Jump to content

Moto Zajednica

Shrafovi u boji?!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 271 postova

Zna li neko kojim se postupkom farbaju shrafovi koje kupujemo za debele pare po Louisu i ostalim "kucama"??

Konkretno...

probolts.jpg

Da li neko kod nas mozhe da odradi taj postupak sa vec postojecim shrafovima (metalnim delovima motora)?? ???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 271 postova

Ok, raduju me odgovori, sutra zovem ljude iz DESa pa da vidimo kako dalje.... ;D

Samo, kakva je priprema potrebna za galvanizaciju?? Chitao sam po forumu da je potrebno odmastiti, ochistiti, po mogucstvu peskirati itd. Medjutim kako ochistiti unutrashnji navoj na maticama ili poshto imam hiljadu imbusa na motoru kako ochistiti samu "rupu" za imbus kljuch?? ???

Jedino shto mi pada na pamet je ultrazvuchno chishcenje (neverujem da ce ti ljudi raditi brdo shrafova :D), neka super-extra-mega-giga hemikalija da pojede sve nepozheljno ili pak da odnesem nekome ko ima onaj bubanj za skidanje korozije...?!!? ???

Savet?

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

ubacish sve u naftu (flasha od kokakolle 200gr nafte) i muckash ko da pravish koktel za pamelu :) e onda isto to sa nitro razredjivachem al dva puta i to je dovoljno

• Drug član, 1372 postova

Tek sad videh temu pa da kazem nesto sto se tice pripreme materijala za hemijsko bojenje. Pre pocetka hemijskog bojenja radi se takozvano Bajcovanje i tako se obezbedjuje apsolutno ciscenje materijala. Tu se koriste tehnicki rastvori koji su razlicite sadrzine u zavisnosti od materijala. Tako se konkretno za aluminijum i njegove legure koristi rastvor od 100 jedinica vode i 10 jedinica kamene sode. Materijal se potapa u rastvor... Svi koji eloksiraju imaju te rastvore i oni to rade pre eloksiraja pa se raspitajte.

• Drug član, 1847 postova

a pored slike piše:

Pro bolts can supply you with Aluminium bolt kits in Red, Blue, Silver, Black and Green and Titanium bolt kits in natural finish,

blue and gold to give you an ultimate combination of great looks and significant weight saving.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

a pored slike piše:

Pro bolts can supply you with Aluminium bolt kits in Red, Blue, Silver, Black and Green and Titanium bolt kits in natural finish,

blue and gold to give you an ultimate combination of great looks and significant weight saving.

E sad su ga ****** ko bolesne patke. Sto kaze farbach, efikasnije je da drzis jedan dan dijetu nego da puknes na titanijumske srafove zarad 50g ustede.

• Drug član, 2318 postova

O boze. Pa ne radim ja ovo zbog kilaze. Imam Alu srafove i hocu da ih eloksiram, takodje sam hteo i rucicu kvacila i kocnice da uradim u nekoj lepoj boji. Ajde nemoj da izmisljate toplu vodu nego ako je neko radio neka kaze kako je ispalo i gde je radio.

• Zainteresovan, 461 postova
  • Motocikl: zx12r

Eloksiranje radi jedna firma,neznam kako se zove,ali znam gde je.Kada ides batajnickim putem,prodjes i jednu i drugu pazovu(neznam koja je stara a koja nova),na izlazu iz one druge videces sa leve strane neke hale.Postoji reklama na desnoj strani puta za firmu Alkonstad,to neka ti bude orijentir.Kada skrenes levo,ides malo i videces kucicu,portirnicu ,mislim sa desne strane,tu pitaj za ove sto tebi trebaju.Oni rade alu stolariju.Mozda ti deluje komplikovano,ali nije,ja sam nasao iz cuga.

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Cagiva Mito 125

meni treba jedno 15-ak zutih imbusa al nema nigdje da se kupi u Bosni... bar koliko ja znam,,.. pa ako neko zna gdje ima u Bosni nek javi!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja