Jump to content

Moto Zajednica

pitanje u vezi semeringa

Recommended Posts

• Zainteresovan, 518 postova

Imam problem,curi mi levi stap,tj treba da menjam semering,sad me zanima koliko to hitno treba da se uradi,ili moze da se gura i tako jos neko vreme,tj moze li to izazvati jos neke probleme,kada sam bio kod nekog majstora trazio mi je 100e za zamenu,a vidim da semerinzi kostaju 10-20e, pa mi nije jasno zasto toliko trazi???

Inace motor je kawasaki zx6r '03

Hvala unapred,pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 497 postova
  • Motocikl: Bez motora

Mnogo je to para za zamenu semeringa...Imash ljudi na forumu koji ti to mogu odraditi jeftinije a mozes uraditi i sam nije neki problem(radio sam vec na par motora).Pored semeringa pogledaj josh koliko kosta ulje za stapove.  ;)  A da bilo bi dobro da to shto pre uradis posto ce ti ulje iz stapova curiti po disku i plocicama pa ces onda i njih morati da kupujes.

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

prvi problem ti  je  pri velikoj brzinini  motor vise nije siguran za bezbednu  voznju a kada se radi zamena menja se i jedan i drugi i sipa se novo ulje ja mislim da ide 0,5 ili do 0,7l po stapu.................

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: CBR 954RR

meni je pre na aprilji cureo desni stap , nisam osecao razliku u voznji , ali je zajb zato sto maste diskovi i plocice pa ne koci kako treba.. kada sam sredio semeringe posle sam 5-6 puta odmascivao disk i plocice brake cleanerom

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Nebih da otvaram drugu temu a imam isti problem, gledao sam na you tube neke tutorijale kako se menjaju semerinzi, na snimku onaj majstor menja semering onaj gore ali ima i jedan u stap,dali i taj treba da se menja ili samo onaj gore,i dali u kompletu kad se kupuju semerinzi ide i taj u stapu

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: suzuki gs 500e

Mozda najveci problem i jeste sto se maste disk i plocice, barem je to meni smetalo, ali 100e za zamenu!!!!

Ja sam menjao semeringe na oba stapa, kod majstora, izaslo me mislim oko 50e sve komplet, tu su i semerinzi i ulje i sta je sve potrebno i rad.

Nije mi toliko smetalo u voznji ali se osecalo poprilicno prilikom kocenja.

• Svrati ponekad, 299 postova

pre zamena semeriga treba dobro proveriti stapove,da se nisu pojavili risevi,u tom slucaju potrebno je ispolirati stapove jer ako se to ne uradi u kratkom vremenskom periodu ce opet da procuri...da li smeta u voznji,naravno da da,curi po diskovima,imas slabo kocenje a ide i po gumi sto moze da dovede do izletanja u krivini i mnogo cega pored....

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Semerinzi su uglavnom 20-25e oba, ulje je 1250 dinara (Ipone) a zamena oko 20-ak evra.

To su ti neke realne cene.

A 100e je sisanje...

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

Nebih da otvaram drugu temu a imam isti problem, gledao sam na you tube neke tutorijale kako se menjaju semerinzi, na snimku onaj majstor menja semering onaj gore ali ima i jedan u stap,dali i taj treba da se menja ili samo onaj gore,i dali u kompletu kad se kupuju semerinzi ide i taj u stapu

ako sam te razumeo onaj spolja to je gumica za prasinu i posebno se kupuje,a u stapu je semerig,i on kada propadne curi ulje a ne kada propadne spoljna gumica

• U prolazu, 29 postova

Evo pomoci:MOTO SERVIS THE DOKTOR

Stara Pazova NIKOLA NIKETIC

Tel:063 863 5 353

022 314 439

064 555 0 222

064 113 2 697

060 500 5 253  Kazi da sam ti ja rekao za njega.Mene zovu  KINEZ , i ja sam iz pazove MC DREAM RIDERS.

Nazovi i dogovori te se. Valjda je na nekom broju JEBI GA. Probaj zovi dobar je majstor.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja