goranl 28 Napisano Decembar 19, 2010 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: temerin Motocikl: yamaha virago 125,Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan jesi kuci sada da svratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
exman 241 Napisano Decembar 20, 2010 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Bgd N44 44 14 E20 27 10 Motocikl: KTM 525exc Prijavi odgovor kao problematičan jes ti siguran u godišta? ono sa linka je daleko iza '88. jel ti imaš ovaku narandžastu budževinu ko sa linka? IDENTIČNI SU STATOR I CDI Moj LC4 620 1995 ima identicne elemente. Sumnjam da je neki namotaj probio, a i celu instalaciju bi valjalo pregledati, ima li neko od vas experata vremena i volje da me primi u ordinaciju? Motor ode OK ali se ubih od kurblanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Decembar 27, 2010 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan E, drugari... malo me sramota, al' ko pita ne skita Verovali ili ne, nikad nisam pravio štampanu pločicu , pa mi treba neki savet oko izrade... sve je manje više jasno... jedino me malo zbunjuje izbor izvora za osvetljavanje foto laka... dosta stvari tamo je pisano relativno davno, pa reko' da li ima nešto novijeg datuma, koji izvor je najlakše nabaviti? Treba mi bukvalno za jednu pločicu (za sad, jelte...p a kad se primim.... ...) Ako neko planira ovih dana da pravi neku ploču sebi, rado bih se pozvao da prisustvujem procesu i da kibicujem :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6218 Napisano Decembar 27, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Fataj guju, on stalno nešto budži a ako ti nije daleko skokni do Joške Edit: Ako nisu mnogo tanki vodovi, nema toga što dobar i tanak alkoholni flomaster i Hcl + hidrogen ne mogu brzinski da odrade Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Decembar 27, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan de će mene, iovako mi duguje pivo od pre. mogu mu uradim pcb kad oće ako ima nacrt. iovako ovih dana samo štampe radim pa može još koja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Decembar 27, 2010 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan pročitah temu u jednom dahu! nadjoh i šta je cdi. a ima i jednostavan, mali,nadam se i uspešan, doprinos temi u vezi filtriranja smetnji sa motora/vozila. naime kolega sa posla je imao zujanje na cd plejeru u jugu. lepo je zujkalo prateći gas. tek koliko da se čuje, jedva, ko blago golicanje. pri tom radio/cd, je imao i običaj da se sam ugasi (samo dok radi motor) i ponovo upali, random. reko ajde prvo zujanje da probamo da utišamo, zujanje uz pomoć jednostavnog LC low pass filtera. i ne da više ne zuji već se ni ne gasi dok ga sam ne ugasi. induktiviteti su bili čini mi se po 100uH a C 100nF , i jedno i drugo stavljeno proizvoljno, bez izračunavanja. iz Kelco-a. pre toga, a ni posle, nisam ovo probo još negde, a uverio sam se da ipak radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Decembar 27, 2010 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan de će mene, iovako mi duguje pivo od pre. mogu mu uradim pcb kad oće ako ima nacrt. iovako ovih dana samo štampe radim pa može još koja Nije zaboravljeno Imam nacrt, taman mogu da donesem pivo ako ima mesta za kibicera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Decembar 27, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pošalji nacrt na mail, trenutno je prevelika gužva za kibiceraj. posle škola osvetljavanja. može i u Semaforu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 8, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se zagrije HID ballast? Ispostavilo se da ne moze (za 1 mm ) da ostane prisarafljen na metalni frame od fara, pa ce morati negdje onako sam uz zice i plastiku. Pitanje je hoce li sta istopiti? ovo: Na kucistu pise od -40 do +105, ali to je valjda sta kuciste moze da podnese (nadam se).... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Januar 8, 2011 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan milebre! pa otkad si nas prosvetlio sa onim lopticama i majstorijama, šte je problem da zbudžiš nosač po sopstvenoj želji? to što na tarabi piše važi za ceo balast al nema veze sa problematikom, jer ni taj frame na kojem je bio nije svecko čudo hlađenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 8, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa imam 2 ova + 2 ignitora koji su malo uzi i kraci, ali zato deblji + relejcinu neku sa jedno kamaru zica iz iste + 2 metra kablova raznih....hebeno i ovako za potrpati, a kamoli jos i extra nosac... BTW, nadjoh ovdje (3 od 5) korak po korak uputsvo, i tip je stavio jedan uz far (cija je plastika jako tanka) i to 2005-e, pa kontam da bi do danas nestalo clanka da mu se far istopio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Januar 8, 2011 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan umm.. pročitao svih 5 ona prva stranica deluje jako gadno po pitanju šta se sve krije spreda. opet, vezice su budalaština kao rešenje al ajd. ono fjr pa vezice, ne ide bre. u svakom slučaju nije "muva pod teglom" ima provetravanja pa ne deluje gadno. kolko para izađe jedan hi/lo set? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Januar 8, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mile, koliko sam bar ja primetio, a imam iste (ili vrlo slične) balaste (2 kom) ne greju se. Neće ti ništa istopiti. Meni su tik uz plastike (prednja maska) i ništa loše se nije desilo. Još... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 9, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo odradi ja (bez vezica ). Balaste sam pricvrstio jedan za drugi kroz onu plastiku. Ignitore na chichak + vezice + ih pritisne maska. Ne znam da li bi mi ovo palo na pamet bez one inspiracije. @guja Kineski 100, Pilot 200. Ja sam platio 140, pise na ballastu Pilot, a na releju i lampama kineski hieroglifi. @jager Odlicno. Brinulo me to podobro.... Na zadnjoj slici se vidi bijela rupica na (ipak poozbiljnom hladnjaku) frame-u. gdje je prije visio ballast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 9, 2011 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam moj ballast cipelama nagurao medju instalaciju i pricvrstio vezicama Radi posao vec dve godine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Januar 10, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mile, EEEEEEXTRA je ispalo!!! Ja sam tražio zgodno mesto i jedva sam ih uglavio. Reci mi, jesi kraćivao žice? Moj bixenon je u stvari komplet za auto, pa su žice poduže. One su mi u principu najviše muke i zadale, kako ih sakriti, a nisam hteo seći žice, bolje da ostanu fabrički konektori... Inače, potpuno isto izgleda kao i ovaj tvoj komplet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 10, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jeste set od auta, a ona 2 m zica sam smotao u shupljinu iznad balasta. (na drugoj slici je to "ispod" zato sto je far naopako na stolici). Buljuk zica onda visi na vezici da ne dira balast, kako bi moja termo paranoja bila ugusena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Januar 10, 2011 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan mile, aj ako neko bude imao krepale balaste, mojne bacate, da načinimo mali mitbasters. sa specijalnim osvrtom na "nipošto-ne-kraćenje" kablova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Januar 10, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Iš, Sotono! Kakvi bre crknuti balasti, samo nam još to fali ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Januar 10, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mile, da li ti utiču xenoni na ostalu elektroniku na motoru? Meni se tripmaster resetuje skoro svaki put prilikom paljenja farova Joška mi je rekao da ima neko rešenje za to, samo nikako da stignem do njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Januar 10, 2011 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan diodni trap sa kondom. a što se tiče balasta nisam mislio na mileta (pu-pu-pu) već ako ima neko tamo (ovde provereno neće daju crknute balaste) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 10, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan pljuc pljuc bash, ali s obzirom od koga sam ih kupio mogao bih bas ja da budem donor za mitbusterizaciju. S elektronikom nemam problema, osim sto mi je onomad poludio motor pa sam kupio novi accu.... Od tad ga nisam jos spajao, pa cemo vidimo u, nadam se, skorijoj buducnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobajagi 0 Napisano Februar 3, 2011 U prolazu, 10 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp 600V 92. Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav za ekipu. Ugradjivao sam 12V uticnicu, malko skidao raznorazne delove na motoru ( Transalp 92 god ) pritom pronasao servisnu knjizicu na bocnij plastici kod filtera za vazduh cekirao osigurace i tamo nasao diodu umesto jednog osiguraca o0 Jos uvek nisam nasao pravi odgovor sta ona tu radi, pa bi objasnjenje dobro doslo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6218 Napisano Februar 3, 2011 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan To je tzv "clutch diode", dioda koja je vezana na taster kod ručice menjača i dozvoljava paljenje motora dok je u brzini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6218 Napisano Februar 3, 2011 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Evo i šeme tog sklopa: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...