Jump to content

Moto Zajednica

Problemi Sa Karburatorom

Recommended Posts

• U prolazu, 10 postova

TREBA MI POMOC....MNOGO SAM SE IZNERVIRAO....IMAM JAMAHU XJ 750 I DESAVA MI SE NESTO CUDNO...DA NEMATE NEKU IDEJU....DO SADA NISAM IMAO PROBLEMA AL PRE JEDNO 100 KM POCELO JE DA SE DESAVA NESTO CUDNO...ZAGLAVLJIVAO MI GAS NA 5 HILJADA OBRTAJA PA SE VRATI... I JA MISLIO DA JE SAJLA ILI DA NESTO ZAKACINJE

MEDJUTIM NIJE SAJLA...RASTURIO KARBURATORE DA VIDIM IMA LI PRLJAVSTINE I SL. MEDJUTIM SVE OK PRE 5 HILJADA SAM IH OCISTIO KOMPLETNO... ULTRA ZVUCNO....

ZNACI NIJE NEKA PRLJAVSTINA...ZATIM POMISLIO DA NIJE VODA...ISPUSTIO REZERVOAR I ISTRESAO GA I PROMENIO FILTER .. I PROVERIO SLAVINICU I DALJE JE SVE OK AL MOTOR NE SPUSTA OBRTAJE...

TAKO DA SAM U DILEMI STA MOZE DA BUDE...

AKO NEKO IMA NEKU IDEJU NEKA MI SE JAVI

UNAPRED ZAHVALAN BRAT BAJKER....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 760 postova

A kad masina ne radi , ne primecuje se nikakvo zaglavljivanje? Da nije nesto bez  veze , dapoluge karbova zapinju za neko crevo ili slicno ???

Bas me kopka , ajd jos jednom. Kad ga startujes  da li radi u leru , mislim mirno  ravnomerno , a kad mu dodas gas  nece da se vrati u ler  , ostaje na 5000    pa se sam vrati u ler? Tako ili drugacije?

• Svrati ponekad, 201 postova

Ako je ovo sto kaze bogdan onda je ovo sto kaze bokilic. Pouzdani simptomi imao ja na dva primerka oba falshirala na gumi onoj kod karburatora.

• U prolazu, 10 postova

i mene kopka do bola...danas sam isao do majstora....i gledali vakume...bili dorriii

znaci upalim ga i odma ide na 3 hiljade....ustvari pod sauhom kao radi normalno to je kratko...kad vratim sauhon popne danas recimo na 3500 cim dam malo gas penje na 4000 i nikako ne spada...otisao kod majstora kaze prava misterija... jer je mene to pocelo da zeza odjedanput... a ne postepeno....vakumi su stabilni tako da nije guma...da je guma ne bi doboli vakume...mi smo ih nastelovali sad odokativno jer se malo smirio kad se pomere van normale...pa sam se tako dovezao kuci....ali ostaje da odem kod drugog majstora...ovaj prvi mi je posavetovao da trazim nove karburatore....mislim druge jer je motor star 20 i vise godina....ali ko da mi garantuje da su i ti drugi dobri...ja sam pred proslu sezonu sve ocistio i sve radilo kao po loju nekih 7000 kilometara ....i sad samo problem odjedanput.....nadam se da cu uskoro da ga resim vec sizim lepo vreme a obozavam da se vozim...hvala na komentarima..i idejama...ne razumenm se mnogo u mehaniku motora...ali je problem stvarno zagonetan....

• U prolazu, 27 postova

kako se ponasa u voznji kada mu das pun gas?dali si probao bez filtera vazduha?kases da pod sauhom radi kao normalno,ako su vakunski karburatori sauh izmedju ostalog pusta vazduh u prostor iznad membrane koja podize siber,kakve su opruge na siberima?

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

meni to svakako izgleda kao da negde vuce fals vazduh..... pa dobija manje goriva i dize obrtaje,jer kazes da pod sauhom radi iole normalno

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

Nisam strucan, ali mi se to jednom desilo na kolima. Ako ste sve iskontrolisali, proveri ulje. Meni je na autu pukla glava izmedju uljnog kanala i ventila i vukao je mnogo ulja u cilindar, a ulje kad se zapali mnogo duze gori. Imao sam iste simptome-ostajao je na visokim obrtajima iaki je sve drugo bilo ok, nastelovano, provereno...

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: Panasonic 89.

Drugar je imao sličan problem, zaglavljivao mu je sauh. Dakle, vratiš sauh tj. sajlu, ali ostane zaglavljena polugica na karburatorima. Proveri i to.

Pozzzzz

• Svrati ponekad, 109 postova
  • Motocikl: Shadow 750 ACE, AFRICA XRV RD07

dali si probao bez filtera vazduha?

Jesi li probao ovo što je predložio branimirgrozny i kako se ponaša?

Pade mi na pamet  imao jednom problem sa jednim motorom  koji je u gorivu imao neko siiitno trunje koje se vrrrlo sporo talozilo  uopste ne znam sta je ali je pravilo probleme  svaki cas zapusivanje ler sistema u karbovima  produvao karbove  zamenio gorivo  sve radi.  Probaj sa ciscenjem i produvavanjem karbova ,mozda upali ???

• U prolazu, 93 postova
  • Motocikl: Yamaha XJR 1200

Druže ja sam imao sličan problem na Suzukiju GS 500.

Problem su pravili klizači šibera na karburatorima, pojedeni su bili totalno a inače su od plastike (karb. Mikuni BSR 34 mm), tako da je dobijao falš zrak jer su šiberi bili strašno labavi. Dok je motor hladan sve radi ok, čim se ugrije ler mu skače na nek 4 - 5 hiljada obrtaja, pa naglo pada, i sve tako. Karburatore sam na kraju zamijenio, a u međuvremenu jedini način da smirim ler je bio da nakon što ga zagrijem parkiram (a nekad i u vožnji) i smanjim ler na karburatorima zavrtanjem onog nazovimo ga "šarafa". Kad završim sa vožnjom ponovo povećam ler i sve tako.

Ispričano jezikom laika, nadam se da će ti bar malo pomoći.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja