kara kokaleros 3 Napisano April 7, 2009 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Banja Luka // \\ Herceg Novi Motocikl: Cagiva Mito 125 Prijavi odgovor kao problematičan Cao drugari ! Poslije duze voznje prekljuce, spao mi je mali lancanik i odjednom je pocelo da curi ulje... odvezao sam kod nekog 'majstora' i on je valjda stavio semeringe i ponovo nastimao lancanik ali imam sad jedan drugi problem, od tad se bas bucno cuje i kao da mu puca nesto iz auspuha, a nece da predje 7000 obtaja ?! Majsor je rekao da je dosuo ulje ali nisam bas siguran pa me zanima da li je to zbog ulja ili.... Ponasa se kao da je pod cokom! Sta bi moglo da mu bude?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano April 7, 2009 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Proveri da li ventil na izduvu otvara ( jedna od mogucnosti ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kara kokaleros 3 Napisano April 7, 2009 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Banja Luka // \\ Herceg Novi Motocikl: Cagiva Mito 125 Prijavi odgovor kao problematičan heh, kako to da provjerim? jel moguce da je to zbog nekog nekvalitetnog ulja...? jer sam poprilicno siguran da majstor i da je sipao ulje, nije sipao neko kvalitetno ! jer me malo zbunjuje to, kad mi je spao lancanik ja sam mogao da dizem obrtaje normalno. i kad sam vidio da curi ulje odmah sam ugasi moto da ne zariba mashina. jutros kad sam otisao po motor i upalio bas se cudno cuo.. a da ne pricam kako je isao... kao da je cok povucen (a nije)! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salle_ 59 Napisano April 7, 2009 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: CBR 954RR Prijavi odgovor kao problematičan moguce da se ventil zaglavio u zatvorenom polozaju.. imas na cilindru 4 srafa sto drze poklopac , skini to i onaj mali deo kroz koji prolaze sajle od ventila , pise cts na poklopcu , izvadi ventil ocisti i vrati nazad.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano April 7, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Ma da ti nije pretegnut lanac , to hoce jako da uspori a i ruzno da se cuje ??? Akvalitet ulja u menjacu nije od presudne vaznosti jer podmazuje samo menjac , ako se radi o Kadjivi 125. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kara kokaleros 3 Napisano April 7, 2009 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Banja Luka // \\ Herceg Novi Motocikl: Cagiva Mito 125 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da nije lanac pretegnut, al ko zna.... morat cu to provjerit. samo mi je bitno da mi nije mashina se shebala ! bar se nadam )))) da se nije uprljao karburator, neko mi rece da moze bit do toga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano April 7, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Nije karb , zaprljan filter karburatora ne menja zvuk motora. Zategnutost lanca proveri tako sto neko sedne na motor i tada lanac negde na sredini duzine treba da ima hod od oko 2 centimetra. A ono sto ti je iscurelo ulje , je li to lanac koji je spao ostetio semering ili je semering izleteo iz svog lezista. U ovom drugom slucaju mozda se raspao lezaj izlane osovine , na kojoj je prednji lancanik , ali bi taj majstor valjda video to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kara kokaleros 3 Napisano April 8, 2009 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Banja Luka // \\ Herceg Novi Motocikl: Cagiva Mito 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sto je semering otisao, znam samo da ga je zamjenio i sad vise ulje ne curi! ajd hvala bogu bar nesto da se rijesilo... al najvise me muci ovo sa obrtajima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano April 8, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan A kako motor radi u leru da li normalno prima gas, lepo se vrti ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kara kokaleros 3 Napisano April 8, 2009 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Banja Luka // \\ Herceg Novi Motocikl: Cagiva Mito 125 Prijavi odgovor kao problematičan Na leru radi ok, kad zanemarimo zvuk! Mada nisam dizao obrtaje u leru jer sam odmah primjetio da nije nesto ok sa njim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cagivamito 4 Napisano April 9, 2009 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: Nis 18000 Prijavi odgovor kao problematičan digni rezervoar. Videces step motor, na koji idu sajle ( mali plasticni krug na koji ide sajla ) i upali motor, daj PUN gas ( pre toga ga zagreji ), ako ti se pomeraju te sajle, znaci da ti je ventil koji otvara, dobar, ako stoje u mestu, zaglavljen je! Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...