MajorSoul 141 Napisano Septembar 16, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Ima se moze se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimir66 2 Napisano Septembar 19, 2011 U prolazu, 40 postova Lokacija: Babusnica Motocikl: Suzuki Burgman AN400 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim ljubiteljima Burgmana. I ja bih da se pridruzim,zovem se Vladimir,iz Babusnice sam i nedavno sam kupio AN400 '00.god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Septembar 20, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam i puno srecnih kilometara! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimir66 2 Napisano Septembar 20, 2011 U prolazu, 40 postova Lokacija: Babusnica Motocikl: Suzuki Burgman AN400 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Septembar 20, 2011 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Vladimire, dobro dosao u svet Burgmana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Septembar 20, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i želim ti da se slatko navozaš u sreći i veselju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimir66 2 Napisano Septembar 20, 2011 U prolazu, 40 postova Lokacija: Babusnica Motocikl: Suzuki Burgman AN400 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno drugovi. Ali na samom pocetku moram odma da Vam se pozalim. Bugi mi trese na malom gasu i cuje se cudan zvuk iz varijatora,kao da udara metal o metal,na leru i kad ubrzava, Sta bi to moglo biti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Septembar 20, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Neću da te razočaram ali trešenje i lupkanje je najverovatnije CVT, samo mora da se vidi šta od komponenti ne valja a ne valja najverovatnije sve. Ako je kvačilo, a može biti da jeste (jer imaš metalan zvuk) znači da su se paknovi potrošili i češu metal o metal po dobošu. Prema tome savet ti je da posetiš majstora pod hitno dok nisi napravio još veću štetu. Kvačilo može da se remontuje a kod varijatora, remenice varijatora i kaiša nema pomoći ako su potrošeni, to mora novo da se uzme. Nemoj da te pale polovnim delovima niti obradom varijatora na strugu jer od toga nema pomoći. Površine konusa moraju biti glatke i bez risova, bregova isto kao i propisana širina konusa a servisna granica širine CVT kaiša je (čini mi se) 22 mm, ako te interesuje tačan podatak pogledaću u service manual. Pozdrav i samo polako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimir66 2 Napisano Septembar 21, 2011 U prolazu, 40 postova Lokacija: Babusnica Motocikl: Suzuki Burgman AN400 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno na datim instrukcijama. Malo sam u skripcu s parama ali cim skupim kintu poseticu majstora i vedecu sta cu napraviti. A jel imate mozda broj od neke radnje koja ima delove za Burgmana? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burgman75 105 Napisano Septembar 21, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 323 postova Lokacija: indjija Motocikl: burgman 650, honda silver wing 400, burgman 400, t max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno na datim instrukcijama. Malo sam u skripcu s parama ali cim skupim kintu poseticu majstora i vedecu sta cu napraviti. A jel imate mozda broj od neke radnje koja ima delove za Burgmana? pozz vladimire najbolja varijanta ti je da uzmes delove negde preko nemacka italija... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Septembar 21, 2011 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Gde stvarno kupiti kais i rolnice kod nas za Burgmana? Uzeo bih original kais za njega, ne bih Malosi. Nesto me mrzi da narucujem od preko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Septembar 22, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Jedino mesto gde bih bio siguran u autentičnost delova je Eurosumar ali postoji problem jer ne drže zalihe nego se poručuje i čeka par nedelja. Kod mene je stavljen Malossi kaiš sa novim setom CVT-a napred a urađen mi je remont kvačila i tu sam uštedeo prilično. Ove godine sam prepeglao 10.000 i nakon drugog ovogodišnjeg servisa sve je i dalje u odličnom stanju po mišljenju servisera a kaiš se nije ni primakao servisnoj granici. Prema tome Malossiju ništa ne fali ali se slažem da je original ipak original. Uostalom bliži se kraj sezone i sada je idealna prilika da se sve poruči i pripremi za iduću godinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano Septembar 22, 2011 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Koliko te je to izaslo u Eurosumaru? Ja sam porucivao neke delove preko uvoznika iz Horgosa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Septembar 22, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Nisam poručivao preko Eurosumara jer mi je bilo hitno a čekao bih najmanje mesec dana. Poručio sam preko Taleta remenicu varijatora i kaiš. Remenica je stigla u originalnom pakovanju iz Mađarske kao i Malossi kaiš, takođe u originalu. Varijator je bilo vrlo malo vožen, kao nov sa originalnim rolnicama a vlasnik tog Burgmana je skinuo kompletan nov CVT i ugradio sportski multivar pa mi je prodao ovaj vrlo povoljno. Tako sam spakovao praktično nov CVT za dosta manje novca jer sam izbegao troškove novog kvačila (200 eur) i varijatora (100 eur). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Septembar 22, 2011 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Kvacilo samo rasklopis, odneses kod nekog ko radi remont lamela i kvacila i za 1000, 1500 din dobijes novo kvacilo Inace, sto se tice kaisa, negde sam procitao da se njegovo stanje moze donekle oceniti i po odnosu RPM/brzina. Naime na nekih 80km/h i vise, kais se maksimalno popne i tada odnos brzine i broja obrtaja treba da bude nesto jaci od 1:1 (racuna se brzina u miljama/h). Znaci pri brzini od na primer 90km/h (nekih 55 mph) broj obrtaja treba da bude oko 5000. Kako se taj odnos priblizi na 1 prema 1 kais je dosao do donje granice. E sad, koliko je ovo tacno nemam pojma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Septembar 23, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Kvacilo samo rasklopis, odneses kod nekog ko radi remont lamela i kvacila i za 1000, 1500 din dobijes novo kvacilo Inace, sto se tice kaisa, negde sam procitao da se njegovo stanje moze donekle oceniti i po odnosu RPM/brzina. Naime na nekih 80km/h i vise, kais se maksimalno popne i tada odnos brzine i broja obrtaja treba da bude nesto jaci od 1:1 (racuna se brzina u miljama/h). Znaci pri brzini od na primer 90km/h (nekih 55 mph) broj obrtaja treba da bude oko 5000. Kako se taj odnos priblizi na 1 prema 1 kais je dosao do donje granice. E sad, koliko je ovo tacno nemam pojma Kvačilo može da se remontuje pod uslovom da je ležaj dobar jer zamene nema. Druga stvar, doboš kvačila mora da se obradi na strugu. Treća stvar, mora da se odredi nova debljina obloga koje se lepe. Četvrta stvar, mora da se zna koji materijal se lepi, ne sme da bude tvrd. Peta stvar, onaj ko lepi mora da ima alat da stegne oblogu punim presekom da ne bi dobio površine koje su izdignute. Šesta stvar, ne sme da obara ivice sam već ivice tih obloga moraju da imaju ugao propisan servisnim uputstvom. Za odnos brzine i broja obrtaja se slažem i to je u potpunosti tačno ali to može da se proverava na novijim modelima koji imaju obrtomer. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimir66 2 Napisano Septembar 23, 2011 U prolazu, 40 postova Lokacija: Babusnica Motocikl: Suzuki Burgman AN400 Prijavi odgovor kao problematičan A koja je debljina obloge ispod koje nije preporucljivo da se vozi? Mozete li da mi kazete tacne mere kaisa za Bugija i telefon Eurosmarta ako imate? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Septembar 23, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan A koja je debljina obloge ispod koje nije preporucljivo da se vozi? Mozete li da mi kazete tacne mere kaisa za Bugija i telefon Eurosmarta ako imate? Postavio sam Service manual za sve vlasnike burgmana 99-01 koji žele da ga imaju, jedina je nevolja što je na nemačkom ali drugi nemam. Service Manual Screenshot dela koji se odnosi na kvačilo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Septembar 23, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Spisak ovlašćenih servisera za Suzuki automobile i motorcikle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Septembar 23, 2011 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan @ vladimir66: Po servisnom uputsvu minimalna debljina obloga je 2 milimetra. Takodje, kada skines kvacilo treba da premeris i oprugu, minimalna duzina kada se opruzi treba da joj bude 118.7 mm. Sto se tice kaisa, minimalna debljina treba da mu je 20.85 mm. A broj Eurosumara mozes naci na njihovom sajtu. Nadam se da sam pomogao @Nabiguzluk Ne znam o kom lezaju pricas... Ovde ga nema: Na nekoliko skutera sam radio lamelu (doduse manje kubikaze, do 150ccm), nikada nisam imao problema. Dobos se mora obradjivati samo ako su obloge bile potrosene skroz i tako je dugo, dugo vozen skuter, ne znam kako bi drugacije mogao da se sje8e pa da treba da se obradjuje... I kad kupis novo kvacilo ne dobijas dobos. Mada i njega mozes kupiti ako zatreba Skoro sam radio na nekom skuteru 125ccm kvacilo, imao je 70 hiljada na satu a dobos je bio kao nov, nije bio pojeden ni malo. Debljina obloga se lako podesi (ukoliko treba menjati fabricku debljinu koja je 3mm kod burgmana), odneses dobos kod majstora i on ce po njemu uraditi. A ako ni to ne moze, uradi ti malo deblje pa ih pazljivo stanjis. Sto se tice materijala, majstoru prepustam odluku, ipak je to njegov posao Uskoro cu raditi na mom Burgmanu kvacilo, pojelo se skoro do metala. Slikacu ceo proces i napraviti temu ovde. Samo da mi prodje ispitni rok... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Septembar 23, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Bravo markulja za podatke ali čovekov Burgman je 2000, eno ti gore zakačene slike sa service manual gde je servisna granica dužine federa kvačila 129,4 mm. Ne govorim o ležaju na zamajcu kvačila nego ležaju na kome se sve okreće, sličan je kao na varijatoru napred. Uostalom vidim da si verziran pa skini service manual za burgmana 1999-2001, zatrebaće ti. Što se doboša tiče, trebalo bi da se obradi na strugu jer su se prilikom remonta mog doboša tek kada je počeo da obrađuje strugom pojavila udubljenja, tačnije pet udubljenja od pet paknova koliko ih ima ( kao na slici koju si postavio) koja ne možeš da primetiš golim okom. Ako se ne poravna lepo, trzaće kvačilo prilikom polaženja i dodavanja gasa pri manjim brzinama. To se kod mene dešavalo ali je sada nakon obrade i remonta kao novo. Kreće glatko i nema trešenja, vibracija za koje sam ranije mislio da potiču od trešenja kaiša. Ovo je bitna stavka jer ako kvačilo trese, trese se i pogonski kaiš, sam znaš šta to znači. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Septembar 23, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Servisna granica kaiša za 1999-2001 je 22 mm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Septembar 23, 2011 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam provalio da se podosta razlikuju podaci za model 1999-2001 i za moj. Pa cak se i kais razlikuje, na starom je 23mm a na mom 21.85mm standardna sirina. A bio sam ubedjen da su indenticne masine... Sad cu i ja okaciti uputstvo za noviji model. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Septembar 23, 2011 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo markulja za podatke ali čovekov Burgman je 2000, eno ti gore zakačene slike sa service manual gde je servisna granica dužine federa kvačila 129,4 mm. Ne govorim o ležaju na zamajcu kvačila nego ležaju na kome se sve okreće, sličan je kao na varijatoru napred. Uostalom vidim da si verziran pa skini service manual za burgmana 1999-2001, zatrebaće ti. Što se doboša tiče, trebalo bi da se obradi na strugu jer su se prilikom remonta mog doboša tek kada je počeo da obrađuje strugom pojavila udubljenja, tačnije pet udubljenja od pet paknova koliko ih ima ( kao na slici koju si postavio) koja ne možeš da primetiš golim okom. Ako se ne poravna lepo, trzaće kvačilo prilikom polaženja i dodavanja gasa pri manjim brzinama. To se kod mene dešavalo ali je sada nakon obrade i remonta kao novo. Kreće glatko i nema trešenja, vibracija za koje sam ranije mislio da potiču od trešenja kaiša. Ovo je bitna stavka jer ako kvačilo trese, trese se i pogonski kaiš, sam znaš šta to znači. Videcemo sta se desava sa mojim dobosom kada ga otvorim. Inace i ja sam poceo u zadnje vreme da osecam vibracije pri malim brzinama, ako naglo ubrzam nema ih, kvacilo je na izdisaju. Moram ga sto pre srediti, ne bih voleo da mi kais ode u vecna lovista, a merio sam ga pocetkom sezone, skoro je nov. Gledao sam i kvacilo tada, vec je bilo debelo ispod dva milimetra ali nisam stigao da ga sredim odmah. Nego, jesi mislio na ovaj iglicasti lezaj: A evo i servisnog uputstva za model iz 2003., kao sto sam obecao: Servisno uputstvo Burgman 400 2003-2006 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Septembar 23, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan To je trzanje je bilo identicno i kod mene a kada naglo dodam gas nema ga. Od kako je uradjen remont nema vise trzanja a to su ti bregovi u dobosu kvacila. Kada naglo dodas gas kvacilo zalepi i nema trzanja. Obradi obavezno na strugu i javi mi da li si i ti imao bregove. I druze, servisna granica debljina pakna nije 2mm nego je to odstojanje pakna od dobosa kvacila u service manual. Kada skines sve to stavi u centar i odredi debljinu pakna koju ce da ti zalepe, ja bih stavio inmanje od 2mm jer krece na suvise velikom broju obrtaja sto doprinosi drkanju kaisa i celog CVT-a, sto mislim da je namerno napravljeno da bi krace trajalo. I na taj iglicasi lezaj mislim, on mora da se podmazuje prilikom svakog servisa i kada crkne nema zamene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...