Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc FZ6n SP2 ili ER6N......

Recommended Posts

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: Triumph Street Triple

Ljudi pomagajte, treba da kupim nov motor i ne mogu da se odlucim izmedju dva modela Yamaha FZ6N SP2 i Kawasaki ER6N. Yamaha mi se vise svidja od kawasakija ali je i 750e skuplja sto mi nije zanemarivo. Ovo bi mi bio prvi ozbiljan motor, pre toga sam nekoliko godina vozio 50,80,125,250cc. Nikako da se odlucim i ne znam sta je bolje s'ozirom da cu taj motor sigurno vozite nekoliko godina. Molim vas za savet i puno hvala u napred pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ЗЕЉКАМП, 1820 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Vec sam ti napisao sta mislim u temi gde si se predstavio, pa se necu ponavljati. Samo cu reci ovo.

+1 Yamaha FZ6N

• U prolazu, 26 postova

Dr.Mracn

XJ6n i FZ6N sada kostaju isto 6100 dok je kawa er6n 5450, a fz6n mi je dota lepsi od xj6n ali hvala u svakom slucaju pozzz

• U prolazu, 26 postova

Zeljkamp

Puno hvala na savetu, i ja sam blizi yamahi nego kawi nego nikako da presecem, nikad nisam vozio tako ozbiljan motor pa ni ne znam sta da gledam pri kupovini sem nekog estetskog izgleda i nekih navodnih performansi sa kojima takodje nemam bas dodirnih tacki. Da li motor ima 80 ili 100 konja meni je skroz sve jedno ja sam daleko od iskoriscenja bilo kakvih performansi oba motora. Jedan tip mi rece kao savet da je jamaha malo "prgava" ili "nervozna" i da mi je ne savetuje za prvi veliki motor...sta to u praksi znaci i da li je to tako ? hvala pozzz

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

To su dva prilicno razlicita motora i dvije razlicite ideje. Da skratim pricu, FZ6 je dosta ozbiljniji motor, cetiri cilindra, 100 konjskih snaga, veci je prilicno... A Kawa je opet sjajan motor, bolji u gradu, okretniji, dvocilindricni motor je malo zgodniji za gradsku voznju... Oba su odlicna, samo je pitanje sta ti trazis od motora, za sta ces ga koristiti, dje ces ga voziti... Oba su odlicna ali sustinski sluze za razlicite stvari.

• ЗЕЉКАМП, 1820 postova

Nemoj da te plasi jacina Yamahe u odnosu na Kawu jer se motor izuzetno lako vozi, bukvalno kao bicikl. Posle izvesnog vremena ces savladati tehniku voznje i onda ce ti mozda zafaliti ta Yamahina snaga i postoji mogucnost da ces se pokajati sto pri kupovini nisi dodao malo vise para. Negde sam procitao, mozda i gresim, da planiras da vozis motor koji kupis nekoliko godina, te upravo iz tog razloga treba da se okrenes ka FZ-u. Odrzavanje je od prilike isto, mozda malo jeftinije u korist Kawe. Ja upravo treba da vozim motor na drugi servis i u Rodicu (NS) su mi rekli da ce servis sa materijalom izaci oko 8000 dinara. Ako mozes da prebolis tu cifru na svakih 5-6000km i 700 e pri kupovini, onda nemoj da razmisljas?!

• Ne silazi, 6557 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ako si vec imao priliku da vozis sto sta,mislim da bi brzo izgustirao Kawu.Super motoric,izuzetno zabavan,ali nekako mali.Ne znam kako to da objasnim.Yamaha je,iako ima manje ccm nekako veca i ima 4 cilindra.Oseti se to u voznji.Gledaj da ih probas,ako vec nisi,samo tako mozes da vidis sta ti "igra".

• Zainteresovan, 845 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride

Dr.Mracn

XJ6n i FZ6N sada kostaju isto 6100 dok je kawa er6n 5450, a fz6n mi je dota lepsi od xj6n ali hvala u svakom slucaju pozzz

zezas da je ista cijena??!?!? suludo!!!

kod nas je samo 200 jeftinija...

moj savjet je fz6n, djeluje kvalitetnije... ali opet to je sve subjetivno, oba motora ce ti fino sluziti...

ima razlika medju njima, sve ti je evil rekao

• U prolazu, 26 postova

Dr.Mracn

zezas da je ista cijena??!?!? suludo!!!

kod nas je samo 200 jeftinija...

moj savjet je fz6n, djeluje kvalitetnije... ali opet to je sve subjetivno, oba motora ce ti fino sluziti...

ima razlika medju njima, sve ti je evil rekao

Spustili su oni malo cenu FZ6 jer je valjda 2008 goiste pa hoce da rasprodaju to sto imaju na lageru pa je zato i ta cena. I meni deluje kvalitetnije i ozbiljnije yamaha....nego me sad banka nesto koci pa cu izglada morati da uzmem kawu.... ali hvala puno,  pozdrav

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Ako si jedan cm preko 180 onda ER6N zaboravi.

Vozio sam ga 10-15km i jako je mali. Suvozach i duge ture takoreci nemoguce. Inache jako zhivahan motor, pogotovu u srednjem rezhimu sa dosta dobrim kochnicama, pogotovu zadnjom.

Ako si nizheg rasta i vishe vremena provodish po gradu onda ER6N jer je jeftinije odrzhavanje, malko manje troshi i lakshe se vozi po gradu.

Evil_Zo je lepo objasnio.

• Svrati ponekad, 272 postova
  • Motocikl: trenutno bez

Istu ovu dilemu sam i ja prolazio. I vidi se sta sam odlucio. Kao sto rece neko pre mene, bojao sam se da mi se ne desi da posle pola sezone ne odlucim da ga menjam. Kod mene je razlika bila duplo veca. Svakako nisam pogresio. ;D

• U prolazu, 26 postova

Izgleda da je pokretac ove teme, sudeci po avataru, poslusao nase savete i odlucio se za kupovinu FZ6-ice.

I jeste ! Nego nikako da dodje do realizacije, uprkos tome sto sam dao kaparu, zbog ne mogucnosti da se banka i diler dogovore oko "otvaranja tekuceg racuna" u toj banci. U pocetku mi je bilo smesno a sad posle skoro dve nedelje mi i nije vise tako smesno ali imam cvrsto uveravanje da ce se sve realizovati odmah posle praznika heheheheheheh (tako je isto bilo i za prosla dva vikenda : ) )  Horor !!!

• ЗЕЉКАМП, 1820 postova

I jeste ! Nego nikako da dodje do realizacije, uprkos tome sto sam dao kaparu, zbog ne mogucnosti da se banka i diler dogovore oko "otvaranja tekuceg racuna" u toj banci. U pocetku mi je bilo smesno a sad posle skoro dve nedelje mi i nije vise tako smesno ali imam cvrsto uveravanje da ce se sve realizovati odmah posle praznika heheheheheheh (tako je isto bilo i za prosla dva vikenda : ) )  Horor !!!

Neka ti je sa srecom novi motor, napravio si odlican izbor!

P.S. Dobro dosao u FZ6 klub i obavezno javi kada ga pokupis...  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja