Jump to content

Moto Zajednica

Izbor Cruiser-i

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova

Koji biste izabrali od sledecih da ste na mom mestu (pocetnik):

1. Kawasaki EN500

2. Yamaha Virago 535

3. Suzuki LS 650 Savage

4. Honda VT 600 Shadow (mada je ona malo preskupa)

Kada bih uzeo, bio bi oko '95 godishte.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Svi su dobri , ali ja bih izdvojio Virago 535 , izmedju ostalog zato sto jedini od navedenih ima kardanski prenos :wink:

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Dobra je svakako i Honda Shadow , ali kad su cruiseri u pitanju ja ipak preferiram kardan , a u toj klasi imaju ga jedino Yamaha XV535 Virago i Suzuki VS600 Intruder . Bolje resenje od lanca jeste i remen koji imaju Kawa EN500 (stariji model do '95. , od '96. lanac) i Suza LS650 Savage .

Sto se cene tice najpovoljniji bi trebao da bude Savage , ako ti ne smeta to sto on ima samo jedan cilindar. A EN500 je jeftiniji za registraciju jer ulazi u klasu 250-500ccm.

• Drug član, 945 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Sve zavisi od licnih afiniteta... Neki moj izbor bi bio sledeci: 1. Virago; 2. Vulcan; 3. Shadow; 4. Savage. Mada sta god da uzmes neces se prevariti. 8) :wink:

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

meni licno je Virago fizicki malen motor, gabaritno. Sa mojim licnim gabaritima zaista pomalo smesno izgledam na njemu i sam a sto se tice voznje u dvoje, mogu odmah da skinem zadnje sediste da ne izgledam smesno. Nadalje, to nije nikakav cruiser, daleko jednostavnija verzija i vidjenje chopper/custom kategorije je u pitanju, cruiser nikako. Na taj motor kada postavis bisage samo, umeju da deluju smesno sto je za mene bilo posebno razocarenje kada sam posao da ga kupim svojevremeno (ja sam hteo 535 ali gabariti su isti, cak sam za vikend to konstatovao i 750, jedino je izgleda verzija sa 1100ccm nesto malko veca, na nivou Drag-a).

EN500 je sjajna naprava (GPZ u osnovi), snazan, malen potrosac, opremljen dovoljnim brojem instrumenata na tabli, dovoljno gabaritom veci od Viraga/Rebela da bi za mene licno bio sasvim prihvatljiv.

Savage isto tako ali problem jednog cilindra (soliter) je ne samo u vibracijama vec i vizuelno, koliko god da neko ovo shvata kao trazenje dlake u jajetu, jednostavno kategorija motora o kojoj govorimo bazira na detaljima, posebno vizuelnim, i smesno je zanemariti je ako vec postoji izbor.

VT je uz EN po meni ponajbolji izbor, najbolje cuva vrednost i daje imidz svom vlasniku, nevelika snaga na sasvim solidnoj kubikazi obezbedjuje dugovecnost itd.

• Drug član, 1414 postova

Honda-preskupa za ono sto nudi

Suzuki-smesan+ 1 cilindar, a izgleda kao da ima 250ccm

Yamaha-malecka

Kawasaki-idealan (kais+vodeno hladjenje), pravi kastomski izgled, jak

Mozda ti bude problem to sto se relativno tesko nabavljaju (moj sam jurio 2 godine).

• Zainteresovan, 776 postova
  • Motocikl: BMW R1250GS ADV

Ja sam sve to gledao i sveo sam izbor na EN500 i shadow-ku i odluèio se za EN-a.Pogledaj u liènoj galeriji slike .

Motor je extra mala potrošnja snažan registracija solidna da ne kažem mala.

Ako se odluèiš za uvoz javi se znam èoveka koji to radi i koji je naravno pouzdan i èovek od reèi

Pozdrav i sretno

• Zainteresovan, 788 postova

Iskreno, ne bih uzeo ni jedan od pomenutih. Ni jedan me ne impresionira izgledom. Moj blizak prijatelj je nedavno pazario Yamahu Drag star 650,

sto se tice dizajna, ne mogu da joj pariraju, za ostalo ne znam. Ima ih po oglasima..

• Svrati ponekad, 156 postova

Ako si visi od 180 razmisli o ovim ostalim opcijama sem viraga,nisam siguran za sve.535 je istih gabarita kao moj=malkice malen.Probao sam i sevidza-otprilike isto.Po meni je kardan mnogo lepsa varijanta od ovog sa remenom.535 ulazi u ovu registracija grupu preko 500 sto je lose,a sem toga ne vidim mu zamerku,znam nekoliko koji ga imaju i niko nije imao nikakvih problema.Za shadow i en nemam pojma.I sevidzi su malo stariji

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja