Jump to content

Moto Zajednica

Samo to preostaje da se uradi GENERALNA

Recommended Posts

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: zx6r

Ljudi jel zna neko:

-gde mogu da servisiram lamele?yamaha dt 80

-da nadjem iglicasti lezaj sa gornjim prstenom 15x22x12?yamaha dt 80,lezaj osovine menjaca

-gde mogu da servisiram auspuh,deo koji krece od cilindra,samo su mi krivine trule tako da ne mora ceo??yamaha dt 80

prve dve stvari su mi stvarno neophodne da bi uradio punu generalnu jer sam sve ostalo uzeo.....auspuh dolazi kasnije :-) ali naravno je i on potreban.....

sve savete primam :-)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2874 postova
  • Motocikl: strom 650

Obnova lamela i kočnica za sve vrste vozila i poljoprivredne mehanizacije

ADRESA: Petrovaradin, Reljkovićeva 27

TELEFON: 021/6433-860

MOBILNI: 063/546-143

• Svrati ponekad, 314 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660

Buraz, za svaki slucaj uzeo sam jedan prospekt sa sajma

Ljudi drze sve vrste dijelova za mopede i motore

tel 011/316-0637

ima ih da vise od 10mijesta u BG,,,npr  MOTO S, Mass Company,....

Videcu za te sa sajma i ja sam uzeo njihov prospekt ali neznam dal imaju....u svakom slucaju hvala sto si me obavestio

Ovo za obnovu lamela je isto dobar primer,hvala za to....Jel znate neke iz BG da rade obnovu lamela??

• Drug član, 3059 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Vidi sa Bosketom, on ima prodavnicu i servis u trznom centru na vidikovcu, odmah pored "Garden centra", posto i on ima DT 80. Telefon servisa je 2346-021

Hvala za informaciju.....

Misa-pei ti si meni blizu,ja sam kod livnice Jeremic ili ako znas skretanje za Vrcin.....Mogli bi ponekad da organizujemo neku voznju....  :-))

Naravno, mada ti i nisam previse blizu, ja sam iznad ulaza u Ralju. Svaka voznja se prihvata sa odusevljenjem :D.

Misa-pei ima od mene pivo......zvao sam onog majstora i uzeo sam sve sto ima i sto mi je potrebno......stvarno cim krenu lepsi dani i cim mi krenemo u neku voznju imas pivo.....

eto ljudi kako se lako zaradi pivo... :-)

A sad jos neko moze isto da dobije pivce ako mi odgovori na sledece pitanje:

Gde mogu da servisiram/napravim auspuh za moju Yamahu Dt 80?

Znaci dvotaktni motor,krivine su trule i treba da se iseku i naprave nove

Ako neko zna nekog ko ima polovan auspuh jos bolje???? :-))

Hvala na dosadasnjim savetima,ali sad imam novo pitanje za vas....

Gde mogu da se nadju dihtunzi za moju Yamahu dt 80......?

nisaam uspeo da nabavim na planiranom mestu pa sad me samo to ceka da odradim dugo ocekivanu GENERALNu....

Tako da,jel zna neko nesto.....Yamaha DT 80 LC 1984 god

• Zainteresovan, 455 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250

Evo da probam da 'zaradim' pivo ;) Elem, što se auspuha tiče, završavaš posao 100% na nekom od ova dva lokaliteta:

1. Kumodraž, ul. Tarska br.3, servis Radak, tel. 063284148

Oni su limari, prave nove (rado) i sređuju stare auspuhe (nerado), imaju prese i rade i sa prohromom. Kad sam im tražio da mi poprave auspuhe za moju kawu(originalni fabrički čiji su krajevi istruleli) oni su rekli da to ne mogu ali da mogu da naprave nove lonce kao i grane.

2. Ova opcija ti je dalja ali čovek će ti to 100% uraditi, biće vrlo verovatno jevtiniji od gornjih samim tim što je van Bg-a. On je Darko, živi u Magliću, 30-tak km od Novog Sada, u pravcu Bačkog Petrovca i Rumenke, tel. 0642953366, ul. Slavka Rodića 16. Čovek je vrhunski majstor za auspuhe, vrlo je povoljan i radi sa svim materijalima. Pravi i lonce i grane, servisira SVE vezano za auspuhe. Objaviću naknadno i slike kako je sredio moje auspuhe do neprepoznatljivosti. On će ti uraditi to ako ovi neće/ne mogu...Naravno, ne moraš da se maltretiraš pa da nosiš auspuh gore, tu je City Express za sitnu lovu.

Što se dihtunga tiče ni to nije problem, mogu da se naruče Saito dihtunzi iz Louis-a preko bilo koga od mnogih koji donose robu iz tog kataloga. Opcija br. 2 je da ih napraviš prema uzorku ovde kod nas. U Zemunu postoji radnja za to u Ruskoj ulici,deo između Vršačke i Vojvođanske,odmah iza Teleoptikovog stadiona. Čovek se zove Željko Bajkin a radnja 'Oran 2'. Telefon nemam pri sebi trenutno, ali ako ti treba javi se na PP i sredićemo. 

Javi da l' je ovo nešto pomoglo!

Cuo sam se sa ovima i kumodraza i kazu da mogu da mi srede moji auspuh,samo sto ja treba da nadjem vremena da odem do njih i problem je sto neznam koliko ce to da me izadje,ja planiram da dam max 80 evrica......

To za ovog lika iz Maglica cu da uposlim 100 posto ako mi propadne posao sa ovima iz kumodraza......

za duhtunge neznam sta da radim,narucio mi je jedan lik sto radi sa yamahinim delovima ali je problem sto neznam kad ce da stignu,takodje mi je isto rekao i semza sa foruma.....

jest da sam mozda u nekoj frci jer jedva cekam da upalim moju masinu i malo je provazam,ali sta cu taki sam.....

Hvala floyde na ovim informacijama,svakako cu ih isprobati....

ako bude nesto imas pivo.... :-)

Aha, posto, ako je samo za cilindar /dole izmedju bloka i onaj za glavu, mozes i sam da ga napravis. Zapravo, sve dihtunge mozes sam da napravis, od prespana /kartona/ i klingerita. Cak i ljudi sad laserski seku dihtunge prema uzorku /neko je pomenuo da nosi kod njih/.

• Zainteresovan, 455 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250

Aha, posto, ako je samo za cilindar /dole izmedju bloka i onaj za glavu, mozes i sam da ga napravis. Zapravo, sve dihtunge mozes sam da napravis, od prespana /kartona/ i klingerita.

Da, Miša je u pravu...Sve možeš i sam da napraviš. Izuzetak je dihtung glave koji je drukčije strukture...On ima metalnu 'armaturu' pa je to neka druga priča. Naravno, treba naći klingerit određene debljine i imati puno živaca i mirne ruke... ;)

pravio sam ja jednom jedan dihtung.....bio je od korica knjige Istorija za 7 razred......na desnom deklu na yamahi dt 50.......iako je amaterski koristilo je.....  ;D

Posto znam kako je pravljenje ,,mucenje" a ja trenutno cekam nove dihtunge,ipak cu ostati na ideji za nove....samo da stignu,nikako ih nema...jest da kostaju 10 evrica al nema veze isolati se...  :)

• Drug član, 1702 postova

Nije ih tesko napraviti uzmes neki karmin ili tako nesto,namazes na deklu recimo i preslikas na karton.Posle skalpelom iseces i to je to.Onaj izmedju cilindra i kucista uradis tako sto prvo iseces krug precnika spoljasnjeg dela cilindra(deo koji ulazi u blok), pa ga stavis na cilindar i onda prstima ili olovkom obicnom prelazis po ivicama i sa druge strane ce ti ostati linije po kojima iseces.

Interesntno....ali posto bih voleo da mi ovaj motor traje sto duze da bih mogao da predjem na nesto jace ipak cu se ja drzati fabrickih stvari....hvala na primeru floyd

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja