aca-pn 6429 Napisano Mart 11, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Afrika je pametan motor, iskljucuje svetla kad se ugasi motor Mozda stavim i jednu maglenku kao rikverc svetlo, eto moze mi se ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Mart 11, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Jeste 360w ali @5000rpm Transalp od 94 - 99 ima 310w @5000rpm Jel neko sracunao koliko snage crpe svi fabricki potrosaci?? Ja pored toga imam jos GPS i grejace rucica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Mart 11, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad ga vozis, ne vozis ga u leru, majku mu Imas u hayens manualu koliko W je svaka sijalica, saberi i dobices sta ti treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Mart 11, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad ga vozis, ne vozis ga u leru, majku mu Imas u hayens manualu koliko W je svaka sijalica, saberi i dobices sta ti treba Pa znam al reko ako je vec neko sracunao cca da to ne radim i ja :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1289 Napisano Mart 12, 2009 Drug član, 1160 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Jel to svaka sijalica po 55W ili ukupno?? Ako je svaka onda ce 110W pored svega ostalog retko koji motor moci da podnese. Da ddva puta samm pitao za potrosnju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6071 Napisano Mart 12, 2009 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ja jednom sračunao u nekoj temi...kad bih znao u kojoj, setio bi se koliko sam sračunao ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano Mart 12, 2009 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan 12 V / 280 W - ali to je maksimalna snaga - struja koju alternator može da isporuči i tu se već i on i regler dobrano greju. Ajde da saberemo, okvirno: - dugo svetlo - 65W (kratko 55 W) - CDI + ostala elektronika i elektrika potrebna za rad motora - cca. 100W (možda i više, nisam baš merio...) - razna poziciona svetla (instrumenti, lampice, zadnja pozicija...) - cca 10W ______________________________________________________________ Suma sumarum sve ovo - 175 W! Tako da sa dodatnim farovima od 100 W došao bi tačno na max - na granicu izdržljivosti alternatora, a pretpostavljaš koliko bi to bilo dobro za njega pri malo dužim vožnjama Ovo je Arakisov otprilike proracun za mog BMW, ako si na to mislio Arakis. Jedino ne znamo koliko tacno vuce stavka " CDI + ostala elektronika i elektrika potrebna za rad motora ". Ali ako je ovako ne preostaje nista nego kineske led diode kao sto covek rece, pa nek mene vide a ja cu njih vec nekako sa nightbreakerom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6071 Napisano Mart 12, 2009 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, na to A ovo što pitaš, čim upališ motorče alternator proizvodi svu potrebnu struju za rad motora i za sve potrošače: - akumulator (dopunjava se) - svi uređaji koji su neophodni za rad motora (CDI, bobine, kompjuter ako ga ima...) Dodaj tome poziciona svetla pozadi i kratka napred...to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano Mart 12, 2009 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, na to A ovo što pitaš, čim upališ motorče alternator proizvodi svu potrebnu struju za rad motora i za sve potrošače: - akumulator (dopunjava se) - svi uređaji koji su neophodni za rad motora (CDI, bobine, kompjuter ako ga ima...) Dodaj tome poziciona svetla pozadi i kratka napred...to je to. Da ok, sve to, ali ne zna se tacno koliko to sve vuce posto niko nije merio. Odokativno je to oko 100W, na to sam mislio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Mart 12, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan CDI sigutno ne trosi 100W. Ovih dana mi je crkao alternator na autu, dva dana sam se vozikao bez problema, dopunio akumulator i vozio jos dan dok me nije uhvatila noc i kisa. Sa upaljenim svetlima i brisacima bio je gotov za 15 min. Kad sa ovim povucem paralelu rekao bih da se za varnicu trosi daleko manja snaga od 100W Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6071 Napisano Mart 12, 2009 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam jednom već napisao i pitao za tačnu informaciju, ali izgleda niko nije merio tu potrošnju Aco? Prvom prilikom ću zakačiti ampermetar na izlaz alternatora pa ću da premerim sve varijante, sa i bez uključenih svetala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Mart 12, 2009 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Izvin'te a kojim jezikom vi govorite ??? Ajd' neko od vas velikih umoova da mi prosto napise: Da li moze ovo na motor ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6071 Napisano Mart 12, 2009 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Može....gurali smo te i proletos, pa ćemo opet ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Mart 12, 2009 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Može....gurali smo te i proletos, pa ćemo opet ;D Uozbilji se Ja sam za elektriku glup, tako dami stvarno treba neko ko se razume u to. Il da trazim po stranim forumima? ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6071 Napisano Mart 12, 2009 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Uozbiljio sam se ;D Ma turaj, može. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Mart 12, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam jednom već napisao i pitao za tačnu informaciju, ali izgleda niko nije merio tu potrošnju Aco? Prvom prilikom ću zakačiti ampermetar na izlaz alternatora pa ću da premerim sve varijante, sa i bez uključenih svetala. Ja je nisam merio, zna se ko je elektricar na forumu i ko to treba da meri, ja znam samo da "cukam" i varim ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...