forest gamp 51 Napisano Maj 12 U prolazu, 60 postova Lokacija: Banat Motocikl: Honda Pan European 1100 Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, bracabgd je napisao: И ово гледај да решиш, нађи празан кључ, кодирај и имај увек у резерви. Моја препорука Hvala.gde bih to mogao da uradim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forest gamp 51 Napisano Maj 12 U prolazu, 60 postova Lokacija: Banat Motocikl: Honda Pan European 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, forest gamp je napisao: Hvala.gde bih to mogao da uradim? Ili još bolje ko to radi,prodaje i kodira? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 988 Napisano Maj 12 BJB Maxi Scooter Club, 2163 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Изгуглаш мало, ја сам код радио код неких момака у НС-у ево броја 065 6775 400 а празан кључ нађеш на КП или по огласима 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forest gamp 51 Napisano Maj 12 U prolazu, 60 postova Lokacija: Banat Motocikl: Honda Pan European 1100 Prijavi odgovor kao problematičan pre 53 minuta, bracabgd je napisao: Изгуглаш мало, ја сам код радио код неких момака у НС-у ево броја 065 6775 400 а празан кључ нађеш на КП или по огласима Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 988 Napisano Maj 12 BJB Maxi Scooter Club, 2163 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Не мораш да цитираш пост изнад, да не правимо гужву на форуму. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 178 Napisano Maj 12 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Akumulator sam držao na motoru cele zime na terasi, bio je na smart punjaču zimski režim, u proleće upalio bez problema, mislim da je 2 godine star, ovo sve gore napisano je tačno, posle svake vožnje ga vratim na punjač, obzirom da su mi ture po nekoliko km sa mnogo stajanja, uglavnom nabavka, ne stigne da napuni, bude po recimo 4 paljenja na kratkoj relaciji i već kod tog paljenja osetim da nije to to, ovi novi motori kao i automobili su puni tajnih potrošača, smart key, keyless access itd, to ne može da izdrži akumulator ako stoji bez duže vožnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5885 Napisano Maj 13 Ne silazi, 4407 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nevezano za Burgman, al kad si već pomenuo... Na mom skuteru recimo, keyless ne troši aku. Da bi se WiFi aktivirao, mora prvo da se pritisne kontakt dugme, da ga probudi, i da privezak bude u dometu. Ako je neaktivan neko vreme, sam se ugasi. Tako da su ipak mislili na posledice. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2495 Napisano Maj 23 Skuteras, 3790 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre jedno 3 godine drugar kupio burgman 400. Odradili jednu proveru svega, onako vizuelno. Tom priliko nasli kais u jako losem stanju, isecen, pokidan sa spoljne strane. Pisao sam u temi. Tom prilikom nasli da je deo onog dihtunga od poklopca varijatora visio unutra, a posto je metalni kontali smo da je o njega drljao kais i to napravio. Sad skinemo da proverimo posle 3 godine i opet ista prica sa kaisem. Opet mi sumnjiv jedan deo onog dihtunga (na slici zaokruzeno) Ne vidim da na drugom mestu ima nesto sto bi mogao da dohvati kais. I da napomenem jos, ventilvar i varijator su u bas losem stanju sto se ukopanosti tice. Sve je glatko, ali dobro ukopano. Pozadi kod kvacila je nesto malo bolja situacija. Kakvo li je sad stanje sa nabavkom tih delova novih ili dobrih polovnih? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 988 Napisano Maj 23 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 2163 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Стање је исто као и онда, тешко се налазе добри здрави делови, ако је квачило потребно препоручио би заменско РМС са 5 пакни, веруј ми и ја сам се изненадио квалитетом. А ово са каишом се и мени десило, можда се Даре сећа и ако је давно било, исти дихтунг ми је поцепао каиш Promenio Maj 23 član bracabgd 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 530 Napisano Maj 23 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nebih rekao da je za to kriv dihtung. Koji je proizvodjac remena?Zna taj dihtung da se mrdne prilikom montaze. Ja sam ga lijepio papirnom trakom za blok. Samo tanko na nekoliko mjesta, a kad montiram poklopac i ubacim sarafe lagano izvucem traku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5885 Napisano Maj 23 Ne silazi, 4407 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan I ja bih pre rekao da je kaiš fejk. Ja sam naručio sa Alija kineski lažni OEM, za 20ak evra za svoj skuter. Nisam smeo da ga montiram doduše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16863 Napisano Maj 23 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, muljaz je napisao: Pre jedno 3 godine drugar kupio burgman 400. Odradili jednu proveru svega, onako vizuelno. Tom priliko nasli kais u jako losem stanju, isecen, pokidan sa spoljne strane. Pisao sam u temi. Tom prilikom nasli da je deo onog dihtunga od poklopca varijatora visio unutra, a posto je metalni kontali smo da je o njega drljao kais i to napravio. Sad skinemo da proverimo posle 3 godine i opet ista prica sa kaisem. Opet mi sumnjiv jedan deo onog dihtunga (na slici zaokruzeno) Ne vidim da na drugom mestu ima nesto sto bi mogao da dohvati kais. I da napomenem jos, ventilvar i varijator su u bas losem stanju sto se ukopanosti tice. Sve je glatko, ali dobro ukopano. Pozadi kod kvacila je nesto malo bolja situacija. Kakvo li je sad stanje sa nabavkom tih delova novih ili dobrih polovnih? Neće bude problem tu gde si označio jer u tome delu kaiš ne skače (mislim na gore-dole). Po sredini kaiš ima najveće oscilacije u radu, klaparanje i (vrlo)moguće kačenje o deklo. Sa farbom može se lako proveriti. Takodje još nesto bitno je stanje prednjih i zadnjih remenica. Kad je tako nejednako i mnogo ukopano, kaiš u radu trpi velike oscilacije pritiska sa boka + opterećenje i negde mora da popusti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3162 Napisano Maj 24 Ne silazi, 5238 postova Prijavi odgovor kao problematičan Бургману је највечи проблем пренос. Ниси ни први ни задњи, имаш једном могучност да то обрадиш(ако уватиш на време), а веч после тога мора нов склоп - комплет и ту нема бежања.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3162 Napisano Maj 24 Ne silazi, 5238 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre jedno 3 godine drugar kupio burgman 400. Odradili jednu proveru svega, onako vizuelno. Tom priliko nasli kais u jako losem stanju, isecen, pokidan sa spoljne strane. Pisao sam u temi. Tom prilikom nasli da je deo onog dihtunga od poklopca varijatora visio unutra, a posto je metalni kontali smo da je o njega drljao kais i to napravio. Sad skinemo da proverimo posle 3 godine i opet ista prica sa kaisem. Opet mi sumnjiv jedan deo onog dihtunga (na slici zaokruzeno) Ne vidim da na drugom mestu ima nesto sto bi mogao da dohvati kais. I da napomenem jos, ventilvar i varijator su u bas losem stanju sto se ukopanosti tice. Sve je glatko, ali dobro ukopano. Pozadi kod kvacila je nesto malo bolja situacija. Kakvo li je sad stanje sa nabavkom tih delova novih ili dobrih polovnih?Дихтунг је метални, можеш да га скинеш и да играш силиконом АЛИ, да не би пропелер гребао по декло мораш да га на стругу обрадиш у чело, негде 0,5 па и 1мм није проблем.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3162 Napisano Maj 24 Ne silazi, 5238 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre jedno 3 godine drugar kupio burgman 400. Odradili jednu proveru svega, onako vizuelno. Tom priliko nasli kais u jako losem stanju, isecen, pokidan sa spoljne strane. Pisao sam u temi. Tom prilikom nasli da je deo onog dihtunga od poklopca varijatora visio unutra, a posto je metalni kontali smo da je o njega drljao kais i to napravio. Sad skinemo da proverimo posle 3 godine i opet ista prica sa kaisem. Opet mi sumnjiv jedan deo onog dihtunga (na slici zaokruzeno) Ne vidim da na drugom mestu ima nesto sto bi mogao da dohvati kais. I da napomenem jos, ventilvar i varijator su u bas losem stanju sto se ukopanosti tice. Sve je glatko, ali dobro ukopano. Pozadi kod kvacila je nesto malo bolja situacija. Kakvo li je sad stanje sa nabavkom tih delova novih ili dobrih polovnih?Ово није дихтунг урадио, дефинитивно. Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5885 Napisano Maj 24 Ne silazi, 4407 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nije to dihtung u pitanju, ali ima na ranijim stranama, kolege su već kačile slike kako ovako propadne kaiš nakon jako malo km nakon zamene. Tako da bih ipak zaključio da je kvalitet kaiša ovde problem. Naravno, u kombinaciji sa ukopanim ramenicama koje ga stiskaju i opuštaju u vožnji, dok ne vrisne. Ebiga, burgman. CVT mu ne valja, sve je to prešlo milion km, a zamena CVT košta više nego što skuter vredi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3162 Napisano Maj 24 Ne silazi, 5238 postova Prijavi odgovor kao problematičan Проблем је у потрошености склопа и твој режим вожње. Због потрошености, кајш осцилира и млатара по унутрашњих зидова блока. То се чује али ви га не препознајете и очигледно на дуги пут возате у том режиму. Ако нисте у стању да промените пренос, морате да прескочоте моменат кад кајш лупа по зидовима. Да би чули који је то режим возајте неко време без пластичног поклопца који поприлично пригушава звуке које долазе из преноса. Кад откријете кад се то дешава терате на виши, или нижи обртај да би избегли овај моменат. Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VoxRS 57 Napisano Maj 24 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Matic 3m,peugeot 50 wrc,Aprilia scarabeo, Beverly 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Drugi moji , Evo da podjelim svama moja iskustva po pitanju remena , ista @muljaz je situacija bila i mislio sam da je do remenja ,do metalnog dihtunga ali remenje je različitih dimenzija i kad kupujete uzmite remen 1007 dužine ,postoje još dvije ili tri dimenzije naravno veće idu do 1011. Nemojte se slijepo držati toga da je po katalogu za tu i tu godinu toliko i toliko jer postoji mogućnost da je kvačilo tokom perioda zamijenjeno imalo je 3 lamelice pa je neko ugradio kvačilo sa 5 lamelica ,isto tako i sa remenicama. Moj Burg 400 2007 i uzimam 1007 dužine i nemam više taj problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3162 Napisano Maj 24 Ne silazi, 5238 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugi moji , Evo da podjelim svama moja iskustva po pitanju remena , ista @muljaz je situacija bila i mislio sam da je do remenja ,do metalnog dihtunga ali remenje je različitih dimenzija i kad kupujete uzmite remen 1007 dužine ,postoje još dvije ili tri dimenzije naravno veće idu do 1011. Nemojte se slijepo držati toga da je po katalogu za tu i tu godinu toliko i toliko jer postoji mogućnost da je kvačilo tokom perioda zamijenjeno imalo je 3 lamelice pa je neko ugradio kvačilo sa 5 lamelica ,isto tako i sa remenicama. Moj Burg 400 2007 i uzimam 1007 dužine i nemam više taj problem. То је мала разлика у дужини да би спречила млатарање али довољна да те натера да промениш режим вожње, а то је то.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VoxRS 57 Napisano Maj 24 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Matic 3m,peugeot 50 wrc,Aprilia scarabeo, Beverly 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan A iskreno po pitanju remenja ,cijene i dužine,već sam pisao o tome i najbolje se pokazao remen nekih kineza( 25 EUR) ,i da ga mjenjaš jednom godišnje isplati se a moj je prešao 12000 km nakon čega je pukao ,prije toga sam bando imao nisam snjim prešao 5000 deformirao se. Nemojte misliti ako je odozgo srezan remen da to ničemu ne služi ,kako su i mene ubjedjivali pojedini majstori.gornji dio mu daje čvrstinu širine i nije bezveze tako napravljen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2495 Napisano Maj 24 Skuteras, 3790 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Onda ce ipak biti problem potrosenost remenica, posto su bas lose. Trebalo bi da zadnje prate prednje, ali prednje su bas lose i verovatno kad negde prooadne kroz predni u zadnjem ostane “zaglavljeno,” ujeda ga. Kais je Mitcuboshi, crvena kesa, kupljen u radnji… jebi ga sad da li ja laznjak, ko ce to da ti garantuje. Namontirao sam ih ko zna koliko, samo ovaj ima problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VoxRS 57 Napisano Maj 24 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Matic 3m,peugeot 50 wrc,Aprilia scarabeo, Beverly 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan @muljaz dobro izvaži isplati li ti se stavljati kaiš od 100 EUR na potrošene remenice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoki suzuki 400 11 Napisano Maj 24 U prolazu, 61 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki Burgman Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je da su prednje lose jel su jeftinije oko 160e. A zadnje su oko 350e nove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoki suzuki 400 11 Napisano Maj 24 U prolazu, 61 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki Burgman Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2495 Napisano Maj 24 (promenjeno) Skuteras, 3790 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se sve isplati, nije moje. drugar ciji je motor ima prodavnicu autodelova. Dosta je on drugima uzimao pare, neka sad malo da on nekome. Nek vidi sta plivajuci 40.000 @Zoki suzuki 400 Gde si to kupovao? Promenio Maj 24 član muljaz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...