Jump to content

Moto Zajednica

Pomozite pocetniku :)

Recommended Posts

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Posto sledece zime planiram da uzmem neki stariji sportnjak,pa bih zamolio iskusnije motoriste kako prepoznati dobar agregat,jer ce mi on biti osnova za dalji proekat posto cu najverovatnije praviti streetfighter-a.

I na primer da li je problem naci delove za generalku motora 90-94god i koliko su para otprilike full  generalke.

Bio bi vam puno zahvalan na odgovoru jer me najvise plasi da kupim motor sa losom masinom a da ne mogu da nadjem delove,dok sa ostalim stvarima imam dosta iskustva jer nikad nisam bio bez motora(dvotaktnih)i kola i sve sam odrzavam.

Unapred hvala.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

Nisam ekspert za sportake ali generalno ako ne lupa, ne dimi i dobro vuce uzbrdo - to je to.

Pravo stanje agregata ionako moze da kaze samo majstor kad ga otvori.  ::)

Nije losa ideja da sednes i da ga odvozas do dobrog majstora na "brzi pregled". Zima je daleko, mene su kostali samo delovi 300eu a sam radim "generalnu".

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Cena generalne je diskutabilna.  Sve yavisi koji je motor u pitanju.  Ya jednocilindras ti treba samo jedan klip, a ya cetvorocilindras cetiri klipa, pa ti sad racunaj !

• U prolazu, 88 postova
  • Motocikl: GSXR K5

e vazno je kad vidis motor koji recimo oces  da kupis  da cujes agregat, zacepi auspuh (izduv) rukom stisni skroz da nema vazduha  sagni se pored masine dole i proturiraj ( a drzi rukom izduv da ne dise) i slusaj dali nesto krci ili lupa pogledaj vile i ram kako stoje(provozaj bez ruku vidi jel zanosi), to je nesto osnovno koliko ja znam kad sam ja kupovo moj motor vodio sam servisera ( i bajkera od mnogo predjenih kilometara) da testira tamo motor on ga je 20minuta tamo njako turiro provozo skako po njemu, ja  se smorio i kaze mi kasnije tako je i tako stanje.

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Imash na forumu FENOMENALNU temu koju je bokilic napisao o kupovini polovnih motora. Mnogi su se nadovezali na nju sa fenomenalnim zapazanjima.

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: virago 535

trenutno imam fightera yamaha fzr , ali u skorije vreme bih uzeo drugi motor i preradio , planiram da uzmem hondu cbr 900 rr jer je dobra za preradu a i sto se tice agregata je najizdrzljiviji i veoma se slabo kvari , tako da posle mozes da joj cedis mast nista joj nece faliti , honda moja preporuka  ;D ;D

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: Panasonic 89.

Jbg. ja stalno kupujem neke prepotopske kvazi sportake zbog konstantne loše finansijske situacije. I jedino što mogu da ti sa sigurnošću kažem je da je to lutrija.

Kao uljare su neuništive, al pitaj Bobana GSXR da ti kaže kako je to. Koliko je meni poznato, Honde su najizdržljivije, al opet ko zna šta je radio prethodni vlasnik.

Ono što hoću da ti kažem je da naravno gledaš i slušaš, al to ti nije nikakva garancija da neće da ti pročuka u sledećih 100km. Čak iako znaš prodavca, što je najbolja varijanta, opet može baš da rikne kod tebe. Npr. znam čoeka kome je Kawa dva puta prolupala iz čista mira, ama baš ništa se nije čulo i sve je radilo perfektno.

Da ne gnjavim više, srećno...

P.S: generalka se ne isplati, provereno. Eventualno ceo agregat kupljen preko.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja