Jump to content

Moto Zajednica

RSV luftriranje kvacila

Recommended Posts

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

Posto bih sutra trebao da menjam ulje,filtere i sve sto mu jos dodje uz servis mislio sam da sam prozracim kvacilo jer mi je dosta ljudi reklo da na apriliji bar ovoj mojoj to treba da uradim jer je menjac malo bucniji kad se ubacuje u prvu....Koliko je ovo komplikovano i da li ima neko sa iskustvom da da savet?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1854 postova

čekaj, u pitanju je klasičan hidraulički sistem?

to je ako i sa kočnicama. stisneš kvačilo, odviješ sisicu, klip se vrati i istera ulje napolje. stegneš sisicu, pustiš kvačilo i ponovo iz početka. paziš samo da imaš uvek dovoljno ulja u bočici. naravno na sisivu navučeš crevi i sprovedeš ga u neku kanticu da ne prska po motoru.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Posto bih sutra trebao da menjam ulje,filtere i sve sto mu jos dodje uz servis mislio sam da sam prozracim kvacilo jer mi je dosta ljudi reklo da na apriliji bar ovoj mojoj to treba da uradim jer je menjac malo bucniji kad se ubacuje u prvu....Koliko je ovo komplikovano i da li ima neko sa iskustvom da da savet?

Nije komplikovano, imas kako Rasa kaze "siscu"  ;D dole na cilindru kvacila. Postupak je isti kao sa liftiranjem kocionog sistema. Inace, OBAVEZNO, posle isperi cilindar dole vodom, tamo gde si ispustao ulje jer gde DOT 4 kapne, podigne se farba "iz odma" sto bi rekli.

A to lupanje prilikom ubacivanja u prvu, sve mi se cini da nije do kvacila koje ne odvaja...  :-\

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: CBR 954RR

radio ja par puta ali isti q*** ... jedino sam imao problem na donjem cilindru kvacila , sraf sto drzi crevo , na njegovom vrhu se nalazi ona sisica za ispustanje vazduha i taj deo se odlomio ... proveri jel to dobro stegnuto ..

Nije komplikovano, imas kako Rasa kaze "siscu"  ;D dole na cilindru kvacila. Postupak je isti kao sa liftiranjem kocionog sistema. Inace, OBAVEZNO, posle isperi cilindar dole vodom, tamo gde si ispustao ulje jer gde DOT 4 kapne, podigne se farba "iz odma" sto bi rekli.

A to lupanje prilikom ubacivanja u prvu, sve mi se cini da nije do kvacila koje ne odvaja...  :-\

veruj da sam i ja mislio da nije nesto u redu sa kvacilom ili menjacem ali su mi svi iskusniji vlasnici aprilija rekli da je to sasvim normalno za njih....jednostavno takvi su menjaci

• Svrati ponekad, 299 postova

ako imas sisicu na kvacilu nije problem,ali najbolje bi bilo da odes kod nekog ko ima laat za te stvari,to su "klesta" za ispustanje vazduha iz sistema,to je najsigurniji postupak za dobijanje kvacila,ja na nekim motorima bez toga nisam uspeo da dobjem,dzabe sisica.

ako imas sisicu nadji crevo koje moze da se navuce na nju,nabi ga da bi tuda islo ulje da ne bi prskalo okolo po motoru i ostetilo farbo,ovako crevo pa u flasicu neku,cisto,kulturno...stiskaj kvacilo,izbacuj vazduh i dolivaj ulje (proveri koje ti ulje ide,verovatno dot4 ali proveri)

danas promenio ulje u motoru...druga pric sa menjacem....radi kao japanac ;)....idem prekosutra kod majstor milete da ipak malo izluftira sa alatom kvacilo mada mislim da sad nema potrebe jer sa novim uljem radi sve odlicno

• Zainteresovan, 763 postova

koje ulje si sipao na kraju?

motul 300v 15-50

Da ti nije taj Motul 300 motorno ulje  ??? Tu ti ide hidraulicna tecnost ( dot-4 sto rece kolega) , mada znam tipa koji je pravio mesavinu sa UK uljem ( tecnost za kocnice ;D) , ali ne dugo.

• Drug član, 4520 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

kupi novi donji  cilindar i neces nikada imati taj problem.Orginalni aprilijin je sranje da izvines na izrazu,ali neki aftermarket je trajno resenje

koje ulje si sipao na kraju?

motul 300v 15-50

Da ti nije taj Motul 300 motorno ulje  ??? Tu ti ide hidraulicna tecnost ( dot-4 sto rece kolega) , mada znam tipa koji je pravio mesavinu sa UK uljem ( tecnost za kocnice ;D) , ali ne dugo.

pa u motoru sam ulje i menjao....hidraulicno ulje cu tak menjati ako bude potrebe

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja