grubijan 0 Napisano Mart 11, 2009 U prolazu, 17 postova Lokacija: Valjevo-Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ovako, posedujem motor qingqi 200 gy, od prvih dana od kada sam ga uzeo sam imao problem sa tim sto je motor jednostavno plesao u krivini, posto sam se u pocetku navikavao na motor nisam mislio da nije nista ozbiljno.. vremenom sam video da nesto nije bas uredu... caki motor ne moze da se vozi ako mu pustis upravljac... i tako ja odem na 2 redovan servis i kazem serviseru sta je problem a on odmah pocinje pricu da je to kinez i da je to fabricki... i pogleda zadnju viljusku bila je malo otpustena, zategne je kljucem i vozi... ja mislio da je sve ok medjutim problem se nastavlja.. jako nezgodna situacija kad ulazis u krivinu a iz suprotne kamion ide a tebi motor seta levo desno.. i tako ja odlucim da sam skinem zadnji tocak da vidim sta nije u redu... uzmem rukom lancanik on se pomera levo desno sigurno po 4-5 mm i napred nazad ima neki luft (mada to mislim da mora da ima kad ga startujes naglo da ga ne pokida)... E sad nek mi neko kaze da li je to sto je to kinez ili stvarno nesto nije u redu???? skinuo sam lancanik sa tocka sve deluje ok i zategnem srafove skroz ali on i dalje seta levo desno,, dok jos nisam skinuo to sve kupio sam i DID lanac misleci da je mozda lanac kriv... Uglavnom prednji lancanik je ok , proverio sam ga zategnut je .. Ima li neko ideju kako da resim ovaj problem?? P.S.Uzgred gorepomenuti majstor je isti motor i sklapao kad je stigao iz kine posto oni mislim da stizu u delovima, i taj isti majstor mi je rekao kad sam presao 1000km da mogu slobodno da sipam super u motor a ne bezolovni, kaze bolji je super, a kod mene katalizator ko na auto sto ide i naravno da ga nisam poslusao , nastavio sam da sipam bezolovni, jer tako pise u deklaraciji... E STVARNO AKO NEKO ZNA KAKO DA RESIM OVO TOCKOM BIO BI MU ZAHVALAN ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Mart 12, 2009 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kako si ti ustanovio da ti zadnji tocak pravi problem? Imao sam slucaj da je bio pretegnut prednji kraj, trokuti su bili pretegnuti i motor je isto lelujao u krivini a na pravo nista sasvim normalno se ponasao, mada nemora da znaci i da je to, proveri u kakvom je stanju viljuska zadnja, mozda su crkle biksne pa viljuska ima lufta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grubijan 0 Napisano Mart 12, 2009 U prolazu, 17 postova Lokacija: Valjevo-Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ne razumem kako mislis pretegnut prednji kraj? zadnja viljuska se veoma blago pomera levo desno jel to sme? ne mislim da ima luft nego kao da se normalno uvija malo kad se tezina prenese na stranu u krivini... ja rukom mogu zadnju viljusku da malo pomeram levo desno. jel to normalno ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Mart 12, 2009 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan ne razumem kako mislis pretegnut prednji kraj? zadnja viljuska se veoma blago pomera levo desno jel to sme? ne mislim da ima luft nego kao da se normalno uvija malo kad se tezina prenese na stranu u krivini... ja rukom mogu zadnju viljusku da malo pomeram levo desno. jel to normalno ili ne? Po tome sta si napisao,definitivno je viljuska, ne sme uopste da ima lufta levo desno, neznam na koji nacin je to uradjeno na tom motor,dali ima biksne, ali to je uzrocnik tog lelujanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 12, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti ga je taj majstor tako veselo sklopio najbolje bi bilo da ga odvezes u neki drugi ovlasceni servis ili skines manual za taj motor i sam ga rasturis do poslednjeg sarafa i sve sastavis kako treba (ovo drugo podrazumeva da imas neophodno iskustvo i alat), jer ovako rizikujes da sjebes nov motor a mozda i sebe, nedaj boze... P.S. Ajd molim te napisi ovde ili na pp gdje si ga kupio, ocu i ja da uzmem Qingqi, pa bih da izbegnem tog doktora... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grubijan 0 Napisano Mart 12, 2009 U prolazu, 17 postova Lokacija: Valjevo-Beograd Prijavi odgovor kao problematičan I meni je bila cudna ta zadnja viljuska koja se pomera, npr. ako nogom guram sa strane zadnji tocak on se prosto uvija ! dogovorio sam se vec da da ga vozim u servis u sabac pa cu videti sta i kako.... za ARNYMAN: motor sam kupio u valjevu u veromotors-u. Moja preporuka juri motor sto pre, ja sam moj jedva dobio, problem je to se nesto dugo cekalo prosle godine i malo je stizalo, Najbolje zovi uvoznika, njihov sajt je qingqui.rs pa se prijavi ako nemaju u srbiji motora, a kod njih imas i brojeve svih distributera.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Mart 12, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam te dobro razumeo , tebi se zadnji tocak zajedno sa viljuskom pomera levo desno, a taj tip ti je pritegao sraf koji steze viljusku ???Taj tip ( nije majstor) je prodao neiskusnom vozacu nov motor sa OZBILJNIM problemom sa uprvljivoscu motora. Uradi ovako. Odvezi motor kod nekog servisera ( pravog majstora ) da ti to pogleda , verovatno nedoste neka caura ili distanca , pa sve to prijavi inspekciji. Tog tipa treba treba zaobilaziti u siroookom luku jer ne zna sta radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomos_ATX50 1 Napisano Mart 12, 2009 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Zajecar(centar grada) Prijavi odgovor kao problematičan ne razumem kako mislis pretegnut prednji kraj? zadnja viljuska se veoma blago pomera levo desno jel to sme? ne mislim da ima luft nego kao da se normalno uvija malo kad se tezina prenese na stranu u krivini... ja rukom mogu zadnju viljusku da malo pomeram levo desno. jel to normalno ili ne? ja sam imao isti problem kod ATX(posle 20god upotrebe)...leluja u krivini..prvo sam mislio da su amortizeri krivi,kad sam stavio nove opet isto,onda proverim lagere na tocku,i oni su novi...i na kraju pogleda,sama viljuska se klipa mozda pola santimetra levo-desno...kod ATX su otisle caure sto drze osovinu zadnje viljuske...proveri mozda je to i kod tebe crklo..ako to uopste ima na kienza./... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grubijan 0 Napisano Mart 12, 2009 U prolazu, 17 postova Lokacija: Valjevo-Beograd Prijavi odgovor kao problematičan evo nasao sam sliku zadnje viljuske mog motora... mozda ce neko na osnovi slike moci da mi pomogne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Mart 12, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan broj sedam lici na sajn blok to je guma koja ima unutra i spolja oko sebe metalno parce cevi i sve je to izliveno iz komada . po meni najverovatnije tu je luft koji se tebi pokazao . u svakom slucaju tu je luft o kom ti kolege govore . a taj luft moze da ima dosta lose posledice po upravljanje , lanac , lancanike i jos nesto . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 12, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan ne razumem kako mislis pretegnut prednji kraj? zadnja viljuska se veoma blago pomera levo desno jel to sme? ne mislim da ima luft nego kao da se normalno uvija malo kad se tezina prenese na stranu u krivini... ja rukom mogu zadnju viljusku da malo pomeram levo desno. jel to normalno ili ne? ja sam imao isti problem kod ATX(posle 20god upotrebe)...leluja u krivini..prvo sam mislio da su amortizeri krivi,kad sam stavio nove opet isto,onda proverim lagere na tocku,i oni su novi...i na kraju pogleda,sama viljuska se klipa mozda pola santimetra levo-desno...kod ATX su otisle caure sto drze osovinu zadnje viljuske...proveri mozda je to i kod tebe crklo..ako to uopste ima na kienza./... Ima malo vise od toga, problem je u tome sto ti likovi koji ih sklapaju ovde kod nas uvek imaju visak djelova, ko zna sta jos nije stavio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Mart 12, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan da li je motor jos pod garancijom? ako jeste, pravac kod servisera sve sa ovim crtežom i traži da ti na licu mesta skine zadnju viljušku. U slučaju da nešto nema, stavi, a ono što je popustilo, promenilo oblik, menjaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
despic 7 Napisano Mart 15, 2009 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan ma sa kinezima samo problemi...ja sam vozio kinroad 250...i dok nisam sam zategao sve srafove i proverio sve sto umem nisam se bas navozao... tako da ti preporucujem da cak i kupis nove srafove...jer su ti koji su ti na motoru,blagorecheno,krsh...meni su pukla dva na zadnjoj viljusci...sreca pa je prvo pukao jedan...pa drugi tek posle mesec dana i nikako ne sipaj super...jer sa superom ces super da se provedes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KDX 0 Napisano Mart 15, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Otisle su ti caure zadnje viljuske...Jedan covek koga sam znao je imao isti problem na Kinkroad-u 250 choperu...zameni, napravi od nekog teflona ili neke jace plastike...to tvoje unutra su neke obicne caure od plastike za igracke.... Sta da ti kazem...to ti je sve shrot...najbolje bi bilo da ga popravis da moze da ide, i da ga prodas, pa da uzmes lepo pravi motor, da ne stavljas glavu u torbu svaki puta kad sednes na to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
despic 7 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan al nije bas ni korektno da ga uvali nekome... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo proveri da li viljuska ima lufta kada je pomeras levo-desno, po mogucnosti sa skunutim zadnjim tockom. Ako je to ok, proveri stanje lagera zadnjeg tocka. Moras doci do njih, najbolje da ih povadis. Nije dovoljno da cimas tocak levo-desno, dok motor stoji, ne bi li video da tocak ima lufta, posto, komadici propalog lagera cesto umeju da blokiraju tocak, sve izgleda ok ...a unutra.... :'(. Kada vec to radis, kupi neke kvalitetnije lezaje SKF, Koyo... i zameni te kineske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grubijan 0 Napisano Mart 16, 2009 U prolazu, 17 postova Lokacija: Valjevo-Beograd Prijavi odgovor kao problematičan probao sam da zadnju viljusku bez tocka, ona se savija mozda 1-2 cm, ali nema luft negose bukvalno kao prut savija, kao da mozes da je iskrivis, takav osecaj imas dok je pomeras, a sto se tice zadnjeg tocka nisam dosao dao lagera, ali mi je cudan lancanik koji se pomera levo desno i napred- nazad, proverio sam srafove koji drza lancanike zategnuti su.. u svakom slucaju dobio sam broj dobrog servisa pa cu da vidm sta je, vozicu ga verovatno sledece nedelje pa cu javiti kako sam prosao... I jos jedno pitanje, nema potrebe da otvaram novu temu : kupio sam k&n filter 62-1480 za moj motor, da li za taj filter treba da se steluju ventili?? Posto mi je ovaj majstor o kome sam pricao tvrdi da ovaj motor bukvalno ne moze da radi sa k&n filerom i da moraju kao da se steluju ventili za taj filter posebno???. ???.. verovatno hoce da mi uzme pare za stelovanje ventila i onda ce jos nesto za izmisli???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Mart 16, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan probao sam da zadnju viljusku bez tocka, ona se savija mozda 1-2 cm, ali nema luft negose bukvalno kao prut savija, kao da mozes da je iskrivis, takav osecaj imas dok je pomeras, a sto se tice zadnjeg tocka nisam dosao dao lagera, ali mi je cudan lancanik koji se pomera levo desno i napred- nazad, proverio sam srafove koji drza lancanike zategnuti su.. u svakom slucaju dobio sam broj dobrog servisa pa cu da vidm sta je, vozicu ga verovatno sledece nedelje pa cu javiti kako sam prosao... I jos jedno pitanje, nema potrebe da otvaram novu temu : kupio sam k&n filter 62-1480 za moj motor, da li za taj filter treba da se steluju ventili?? Posto mi je ovaj majstor o kome sam pricao tvrdi da ovaj motor bukvalno ne moze da radi sa k&n filerom i da moraju kao da se steluju ventili za taj filter posebno???. ???.. verovatno hoce da mi uzme pare za stelovanje ventila i onda ce jos nesto za izmisli???? nije mi jasno kako se savija treba da je cvrsta a i tocak je dodatno ucvrscuje .lancanik treba da ima gume da primi amortizaciju snage sa lanca tj iz motora pa zato mrda . drugacije prima vazduh i zato treba prestelovati ventile. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Mart 16, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan probao sam da zadnju viljusku bez tocka, ona se savija mozda 1-2 cm, ali nema luft negose bukvalno kao prut savija, kao da mozes da je iskrivis, takav osecaj imas dok je pomeras, a sto se tice zadnjeg tocka nisam dosao dao lagera, ali mi je cudan lancanik koji se pomera levo desno i napred- nazad, proverio sam srafove koji drza lancanike zategnuti su.. u svakom slucaju dobio sam broj dobrog servisa pa cu da vidm sta je, vozicu ga verovatno sledece nedelje pa cu javiti kako sam prosao... I jos jedno pitanje, nema potrebe da otvaram novu temu : kupio sam k&n filter 62-1480 za moj motor, da li za taj filter treba da se steluju ventili?? Posto mi je ovaj majstor o kome sam pricao tvrdi da ovaj motor bukvalno ne moze da radi sa k&n filerom i da moraju kao da se steluju ventili za taj filter posebno???. ???.. verovatno hoce da mi uzme pare za stelovanje ventila i onda ce jos nesto za izmisli???? Ne ventili, nego dizne i auspuh. To je ono sto se radi na ovom modelu, a sto se tice filtera vazduha, prosiruje se airbox i nema potreba za K&N. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...