popaj 483 Napisano Mart 6, 2009 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim zaljubljenicima u Afriku - sadašnjim i budućim vlasnicima Skoro sam natrčao na ovu da kažem temu i sad sam je celu pročitao. Jedino me čudi što je ovo na nivou najobičnijeg posta. Kako to da Lalajko nije izdejstvovao jedan podforum specijalno samo za nas ? ;D Koliko vidim mnogi od vas su kupili motor od Jovice iz Uba i svi ste zadovoljni motorima i uslugom. Ja sam moj motor kupio od Jovice u Avgustu 2006-te i sad ću zbog ljudi koji se spremaju da kupe Afriku da vam prenesem moje iskustvo. Najveću muku i glavobolju mi je donelo to što sam jedva uspeo da registrujem motor. Naime od Jovice sam dobio odjavljenu saobraćajnu, carinsku deklaraciju i fotokopiju računa. Kako sam predhodne godine u Kruševcu uz motor (isto uvezen iz Švajcarske ) dobio iste takve papire i registrovao ga bez problema računao sam da će i tad biti isto. Medjutim u Ljermontovoj nisu hteli da mi prihvate overenu fotokopiju računa. Naime ako je motor uvezlo fizičko lice obavezan je originalni račun (motor koji sam kupio u Kruševcu uvezlo je preduzeće registrovano za uvoz ). Nazovem ja odma Jovicu i pitam ga gde je original račun, a on mi kaže ukratko ne znam - nemam. On je do sada uvezao već kamaru motora i nikad nije bilo problema zbog fotokopije računa, a ako ne uspem da ga registrujem može on da ga registruje u njegovom SUP-u. To bi značilo ponovo prebacivanje vlasništva na njega, registracija i po drugi put prenos na moje ime. Da skratim uspeo sam da registrujem motor u Beogradu. I sad mi je muka kad se setim koliko puta sam bio u Ljermontovoj i koliko sam se napatio dok ih nisam ubedio da je originalni račun zaturen na carini. Dakle možda u nekim mestima može da prođe i overena fotokopija (to proverite u SUP-u pre kupovine) ali ako ste iz Beograda znajte da u Ljermontovoj fotokopiju prihvataju samo ako je motor uvezlo pravno lice. Druga stvar, a u vezi Jovice : kad sam došao kod njega imao je 2 Afrike na prodaju. Ova moja 93' neregistrovana i još jedna 2 godine mlađa a jeftinija koja je uz to bila i registrovana. Kako je ovaj moj motor na prvi pogled bio bolje očuvan, na onaj drugi uopšte nisam obraćao pažnju. Ovaj moj je imao alarm ( u to sam 90% siguran ) , naslon za suvozača na top case-u i kako je Jovica rekao fabrički alat ispod sedišta. Dogovorili smo se oko cene i da ću sutra doći da ga uzmem. Sutradan sam došao, i pošto sam ga predhodni dan zagledao više od sat vremena samo sam seo i provozao ga po Ubu. Jedino što sam tada primetio je da nema alarm. Jovica me je ubeđivao da je alarm bio na drugom motoru, pa reko zbog onih 10% možda ipak ja grešim. Platio sam mu dogovorenu cifru, seo na motor i krenuo za Beograd. Usput sam normalno vozio pod svetlima i nakon što sam stao na jedno mesto i ugasio ga, nakon 10 minuta stajanja pri pokušaju paljenja ništa se nije desilo. Sijalice na tabli samo utule pri stiskanju dugmeta za start. Kao da je akumulator prazan. Motor sam upalio na gurku i odvezao se do kuće sa iskljucenim svetlima. Kad sam ga ubacio u garažu i ponovo probao motor je upalio na anlaser bez problema. Nakačim unimer na akumulator (tom prilikom sam video da ispod sedišta ima neki smešan akumulatorčić, kao od MZ-a ??? ) i upalim motor. Bez svetala 14 v , sa svetlima pada do ispod 12. Nazovem komšiju električara i on mi kaže prema simptomima može da bude regler, a možda je crko jedan od 3 namotaja na statoru. U centru S mi kažu, ako je u pitanju namotaj mora da se menja ceo alternator koji košta 800 EUR-a. Onda nazovem Jovicu i kažem takva i takva stvar, motor ima kvar koji može da košta i do 800 evra i da dolazim sutra da mi zameni neispravan deo ili da mu vratim motor. Jovica kaže u redu dodji. Da ne zaboravim tad sam već u garaži primetio da na top case-u nema naslona za suvozača. Sutra odem do Uba i Jovica počne da mi priča kako je na motoru slab akumulator i kako je to najverovatnije zbog toga. Zatim da ima druga dobrog električara, koji je sada na moru, pa će mi staviti sad drugi akumulator a kad se vrati drug ako se problem ne otkloni sa zamenom akumulatora mogu da dodjem pa ćemo da utvrdimo gde je kvar. U struju se toliko razumem da znam da ne može da bude do akumulatora, al u redu neka bude tako. Tada ga pitam za naslon, da li mi se možda kao i za alarm samo čini da je bio na mom motoru ili je stvarno bio pa ga je skinuo? On reče da ga je skinuo jer ga je zet zamolio da mu ga da, da je sad kod zeta i da će mi ga dati kad dodjem :-[ Kod kuće sam narednog dana eksperimentisao i vršio merenja. Otkačio sam jedan far i video da sam sa jednim farom u plusu. Nazvao sam Jovicu i rekao mu da je stvar u redu što se tiče struje i da mi samo pošalje naslon preko vozača autobusa. On reče da ide na more za dan- dva i da mu je sad nezgodno ??? , te da ćemo se čuti kad se vrati. Kad se vratio čuli smo se još jednom ili dva puta, zatim mi se nije javljao na pozive, nije me nazvao ni poslao naslon Elem ja sam na motor ugradio kontrolni voltmetar i vozio ga tako dok nisam početkom sledećeg leta primetio da počinje da mi diže napon preko 15 v i onda poručio nov regler preko Mareta. Kupio sam i nov naslon u Givi predstavništvu u YUBC To je priča a zakljucak izvucite sami. Što se mene tiče, ja mislim da čovek sa svojim motorom može da radi šta god mu je volja. Može da skine oba točka i jedan cilindar i da ga tako prodaje. Ali sa druge strane ako se kupac i prodavac dogovore oko cene za motor u viđenom stanju, onda nije korektno da prodavac preko noći skida delove sa motora. Zaboravio sam da kažem da nisam našao ni alat ispod sedišta. To mi je tek neshvatljivo, da se neko blamira zbog tako sitnih stvari kao što je alat ili naslon koji sam platio nekih 2500 din. Ništa me ne bi iznenadilo kad bi saznao da mi je napakovao i falični regler i onaj akumulatorčić, pogotovu jer mi je rekao da se s tim motorom vozio neko vreme i jer mi je neverovatno da bi Švajcarac mogao da drži takav akumulator u motoru. Tolko o tome već sam ga razvukao. P S ne znam da li je možda Jovica član ovog foruma, al ne bi bilo loše ako je neko u kontaktu sa njim da ga zamoli da da svoj komentar na ovo što sam izneo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Mart 6, 2009 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga Jovica http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&action=profile;u=6010 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Mart 6, 2009 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga Jovica http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&action=profile;u=6010 Sa sve jednim postom ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Mart 7, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan @ Popaja Ima jedna neverovatna stvar u tvojoj prici, nigde se ne spominje tata ??? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Mart 7, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Jovo srbine, čakija ti ne gine. ;D ;D KTM iz osamdesetih ;D http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.rallye-tenere.net/Bilder/AFRIKATWINSERIE.jpg&imgrefurl=http://www.rallye-tenere.net/Honda.html&usg=__-tF2q0NecN5g5D9MURTtHVo3WvI=&h=311&w=500&sz=31&hl=sr&start=41&sig2=PGFx8cxzSHIx0yOhjj7cjw&um=1&tbnid=_ys0WglhHKzfvM:&tbnh=81&tbnw=130&ei=W7OySd2WGJaY0AXM4bieAg&prev=/images%3Fq%3Dxl%2B600%2Blm%26ndsp%3D21%26hl%3Dsr%26rlz%3D1T4ADBF_enRS301RS301%26sa%3DN%26start%3D21%26um%3D1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 483 Napisano Mart 8, 2009 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Javio mi se na PP čovek koji je imao slično iskustvo kao i ja. Kasnije smo se čuli telefonom i u razgovoru zaključili da bez obzira što je bilo još takvih slučajeva svi imamo jedan zajednički imenitelj a to je da smo svi izuzetno zadovoljni motorima koje smo kupili od Jovice. Onda se postavlja pitanje da li uopšte treba potezati tu priču na forumu kad su u pitanju sitnice? Ja mislim da treba. Isto kao u priči o moto servisima iznoseći svoja iskustva nije nam cilj da bilo koga pokopamo ili zeznemo na ovaj ili onaj način, već da probamo da izvučemo veći kvalitet kod dotičnih Jovica je OK momak, al mu fali još malo onog pravog trgovačkog šlifa i trebao bi da poradi na tome. Najvažnija stvar u mom predhodnom postu, što sam tad i napomenuo, je priča o papirima i registraciji i na to budući kupci nek obrate posebnu pažnju. Meni je muka kad treba samo da produžim registraciju, što je puka formalnost, a šta mislite kako sam se osećao i o čemu sam razmišljao kad sam četvrti put bio u SUP-u zbog iste stvari. U takvim trenutcima kupovina motora stvarno može da vam presedne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1796 Napisano Mart 8, 2009 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Javio mi se na PP čovek koji je imao slično iskustvo kao i ja. Kasnije smo se čuli telefonom i u razgovoru zaključili da bez obzira što je bilo još takvih slučajeva svi imamo jedan zajednički imenitelj a to je da smo svi izuzetno zadovoljni motorima koje smo kupili od Jovice. Onda se postavlja pitanje da li uopšte treba potezati tu priču na forumu kad su u pitanju sitnice? Ja mislim da treba. Isto kao u priči o moto servisima iznoseći svoja iskustva nije nam cilj da bilo koga pokopamo ili zeznemo na ovaj ili onaj način, već da probamo da izvučemo veći kvalitet kod dotičnih Jovica je OK momak, al mu fali još malo onog pravog trgovačkog šlifa i trebao bi da poradi na tome. Najvažnija stvar u mom predhodnom postu, što sam tad i napomenuo, je priča o papirima i registraciji i na to budući kupci nek obrate posebnu pažnju. Meni je muka kad treba samo da produžim registraciju, što je puka formalnost, a šta mislite kako sam se osećao i o čemu sam razmišljao kad sam četvrti put bio u SUP-u zbog iste stvari. U takvim trenutcima kupovina motora stvarno može da vam presedne. dok god budete tolerisali takve stvari i ne potezali priče biče loše za kupca, a prodavač če raditi sa vama šta hoče......ako je Jovica tako OK momak, saberi tvoje satove rada, pare koje si odvojio za rešavanje problema i neka ti to vrati.....u suprotnom ne možemo nastavljati priču o dobrom momku kojemu fali malo trgovačkog šlifa..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AFRIKANAC 2 Napisano Mart 17, 2009 U prolazu, 2 postova Lokacija: UB Motocikl: africa twin Prijavi odgovor kao problematičan -------------------------------------------------------------------------------- :(ZDRAVO DRAGANE,DRAGO MI JE STO SI SE JAVIO NA OVAJ NACIN. BIO SAM MLAD I NEISKUSAN, NEMOJ BAS TO TAKO TRAGICNO DA SHVATAS, BITNO JE DA SI ZADOVOLJAN MOTOCIKLOM KAO I OSTALI STO SU PAZARILI OD MENE. TAKVE STVARI SU PROSLOST, SVRATI DO MENE DA TI DAM ALAT IMAM JEDAN CUVAM ZA TEBE. JEDNO VELIKO IZVINJENJE OVAKO JAVNO ZA SVE NEPRIJATNOSTI KOJE SI DOZIVEO.STO SE TICE REGISTRACIJE MOTOCIKALA KOD NAS I TESKOCE PRILIKOM REGISTRACIJE, TO JE ZBOG NEPISMENIH CINOVNIKA KOJI RADE NA TIM MESTIMA. NADAM SE DA IMAS RAZUMEVANJE I NADAM SE DA SHVATAS DA JE MOTOCIKL POLOVAN I DA JA ZNAM O NJEMU KOLIKO I TI.TRUDIM SE DA UVEZEM STO BOLJE MOTOCIKLE DA LJUDI BUDU ZADOVOLJNI ,PONEKAD SE I DESI NEKA NEPRIJATNOST, ALI NIJE BAS NI SVE U MOJIM RUKAMA. VERUJ MI I JA IMAM VELIKIH MUKA PRILIKOM UVOZA.POZDRAV ZA TEBE I OSTALE PRIJATELJE ZELIM TI DUGU I SRECNU VOZNJU.BILO STA DA TI TREBA JAVI SE JA ZELIM PRIJATELJE I NISAM ZLOPAMTILO. POZDRAV :-* Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 483 Napisano Mart 18, 2009 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan -------------------------------------------------------------------------------- :(ZDRAVO DRAGANE,DRAGO MI JE STO SI SE JAVIO NA OVAJ NACIN. BIO SAM MLAD I NEISKUSAN, NEMOJ BAS TO TAKO TRAGICNO DA SHVATAS, BITNO JE DA SI ZADOVOLJAN MOTOCIKLOM KAO I OSTALI STO SU PAZARILI OD MENE. TAKVE STVARI SU PROSLOST, SVRATI DO MENE DA TI DAM ALAT IMAM JEDAN CUVAM ZA TEBE. JEDNO VELIKO IZVINJENJE OVAKO JAVNO ZA SVE NEPRIJATNOSTI KOJE SI DOZIVEO.STO SE TICE REGISTRACIJE MOTOCIKALA KOD NAS I TESKOCE PRILIKOM REGISTRACIJE, TO JE ZBOG NEPISMENIH CINOVNIKA KOJI RADE NA TIM MESTIMA. NADAM SE DA IMAS RAZUMEVANJE I NADAM SE DA SHVATAS DA JE MOTOCIKL POLOVAN I DA JA ZNAM O NJEMU KOLIKO I TI.TRUDIM SE DA UVEZEM STO BOLJE MOTOCIKLE DA LJUDI BUDU ZADOVOLJNI ,PONEKAD SE I DESI NEKA NEPRIJATNOST, ALI NIJE BAS NI SVE U MOJIM RUKAMA. VERUJ MI I JA IMAM VELIKIH MUKA PRILIKOM UVOZA.POZDRAV ZA TEBE I OSTALE PRIJATELJE ZELIM TI DUGU I SRECNU VOZNJU.BILO STA DA TI TREBA JAVI SE JA ZELIM PRIJATELJE I NISAM ZLOPAMTILO. POZDRAV :-* Zdravo Jovice, Bas sam se iznenadio kad sam video tvoj odgovor, i to pozitivno. U drugom postu sam napisao u koju svrhu sam to pisao i drago mi je da spadas u osobe koje prihvataju kritiku i sto se trudis da tvoji kupci budu zadovoljni. Ovaj forum ce ti pomoci u tome pohvalama, a i sugestijama. Nadam se da cemo se videti Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...