Jump to content

Moto Zajednica

Yamalube?

Recommended Posts

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Posto uskoro treba da servisiram motor, drugi servis na 6000km je  u pitanju, zvao sam Spaleta i Rodic u NS-u da vidim koliko ce me kostati. Spale je rekao 140 eura sa materijalom, dok su mi u Rodicu rekli da ce me to kostato oko 8000 dinara, takodje sa njihovim materijalom. Naravno da sam se odlucio da idem u Novi Sad da uradim servis, nije mala razlika u ceni.

E sada, kada sam pitao momka u Rodicu koje ce ulje sipati na servisu, odgovorio mi je da za moj motor obicno sipaju Yamalube full sintetic. Jedino sto znam o Yamalube uljima je da ga Yamaha preporucuje za svoje masine, te mi i isto to deluje kao dobar izbor. Posto nemam nikakvog iskustva sa tim uljem, interesuje me da li neko od vas ima iskustva sa istim i da li je vasa preporuka je da sipam to Yamalube ili da ipak kupim neko Motul, Ipone...?  ???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5460 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Ja sam koristio Motul a prosle sezone Yamalube oboje full sintetic , i oboje kupavano kod Yamahainog zastupnika u Sa. Jedino sto mogu da kazem da mi motor trosi Yamalube puno vise od Motula.

• Skuteras, 3705 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ja vozio jamalube u motornim sankama. Yamaha preporucuje, manja opasnost da bude fals. Ako ti u servisu sipaju i daju garanciju na to sto rade onda te bas briga koje je

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova

Ja sam koristio Motul a prosle sezone Yamalube oboje full sintetic , i oboje kupavano kod Yamahainog zastupnika u Sa. Jedino sto mogu da kazem da mi motor trosi Yamalube puno vise od Motula.

Meni je motor presao svega 4400km tako da ne bi smeo da imam problema oko potrosnje ulja.

Ja vozio jamalube u motornim sankama. Yamaha preporucuje, manja opasnost da bude fals. Ako ti u servisu sipaju i daju garanciju na to sto rade onda te bas briga koje je

Tako i ja razmisljam ali ipak volim da cujem jos necije misljenje. Ne moze da skodi... ;)

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova

Ne znam koje je ulje trenutno u motoru. Prvi servis na 1000km je uradjen kod Spaleta, tako da je ulje koje je sipao Spale 2005. godine jos uvek u motoru. Predpostavljam da je Motul ali isto tako mi ne zvuci lose ni Yamalube, zato sam i otvorio ovu temu. Vredi li sipati to Yamalube umesto Motula?

• Svrati ponekad, 249 postova

Iako volim i forsiram IPINE I YAMALUBE nije los izbor jer ga YAMAHA preporucuje i sipa kao prvu ugradnju,ali u sve motore mineralno!Moras da znas da svi YAMAHINI dileri i serviseri na neki naciin su uslovljeni od YAMAHE(tu sam i ja) i zato preporucuju YAMALUBE!

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

Do sada sam koristio Motul 300v a sada sam sipao YAMALUBE,vidim da ga i stranci koriste pa ne moze biti lose,pogotovo jer ga obavezno menjam pred svaku sezonu makar presao i 3000km,a tebi nije menjano od 2005.  ???-ne valja ti to

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: ...

Pa ,ako ga fabrika preporucuje,ovlasceni serviser koristi prilikom servisa mislim da ne bi trebao da brines.Urade ti servis u ovlascenom servisu i vozi dalje.

E,sada sto se tice ove opaske oko menjanja ulja pred svaku sezoni i meni su tako rekli bez obzira na predenu kilometrazu.

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova

Hvala vam. Sto se menjanja ulja pred svaku sezonu tice, bez obzira na kilometrazu, ja se potpuno slazem sa vama ali predhodni vlasnik motor bukvalno nije vozio i na zalost nije se drzao toga. Sreca je sto je motor presao jedva preko 3000 km od poslednje zamene, tako da se nadam da nije napravio neku stetu. Zato cu ja, pre nego sto pocnem da ga vozim, prvo na servis a onda u voznju. Nikada do sada nisam sipao Yamalube tako da nemam nikakva iskustva sa tim uljima, ali posto ga Yamaha preporucuje za svoje masine, trebalo bi da je ok i da je dobrog kvaliteta.

@ pero rep

Kazes da svi servisi sipaju mineralno ulje u motore? Meni su u Rodicu rekli da za moj motor sipaju iskljucivo full sintetic. Da li su pokusali da me slazu ili postoji mogucnost da tako i urade? Naravno da cu im traziti, po zavrsenom servisu,  da mi pokazu sta su sve menjali i koje su ulje sipali?

• Drug član, 1854 postova

Otkako je u mojim rukama samo Motul 300v...

za tvoj način vožnje (kako sam stekao utisak na forumu) to je bacanje para. po meni 300v samo za motore novije generacije koji se prže maximalno i nemilosrdno.

inače me uvek zapanje dileme oko izbora ulja. kao ako se naspe neki drugi proizvođač motoru neće biti dobro, razboleće se. pa nećeš vodu da mu sipaš.

po meni, važno je voditi računa o viskozitetu ulja i tipu (mineralno, polusint, sint) po preporuci proizvođača, kupovati proverene marke i voditi računa da bude originalno. samo to. još nije dan motor nije crko jer mu je umesto motula sipan motorex i slično.

• Svrati ponekad, 448 postova
  • Motocikl: Hornet - paklena pomorandza :)

Otkako je u mojim rukama samo Motul 300v...

300V samo za R-ove...za nase tarabice Motul 5110...pitao 1001 majstora...citao po netu...blabla

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova

Citao sam na netu i na forumu ali niko nije spomenuo Yamalube. Kako stvari stoje izgleda da ce on u narednih 5000km podmazivati moju masinu. ;)

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Bitno je menjati ulje na 6 meseci ili 5000 km a sto se tice ovoga sto Rasa kaze potpuno se slazem.

važno je voditi računa o viskozitetu ulja i tipu (mineralno, polusint, sint) po preporuci proizvođača, kupovati proverene marke i voditi računa da bude originalno. samo to. još nije dan motor nije crko jer mu je umesto motula sipan motorex i slično.

• Svrati ponekad, 249 postova

Hvala vam. Sto se menjanja ulja pred svaku sezonu tice, bez obzira na kilometrazu, ja se potpuno slazem sa vama ali predhodni vlasnik motor bukvalno nije vozio i na zalost nije se drzao toga. Sreca je sto je motor presao jedva preko 3000 km od poslednje zamene, tako da se nadam da nije napravio neku stetu. Zato cu ja, pre nego sto pocnem da ga vozim, prvo na servis a onda u voznju. Nikada do sada nisam sipao Yamalube tako da nemam nikakva iskustva sa tim uljima, ali posto ga Yamaha preporucuje za svoje masine, trebalo bi da je ok i da je dobrog kvaliteta.

@ pero rep

Kazes da svi servisi sipaju mineralno ulje u motore? Meni su u Rodicu rekli da za moj motor sipaju iskljucivo full sintetic. Da li su pokusali da me slazu ili postoji mogucnost da tako i urade? Naravno da cu im traziti, po zavrsenom servisu,  da mi pokazu sta su sve menjali i koje su ulje sipali?

Nisi me razumeo.Fabrika sipa mineralno i zato je preporuka menjati ga na 1000 km.

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Koliko ja znam mineralno ulje se sipa u razradi motora?  ::)

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD

Ove godine sam prvi put sipao Yamalube, do sada sam koristio Motul i Valvoline nemam primedbe do sada motor lepo i tho radi. Ne primecujem da ga puno trosi.

Sto se mene tice  preporucujem ga O.K. je!

P.S. u Nishu je cena po litru 800 din i zamena ulja i filtera 700 din

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535 Virago

P.S. u Nishu je cena po litru 800 din i zamena ulja i filtera 700 din

pretpopstavljam da je ovo cena za polusintetiku.

kod koga ima ulje i zamena za te pare,i ima li deklaracije na ulju?

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Yamaha fz-6s 2006

Na yamahinom seminaru su nam rekli da je yamaha izdala natječaj za proizvodnju ulja i jedino je motul zadovoljio njihove kriterije tako da je baza yamalube ulja ustvari motul! E sad ja osobno i dalje u svoj motor sipam motul 300v jer ima neke razlike u aditivu protiv proklizavanja kvačila bar sam tako čuo i još jedna stvar ja svoj motor ne štedim što znači hladan , topal, full gas pa nek bar ima naj kvalitetnije ulje

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova

Moj stil voznje je daleko od agresivnog, zato ne bih morao da sipam Motul 300v.

Sipacu ja ipak ovo Yamalube, da je lose, ne bi ga fabrika preporucivala. Valjda bi tako trebalo da bude?! ;)

• Zainteresovan, 537 postova
  • Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing

Na yamahinom seminaru su nam rekli da je yamaha izdala natječaj za proizvodnju ulja i jedino je motul zadovoljio njihove kriterije tako da je baza yamalube ulja ustvari motul! E sad ja osobno i dalje u svoj motor sipam motul 300v jer ima neke razlike u aditivu protiv proklizavanja kvačila bar sam tako čuo i još jedna stvar ja svoj motor ne štedim što znači hladan , topal, full gas pa nek bar ima naj kvalitetnije ulje

Baš me zanima koji znalac o mazivima predaje na seminaru Yamahe ?

Naime kada je Grigić bio "uvoznik" Motula za HR , kupovao ga je u Delta Teamu Krško , sada kada postoji direktni ovlašteni uvoznik više nisu konkurentni sa motulom pa nude Yamalube , a prodaju priču o kompatibilnosti da bi uvjerili potrošače na prelazak na Yamalube .

Nemam interesa ni u jednoj marki (Motul ili Yamalube)

Da je Motul , ove bi se vrijednosti poklapale :

post-1099-12879024589682_thumb.jpg

post-1099-12879024590087_thumb.jpg

post-1099-12879024590482_thumb.jpg

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova

Koliko vidim na ovim tabelama je velika razlika u kvalitetu za Motul 300v. Posle ovog posta cu verovatno da promenim misljenje i da ipak sipam Motul. Razlika u ceni ulja mi nije bitna, samo mi je bitno da u svoj motor sipam kvalitetno ulje. Na forumu sam citao da se preporucuje 300v za vozace koji vole da zavrcu rucicu a za normalnu voznju potpuno zadovoljava Motul 5100. Kao sto sam vec rekao, ja sam od normalnijih vozaca i u vecini slucajeva vozim max do 150-160km/h ali bez obzira na sve, kupujem 300v i makar me nece boleti glava. 

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5460 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Samo da zahvalim nasem clanu m900 na posjeti ove teme i po ko zna koji put kvalitetnom postu, a za ostalo mogu da kazem ubuduce stavi ime teme tumacenje ulja prema nazivu a ne prema iskustvima da ne pisemo bzv.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja