makins 1 Napisano Februar 19, 2009 Svrati ponekad, 426 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da je ovo pravo mesto za ovu temu. Dakle želim da saznam sledeće, pre par dana sam menjao pločice na africi, platio sam 30 evre po disku(znači za par), a onda sam čuo a i shvatio da sam mogao da odnesem da mi nalepe ferodol i da bi me izašlo negde oko 600 dinara po disku. E sad ja nemam nikakvog iskustva sa ovim nalepljenim paknama, kako na motoru tako ni na kolima. Interesuje me dali je neko imao iskustva sa ovakvim pločicama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Februar 19, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da je ovo pravo mesto za ovu temu. Dakle želim da saznam sledeće, pre par dana sam menjao pločice na africi, platio sam 30 evre po disku(znači za par), a onda sam čuo a i shvatio da sam mogao da odnesem da mi nalepe ferodol i da bi me izašlo negde oko 600 dinara po disku. E sad ja nemam nikakvog iskustva sa ovim nalepljenim paknama, kako na motoru tako ni na kolima. Interesuje me dali je neko imao iskustva sa ovakvim pločicama? Nemam, a ne bih zelio ni da pokusam imati.Dobro si uradio i ne razmisljaj o toj mogucnosti lepljenja plocica na motociklu.Valjda glava vise vrijedi od 30E po disku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmajcek 1 Napisano Februar 19, 2009 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Sremski Karlovci Prijavi odgovor kao problematičan Ima jedan cika u Besci koji lepi, mada ja sam lepio pakne za zadnji tocak. Mislim da nije opasno jer se skoro ni ne koristi zadnja. Koliko je izdrzljivo ne znam jer posle toga nisam skidao tocak, ali motor je i dalje kocio. Sa prednjim plocicama se i svakom slucaju ne bih mnogo igrao. Ipak je vako sigurnije a i nije neka strasna cifra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZZ 424 Napisano Februar 19, 2009 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Luzern Motocikl: Kawasaki VN800A Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam lepio na VN prednje plochice, a i dosta mojih drugova. Nema nikakvih smetnji, samo sam isek'o plochice za brza kola i nalepio, za sad je dobro...a za kasnije...proshle godine sam za 2 meseca presh'o 9.500km i potroshio 1,5cm plochice, bile neke "meke"...ove "tvrde" valjda nece da mi oderu disk :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Februar 19, 2009 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan 1.Najmekša feroda koju imaju ''nalep'' majstori je mnooooogo tvrdja od najtvrdje ikad napravljene za bilo koji motocikli! 2.Diskovi su mlogo skup sport na Afrikci! 1+2=??? Pre bi štedeo na ulju nego na pločicama. Bila tema već par puta! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan_Munja 7 Napisano Februar 19, 2009 U prolazu, 4 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Nalepljivanje plocica to je jeftinija farijanta. Bolje su te plocice od 30e: josh akosi kupio od poznatog prizvodjaca plocica i paknova, lepljena plocica brzo se troshi, izjeda disk pravi riseve, shkipe plocice pri kocenju. U feradol ima dosta mensingovanih sitnih zicica (podvale krpedzije macku u dzaku) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1899 Napisano Februar 19, 2009 Drug član, 2870 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Servis Romic u Petrovaradinu imaju ferode za motorcikle nije skupo al nisam probao verovatno nije kvalitet kao neke firmirane ali je taka i cena.U principu ako su dovoljno mekane i ako vozac nije preterano zahtevan to moze mada za bilo kakvu ostriju voznju nebi preporucio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Februar 19, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan imao na MZ-u. kocile za nulu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1899 Napisano Februar 19, 2009 Drug član, 2870 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan imao na MZ-u. kocile za nulu. Jesu to te od Romica ili neke druge da znamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makins 1 Napisano Februar 19, 2009 Svrati ponekad, 426 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa i ja sam se vodio sličnim rezmišljanjem. Uvek svima kažem da motorom nije nikakav problem ubrzati, stisneš gas i piči, ali zaustaviti se e to je već nešto drugo!!! Zato sam i dao 90 evriće. No ipak me je kopkala pomisao da bi se ceo posao mogao odraditi i za 20. Stoga sam i postavio ovu temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan_tzr 0 Napisano Februar 19, 2009 U prolazu, 47 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan po vasim pricanjima ne valja da se lepe plocice, ajde necu ni ja moje, ali gde da nadjem prednje plocice za cagivu mito? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Februar 19, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan po vasim pricanjima ne valja da se lepe plocice, ajde necu ni ja moje, ali gde da nadjem prednje plocice za cagivu mito? Evo ih ovdje. http://www.louis.de/_100a59cede2790baa068aacecfdf4c157a/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=220&wgr=510&list_total=4&anzeige=0&artnr_gr=10044100 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Februar 19, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan nisam lepio plocice nikad pakne jesam ali na fici . i sad na yuga stavljam lukasove plocice koje su 4x skuplje od jugoasbestovih . koliko se secam te pakne se nisu nikad odlepile kocile su ali i pravile riseve . materijali se razlikuju cak i kad kupujes u radnji original nisu iste za grad i za otvoren put . ako imaju materijal za motocikle mozes probati imas stare pa kad sledeci put bude blizu ti promeni na starim . neki poseban komentar svakako tesko ces dobiti jer ni motori ni stilovi voznje nisu isti kao ni brzina kretanja , ako ima razlike u ceni vredi probati jer nemoze to biti lose toliko da se neces moci zaustaviti svakako . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makins 1 Napisano Februar 19, 2009 Svrati ponekad, 426 postova Prijavi odgovor kao problematičan To sa cenom je ok, sa "kvalitetom" lepljenja mislim da isto nebi trebalo da bude problema. Setio sam se da u Jovana Cvijića ima servis i prodavnica, u kojoj se kupuju upakovane pakne i pločice svih tipova dok iza u istom servisu i lepe. Međutim ostaje dva pitanja, prvi je tvrdoća ferodola, a dok to iskusim na svojoj koži eksperimentom, moglo bi me koštati diskova. A predpostavljam da postoji i razlika u pritisku klješta motor-automobil, sobzirom da su diskovi automobila znatno deblji i predpostavljam pritisak klješta znatno jači, a to opet u vezi tvrdoće ferodola. Dakle osnovni problem po meni bi bile ta tvrdoća... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1899 Napisano Februar 19, 2009 Drug član, 2870 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Servis Romic u Petrovaradinu Ferode bas za motore znaci mekane ja sam ih video i vidno se razlikuju od onih za kola Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Februar 19, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ne znam ko ih je lepio jer su stigle sa motorom. jako tvrde, osecaj nula,kocenje isto tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Februar 22, 2009 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan prednji tocak,guvernala,vile....to je zivot.svako eksperimentisanje po tome ima veliku cenu posle. plocice ca automobile i motocikle se drugacije izradjuju.za motocikel se ulivaju na metal sto nije bas slucaj na sutima,razlog je sto su mnogo tanje nego na kolima,vise se greju i trpe veca opterecenja....nove guma,nocve plocice.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...