baki_v 0 Napisano April 2, 2009 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljam kada bih prodao ovaj moj skuter za koji mogu najvise da izvucem 1.500e koi bi kruzer mogao da uzmem,koliko kubika,koja marka,kolika je registracija a koliko odrzavanje za taj motor...dajte neki predlog ja preferiram da to bude neka honda ako moze i da li i kao kod automobila godina proizvodnje igra glavnu ulogu i kad je motor u pitanju? Unapred zahvalan za sve predloge baki_v Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano April 2, 2009 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Izduzi se jos jedno 500 evrica i trazi jamahu virago 535 oko 90 g,.....mislim da nemas bolju alternativu a i kasnije ces lakse da ga prodas .Ako ides na neka godista shodno tim paramama koje si pomenuo (1500) tesko da imas nesto normalno ,1985 i 86 su modeli za koje nema delova a i bices poslednji vlasnik sigurno osim ako ne nameravas da ga poklonis nekome.Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano April 2, 2009 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Za te pare najbolje je da kupis kineski kruzar. Umjesto da kupis nesto punoljetno dobices motor star godinu-dvije Imas temu o kinezima pa se raspitaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 2, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam jos u skupljanju para i ne znam na koju bi stranu (enduro, naked kruzer) to je i redosled... meni je interesantan http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=31611.0 od T-zexa korektna masina, dovoljna kubikaza a i Honda je... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano April 2, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Ili 250ccm kineza, ili nesto na samrti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4760 Napisano April 2, 2009 Ne silazi, 5554 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ovaj Nighthowk cini dobar izbor! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SALE 31 Napisano April 2, 2009 U prolazu, 93 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Na kojoj crnoj samrti :o pa vecina tih japanaca tek razradjeno posle 15 godina, ima da rade jos toliko, samo da se redovno odrzavaju. Dok kineza ni novog ne mozes da prodas , a ne posle nekoliko godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 2, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan i da li i kao kod automobila godina proizvodnje igra glavnu ulogu i kad je motor u pitanju? za motore ne znam al za kola zavisi koja... npr. mercedes je otporan na godine a ljudi kazu da je Honda mercedes medju motorima (QQ kako ce sad ostali da opletu po meni.. ;D ja tako cuo, pa ako su lagali mene i ja lazem tebe... ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano April 2, 2009 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan ako trazis da bude u dobrom stanju onda ti je 125 ili kinez 250. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano April 2, 2009 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan mozda ti ovo bude interesantno http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=25319.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano April 2, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Na kojoj crnoj samrti :o pa vecina tih japanaca tek razradjeno posle 15 godina, ima da rade jos toliko, samo da se redovno odrzavaju. Dok kineza ni novog ne mozes da prodas , a ne posle nekoliko godina. Mozda sam se malo zestoko izrazio. Moze da se nadje i solidan primerak, ali je u vecem broju slucajeva lose i nije preterano sigurna kupovina, jer ako nesto crkne na motoru starijeg godista lako moze da ode sezona na jurcanje delova. Manje od 250ccm ne bih nikom preporucivao. Ok je 125ccm za gradsku voznju, ali to bas i ne ide uz taj tip motora. Ne znam koji skuter vozis, ali ako je 125-150ccm smorio bi se kad bi seo na 125ccm kruzera te kubikaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano April 2, 2009 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ti preporucujem ako mozes da nadjes ovaj motor koji ja vozim . Kawasaki Eliminator 250 250 kubika, 27ks . Putna brzina 90-110km, 140km max. brzina, vodeno hladjenje . Lagan motor, upravljiv, moze i za grad i za duze ture . Jeftina registracija, potrosnja 3,5l na putu - 4l u gradu. Ekstra izgleda, svi misle kad ga vide da je 500 kuba ;D Ja sam naleteo na ekstra primerak, kupio ga od kolege sa foruma koji ga je uvezao iz Nemacke . Motor je 1992. godiste, imao je 7000km na satu . Prosle sezone sam prvi put seo na motor u zivotu, i presao sam 5000km bez ikakvih kvarova . Obisao sam Srbiju, naucio na njemu da vozim, vozicu ga i ove sezone sa uzivanjem Sto se tice kupovine, ne obracaj paznju na godiste vec na celokupno stanje motora . Ja bih uvek pre kupio 10 godina stariji motor koji je ispravan i sa vecom kilometrazom nego noviji, a razdrndan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano April 3, 2009 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ti preporucujem ako mozes da nadjes ovaj motor koji ja vozim . Kawasaki Eliminator 250 Najlepsi mali kruzer ikada! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Koprian 405 Napisano April 3, 2009 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 500ie Cruiser Prijavi odgovor kao problematičan Ja ti preporucujem ako mozes da nadjes ovaj motor koji ja vozim . Kawasaki Eliminator 250 Najlepsi mali kruzer ikada! apsolutno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
losmi 231 Napisano April 3, 2009 Zainteresovan, 518 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Kum je uzeo kineza kinroad 125 i prezadovoljan je sa njim,kad sam ga video bas sam se iznenadio kako izgleda i sta dobijes za 1000 i nesto evra, naravno ako imas malo vise love uzimaj japanca.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano April 3, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Eliminator je stvarno bombona, a možda je čak i najbrži kruzer od 250cc. Kada sam kupovao motor mogao sam da biram između mog GN125 i Eliminatora, oba '97. i oba iz Švabije, dosta mala razlika u ceni. Ipak sam uzeo Suzukija, jer je kao iz fabrike, dok je Kawasaki bio malo čukan, a planiram sledeće sezone da pređem na 600cc, pa reko manje ću izgubiti pri prodaji. Ako planiraš duže da ostaneš na manjoj kubikaži onda nov QM250, samo što mu je sad skočila cena. Evo ti neki orijentir iz moje priče: Eliminator 250 - 1700€ GN 125 - 1500€ QM 250 - 1800€ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano April 3, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Uz svo duzno postovanje prema kolegama koji voze kineze, nije mi namera da uvredim ikoga i mozda je ovo samo slucaj kod mene sto cu upravo reci ali: Nemoj kupovati QM250. Imao sam prilike da osmotrim jedan primerak pricam sa vlasnikom : Motor je NOV kupljen u Maju, a vec u Septembru poceli da rdjaju srafovi,ram i dekle na cilindrima. Vlasnik se nije zalio na ovakve stvari, ali posto sam ja perfekcionista, ovako nesto mi je nedopustivo...e sada kako ti volja.....100 ljudi 100 cudi. Licno mi se od 'alternativnih' azijata dosta ovako svideo Hyosung Aquila 250cc.- ovo je krajnje subjektivan utisak jer jako volim V-twin mashine Recimo da uzmes polovnog Japanca od 125/250 cc.Ako je Yamaha u pitanju.....onda ce troskovi izaci: 1.100-120 eura registracija max ne vishe (zavisi od godista i kubikaze a samim tim i visina osiguranja) Prva registracija je nesto skuplja. 2.Ako je motor vozen i malo brige posveceno oko odrzavanja, onda 100-120e na lanac i lanchanike AKO treba zameniti. 3.Novo ulje i filter za ulje : 2000-3000 dinara 4.Ako su pakne istroshene 1300 dinara prednje (zadnje se slabije koriste pa i sporije troshe) Kada ovo sredish , neces morati brinuti o motoru, samo sipas gorivo i vozis se bez razmishljanja. Nadam se da ti je ovo pomoglo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano April 3, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mene je prva registracija izašla 80€, a ulaganja, da kucnem u drvo nula dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano April 3, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Registracija jeste jeftina ali je osiguranje skupo. E sada dodatni troskovi dolaze ako se kupuje uvezen motor iz Nemacke,Italije,Svajcarske itd, pa se placa odjava, i registracija sa novim tablicama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano April 3, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam se onda dobro izrazio. 1500€ prodavcu u džep, a 80€ ostatak papirologije - saobraćajna, tablica, osiguranje... šta već sve ide. Čak mi je izašao u susret i dozvolio plaćanje na dve rate, što mi je u tom trenutku jako značilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 3, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ja ti preporucujem ako mozes da nadjes ovaj motor koji ja vozim . Kawasaki Eliminator 250 250 kubika, 27ks . Putna brzina 90-110km, 140km max. brzina, vodeno hladjenje . Lagan motor, upravljiv, moze i za grad i za duze ture . Jeftina registracija, potrosnja 3,5l na putu - 4l u gradu. Ekstra izgleda, svi misle kad ga vide da je 500 kuba ;D Ja sam naleteo na ekstra primerak, kupio ga od kolege sa foruma koji ga je uvezao iz Nemacke . Motor je 1992. godiste, imao je 7000km na satu . Prosle sezone sam prvi put seo na motor u zivotu, i presao sam 5000km bez ikakvih kvarova . Obisao sam Srbiju, naucio na njemu da vozim, vozicu ga i ove sezone sa uzivanjem Sto se tice kupovine, ne obracaj paznju na godiste vec na celokupno stanje motora . Ja bih uvek pre kupio 10 godina stariji motor koji je ispravan i sa vecom kilometrazom nego noviji, a razdrndan . Ja sam kupio u Balosavi Eliminatora koji je preshato 51000km (shtelovano na 21000) za 1500e preshao sa njim 5500km (nauchio da vozim, polozio(iz prve), putovao)) moze i dvoje da tera 100km/h al se tad malko vrti vishe al nishta strashno. Max brzina 145. Potroshnja od 3.6L ( ali ako ne prelazsh 60 na autoputu, shto sam i probao :D :D) do 5.5 lit i to ako ga ganjash SAMO po gradu malo jache. Tolka mi potroshnja bila samo jednom. Nije mi rekao ni A ni B, srafciger nisam ubo u njega za vreme koje sam ga imao. `91 godishte i moj je imao 33 KS a ne 27? +1 za Eliminatora ubedljivo najnervozniji Cruiser za tu kubikazu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano April 3, 2009 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Pazi meni je majstor prosle godine kad sam kupio motor nastelovao i ocistio karburatore, zamenio ulje, i stavio filter za gorivo . Bas prosle nedelje sam isao na Frusku Goru i na 200km predjenih kombinovano grad put, sipao sam okruglo 7l . ja sam prezadovoljan i cista srca mogu da ga preporucim svima . Cak bih voleo da mi sledeci motor bude Zl 900 Eliminator ili Zl 600 Eliminator jer su mi to ubedljivo najlepsi motori Uopste nije naivan za 250 kubika, moze da izdrzi duga putovanja (presao sam prosle godine 900km za 3 dana) . Ja sam sasvim slucajno odlucio da ga kupim, jer sam jurio nekog Maraudera, i nisam se pokajao ni malo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baki_v 0 Napisano April 13, 2009 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svim kolegama na datim savetima uz izvinjenje sto nisam dugo posecivao forum jer sam imao tesku radnu nedelju a i sad dok ovo pisem spava mi se na oci ne vidim ali osecam potrebu da vam se bar javim i zahvalim na detaljnim informacijama i trudu oko mog malog problema.Inace,trenutno kao i svaki pocetnik u ovom predivnom sportu tj.hobiju(kako za koga) trenutno se vozim Kymcom od 50cc koji je nov placen 2.300e kad naravno nisam imao pojma o motorima i sta sam mogo za te pare da uzmem pa sad gledam da ispravim gresku.Naravno nemam polozeno za A kategoriju tako da me i to ceka a teska srca se odlucujem da se oprostim od mog skutera jer se za ove 3 godine (i predjenih 14.000km) i nije nesto kvario a trosi kao upaljac 2,5l na 100km.Obozavam crusere i hteo bih da malo vozim i na duze staze,svidja mi se prethodno predlozeni Kawasaki Eliminator ali me interesuje kako taj tip motora stoji sa rezervnim delovima,koliko su zastupljeni na nasem trzistu jer sa ovim mojim Kymcom imam puno problema oko nalazenja banalnih delova kao sto je trenutno semering pumpe za ulje i ako mogu da pitam posto nisam strucnjak sta to znaci kad dajem gas na motoru a on se gusi kao da hoce da se ugasi,gubi snagu inace je dvotaktni i radi naravno na mesavinu?Hvala svima jos jednom. Vas kolega, baki_v Nis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 14, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svim kolegama na datim savetima uz izvinjenje sto nisam dugo posecivao forum jer sam imao tesku radnu nedelju a i sad dok ovo pisem spava mi se na oci ne vidim ali osecam potrebu da vam se bar javim i zahvalim na detaljnim informacijama i trudu oko mog malog problema.Inace,trenutno kao i svaki pocetnik u ovom predivnom sportu tj.hobiju(kako za koga) trenutno se vozim Kymcom od 50cc koji je nov placen 2.300e kad naravno nisam imao pojma o motorima i sta sam mogo za te pare da uzmem pa sad gledam da ispravim gresku.Naravno nemam polozeno za A kategoriju tako da me i to ceka a teska srca se odlucujem da se oprostim od mog skutera jer se za ove 3 godine (i predjenih 14.000km) i nije nesto kvario a trosi kao upaljac 2,5l na 100km.Obozavam crusere i hteo bih da malo vozim i na duze staze,svidja mi se prethodno predlozeni Kawasaki Eliminator ali me interesuje kako taj tip motora stoji sa rezervnim delovima,koliko su zastupljeni na nasem trzistu jer sa ovim mojim Kymcom imam puno problema oko nalazenja banalnih delova kao sto je trenutno semering pumpe za ulje i ako mogu da pitam posto nisam strucnjak sta to znaci kad dajem gas na motoru a on se gusi kao da hoce da se ugasi,gubi snagu inace je dvotaktni i radi naravno na mesavinu?Hvala svima jos jednom. Vas kolega, baki_v Nis Za Japance uvek ima delova. Ja kada sam se preventivno raspitivao najvishe se chekalo oko 15-ak dana za neke tamo delove leve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...