thelord 98 Napisano Mart 1, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Jos uvek se smesis a ni sam nisi svestan na sta ce ovo da izadje ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Mart 1, 2009 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Samo da ne biju...ostalo ću lako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Mart 2, 2009 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Evo narudžbenice za radio klub. S tim što se na spisku ne nalati displej tasteri i kutija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Mart 2, 2009 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se prijavim kao graditelj uredjaja... Cim napravim sebi jedan, trebalo bi to da pocne za jedno nedelju dana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 2, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam danas u NS,pa sam svratio u Sprint electronic( http://www.sprintel.co.yu/) da vidim neke cene komponenti.PIC18F252 kod njih kosta 519 dinara,PCF8583 je 212din,a DS18S20 -185 din.Display je 660 dinara a naziv je LCD LCM16021AWSL Identican je sa DEM16217,ima i pozadinsko osvetljenje,koje je najmanje 3 puta jace nego kod DEM-a,pa sam morao staviti predotpor od 27 ohma da bih dobio podnosljiv nivo osvetljenja.Bez toga se vidi na kilometar A to u mraku bas ume da smeta. Medjutim,da ne bi sve bilo tako jednostavno,anoda i katoda pozadinskog osvetljenja je bas kontra od onog na DEM display-u Zato cu morati da korigujem stampanu plocicu.Korekcija je mala,sebi sam samo presekao vodove,i spojio kako treba.Ali za serijsku proizvodnju to je malo nezgodno.Nasao sam i LM2940CT-5,kosta 65din.Moze i 7805 umesto njega,ali je ovaj stabilizator namenjen upotrebi u strujnim krugovima na vozilima. O display-u vise na ovoj web strani: http://www.tme.eu/pl/katalog/?f_szukaj=PALM%2520TECHNOLOGY&id_g=20&id_p=2&f_radio=&id2=22&id_drzewo=136#search%3DPALM+TECHNOLOGY Pogledajte artikal pod nazivom LCM16021AWSL,ima i datasheet.Na samom display-u je odstampano PYC1602AW-SYL,i to je upravo taj display prikazan na web stranici. Pitao sam i to,da li postoji mogucnost slanja delova po porudzbini nekom kurirskom sluzbom,i dobio sam potvrdan odgovor Na kraju,evo i uradjenog nacrta plocice za ovaj display,i slika za postavljanje elemenata. PCB Za LCD-PYC1602AW-SYL.pdf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 2, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i hex fajla ako neko hoce da eksperimentise.Ovo jos nije skroz zavrsen program,radi sve sem podmazivaca. Motogadget.zip 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 2, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan A ovako izgleda gadget sa novim displejom,spakovan u kutiju ;D Tu su i dva tastera,samo jos da se kutija ofarba u crno,ili da odem u stampariju da se uradi neka crna nalepnica sa natpisom. Tasteri su oni kao sto se koriste u video rekorderima,ali sa malo duzom osovinicom(7mm) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 674 Napisano Mart 2, 2009 Drug član, 1728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda odlicno, sta sve napraviste od gomile sitnih delova za mene je citava ova operacija Spansko selo, ali vam se divim svima na entuzijazmu, a Joska je pravi nebeski jahac i hvala sto je sa svima podelio male tajne velikog majstora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Mart 2, 2009 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Joska koliko bi to kostalo u slobodnoj prodaji da ga zemamo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 2, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Pa uglavnom delovi+troskovi.A posto nas ima vise koji mogu da naprave uredjaj,ne zavisi samo od mene.Zavisi i od toga ko i gde i po kojoj ceni moze doci do komponenti.Trenutno radim na poslednjim redovima programa,i sada ne mogu da listam katalog i pravim racunicu. ;--------------------------------------------------------------------- Odbrojavanje podesene pauze izmedju dva ukljucenja ventila radi! Jos malo pa gotovo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Mart 3, 2009 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije problem ali kad se sve to zavrsi i ispita pustite u prodaju!!!Pozdrav!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 3, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Joj...opet sam preterao,vec je skoro4!Zeza me 2x1 sekunda! Samo jos to da resim,i gotovo je.Ali to cu veceras. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okin 21 Napisano Mart 3, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo i hex fajla ako neko hoce da eksperimentise.Ovo jos nije skroz zavrsen program,radi sve sem podmazivaca. Evo ja kao relativno novi član ovog foruma mora da pohvalim joska. Stvarno treba imati vremena i strpljenja pa raditi sve ovo. Ja sam se nekada malo bavio mikrokontrolerima, a pomalo i sada tako da znam koliko je ovdje truda ulozeno, i to jos ako je josko radio u asembleru, a kako ja vidim jeste. Josko SVAKA CAST... Molba: Mozeli se dobit ASM fajl??? ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 3, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Moze i asm,ali su commenti i mnogi label-i na madjarskom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okin 21 Napisano Mart 3, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Moze i asm,ali su commenti i mnogi label-i na madjarskom Bolje će mo razumjeti komentar na mađarskom nego na nikakvom jeziku... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 3, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro,samo prvo da zavrsim pisanje programa,jer je sada bas sareno ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Mart 3, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Na forumu izgleda ne radi notifikacija kako treba. Posto nisam dobijao obavestenja mislio sam da Joska nije stigao da radi na gadgetu, ali kad sam dosao vidim da su pripreme pri kraju i da je sve vec objavljeno. Joska, hvala za fajlove. Ta cena za PIC u radio klubu je bas nerealna. Neki delovi su im dosta povoljni u odnosu na vecinu, a neki su stvarno suludi. Npr, pin header kod njih kosta preko 120 din ??? Isti takav u cometu je cini mi se 7 din. Provericu danas cene PIC-ova na par mesta. Ako bi pravili 10 ovakvih uredjaja mozemo ocekivati popust na ove malo skuplje komponente. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Mart 3, 2009 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pročitah celu temu da ne bih pitao glupost ali opet nisam našao Šta rade tasteri? Uklj/islj ventila, ili...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Mart 3, 2009 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Jedan je "SET", a drugi "MODE", podešava se sat kada se priključi sprava na akumulator, zatim broj kapljica u minuti, bira se šta hoćeš da ti prikazuje....Uglavnom, jednom se namesti a posle se više ne dira osim ako hoćeš da menjaš broj kapljica prema uslovima vremena i puta - staneš, podesiš pa vitlaš dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Mart 3, 2009 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Nisam zagledao semu, jesu li tasteri integrisani ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Mart 3, 2009 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Mart 4, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Comet electronics Beograd www.comet.co.yu PIC18F252 - 602 din PCF8583 - 157 din Izlistao bih i cene ostalih elemenata ali su na sajtu u dolarima, i cesto neazurne pa je potrebno telefonski utvrditi stvarnu cenu. Znaci, za sada je od skupljih komponenti PIC najjeftiniji u Sprintu a PCF u Cometu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 4, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Juce nisam mogao da radim na programu.Danas hocu,i verovatno cu ga i dovrsiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Mart 4, 2009 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Joška, zamolio sam drugara da napravi pločice, ali mu umesto one tvoje konverzije u pdf treba "postscript" fajl, da bi napravio film. Možeš li to da konvertuješ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 4, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Kako to da izvedem?Ne verujem da ima takvu opciju.A za foto postupak je dovoljan jedan film koji se lepo odstampa iz onog pdf-a. A sta ako posaljem instalaciju programa iz kojeg crtam plocice? Nije veliko,oko 5 Mb. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...