Jump to content

Moto Zajednica

ciscenje kacige

Recommended Posts

• U prolazu, 17 postova

da li moze neko da mi kaze kako da ocistim kacigu iznutra, jer se postava ne vadi, i koliko je pametno cistiti vizir mer glas-om, posto sam cuo da neki to rade? ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 791 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007

Danas sam video sprej neki koji je isključivo za tu svrhu. Nisam probao ali ću najverovatnije to uraditi uskoro pa kada i ako probam javljam...

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Nadji sprej specijalno za tu namjenu i on ce ti sve fino dezinfikovati i "isprati". A za dlake i ostale stvari koje su se skupile tu iskoristi onu siroku selotejp traku, odlicno ce ukloniti to :)

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

ja koristim sprej iz louisa za suvo pranje,naprskam penu kada se osusi sve je lepo cisto i mirisljavo,takodje koristim i tecnost za pranje vizira iz louisa,mada i mer zavrsava posao,mada neznam kako utice na vizir

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Mer jedino mozda moze da utice na vizire sa antifogom. Ja sam imao naocare za plivanje i oprao ih alkoholom i pocele su da se magle. Koliko znam i mer ima alkohol.

• Zainteresovan, 494 postova

Alkoholom mozes samo da unistis vizir tako sto ce da magli nenormalno ....

Ja vizir perem sa salvetom ili nekom krpicom ... mlaka voda ... eventualno malo sapuna i to je to ... mislim da nema potrebe za bilo kakvim sredstvima ... bube otpadaju na toploj vodi kad prodjes 2-3 puta bez problema ....

IPONE je imao jako dobar sprej za pranje unutrasnjosti kacige ... naprskas , malo ostoji , pretvori se u penu i samo prebrises suvom krpom ... fenomenalno je cistio i mnogo dobro mirisao :) Nisam video taj sprej dugo ... ali verujem da ima ... osim ako je utvrdjeno i medjuvremenu da izaziva rak ili tumor , onda ces ga teze naci  ;D

Kupio sam i u Louisu isto sprej za pranje ... ali ne svidja mi se kako mirise :)

Pokusacu da ga pronadjem i dobijas ga na poklon od mene

• lone wolf, 526 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Ja vizir perem fery-jem ili bilo kakvim sapunom.Vazno mi je samo da peni i posle tri godine nista posebno nisam primetio na viziru.Kada vozim duze ture uvek imam u tank torbi omanji sprej za skidanje svakojakvih insekata koji ima i neki sundjer na poklopcu tako da se bez problema ocisti.A kada je u pitanju unutrasnjost moje kacige kod koje takodje ne moze da se skine postava.Ja sam je jedno vreme cistio sa blago natopljenim sundjerm onda sam popizdeo(posto nikad nisam mogao da je ocistim kako treba) i potopio je skroz u vodu lepo oribao i bila je ka nova  ;D .Posle par takvih pranja nisam primetio nikakve promene na njoj,a i ne znam sta bi tu mogao zeztuti.

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ja vizir cistim razblazenim sredstvom za pranje sudja i nije promenio osobina a posle 2 god i dalje ne magli......

Zasto komplikovati,kad postoji jednostavno i vrlo kvalitetno resenje

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

1. Селотејп траком покупи косу која се завукла где год је стигла (како ти Евил рече), али ти је много боље да користиш ону траку коју користе молери (креп трака) јер има мање лепка који може да ти остане а који се касније тешко скида.

2. На дно лавора сипај мало воде и узми неки неутралан шампон (може онај за бебе) и направи добру пену коју ћеш узимати сувом памучном крпом и трљати унутрашњост. Битно је да буде што више пене, а што мање воде.

3. Кад се кацига просуши испрскај је антисептиком због дезинфекције. Има у апотекама да се купи готов раствор. МИслим да се зове "Аосепт".

;)

• Zainteresovan, 621 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Pronadji temu koju je djunta imao, bas o pranju kacige. On je i inace detaljan, imas tamo objasnjeno sve do najsitnijeg detalja, sa sve rezervnim opcijama.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja