gavrolini 2754 Napisano Mart 1, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Posto bih sutra trebao da menjam ulje,filtere i sve sto mu jos dodje uz servis mislio sam da sam prozracim kvacilo jer mi je dosta ljudi reklo da na apriliji bar ovoj mojoj to treba da uradim jer je menjac malo bucniji kad se ubacuje u prvu....Koliko je ovo komplikovano i da li ima neko sa iskustvom da da savet? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Mart 1, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan čekaj, u pitanju je klasičan hidraulički sistem? to je ako i sa kočnicama. stisneš kvačilo, odviješ sisicu, klip se vrati i istera ulje napolje. stegneš sisicu, pustiš kvačilo i ponovo iz početka. paziš samo da imaš uvek dovoljno ulja u bočici. naravno na sisivu navučeš crevi i sprovedeš ga u neku kanticu da ne prska po motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Mart 1, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Posto bih sutra trebao da menjam ulje,filtere i sve sto mu jos dodje uz servis mislio sam da sam prozracim kvacilo jer mi je dosta ljudi reklo da na apriliji bar ovoj mojoj to treba da uradim jer je menjac malo bucniji kad se ubacuje u prvu....Koliko je ovo komplikovano i da li ima neko sa iskustvom da da savet? Nije komplikovano, imas kako Rasa kaze "siscu" ;D dole na cilindru kvacila. Postupak je isti kao sa liftiranjem kocionog sistema. Inace, OBAVEZNO, posle isperi cilindar dole vodom, tamo gde si ispustao ulje jer gde DOT 4 kapne, podigne se farba "iz odma" sto bi rekli. A to lupanje prilikom ubacivanja u prvu, sve mi se cini da nije do kvacila koje ne odvaja... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salle_ 59 Napisano Mart 1, 2009 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: CBR 954RR Prijavi odgovor kao problematičan radio ja par puta ali isti q*** ... jedino sam imao problem na donjem cilindru kvacila , sraf sto drzi crevo , na njegovom vrhu se nalazi ona sisica za ispustanje vazduha i taj deo se odlomio ... proveri jel to dobro stegnuto .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 1, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Posto bih sutra trebao da menjam ulje,filtere i sve sto mu jos dodje uz servis mislio sam da sam prozracim kvacilo jer mi je dosta ljudi reklo da na apriliji bar ovoj mojoj to treba da uradim jer je menjac malo bucniji kad se ubacuje u prvu....Koliko je ovo komplikovano i da li ima neko sa iskustvom da da savet? Nije komplikovano, imas kako Rasa kaze "siscu" ;D dole na cilindru kvacila. Postupak je isti kao sa liftiranjem kocionog sistema. Inace, OBAVEZNO, posle isperi cilindar dole vodom, tamo gde si ispustao ulje jer gde DOT 4 kapne, podigne se farba "iz odma" sto bi rekli. A to lupanje prilikom ubacivanja u prvu, sve mi se cini da nije do kvacila koje ne odvaja... :-\ veruj da sam i ja mislio da nije nesto u redu sa kvacilom ili menjacem ali su mi svi iskusniji vlasnici aprilija rekli da je to sasvim normalno za njih....jednostavno takvi su menjaci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Mart 2, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Zvuci malo... probaj da nadrukas par puta kvacilo pa onda ubaci u prvu ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Mart 2, 2009 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan ako imas sisicu na kvacilu nije problem,ali najbolje bi bilo da odes kod nekog ko ima laat za te stvari,to su "klesta" za ispustanje vazduha iz sistema,to je najsigurniji postupak za dobijanje kvacila,ja na nekim motorima bez toga nisam uspeo da dobjem,dzabe sisica. ako imas sisicu nadji crevo koje moze da se navuce na nju,nabi ga da bi tuda islo ulje da ne bi prskalo okolo po motoru i ostetilo farbo,ovako crevo pa u flasicu neku,cisto,kulturno...stiskaj kvacilo,izbacuj vazduh i dolivaj ulje (proveri koje ti ulje ide,verovatno dot4 ali proveri) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 2, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan danas promenio ulje u motoru...druga pric sa menjacem....radi kao japanac ....idem prekosutra kod majstor milete da ipak malo izluftira sa alatom kvacilo mada mislim da sad nema potrebe jer sa novim uljem radi sve odlicno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salle_ 59 Napisano Mart 3, 2009 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: CBR 954RR Prijavi odgovor kao problematičan koje ulje si sipao na kraju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 3, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan koje ulje si sipao na kraju? motul 300v 15-50 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Mart 3, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan koje ulje si sipao na kraju? motul 300v 15-50 Da ti nije taj Motul 300 motorno ulje ??? Tu ti ide hidraulicna tecnost ( dot-4 sto rece kolega) , mada znam tipa koji je pravio mesavinu sa UK uljem ( tecnost za kocnice ;D) , ali ne dugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10174 Napisano Mart 3, 2009 Drug član, 4520 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan kupi novi donji cilindar i neces nikada imati taj problem.Orginalni aprilijin je sranje da izvines na izrazu,ali neki aftermarket je trajno resenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 3, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan koje ulje si sipao na kraju? motul 300v 15-50 Da ti nije taj Motul 300 motorno ulje ??? Tu ti ide hidraulicna tecnost ( dot-4 sto rece kolega) , mada znam tipa koji je pravio mesavinu sa UK uljem ( tecnost za kocnice ;D) , ali ne dugo. pa u motoru sam ulje i menjao....hidraulicno ulje cu tak menjati ako bude potrebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Mart 3, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan skapirao , pobrkao sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...