Jump to content

Moto Zajednica

ANKETA-KISNO ODELO ILI KOMBINEZON

Recommended Posts

• Vespa Servis Beograd, 617 postova
  • Motocikl: Vespa ET-4

Zeleo bih da sa clanovima foruma razmenim misljenje o tome sta bi vise voleli da koriste ili vec koristite na putu u slucaju kise, a to je

KISNI KOMBINEZON-JEDNODELNI

KISNO ODELO-DVODELNO

Sta je po vama prakticnije,bolje itd...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Dvodelni definitivno.....barem kada kljuèeve zaboraviš u džepu od jakne, onda nema komplet svlaèenja....a da ne govorim o eventuelnoj "kenjari.....èista erotika sa jednodelnim ...

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Ja ipak glasam za kombinezon,bar do sada imam bas pozitivna iskustva sa njim!

Doduse malo je patnja kada treba da se nesto izvuce iz jakne,ali ipak je to moj izbor.

• Vespa Servis Beograd, 617 postova
  • Motocikl: Vespa ET-4

mozda je dvodelni prakticniji za gradsku varijantu,jer kada udjes u neki npr. kafic ili zatvoreni prostor mozes barem da se raskomotis bez kompletnog skidanja.

Vidjao sam jednodelne sa fals dzepovima u visini dzepova od jakne tako da kroz njh moze da se pristupi dzepu od jakne ili pantalonama, a da se ne skida ceo kombinezon.

• Svrati ponekad, 139 postova

imam iskustva i sam kombinezonom i sa odelom...

ja sam definitivno za odelo ...jeste zajeb kad te pritera a ti u kombinezonu ...pa ono frka panika ...itd...verujte mi ume da bude jaaako gadno :lol::lol::lol::lol:

• Svrati ponekad, 323 postova

Jos jedna mana jednodelnog je (kod coperasa) kada se provuce voda uz vrat, i krene dole, znate li koji deo tela pliva u hladnoj vodi tokom voznje ;D

Nisam ovo osetio zato sto imam dvodelni ali me je prijatelj tako savetovao iz licnog iskustva...

• Zainteresovan, 599 postova

Dvodelni-- definitivno.  Kombinezon dok navuces sto muka me uhvati. Jos ako kisa lije sakupice se 1/2 litra vode u kombinezonu. Ako ne obratis paznju na snir i cicak (ukoso postavljen) voda polako prolazi,sliva se niz jaknu i kaplje ti izmedju nogu. Kada stanes imas utisak da si se upisao pa moras da kupujes nove pantalone (moje iskustvo--Nis,pre nekoliko godina).  Ono,kisni jeste fenserica, ali zaboravi. Kupio sam dvodelni kod Gagija u Balosavi. A,o zaboravljanju kljuceva i wc-u necu ni da pricam. 

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Aprilia atlantic 125

Ja imam dvodelno goretex ;)

goretextjacket.jpg

goretexpants.jpg

Da neradis u Zandarmeriji kad imas takav kombinezon? Ja imam od tate isti takav ali se naduva kad sam vozio motor sa njim....

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa

Mislim da bi trebao imati oba! Dvodelni za grad i prigradske vožnje a jednodelni za ozbiljne relacije.. Bar ja tako nosim!!! ;)

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

Imam IXONov jednodelni,a zzelim dvodelni. Slazzem se sa svim gorepomenutim,samo ne vidim razlog za tezu "u gradu 2delni,a za duzza putovanja 1delni". Pa necu da ronim... ;D

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Da neradis u Zandarmeriji kad imas takav kombinezon? Ja imam od tate isti takav ali se naduva kad sam vozio motor sa njim....

Jeste zandarski al ja nisam zandar ;D ;D Pa malo stegni jaknu i ne jurcaj ;D ;D

• Ne silazi, 5558 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Imam jednodelni i ponasa se OK. Jeste malo tezi za navlacenje, ali kad se zatvoris to je skoro hermeticki. Medjutim to ima i nesto mana. Prvo jako se potparis ako je toplo a pada kisa sto mislim da nije slucaj u tolikoj meri kod dvodelnog. Drugo, kad prestane kisa a put ostane mokar, kod dvodelnog mozes da skines samo gornji deo a donji da ostane neko vreme da ne prskas pantalone od mokrog puta. Tako da sam poceo da razmisljam da nabavim dvodelno.

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa

Imam IXONov jednodelni,a zzelim dvodelni. Slazzem se sa svim gorepomenutim,samo ne vidim razlog za tezu "u gradu 2delni,a za duzza putovanja 1delni". Pa necu da ronim... ;D

dvodelni po gradu zbog lakšeg skidanja i oblačenja, zbog lakšeg pristupa stvarima u jakni i posle kiše nosim samo donji deo!

a jednodelni mi deluje sigurnije zatvoren na otvorenom putu - ili je stvar navike!!!  Pa ko kako voli!  ;D

• Svrati ponekad, 147 postova
  • Motocikl: Yamaha XVS 650 classic

Svakako dvodelno odelo. Imao sam prilike da tri puta u toku dana oblacim i svlacim dvodelno kisno odelo. Poludeo sam ...raspakuj.... oblaci ..svlaci....pakuj >:(...Letnji pljuskovi moras kisno posle pola sata sunce kuvas se. Jedino mozes da taktiziras pa ne skidas ili ne oblacis gornji i donji deo istovremeno vec prema potrebi. Sve to sa dvodelnim. A jednodelni!...qqqqquuuu da svisnes dok ga obuces i svuces  :'(

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja