wulfy 196 Napisano Septembar 29, 2006 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Danas mi se desila neobicna situacija, mozda je neko imao nekog slicnog iskustava, no meni je prvi put... Dakle ovako: Treba da idem za Podgoricu. Lijep i suncan dan, cak i topao. Iz tog razloga uzimam minimalnu kolicinu opreme: pojas za bubrege, jaknu, rukavice i kacigu. Stare dobre farmerke su stit od vjetra. Polako se uspinjem ka Cetinju (a kako bi drugacije sa mojih 125 ccm). Na izlazu iz jedne krivine osjetim bol u lijevoj preponi u neposrednoj blizini medjunozja. :shock: Stajem na prvo prosirenje. Gledam farmerke, dolje razmazano nesto zuto crno. Skidam farmerke i vidim to nesto mi je kao uspomenu u preponi ostavilo zaoku. :cry: No opet osa je gore prosla sto jes jes'. Upravo sam se vratio iz Podgorice, jos osjetim mjesto uboda i kuckam ovo pitajuci se da li je neko imao slicnu situaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Septembar 29, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Eeeee, da si ti živ i zdrav... šta æe sve još da te ubode na motoru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Septembar 29, 2006 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Ma znam, no ovo je najsvezije (prije par sati). Pa me interesuje kakvi sve mogu biti susreti na putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Giuliano 4 Napisano Septembar 29, 2006 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Toronto, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Pre nekoliko nedelja se vozim kroz Jurija Gagarina i podigao flip-up kacigu. Vozim laganica kad odjednom osa me udari u lice i zavuce se taman izmedju mog lica i kacige i tu se zaglavi. Sledece sto je usledilo je bio neverovatan bol i jedva sam uspeo da se u guzvi pri brzini od 60 zaustavim lagano uz ivicu puta. Ako pogledas moj izvestaj sa puta Beograd-Trebinje jedna od poslednjih slika ce ti pokazati koliko sam srece imao tada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Septembar 29, 2006 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa pre neki dan na petlji kod ostruznice, zalego u krivinu, nema kraja, kaciga fullface vizir dole, kad odjednom, pcela se ufura, malo po pleksiju i stade na donju ivicu pravo naspram nosa. STRAH!!! :shock: :shock: :shock: a ne mogu ni da je zumiram, da je bar u oci pogledam! stanem nekako, zazmurim, i cimnem slem na gore, jos me usi bole (sto se ne bi desilo da sam stigo da uzmem potkapu od endurca) ovo moze da bude vrlo za*ebano, pre par godina smo ortak i ja sa dva motora uleteli u roj pcela. osecaj je ko da te dripci resetaju vazdusarama (nije da su me resetali :wink: ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1811 Napisano Septembar 29, 2006 Vlasnik sajta, 5353 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Meni se desilo pre par godina da me pcela ujela za vrat, na putu do posla... Uh, nerado se toga secam.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Septembar 29, 2006 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan I ja imam lose iskustvo sa osama Prosle godine me jedna ujela za vrat(umalo nisam izgubio kontrolu nad motorom) , bas boli covece! A ranije (pre 6-7 god.) mi je jedna dok sam vozio vespu, upala kroz bermude i ujela za butinu. Sve u svemu, vrlo neprijatno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Septembar 29, 2006 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, eh, ja sam u sustini valjda i prestao da primecujem te stvari iako osa nije nimalo naivna. Kada smo se vracali iz Batocine sa skupa, razdvojili smo se od grupe supruga i ja i otisli do vikendice. Tada me ujela osa a kad smo stigli sanirao sam to ledom prilicno uspesno, dok smo krenuli ka gradu ostao je samo svrab. Ipak, vozio sam umesto svog motora jedan uzasno neudobni KLR (ko ne zna o cemu se radi neka pokusa sa visegodisnje opcije custom/cruiser/fotelja predje na 100-njak KM na krosu i znace sta je muka) jer je supruga isla mojim motorom zbog brzine a i uskoro ga preuzima potpuno, pa neka. Nervozan i sav nazuljan, sa svrabom od prvog ujeda, negde kod Umke se bukvalno raspukne o moj vrat, ispod same marame, osa! Vadio sam usput komadice crno-zute ispod marame koja je tada umesto zastite postala prava smetnja, mesta zgodnog za stati nigde. Kada smo izbili van Umke mesta koliko hoces ali se sad meni onako nervoznom nije vise stajalo. Dosli smo do Zarkova do drugarice u kafic i tamo sam utrosio sav led da splasne otok a o noci koja je sledila radje ne bih.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejang 1 Napisano Septembar 29, 2006 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan - Jednom kad sam nosio samo slemic zveknula me je pcela po sred cela (barem mislim da je pcela jer je bolelo kao da je bio nilski konj ) - Drugi put je pcela uspela da mi uleti u rukav dukserice... - Prosle godine mi se na auto-putu pri 120 desio blizak kontakt sa pticom... na svu srecu samo mi je okrznula kacigu :? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Septembar 29, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Desaavlo mi se da kad dignem vizir uleti unutra i zaglavi se kod uveta. Uhhhh, kako to boli... :oops: :x :evil: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Septembar 29, 2006 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan auuu...pa sta je tim osama pa toliko mrze bajkere , ja sam samo u zadnjih mesec dana 2 puta bio napadnut :evil: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Septembar 30, 2006 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Meni se desilo da sam pre par godina vozikao se po gradu 30-ak na sat naravno gologlav jer sam bio na ATX-u i u jednom trenutku sam spazio kaka mi bumbar leti prema glavi usepo sam da slozim facu ko endurcov avatar i da mu pokazem zube sto nije obradovalo ni mene ni njegan, u trenutku nisam osteio bol nego samo odvaratan ukus u ustima ali jedno par dana posle sam se vrlo nerado secao upoznavanja sa gospodinom bumbarom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano Octobar 2, 2006 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nie to nishta znash kakav je oseccaj kad ti uleti smrdibuba u usta od tad uvex police da ortaku a uzeo njegovu shok fullface... i sad nemam problema sa podredjenim insektima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Octobar 2, 2006 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ma osa nije problem, ali bumbar :shock: al to boliiii Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BT-POWER 0 Napisano Octobar 2, 2006 U prolazu, 30 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ajoj meni se jednom desilo da mi se bumbar zapucao u celo (nisam nosio kacigu) ljudi to je tako bolelo da sam ja moram da stanem i da odmorim 5-6 min Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fantom 0 Napisano Octobar 2, 2006 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mene su napadale musice koje se zavuku ispod kacige i pocnu da me golicaju po usima i po nosu sto je isto odvratno, ali ne boli. Sta da vam kazem, vizire dole i full speed! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jastrebov 3 Napisano Octobar 2, 2006 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB450, BMW R65, Yamaha Vino, Piaggio Hexagon Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je svako ko se sreo sa bumbarom super prosao jer koliko znam ovo dobrocudno stvorenje ne ubada zaoku . Elem ose i pcele su nesto drugo pa se pazite . Osica ako ubode zaokom obicno se izvuce i odleti ili ponovo ujede, pri tome moze da ostavi malo otrova ali zato moze da ubode 2 ili vise puta. Pcela ako ubode zavrsila je karijeru jer nemoze da vrati zaoku u telo jer ima nesto kao udica u samoj zaoci koja sprecava to da se ista izvuce. Ovako nesto kad se desi je opasnije od osice jer sa zaokom izlazi i deo utrobe u kojoj se nalazi i kesica sa otrovom koja pulsira i non stop ubrizgava otrov dok se kesa ne isprazni ili se ne izvadi zaoka. ZA OSOBE koje su alergicne na pcelinji otrov ,ujed u predelu lica moze da znaci i pad u komu (naravno posle nekog vremena od recimo 20 do 40 min A NEKADA I POSLE VISE CASOVA) koji moze da bude opasan ako se ne primi neki od antialergenata. (sunopen tablete , recimo je jeftin a dobar za ovako nesto) Prema tome ako volite med i vetar u kosi nemojte ga jesti pre voznje jer privlaci i neke druge bube koje ga isto toliko vole kao vi. E da pcelinji otrov je isto tako dobar i za neka oboljenja kao sto su isijas ili reuma pa se recimo desava da moj otac mami koja nije alergicna na pcelinji otrov, stavi pcelu na neka mesta koja su bolna i na taj nacin umituje bolove. Znaci ako vas zabole ledja od voznje primenite ovo gore i bol prestaje PRIRODNIM PUTEM . Moj susrte sa pcelama je skoro svakodnevan jer mi je otac pcelar pa sam se i navikao na ove bube i na njihove otrove slabo reagujem . Do sad me je mnogo puto ubola pcela ali i osica i mogu vam reci da ih se plasim skoro isto kao da je prvi put . A za voznju pa zna se . Zatvorite vizire i izbegavajte mesta gde ima osica. (kontejneri , smece , lesevi na putu...) SRECNO !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Octobar 2, 2006 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Mene je muva zunzara udarila u celo i pukla tako da mi je celo celo bilo krvavo, morao sam da stanem jer brate boli do bola! Inace pre dve godine me je udario kamencic koji je neki kamion ispred mene podigao. Nisam imao kacigu i gledao sam kamencic kako leti ka meni onako usporeno tako da sam uspeo da se sagnem da me ne pogodi bas u lice ali me je zato puko odmah iza cela. Krvi je bilo kao da me neko klao a da nepricam koliko je bolelo. Inace sam krenuo na pumpu koja je bukvalno dva coska od moje gajbe pa kacigu nisam ni nosio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecicrnogorac 48 Napisano Octobar 3, 2006 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan manje vise imamo svi slicna iskustva... ja sam isto imao bliske susrete sa zunzarima.... ko ih izmisli` majku mu blesavu.... al to je bilo u tinejdzersko doba kad se slabo kaciga nosila, samo one "brze" naocare, a onda zunzar udari u sred cela a ja se jedva zadrzim na motor, ka da me neko kamenom gadja jbt... a onda se poraslo pa se pocela nosit oprema, al dzaba kad se vizir ne zatvara... pa sam samo jednom morao reagovat jer mi osa ulecela u kacigu... mislim da nikad u zivotu tako brzo nisam stao, otkopcao kacigu i skinuo je s glave... imao sam ludu srecu definitivno. al zato im se osvetimo kad vozimo auto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Octobar 4, 2006 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Danas mi se desila neobicna situacija' date=' dolje razmazano nesto zuto crno. Skidam farmerke i vidim to nesto mi je kao uspomenu u preponi ostavilo zaoku. :cry: [/quote'] Samo da napomenem, ose imaju zaoku, ali je ne ostavljaju u "zrtvi", to rade samo pcele. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Octobar 4, 2006 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan osa, pcela, bumbar, zunzara,... samo da neko ne ne zagine, malu cenu placamo s obzirom koliko smo im rodjaka sastrugali sa maski i kaciga do sad :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MARSHAL 0 Napisano Octobar 4, 2006 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Citam ovo i ne mogu da verujem da se to tako cesto desava... Elem, pre dva dana ja se vozio malo do Avale tacnije spustio se na drugoj strani pa onda nazad. I bas na povratku dok razmisljam kakvo je zadovoljstvo voziti motor osetim takav bol u butini da sam stao u sekundi! Posto sam nosio pantalone one sa protektorima i od kevlera mislio sam da sigurno nije osa. Ebig sha cu, stanem iza motora i skinem pantalone i skontam da je to ipak bila osa, po otoku bih rekao da je bila bar pola kilograma teska uopste ne znam kako je nisam video. Ja psujem i osu i planinu a ludaci iz automobila sviraju li sviraju, jer sam bez gaca... :oops: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Octobar 4, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan a ludaci iz automobila sviraju li sviraju' date=' jer sam bez gaca... :oops:[/quote'] Pa ko je tu "ludaci" ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MARSHAL 0 Napisano Octobar 4, 2006 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam morao da ih skinem, a ko se drugome u nevolji smeje(trubi)... znas ono bolje da ga nije! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zverka 4 Napisano Octobar 5, 2006 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: bg :) Prijavi odgovor kao problematičan jedan susret i nedaj boze nikad vise ... od tad i po najvecoj vrucini nosim koznu jaknu minimalno ... gepila me jednom za kuk ...zaoku sam jedva izvadila a bolelo je naradna 3-4 dana a u trenutku bliskog susreta ...pri nekih 100/h ja polagano gubim kontrolu ....motor panicno levo desno treska se ...suze na oci .....i jedva stade.... odvratan osecaj ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...