Alex 2 Napisano Octobar 3, 2006 U prolazu, 41 postova Lokacija: a be Nis be... Motocikl: Suzuki Burgman executive 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi mislim da ovu hroniku treba ugasiti, mislim saveti su zaista dobri o pruzanju pomoci povredjenima, ali smatram da navodjenje novih slucajeva nikom ne pricinjava zadovoljstvo. Evo dezuram i vec sam imao jednog motordziju i dva skuterasa ovo popodne. Motoras (Africa Twin) odvalio biciklistu, bajker dobro prosao a biciklista prso. Skuterase isekli revnosni vozaci automobila :evil: , srecom dobro prosli. Alex/ Doktor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Octobar 3, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Motoras (Africa Twin) odvalio biciklistu' date=' bajker dobro prosao a biciklista prso. Alex/ Doktor[/quote'] Krajnje zanimljivo... Šta u tom sluèaju kaže zakon? Da li se tada biciklista tretira kao pešak ili kao uèesnik u saobraæaju, i da li ima veza ko je bio u prednosti, i da li je bio na pešaèkom...itd?!? Pitanje je sad.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Octobar 3, 2006 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi mislim da ovu hroniku treba ugasiti, mislim saveti su zaista dobri o pruzanju pomoci povredjenima, ali smatram da navodjenje novih slucajeva nikom ne pricinjava zadovoljstvo. Nije poenta zadovoljstvo, siguran sam da nikom normalnom nesreca drugih ljudi ne cini zadovoljstvo. Sustina je u realnom stanju stvari oko nas, u konstatovanju zalosne cinjenice da MOTORISTI GINU SVAKODNEVNO, svojom ili tudjom greskom, svejedno. Namera je da mozda spasimo neki zivot, skretanjem paznje na okolnosti pod kojima su se pojedine nesrece desile. Mislim da je to sasvim dovoljan razlog da ova hronika ima svoje mesto na sajtu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Octobar 3, 2006 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan Gde radis Alex, u Nisu? Slazem se sa Andrejem, naravno da ovaj podforum treba ostati i ukazivati na to koliko smo ranjivi. Ne treba okretati glavu i zatvarati oci, ovo je realnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hecky 5 Napisano Octobar 3, 2006 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: London Prijavi odgovor kao problematičan Naprotiv, ovo je sjajna rubrika. Podseca sve nas koliko malo treba da dodjemo kod tebe u posetu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VeNoM 35 Napisano Octobar 3, 2006 U prolazu, 29 postova Lokacija: JA-god-InA Motocikl: MaxX 125cc, XCitinG 500Ri Prijavi odgovor kao problematičan treba ostati i èitati šta se kome dešava i truditi se da to isto se ne desi tebi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Octobar 3, 2006 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa misljenjem da je ovo veoma poucna rubrika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Octobar 4, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi mislim da ovu hroniku treba ugasiti' date=' mislim saveti su zaista dobri o pruzanju pomoci povredjenima, ali smatram da navodjenje novih slucajeva nikom ne pricinjava zadovoljstvo.Alex/ Doktor[/quote'] TOTALNO grešiš, rubrika je korisna, pouèna i može nekome nekada spasiti... bilo šta. Stoji da si se toga ljuto nagledao u životu i na poslu i neæemo ti uopšte zameriti ako je ne budeš poseæivao jer ti se sve to smuèilo, ali ostali èlanovi, poseæenost i broj otvorenih i proèitanih tema nedvosmisleno potvrdjuje potrebu za istom. :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Octobar 4, 2006 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi mislim da ovu hroniku treba ugasiti' date=' mislim saveti su zaista dobri o pruzanju pomoci povredjenima, ali smatram da navodjenje novih slucajeva nikom ne pricinjava zadovoljstvo.Alex/ Doktor[/quote'] TOTALNO grešiš, rubrika je korisna, pouèna i može nekome nekada spasiti... bilo šta. Stoji da si se toga ljuto nagledao u životu i na poslu i neæemo ti uopšte zameriti ako je ne budeš poseæivao jer ti se sve to smuèilo, ali ostali èlanovi, poseæenost i broj otvorenih i proèitanih tema nedvosmisleno potvrdjuje potrebu za istom. :wink: Meni sad jedna stvar nije jasna. Pre neki dan sam napisao temu(Zamalo u crnu 2) koja je po meni jako korisna jer iz nje mogu nesto da nauce svi. Cak i oda ucesnika, a skoro svi su je shvatili kao zabavu cak i ti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9540 Napisano Octobar 4, 2006 Drug član, 4392 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Slazen se sa vecinom clanova ovog foruma da triba da imamo ovu rubriku samo zato jer mozda spasimo zivot makar jednog motoriste ili dvotovkasa.Zasto kazen jedan zivot ,zato ode di ja zivin u Kanadi trose velike pare na takve stvari.A najcesci slucaj je prelazenje priko pruge i nesrece sa vozovima.Kazu da potrose na reklame i testiranje udesa na raznim vozilima sa lokomotivom i kosta ih par miliona dolara godisnje.Ali ako spasu jedan zivot trud i pare su se isplarili 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Octobar 4, 2006 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Eh da naravno slazem se da je ova tema na forumu i vise nego potreban, jer se ipak ovaj forum trudi kao sto se zna i sto su vec ostali ponovili da bajkeri nauce nesto novo i nasta da obrate paznju ali isto tako smatram da je i ovo odlicna tema da se danas sutra "vrsi pritisiak na nadlezne" tj. da kad ovaj forum budeo na vrhuncu svoje snage sto se svi zajednicki trude da neko tamo npr sedne progugla net i nadje na jednom mestu mnogo informacija o nesrecama ona ih fino prsotudira i na osnovu toga se krene u donosenje nekih novih sankcija za vozace kako automobila, tako i motora. malo off: da sam ja neki q kao sto nisam uveo bi sledece prvi put te cikica sa zvizdaljkom uvati bez kacige, dobijes zuti(bez placanje kazne), drugi put cao zdravo ode dozvola, nema polaganja godinu dana a posle godinu dana ti naplate polaganje 300% od trenutne cene pa da vidis kako ce krene prodaja kaciga. a sto se tice vozaca automobila njima bi i automobil oduzeo kad sjebu motoristu :twisted: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Octobar 4, 2006 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pusti ljudi da se informisu i ne davi gi sa medecinu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex 2 Napisano Octobar 4, 2006 U prolazu, 41 postova Lokacija: a be Nis be... Motocikl: Suzuki Burgman executive 650 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro bre ja lepo kazem sta mislim ( na kraju svako ima pravo na svoje misljenje), jedino sto ja ovu rubriku gledam LIVE svaki dan pa mi bas i nije zanimljiva. Ne kazem da treba ukinuti rubriku u smislu saveta, pouka i sl. vec ne vidim svrhu u navodjenju nesreca ( jer ih ima nazalost svaki dan). Eto dezurstvo sam zavrsio tako sto je lik pao s devojkom Intruder 1400, njemu otkinuto meso s noge, njoj fraktura lobanje i kontuzija mozga (bez kacige), jos se mala uradila alkoholom. Radim u Nisu na Neurohirurgiji, po profesiji sam neurohirurg. Pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1741 Napisano Octobar 4, 2006 Vlasnik sajta, 5346 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Alex, niko te ne napada, naravno. Ti imas malko drugaciji pogled na ovu rubriku, zbog posla svog. Svaka ti cast sto i dalje vozis motor, pored svega sto svaki dan vidis. Ja nisam siguran da bih mogao... Ma serem, mogao bih Na zalost, jako je istinita ona izreka - motoristi se dele na dve grupe, na one koji su pali i na one koji ce tek da padnu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex 2 Napisano Octobar 5, 2006 U prolazu, 41 postova Lokacija: a be Nis be... Motocikl: Suzuki Burgman executive 650 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno ljudi, taman posla da ovo smatram nekim napadom, jednostavno mislim da mnogo treba (vremena i napora) da bi se misljenje a narocito ponasanje drugih ucesnika u saobracaju izmenilo u odnosu na nas bajkere. Trebalo bi da se malo vise angazujemo, da li preko MAS-a ili uopsteno da se na nas gleda malo drugacije. Ne znam da li je neko gledao pre par nedelja Ljubu Bajkera u jutarnjem programu kako pokusava da objasni uzroke stradanja motorista. Naravno i mediji vrte stari sablon-Motoristi, jurcaju, ne postuju pravila, zakone stradaju i ugrozavaju ostale (maltene treba nas istrebiti). Mozda je i ova rubrika i forum dobra polazna tacka za malo sveobuhvatniju akciju da izmenimo misljenje o nama, a mozda vremenom i ponasanje. Sto se tice posla i voznje motora, svima kazem da imam direktnu vezu . Pozz svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Octobar 6, 2006 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ajede lepo da nam opricas kako si se prvi put skembao sa Viraga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex 2 Napisano Octobar 6, 2006 U prolazu, 41 postova Lokacija: a be Nis be... Motocikl: Suzuki Burgman executive 650 Prijavi odgovor kao problematičan Jbg-a....:-) Zapevao sam pesmu:' Ima jedna ovca u krivini" . Naleteo doca na stado ovaca u krivini pa umesto Coban tera ovcice ja poljubio asfalt...Hahahahaha Mislim da je to jedan od glupljih padova, smejali mi se carinici posto smo posli bili u Custendil (Bugarska) na Moto-sobir kad su culi ,a ja pao u Bosilegradu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MARSHAL 0 Napisano Octobar 6, 2006 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mali off... Alex da li poznajes Ivana Zivkovica tj. Dzimija (malo duza kosa i brada) koji je privremeno radio na neurohirurgiji? Iliti koje je lud za Black Sabat-om. Pricao mi je sa odusevljenjem o doktoru koji dolazi motorom na poslu, cak mi je i ta prica iz Bosilegrada jako poznata... Pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssaallee 8 Napisano Octobar 6, 2006 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bulldog 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan od bezbednijih nacina da pogledamo surovoj stvarnosti u oci! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex 2 Napisano Octobar 7, 2006 U prolazu, 41 postova Lokacija: a be Nis be... Motocikl: Suzuki Burgman executive 650 Prijavi odgovor kao problematičan Marshal, ja sam taj doktor. Znam Ivana. Obicno parkiram ispred bolnice (ulaz u zgradu) a nocu kada dezuram uteram ga u zgradu (da ne nazebe). Mada imam lepu vest, sada smo dvojica, i moj kolega je kupio bajk-Suzuki Savage 650, pa su dva motora a ima i par skutera... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Octobar 8, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Marshal' date='ja sam taj doktor. Znam Ivana. Obicno parkiram ispred bolnice (ulaz u zgradu) a nocu kada dezuram uteram ga u zgradu (da ne nazebe). Mada imam lepu vest, sada smo dvojica, i moj kolega je kupio bajk-Suzuki Savage 650, pa su dva motora a ima i par skutera...[/quote'] Bilo bi jako dobro , da ti koji imas iskustva i da vidis , a i da pomognes onima kojima pomoc treba objasnis na praktican nacina koliko je oprema vazna , a pogotovo kaciga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex 2 Napisano Octobar 8, 2006 U prolazu, 41 postova Lokacija: a be Nis be... Motocikl: Suzuki Burgman executive 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre svega da kazem i ovo, radim 11 god. na Neurohirurskoj klinici u Nisu gde je za ovo vreme leceno, operisano a nazalost i umrlo mnogo povredjenih motorista. Iz mog relativno skromnog iskustva do sada mogu reci da kaciga u najmanje 85% ako ne i vise imala uticaja na prezivljavanje kao i na velicinu povrede. KACIGA JE NEOPHODNA, AKO ZELITE DA IMATE MAKAR NEKE SANSE U UDESU! Nazalost preko 90% udesa se desava u gradu pa je nosenje kacige PREKO POTREBNO u gradu a ne samo pri voznji van grada. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Octobar 8, 2006 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan E ova ti je carska! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...