InkaBar 8 Napisano Februar 22, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan POMOC! Htedoh da rasturim skroz ram i da ga peskiram i plastificiram medjutim imam problem sa owom osowinom (prikazana na slici). Problem je shto je zapekla za onaj unutrashnji prsten u lezhaju i ne mogu da je izwuchem napolje!!! Pokushawao sa WD40, antirost, weeeliki "ubedjiwach", gumeni "ubedjiwach"... i nishta. Ako neko ima neku "foru" za rasturanje owog dela nek kazhe sada ili neka cuti zauwek ;D Takodje ako ima neko raspolozhen iz BGa sa hidraulichnim ubedjiwachem ili shta god da ima samo da reshim(o) problem rado cu se iscimati do njega da zawrshim sa mukama! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Februar 22, 2009 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Batali ti te gumene ubedjivace,uzmi metalan pa udri preko matice,mora da popusti, samo zavi maticu celu na srav da ti nebi posla loza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Februar 22, 2009 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nisi probao slucajno da odvije sraf,mozda se srafi pa posle ide matica na drugi kraj,probaj ako vec nisi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Februar 22, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Chuk'o sam i sa metalnim (2kg, waljda?!), narawno preko matice... opet nishta. Zato sam i razmishljao o hidraulichnom, onom na udare?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Februar 22, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Nisi probao slucajno da odvije sraf,mozda se srafi pa posle ide matica na drugi kraj,probaj ako vec nisi Widish... mozha je i to moguce?! Sad cu da prowerim ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Februar 22, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Ma jok, samo se okrece, ne izlazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 22, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan cim se okrece znaci da nije zapekao,,nego nista na silu ,,,,ako nece uzmi veci cekic ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Februar 22, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Pa zapekla je osowina za tu unutrashnju chauru, a chaura se slobodno wrti u lageru. Bedak je shto ta chaura ne mozh' da izadje od ushki na ramu za koje se drzhi osowina. Al sam objasnio... nego nista na silu ,,,,ako nece uzmi veci cekic ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Pa to i trazhim! :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Februar 22, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Ewo i detaljnijeg objashnjenja.... Crweni krug no.1 je zapekao za Crweni krug no.2 ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Februar 22, 2009 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Osim veceg cekica imas jos 3 mogucnosti: -Potopis ceo taj deo u naftu, danima; -Uspricavas kociono ulje izmedju osovine i biksne pa cekas da deluje, pa spricas-cekas....; -Grejes . U svakom slucaju pri sklapanju zameni sve gumene delove, semeringe i lagere (sta vec ima u tom delu). I da.... kad budes vracao osovinu u biksnu premazi je tanko nekom anti-seiz mascu ili belom mascu (ima je likvi moli u Zemunu, Prvomajska ul.) da ti se nebi ovo desilo opet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Februar 22, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Osim veceg cekica imas jos 3 mogucnosti: -Potopis ceo taj deo u naftu, danima; -Uspricavas kociono ulje izmedju osovine i biksne pa cekas da deluje, pa spricas-cekas....; -Grejes . U svakom slucaju pri sklapanju zameni sve gumene delove, semeringe i lagere (sta vec ima u tom delu). I da.... kad budes vracao osovinu u biksnu premazi je tanko nekom anti-seiz mascu ili belom mascu (ima je likvi moli u Zemunu, Prvomajska ul.) da ti se nebi ovo desilo opet. Probacemo weci chekic, caletowu gradjewinsku macolu, onu od 5-6kg sa drshkom od metar! ;D Pa shta bude nek bude. Gde da nadjem te gumene delowe, one shto zatwaraju lager i shtite ga od prljawshtine i ostalog sr*nja?? (broj dela na slici je 92049) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pero rep 127 Napisano Februar 22, 2009 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: cacak Prijavi odgovor kao problematičan Posto ionako moras da menjas lager i semeringe dobro zagrej pa pusti da se ohladi naulji i izbijaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Februar 22, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Posto ionako moras da menjas lager i semeringe dobro zagrej pa pusti da se ohladi naulji i izbijaj. Hteo sam i to da pokusham, ali ne mogu da pridjem uopshte chauri da bi mogao da je grejem. Znachi mogu da zagrewam samo celu "klackalicu", a to ne werujem da ce imati efekta na chauru unutra..?! ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Februar 22, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto spredrag kaze: U NAFTU i neka se 'kiseli' danima Ostavi 2-3 dana da nafta udje u sve pore metala........i onda udri i da vidis kako ce da izleti deo ko metak ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Februar 22, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan kad udaras jel donji deo srafa stoji na nekom tvrdom prednetu da neklacka jer samo takav udarac se racuna , ako klacka ti kad udaris to amotirzuje udarce i oni nemaju ni pola snage. podmetni drvo tvrdo ispod i nek neko drzi ram da se ne pomera i neklacka kad udaras . ako ides velikom macolom nemoj mnogo zamahivati iz sve snage i probaj da malo nabijes pa malo da isteras i stalno kvasi vodom ili uljem nekim . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Februar 22, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan kad prskas vd-om ili necim drugim okreni ram i skini maticu da moze da prolazi dole,probaj sto manje da koristis cekice,ostetices tu osovinicu .Tu je i potapanje,grejanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Februar 22, 2009 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Tako sam ja nadrljao sa osovinom centralnog stendera. Sta sve nisam probao, natapao wd-40, naftu, udarao cekicem, nista. Onda uzmem stari spic od Hiltija, zatupim ga, pa pokusam Hiltijem da izbijem osovinu, vibracijama (veliki profesionalni hilti t-72, 850w) i opet nista. Jedino sto sam uspeo je da rascvetam osovinu na tom kraju. Onda sam grejao brenerom, ali nisam smeo bas da usijam da mi se ne bi zapalio motor i opet nista. Na kraju, pametniji popusta, odustao sam od izbijanja i odradio to sto sam hteo na stenderu dok je bio na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Februar 22, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan POBEDA! Ubedio sam je! Shwatila je shta je cheka! Hwala swima na sawetima, bice zasigurno od koristi i meni i drugima, a i nauchio sam danas neshto! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Februar 22, 2009 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Koji savet je pomogao, bilo ih je vise ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Februar 22, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pametniji popušta ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Februar 22, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Eto ga savet na slici ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Februar 22, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Pa poshto nisam u garazhi (na slici rama je moja soba ;D) nemam pri ruci nikakwa ulja, naftu, industrijski fen itd, al sam nashao u shupi onu ogromnu macolu i pocheo da razbijam iwichnjak na ulici sa ramom! Tako da je osowina izashla bez upotrebe ikakwih lubrikanta, shto i nije bash najpametnije, ali sam morao to danas da uradim da bi mogao da nastawim sa radowima kako je planirano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Februar 22, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Eto ga savet na slici ;D zwacemo je se Saveta! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Februar 22, 2009 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan savet za ubuduce. Izbegavajte macole. Imao si srece,ja nisam.Kada sam izbijao osovinu zadnje viljuske na MZ ,koja takodje nije htela napolje,pokrivio sam vodece caure kroz koje prolazi osovina a na koje dolaze drzaci motora. Jedna je usla u ram a druga se odvarila . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Februar 22, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Jbga, nekad mora silom. Slazhem se sa tobom da treba to koristiti samo kao zadnju soluciju, ljudi su napisali gomilu saweta kako drugachije, ali kad nemash druge morash biti spreman na rizik. Bash zbog tih "neplaniranih" oshtecenja nisam odma' hteo da se dowatim te macole, i meni je kroz glawu prolazilo kako otpadaju ushke koje drzhe swe to al' shta da se radi, takwo je stanje da je moralo tako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...