Shonsi 41 Napisano Mart 29, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Zemun Motocikl: XL 1000V Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, Imam problem. Koliko sam gledao, definitivno je problem sa namotajima (kalemima) statora alternatora. Vidno su izgorela dva-tri komada i to sve na jednoj fazi. Ono sto mene zanima, zna li neko gde mogu da odnesem da ponovo namotaju kalemove u BGD? Znam da je moguce, samo je pitanje gde bi "hteli" to da odrade :-\ da ne lutam mnogo ;D I druga stvar...kako se to desilo? Nije mi bas najjasnije??? Ima li neko misljenje? Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Mart 29, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan jes siguran da su na istoj fazi? meni deluje da nisu, svaki četvrti je na istoj fazi a ovo zaokruženo se malo ne uklapa u to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Mart 29, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan jes siguran da su na istoj fazi? meni deluje da nisu, svaki četvrti je na istoj fazi a ovo zaokruženo se malo ne uklapa u to. pa i iz prve slike mi se cini da je svaki cetvrti na istoj fazi , koliko mu je pametno da mota samo te ili je bolje premotati sve ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shonsi 41 Napisano Mart 29, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Zemun Motocikl: XL 1000V Prijavi odgovor kao problematičan Jesu sigurno svi na istoj fazi. Moguce da sam pogresio na slici, ipak se ne vidi najbolje. Nadam se da ce moci samo njih da premota :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Mart 29, 2009 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Možda guja011, ako nema prečeg posla? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Mart 29, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan verovatno da bih mogao samo da čovek nije u frci kao i ja. ili da ima stator u rezervi (al onda ne bi ni pitao verovatno) ;D parni je sloj pa motanje ne bi trebalo da bude problem ali je zdravije uraditi svih 6 rogova nego nastavljati žicu. pitanje je naravno i izolacije na rogovima u kakvom je stanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shonsi 41 Napisano Mart 30, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Zemun Motocikl: XL 1000V Prijavi odgovor kao problematičan verovatno da bih mogao samo da čovek nije u frci kao i ja. ili da ima stator u rezervi (al onda ne bi ni pitao verovatno) ;D parni je sloj pa motanje ne bi trebalo da bude problem ali je zdravije uraditi svih 6 rogova nego nastavljati žicu. pitanje je naravno i izolacije na rogovima u kakvom je stanju. Ma nije frka...istekla mi registracija tako da se ni ne vozim. Mnogo mi je bitnije da to zavrsim. Probacu danas da odnesem kod ovih sto vikluju, pa da ih nagovorim da premotaju. Ako ne, jel mozes ti to da pogledas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Mart 30, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan vidi ti kod viklera prvo. ima jedan u zemun polju koji ne odbija ni sitnice. ja sam ti blizu ako ne budes nasao bas nigde, kraj oko teleoptika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shonsi 41 Napisano Mart 30, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Zemun Motocikl: XL 1000V Prijavi odgovor kao problematičan vidi ti kod viklera prvo. ima jedan u zemun polju koji ne odbija ni sitnice. ja sam ti blizu ako ne budes nasao bas nigde, kraj oko teleoptika. Ok. Probacu danas kod Killera, imaju tamo nekog viklera, pa pisem sta sam uradio. Inace smo u komsiluku, ja sam u Bosanskoj ;D Hvala druze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shonsi 41 Napisano Mart 31, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Zemun Motocikl: XL 1000V Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na pomoci. Odneo danas na viklovanje, bice reseno do kraja nedelje. Cena 50 jevreja. Kako sam se nadao nije lose Jos jednom hvala svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shonsi 41 Napisano April 2, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Zemun Motocikl: XL 1000V Prijavi odgovor kao problematičan Stigao danas stator sa premotavanja. Koliko se meni cini, ok je uradjeno. Aj neko iskusniji da da, svoj komentar kvaliteta Pa da ih preporucim ako valjaju ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano April 3, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Deluje prilicno uredno uradjeno. Bitno je naravno da je na svakom kalemu odgovarajuci broj namotaja odgovarajuceg precnika zice. Tako ce se indukovati isti napon kao fabrika sto je radila. To je tesko ovako odoka proceniti... Valjalo bi da se to premeri malo kad se sklopi. Ali to bi morao neki iskusan elektricar da obavi jer, cini mi se, ovde je rec o visefaznom, visokofrekventnom naponu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario 154 Napisano April 8, 2009 Iceman, 176 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ako nije tajna gde si uradio stator? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano April 9, 2009 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan i mene interesuje gde si uradio stator jer mi treba za Afrikicu RD 04.mozda napises broj telefona i adresu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shonsi 41 Napisano April 10, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Zemun Motocikl: XL 1000V Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da nije tajna TED Vespučijeva 22 Bežanijska kosa 011/2288-944 064/110-19-76 Možete da tražite Tanju. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario 154 Napisano April 10, 2009 Iceman, 176 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti za info. Pre pola sata sam saznao za njih, i jos su mi u komsiluku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario 154 Napisano April 15, 2009 Iceman, 176 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo sam danas stator i super su ga uradili, kostalo je 60eur. Stvarno su ok. Preporuka u svakom slucaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...