om ako se misli ostati na Ok potrosnji uz duzi vek trajanja prvenstveno kvacila. pre 55 minuta, deJansbc je napisao: koji je servisni interval tj kilometraza na kojoj se menja ulje? Ja stavih 6000 km da me podseti kad dodjem do te km, ili mogu i vise da stavim? Ulje u motoru menjaj zajedno sa filterom svaki put. Bas mala kolicina ide za 400ccm, svega 1.3L tako da zamena sledi na svakih 4-5Kkm predjena. Sipaj kvalitetno, nemoj stedeti jer jedino ulje cuva agregat. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deJansbc 16 Napisano Februar 18, 2020 U prolazu, 58 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Integra NC700D Prijavi odgovor kao problematičan Oke mozda je to u pitanju sto se tice diferencijala i ulja, mada znas kad je po povrsini bilo sivo. I osetio sam razliku kad sam posle upalio motor i dovezao do kuce, jer sam radio kod drugara u radionici. Sto se tice zamene svakako nikad ne cekam ni na kolima do kraja vec menjam 1 do 2 hilj km pre jer to ga drzi. Zato sam i pitao koji je interval najbolji za zamenu ulja u motoru, da ne bi cekao poslednje kilometre bzvz za 1500 din. I da uvek menjam filter i ulje zajedno. Razmisljam sledeci put da samo promenim gumice posto sad nisam imao. Sad sam stavio 10w40 bardalovo, videcu sledeci put za diferencijal da sipam ovo gore 75w90. Ali uvek nekako volim da se pridrzavam fabricke spec. pa sam zato i sipao ovo 10w40 za oba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VoxRS 56 Napisano Februar 18, 2020 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Matic 3m,peugeot 50 wrc,Aprilia scarabeo, Beverly 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, Satelis je napisao: Jedino da se teleportujem do Banja Luke (dolazim za koji mesec, tam na leto) pa da ti reknem misljenje Kod je nesto masno, nezna se odakle dolazi. Prva stanica je pranje, ribanje, puskarenje, brisanje da sve bude cisto i suvo. Potom provera nivoa tecnosti i gas voznja pa na svakih 50, 100, 200km pogledati odakle krece trag pa prema tome dejstvovati dalje. Suvo sve ko barut! Imaš li kakvu foru da očistim ovaj prozor? Naspem novo ulje a on opet crn, ispustio ulje i opet nasuo misleći da je crno ili to tako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko rakic 6 Napisano Februar 18, 2020 U prolazu, 32 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Burgman 400 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Ulje u diferencijalu moze 75w80 i 75w90 i 10w40,razlika je u gustini,i nije bitno koja od ta tri jedino je bitno da ga ima dovoljno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Februar 18, 2020 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Kad menjas filter ide 100ml vise. Nemoj da te buni ovo 1200ml pored cepa. VoxRS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VoxRS 56 Napisano Februar 18, 2020 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Matic 3m,peugeot 50 wrc,Aprilia scarabeo, Beverly 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 39 minuta, DaliborBP je napisao: Kad menjas filter ide 100ml vise. Nemoj da te buni ovo 1200ml pored cepa. VoxRS Ima kod mene ulja i više nego što treba :-), Salim se ja uvijek sipam do gornje granice, ali me nervira sto je prozorcic crn Jeli kod svakog tako moj je prešao 59000 možda ima i toga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Februar 18, 2020 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam mog prodao sa 55000km nije imao crn prozorcic. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deJansbc 16 Napisano Februar 18, 2020 U prolazu, 58 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Integra NC700D Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je 38000, i nije crn. Msm da to ima veze sa tim dal motor radi ili ne, par puta sam isto gledao bio je crn prozor, pa posle toga zut, al ne znam tacan momenat kad se to desava. Isprati to, mozda nije nista.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dusantomic 88 Napisano Februar 18, 2020 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS Dakar 2005. Prijavi odgovor kao problematičan On 2/17/2020 at 11:55 AM, deJansbc said: Drugar koristi bardal za njegovu hondu sw 600 ccm, mislim da ce i meni to da pase, bitna je samo gradacija da bude po fabrici Sent from my iPhone using Tapatalk Ja sam u Burgmana sipao motul 5100, 7100 (dva različita Burgmana) i posle prešao na bardahl, mirnije radi sa Bardahlom. U Yamahu sipam Elf iz Profacoa i nemam problem. Kod Burgmana važi zlatno pravilo, menjaj što češće i ne sme da mu fali, ostalo su nijanse. Najviše problema nastaje zbog neredovnog menjanja i ne proveravanja da li je nivo gde treba pre vožnje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15823 Napisano Februar 18, 2020 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 18.2.2020. at 19:17, vlajko rakic je napisao: Ulje u diferencijalu moze 75w80 i 75w90 i 10w40,razlika je u gustini,i nije bitno koja od ta tri jedino je bitno da ga ima dovoljno. Bitno je koje ce biti od ta tri, ne znam oklen ti da nije bitno jer sa menjackim reduktor duze traje. Pre 22 sati, VoxRS je napisao: Ima kod mene ulja i više nego što treba :-), Salim se ja uvijek sipam do gornje granice, ali me nervira sto je prozorcic crn Jeli kod svakog tako moj je prešao 59000 možda ima i toga kad je mlad, kad se radi po PS-u Ulje samo po sebi je malo zuckasto, boja meda. Kad se ispusti staro, nikad ne moze sve izaci, uvek u nekom dzepu ostane staro, te novo ulje dodatno poprimi tamniju boju. Pozadina najvise odradjuje kakvu ce boju imati ulje kad se pogleda na prozorce. Izgled pozadine zavisi od nacina odrzavanja, nacina voznje, kolicine ulja, kvalitet i potrosnje goriva, gradska voznja ili magistrala..... o ovim stavkama se moze nasirokooo pisati al ne mogu iskren da budem. evo nekih pozadina, slike nekad govore vise od reci evo recimo pozadine mog ex mopeda sa nijanse (ovo nije moje, da se oma razumemo) Da ne davim sa slikama, sve suto razliciti agregati. Negde sam pisao ranije.... moze pordavac, vlasnik il ko god reci sta hoce, da je extra odrzavan top stanje, NOVO NOVO NOVO al znajte jednu stvar, ako koza laze.... rog ne laze sigurno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15823 Napisano Februar 18, 2020 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Evo pozadine mog sadasnjeg motora sa nesto preko 50K na satu Sve ima svoje, gore vec napisa.... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dusantomic 88 Napisano Februar 19, 2020 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS Dakar 2005. Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Satelis said: Sve ima svoje, gore vec napisa.... Kad postanu onako narandzasti na klackalicama jel to zbog manjka ulja/grejanja ili prljavog ulja pa mu promeni boju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...