wulfy 196 Napisano Mart 14, 2009 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Derbi, španski proizvođač, po meni, dosta interesatnih motocikla. Jedan od zanimljivijih modela je Terra Adventure 125. Kao oni kažu: ,,strast za avanturom na dva točka sada je dostupna svima''. Pa, kako je napravljen ovaj ,,avanturista''? Za pogon je zadužen četvorotaktni motor radne zapemine osmine litre sa četri ventila koji zadovoljava Euro 3 normu. Pomenimo da je to jedan od najačih četvorotaknih agregata zapremine 125 kubika na tržištu. Uz takav motor ni ostatak motocikla nije ništa manje inovativan. Sklopljen je tako ,,da ispita limite vozača dok isti otkriva nove horizonte''. Ono što je klasika to su žipčani točkovi, naprijed 21'', nazad 17'', gume grubljeg profila, dugi hod vješanja (naprijed 175, nazad 170 mm) i aluminijski štitnici motora i rama. Pomenimo da prednja vilica ima prečnik 41 mm i da ima gumenu zaštitu. Kao serijska oprema isporučuju se štitnici za ruke i veliki vjetrobran. Sve ovo omogućava da se Terra Adventure koristi u raznim uslovima uz veliku dozu udobnosti i sigurnosti. Iako mali zapreminom motora čitav paket se čini puno zanimljivim i djeluje kao dosta ozbiljna ponuda. Upravo zapremina motora, uz sve kvalitete ostatka motocikla, govori o jeftinom održavanju ovog po svemu ostalaom velikog motocikla. Terra Adventure 125 je dostupna samo u dvije boje, bijela i naranđasta. Tehnički podaci: Motor sa 1 cilindrom Zapremina: 124,2 ccm Snaga: 15 KS pri 9.250 o/min Obrtni moment: - Mjenjač: 6 brzina Visina sjedišta od tla: 86 cm Težina: 121 kg Rezervoar: 11 litara Maksimalna brzina: oko 115 km/h Ubrzanje od 0 - 100km/h: - s Meni lično ovo je interesatan motorin i radi bih ga kupio, završio bi posao za vožnjice po lokalu (do 300 km), a sposoban je i za neasvaltirana područija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Mart 14, 2009 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljiv motor, stvarno..Podsjeca na novu super tenere... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Mart 14, 2009 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna varijanta za pocetak i mladje. Koja je kinta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bjukenon 2 Napisano Mart 11, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ima li terre kod nas u prodaji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Mart 16, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam Derbi, doduše sendu 50 SM 2T,i oduševljen sam performansama a još više kvalitetom celog motora,one su skupe( TERRA Adventure je u Hrvatskoj oko 4500eura )ali mislim da vredi svaki euro uložen u nju.Postoje dva modela Terra i Terra Adventure,ovo na slikama je Adventure,a obična ima kljun kao BMW GS,manji predni točak i kraći vizir.Ako ikada budem u prilici sigurno ću biti ponosni vlasnik.Što se tiče prodaje oni pripadaju Pjadjo grupaciji,nisam je video ali mislim da je moguće kupiti preko njihovog uvoznika za Srbiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bjukenon 2 Napisano Maj 26, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enco 52 Napisano Maj 26, 2012 Svrati ponekad, 327 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni se dizajn jako svidja ,inace moj prvi motor je bila Derbi Senda i opet bih vozao Derbi samo steta sto nemaju vece kubikaze...Ali sam dizajn mi je neprevazidjen! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 772 Napisano Maj 27, 2012 Xtreme, 391 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Mini Tenera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Maj 27, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Pre će biti da je Tenera maxi Senda. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vejac 40 Napisano Jun 4, 2012 U prolazu, 63 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: sta na'vatam Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno lep motor a i deluje da je kvalitetan. Ko ne pati od kubika, odlican izbor! Taj i mali Varadero se isticu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...